Jump to content
zeljeznice.net

ruxrux

Članovi
 • Content Count

  2,427
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  San Jose, Kalifornija
 1. ruxrux

  ruxrux

 2. Ispravak - 5 mjeseci u ZG, ali istina, piva u Medi bu sasvim ok. Bum ja z Drempom posebno na zmajskog pivkana.
 3. Meni su rekli nedjelja 18:00 u pivnici Zlatni medo u Savskoj na vuglu s Vukovarskom.
 4. Ja cu s velikim zadovoljstvom doci da se opet vidimo!
 5. Koja je to točno istočna porta, je li to na samom kraju stajališta?
 6. Ja sam se bas htio voziti u biku, ali cini se da su se taj dan bikovi preselili na 12.
 7. Ma bas sam neki dan trebao na tom potezu se voziti, pa mi je palo na pamet da bi 6 trebao sporije ici zbog semafora, Trga i Ilice, ali ako dodje prvo 6, a 2 za recimo 5 minuta, isplati li se cekati dvojku.
 8. Da li je brze od GK do TFT dvojkom ili sesticom? Ili postoji dio dana kad se vise isplati dvojka, a drugi dio dana kad je sestica brza?
 9. Iz Večernjaka, vrlo zanimljivo: http://www.vecernji.hr/kultura/geograf-pola-stoljeca-istog-prozora-snima-malu-povijest-grada-clanak-470872 Nekoliko tih fotki je ovdje: http://dalje.com/foto.php?id=5&rbr=27079&idrf=1046905 A ostatak navodno u kafiću Fakin u Pavletićevoj 2 (mislim da je to jedna neugledna birtija na vuglu s Magazinskom)
 10. Nikad nisam vidio tramvaj u sturcu na Dolju, a evo bas sad prava poslastica - M24!
 11. Vozio sam se u tome pred nekoliko godina, obicno se vozim kad mi dodje u goste netko iz Hrvatske. Prvo moras dosta cekati na prvoj stanici, ili se mozes ubacit na nekoj od sljedecih stanica ako ima mjesta (ostave oni 3-4 mjesta u svakom vozilu za ulaske sa starne). Dok se vozi po ravnom, to ti je kao i tramvaj, ali kad krene uzbrdo - a ti naviknuo na tramvaje - malo ti je frka dok se ne priviknes na nagib. Vozac i kondukter pricaju o gradu, zbijaju sale s turistima (a pol ih ni ne zna engleski pa ne kuze vic) i zvone razne popularne melodije na zvonu.
 12. Pa ovo je divno, bez da sam pročital išta gore, ja bum bil 7.7. u naznačeno vrijeme na naznačenom mjestu. Imam auto, ako tko treba prijevoz.
 13. Ispit znanja! Što je ovo crveno zaokruženo na slici? Tko nije pazio dok je čitao?
 14. I još samo par zanimljivosti: Lijepa katedrala Grace Cathedral... ... a odmah preko puta ceste masonska loža! Suživot. Ovako izgleda stanica cable cara: A ovo je taj moj nesretni hotel Fairmont na vrhu Nob Hilla dva dana nakon razornog potresa i požara 1906. Potres se desio mjesec dana prije negoli je hotel trebao biti otvoren, tako da je otvaranje odgođeno za 1907. Ovo sam slikao u hotelu.
×
×
 • Create New...