ErrAseR Posted February 27, 2008 Share Posted February 27, 2008 dakle, novi radni dan se bliži, jedna oproštajna kućna fotka, neznam jel rano jutarnja ili kasnonoćna uglavnom po noci nisam snimao, kad se razdanilo, krenuo sam iz Karlovca sa teretnjakom put RK-anovaca, nekoliko slijedećih slika je skroz zeznuto jer sam imao postavke greškom postavljene na ISO 1600 jedna "retrovizorska" malo prije Draganića ekipa se priprema za posao... kod Draganića bivša EVP (elektro-vučna-podstanica) 3kV sistema... eh sad neznam zašto, ali nisam slikao nikaj do Horvata U Horvatima jedno križanje... Pred H.Leskovcem, jedan teretnjak upravo odlazi, a ja cekam i brojim traktore ... Pogled na Mercatone u Stupniku.... U Leskovcu vrlo živo, radi se punom parom.... Onaj teretnjak je "dovoljno" otprašio pa mogu i ja "potegnuti"... Stara Leskovačka EVP 3kV... Pogled na Zagrebačku obilaznicu... U Remetincu jedna antena RD sustava... (drstoka za tebe).... pogled na kućice u okolici Remetinca... pogled na jedan auto-salon... Ovo su NN ili narodne novine... ovdje se nekad dovozilo brašno za Klaru... danas se jedva vidi kolosijek... ovako izgleda uteg za zatezanje kontakne mreže odozgora.... malo sviježih pupoljaka... I u Klari se nekaj radi, sve se puši od posla... Zgrada jednog veeelikog servisno-prodajnog-poslovnog centra... a ovo je valjda nova redakcija "24 sata"... malo šarenih zgrada... ulaz u RK-prijemnu, ali ja idem desno, (južnim) obilaznim kolosijekom u otpremnu skupinu... Ovo je EVP za 25kV sustav... jedan teretni izdaljine nabrzaka.... decki na bloku u prijemnoj skupini imaju ovakav "vodovod"... pogled na kućicu na grbini... jedan PP i vozilo "bez dozvole" za vožnju požarnim putevima Rk... Papagaj (manevra I ) ide ubrdo... za njim i manevra II ... Kad ja ovdje stanem, tamo niže (di je onaj auto bez dozvole) RudolfT nemre prek pruge... (zakaj stojim ? onaj teretnjak iz Leskovca još nije ušao u prijemnu skupinu) dok stojim, gledam malo Junk-Yard.... Plavi šinobus.. za detalje (ko nezna) nek pita pretražnik jedno skladište kablovinja... (lovci na bakar pažnja - čuvano je jakim snagama RVR-a) Parking OVV... Stiglo svježe gorivo... legenda je tu.... jos malo dizel depoa... malo švabice.... putem prema odredištu naletim na karavelu koja se šulja... Evo malo rđe na kolosijeku... Kontrolni toranj - postavnica 2... Beet - koji to nikad postao nije... spremnik za zrak... a di mu je kompresor ? ove dvije su spremne za polazak... ovako su natovarene... uskoro mi je kraj putovanja... Ako je Medvednica "pluća grada", Tržnica Dolac "trbuh" onda je ovo ".*.upak Zagreba" Ova desno je "moja" a lijeva je ona koja me kočila putem... čekajuči smjenu slikao sam neke stvari, evo npr... "Mala kružna" ulazi u Rk po "svoj vlak za Istčni kolodvor, kasnije će te ju vidjeti sa vagonima... pregledač vagona... jedan se diže sa Plesa... malo signalizacije... sablastno drvo... stiže i "stanična manevra III" sa friškim vlakom iz smjerne skupine... moje svjetlo... Detalj iz postrojenja za probu kočnica: Ja "srce Split" jel Vice tu bija ? Iz istog postrojenja 2 manometra, jedan pokazuje tlak u onom spremniku od prije, a drugi u glavnom vodu, ali ništa nije spojeno pa je "0" Jedna vagonska "plomba" malo stranjskih vagonov... još jedan "patuljak"... malo kolosijeka... Malo "faune" za promjenu (bit ce toga jos) bilo kuda, bez Mittal-a nikuda... Ona "mala kružna" otprije, ode sa svojim teretom put Istočnog kolodvora... jel i ovo slika u ogledalu : neke sitnice na mojim farovima, a bome sada kad gledam i u mojim farovima... ove neko ovakve farove metnut u simulator ? kad smo kod simulatora evo malo tekstura... Ona karavela što se muvala po kolodvoru sada je ipak odlučila protegnuti noge put Siska, a mozda i dalje... Napokon sam se docepao depoa... ona Mittal - manevra sada je bila uparkirana ovdje... nesto joj je cudna "guma", da se nije izpuhala... Ova se pocela gadno derat, "kvar-kvar-kvar" nisam odma skuzio kaj mi prica... (o tome kasnije) Usput naletim na jednom vagonu na frisko otokaren kotač... pa onda malo potegnuo po depou... A HA, vidi "KVAR-KVAR"... dva kanarinca su tu (treci "KVAR" malo kasnije) jedna manevarčica dosao sam do tetki Helgi i pogledao kakve cipelice nose... jedna pa sa iste "noge" druga strana pa malo farovi: vidi rezervoarčine od nagibnog... zupčanik reduktora od EMD lokse... plakat "8.studeni" zbilja je dugo nevozna... glava cilindra od GM motora... KVAR-KVAR treći put: Modifikacija nagibnog vlaka - probno ugrađeno postolje od "Francuza"... Udobnost garantirana.... jedan rezervoar na GM iznutra... poredani, a nepokretni (izuzev skroz lijevoga) TWILIGHT ZONE - HŽ....p znam ja ko ce platit kavu... i kava je pala a i neka sapunica... gotovo ? ma kakvi... u trenutku opuštanja opet jedan papagaj... HEBOTE koliko Faune na ovom ranžirnom... ovo je porodica ptica iz roda NREC... e ide moj kombajn, sad tek idem na glavni pa doma.. sad je G O T O V O... NAPOMENA: slike nisu nikako uređivane, samo su resajzane na 800x600 izuzev NREC koji je na 640x480... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
STIB Posted February 27, 2008 Share Posted February 27, 2008 Evo što znači dobro iskorišten (dobar) novi fotić... Quote _______________________ Pozdrav iz Zagreba Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jura Posted February 27, 2008 Share Posted February 27, 2008 O,kršten je novi fotič... Kako smo zadovoljni? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silver Posted February 27, 2008 Share Posted February 27, 2008 Lijepe snimke, a meni bome i zanimljive. Dali je to "Božić" ? Ne vidi se cijeli. Koliko me sjećanje služi takvi su bili u Srebrnoj strijeli. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Admin Anton Posted February 27, 2008 Admin Share Posted February 27, 2008 He he, jako informativna i iscrpna fotoreportaža, sa jako zanimljivim slikama. Ali fascinantno mi je kako dobre makro fotografije radi, kad uzmeš u obzir da se radi o idiotu ( ne ti ErrAser ). Kako mi se ovako čini, radi se o jako dobrom fotoaparatu. U svakom slučaju, očekujemo ovakve redovne izvještaje sa terena, imaš moju punu podršku da trošiš bandwith kao manijak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vedran Zeman Posted February 28, 2008 Share Posted February 28, 2008 A jesi zaspamao forum sa fotkama, ajd ovaj put ti budemo oprostili. Odlične fotke s obzirom da slike nisi nikako dodatno uređivao. Ona karavela što se muvala po kolodvoru sada je ipak odlučila protegnuti noge put Siska, a mozda i dalje... Ova je otišla s pragovima za Turopolje, koliko tih pragova tamo voze možda i drugi kolosijek naprave. Ali fascinantno mi je kako dobre makro fotografije radi, kad uzmeš u obzir da se radi o idiotu ( ne ti ErrAser ). Većina kompakata radi dobre makro fotke, za sličnu stvar u svijetu dSLR-a platio bi par tisuća dodatnih kuna, eto jedne od prednosti kompakta. Quote Ako nam Turci grade prugu, da li pruga gradi nas? Link to comment Share on other sites More sharing options...
seabral Posted February 28, 2008 Share Posted February 28, 2008 Fotke su ti super !!! A isto tako motivi koje mi iz "širokih narodnih masa" nemamo baš često prilike gledati. Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted February 28, 2008 Share Posted February 28, 2008 Bravo, majstore! Mene manje zanima tehnička kvaliteta fotki, a više motivi i usputni komentari. I jedno i drugo je naprosto izvrsno. Jedino ti ne opraštam kaj si parnjače nazval hrđom. Keep On Running! Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Renato Posted February 28, 2008 Share Posted February 28, 2008 Bravo, sam ti daj.... Sad lijepo fotic u djep i ocemo nesto slika sa svake voznje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ErrAseR Posted February 28, 2008 Author Share Posted February 28, 2008 Zeman me je napao da su neke fotke "fotošopirane" aludirajuči na elektru 1141-043 koja ima bijele brojeve... Ništa nije dirano, kako je fotić vidio, ja sam resajzao windows resajzerom, i metnuo na stranicu... Ono je Božić kočnik, nalazi se u kućici - stabilno postrojenje za probu kočnica, i imaju ga i slijedeća, meni poznata, vučna vozila: 1061, 2041, 2042, 2131, 2132, 7121, Kod fotića me fascinira koliko brzo možeš fotkati, jedino se učim postavkama, navikao sam na automatiku, a Canon je loš izbor za automatsku "vožnju", nemojte zaboraviti i da sam imao loše vrijeme, jutro, putovao sam prema istoku, dosta slika ima i digitalni zuum pa su dodatno "maglene"... nadam se uskorim poboljšanjima, ipak se "prvi mačići u vodu bacaju" Stanley, da malo sam pretjerao... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ruxrux Posted February 28, 2008 Share Posted February 28, 2008 Jako lijepo Brisacu, kao da sam bio s tobom. Hvala ti na voznji Jedino ti ne opraštam kaj si parnjače nazval hrđom. Pa kaj da veli kad su hrdjave, da nisu rekao bi nesto kao ovo: Stanley ce primijetiti da nema nimalo rđe na kolosijeku... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivog Posted February 28, 2008 Share Posted February 28, 2008 Zgodno, zgodno.. Kaj reći nego hoćemo još... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
drstoka Posted February 28, 2008 Share Posted February 28, 2008 hehe, fala kaj si se i mene sjetio Negoo da malo pojasnimo onima koji su imali zadovoljstvo sve pregledat (poput mene, hehe ) - neki dan smo se kolega ErrAseR i moja malenkost zaputili za Vinkovce. U povratku smo imali problema sa crvenim signalom na ulazu u kolodvor zbog makoze koja se bezobrazno ugurala ispred brzog vlaka Čika gummica je nakon toga teškom mukom uspio neš čut operatera prek RDV-a, veli da je sve šumilo i krčalo pa smo se malo razgovarali o načinu funkcioniranja i smještaju "baznih stanica" RDV-a... Za one koji ne znaju, tome služi onaj toranj. Quote #1 truth hurts #2 It's hard not to hate.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vedran Zeman Posted February 28, 2008 Share Posted February 28, 2008 Zeman me je napao da su neke fotke "fotošopirane" aludirajuči na elektru 1141-043 koja ima bijele brojeve... Krivo sam vidio, zamijenio sam "3" za "6". To je tako kad kroz krmelje u 2 ujutro ideš postati na forum. Quote Ako nam Turci grade prugu, da li pruga gradi nas? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rudolf T Posted February 28, 2008 Share Posted February 28, 2008 Kad ja ovdje stanem, tamo niže (di je onaj auto bez dozvole) RudolfT nemre prek pruge... Kad si me samo skužil na RK-u? Molim odgovor na PP. Btw, ona žuto-plava zgrada nisu Narodne Novine, već Nova TV. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ErrAseR Posted February 28, 2008 Author Share Posted February 28, 2008 Kad ja ovdje stanem, tamo niže (di je onaj auto bez dozvole) RudolfT nemre prek pruge... Kad si me samo skužil na RK-u? Molim odgovor na PP. Btw, ona žuto-plava zgrada nisu Narodne Novine, već Nova TV. NN... da, tako je, ali tu su negdje NN ili su se preselili ? pobrkao sam zgrade... jos me cudilo da imaju toliko tanjura za kotlovinu na krovu... O tom prijelazu si već pisao u jednom svom postu, samo sam se sjetio pa sam te "ubacio" u priču... http://zeljeznice.net/forum/viewtopic.php?p=34754#34754 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rudolf T Posted February 28, 2008 Share Posted February 28, 2008 Lijepe snimke, a meni bome i zanimljive. Dali je to "Božić" ? Ne vidi se cijeli. Koliko me sjećanje služi takvi su bili u Srebrnoj strijeli. http://img182.imageshack.us/img182/3160/img0260mediumnt7.jpg Ispričavam se na OT, znam da bi ovo više pripadalo pod "Uskotračne željeznice" Dobro služi sjećanje, Strijela je imala Božić kočnice, nešto modificirane, kočilo se s svim osovinama, a u krajnjem položaju pri naglom kočenju uključivala se pješčara. Evo slike iz moje kopije knjige "Željeznice Zagreb-Samobor 1901-1979" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted February 28, 2008 Share Posted February 28, 2008 Bravo Brisaču, još malo pa ću se s tobom voziti i fotkati i bez tvog dopuštenja Sitno brojim... Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silver Posted February 28, 2008 Share Posted February 28, 2008 Lijepe snimke, a meni bome i zanimljive. Dali je to "Božić" ? Ne vidi se cijeli. Koliko me sjećanje služi takvi su bili u Srebrnoj strijeli. http://img182.imageshack.us/img182/3160/img0260mediumnt7.jpg Ispričavam se na OT, znam da bi ovo više pripadalo pod "Uskotračne željeznice" Dobro služi sjećanje, Strijela je imala Božić kočnice, nešto modificirane, kočilo se s svim osovinama, a u krajnjem položaju pri naglom kočenju uključivala se pješčara. Da, ovdje se lijepo vidi upravljački dio Srebrne strijele oliti Samoborčeka. Fotografija prikazuje dio kabine sa upravljačkim elementima DEV-I. On je jedini imao ispod pulta veliku grebenastu sklopku koja se pokretala večom ručicom. Ručica se mogla izvaditi radi sigurnosti. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karabaja Posted February 29, 2008 Share Posted February 29, 2008 Super slike, nadam se da će biti nastavaka... S dizelom po mogućnosti... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubimir_1 Posted February 29, 2008 Share Posted February 29, 2008 Interesanto i nadasve super.. Quote Jedino me zora, ko najvjernija žena, svako jutro čeka raširenih ruku... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubimir_1 Posted March 1, 2008 Share Posted March 1, 2008 Nego, kolko je trajo taj radni dan..? Quote Jedino me zora, ko najvjernija žena, svako jutro čeka raširenih ruku... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ErrAseR Posted March 1, 2008 Author Share Posted March 1, 2008 pa druga slika je nastala oko 7:48, a zadnja oko 12h... radni dan je u stvari trajao od 1:05 do 12:30... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
egérke Posted March 2, 2008 Share Posted March 2, 2008 A do Karlovca si išel kak? Cestom ili prugom? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ErrAseR Posted March 3, 2008 Author Share Posted March 3, 2008 isel sam vlakom u moravice, u povratku se "razdanilo" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts