Od danas je aktivan https://mapper.zeljeznice.net zahvaljujući forumašu DWProski.

 

Jump to content

Stanley

Moderatori
 • Posts

  18449
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  32

Stanley last won the day on November 5

Stanley had the most liked content!

2 Followers

About Stanley

 • Birthday 21.06.1949

About Me

 • Sex
  Male
 • Location
  Šenkovec, Zagrebačka županija

Recent Profile Visitors

29403 profile views

Stanley's Achievements

3,4k

Reputation

 1. Mala šetnja uz prugu, 27. studenog 2022. Danas je nakon dugo vremena osvanuo lijep jesenji dan, kao stvoren za protezanje penzićkih nogu. Prošetao sam oko sat vremena po novoj biciklističkoj stazi i zabilježio nekoliko impresija. Stajalište Sutla drijema na suncu: Bilo je statistički vjerojatno da će se pojaviti bar jedan vlak i evo ga - Som iz Harmice na vlaku 8037: HŽ Infra i kumulus u daljini: HŽ Infra i Šenkovec: Pšenica: I konac djelo krasi - teretnjak iz Dobove s vagonima za žito na cca 100 km/h:
 2. Ma što bih se ljutio, glavno je da se tema prati i da se javljaju drugi forumaši.
 3. U daljini se vidi magla iznad rijeke Krapine: Opet imam sreću s vlakovima: Sastav je uobičajen za naše magistralne pruge - Transcerales, Monfer i drugi žitoprijevoznici: Ostao sam potpuno sâm na pustom stajalištu: Eno mi Soma za povratak: Za kraj dva teretnjaka u Savskom Marofu. Čekaju da se Dobova umilostivi i primi ih:
 4. Nastavak sa prethodne stranice Ovo obožavam kao i grafite: Ima li u Brdovcu bar jedna graba u kojoj teče voda?: Predsignal Savskog Marofa najprije pokazuje žuto... ... a odmah zatim zeleno: Ovdje sam svjedočio zanimljivom prizoru. Signalizacija na ŽCPR najavljivala je dolazak vlaka, a neki mladić u automobilu očito je namjeravao prijeći preko pruge unatoč zabrani. Srećom po sebe bio je dovoljno oprezan da pogleda u lijevu stranu. Kad je vidio vlak sa 100 km/h na dvjestinjak metara udaljenosti munjevito se bacio u ''rikvarc'' 5-6 metara od pruge: Stajalište još ne liči na ono u Vrapču, ali nećemo čekati dugo da ga vandali do kraja ''pokrste'':
 5. Raspadnuti stari dub: Padokaz (vulgo usponkaz): Bic-Infra: Svaka ograda ima neku rupu... ... a ovuda sam se malo popeo na prugu: Zgodna kilometraža: Vratio sam se na stajalište u pravom trenutku:
 6. I ovdje je odmorište: Između staze i pruge je žičana ograda... ... a mjestimično je ima i sa druge strane: Predsignal ulaznog signala kolodvora Savski Marof: Još jedan pogled na ključni topografski orijentir: Informacija je za pohvalu: Uvijek se pitam zašto ovdje nema vode: Pružni signal u smjeru Zaprešića:
 7. Brdovec 9. listopada 2022. Nakon jutrošnje mužnje bankomata u Brdovcu imao sam vremena prošetati okolicom. Za početak željezničko stajalište sa južne strane: Ovo se zove ulica Jure Novoselca u Javorju. Ja vidim samo cestu koja vodi u polja: Pogled na Javorje sa sjeveroistoka: Malo ćemo prošetati uz prugu prema zapadu: Početak ili završetak, ovisi otkuda idete: Dodaci osobnoj iskaznici: Ovo mu dođe kao nulti kilometar:
 8. Predsignal kolodvora Savski Marof: Objekt Bic-Infrastrukture: Ispod je neki zamuljani potok: Danas imam sreće s teretnjacima. Hvala majstoru što me se sjetio i zatrubio: I ovdje je odmorište, za promjenu u ugodnoj hladovini (kada sija sunce): Isprobao sam klupu. Pogodna je za fakire. Da sam znao što će se događati u dalekoj budućnosti sačuvao bih Dinamov podgužnjak za sjedenje na Istočnoj maksimirskoj tribini. A bacio sam ga poslije jedne utakmice sredinom osamdesetih godina. Preciznije, ubacio sam ga u jedan prazan Eas na nekom industrijskom kolosijeku (ništa bez željeznice): Toliko za danas. Idući put produžujem do Javorja.
 9. Pametni znaju čemu služi ova naredba: Uz cestu je veliko ograđeno područje: Ovdje piše o čemu je riječ: Idemo dalje: Na ovoj dionici je između staze i pruge visoko raslinje i duboka graba: Stajalište Laduč:
 10. Taj je protutnjao s odokativno 90-100 km/h: Staza dijeli svoj početak s cestom za tvornicu parketa: Dalje je samo za vozila na dva kotača: Tukaj je pa Slovenija: Prvo usputno odmorište... ... je kod ŽCPR Drenje: Križanje s cestom Laduč - Drenje:
 11. Biciklom od Sutle do Laduča, 24. rujna 2022. Danas sam po prvi put isprobao novu biciklističku stazu koju je uz južnu stranu željezničke pruge izgradila Općina Brdovec. Staza se proteže od stajališta Sutla do Brdovca, ili preciznije od Ključa Brdovečkog do Javorja. Nisam je odvozio cijelu nego samo do stajališta Laduč, onako za zagrijavanje, a respektirao sam i prognozu vremena koja je najavila moguću kišu. Početak staze u Ključu Brdovečkom. Opremljen je svjetski, svaka čast: Silnice i sastavnice: Da se zna: Opet sam imao sreću s vlakovima:
 12. Iz smjera Zaprešića juri EC158 Croatia: Upućeni znaju čemu služi ovaj zdenac: Opet dupli Som, ovaj put na vlaku 8023: Stiže i moj 8014 za povratak območju državne meje: Stražnja garnitura je potpuno prazna (ne računajući potpisanog): Nije točno. Najskuplja vožnja je kada si dovoljno glup da kupiš povratnu kartu on-line, a u oba smjera kondoru ni traga: I odosmo svaki svojim putem:
 13. Zvonareva kuća: Evo me natrag na stajalištu Brdovec. Putnici već čekaju: Dočekali su Soma-dupljaka na vlaku 8021: Altokumulusi i HŽ Infra:
 14. Javorje 22. rujna 2022. Jutros sam opet pohodio bankomat u Brdovcu. Nisam doduše išao biciklom nego vlakom, ali sam obavio najavljeni očevid na licu mjesta i podnosim izvještaj. Nakon obavljene mužnje bankomata vratio sam se na željezničko stajalište Brdovec kako bi uhvatio poneki željeznički motiv, po mogućnosti vlak. I ulov je bio obilan - tri brza (jednog nisam uspio snimiti u Sutli), dva putnička i jedan teretni u Savskom Marofu kojeg sam samo ispratio pogledom. Tome treba dodati i dva Soma kojima sam putovao. Neloše za nešto više od sat vremena. EC212 Mimara. Morao sam se odmaknuti od pruge jer je prohujao sa 100 km/h: Pogled prema kolodvoru Savski Marof. Vidi se devijacija južnog kolosijeka radi ograde na stajalištu: Krenimo zacrtanom trasom: Župna crkva svetog Vida Mučenika: I.N.R.I: Sudeći po skelama radi se na sanaciji štete od potresa: Možda je mali.paja ipak bio u pravu: Još nekoliko fotografija crkve iz različitih kuteva:
 15. Prošao sam tim putem u nebrojeno navrata, kada smo išli automobilom iz Zagreba u Ivanić Grad ''starom cestom'' preko Dugog Sela i Kloštra. Kod crkve se skretalo desno: Svaka čast na ideji i hodnji, a hoće li biti i koja i fotografija s putovanja?
×
×
 • Create New...