Jump to content
zeljeznice.net

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 11/06/2019 in all areas

 1. 11 points
  Pohvalio bih srčeko s desne strane. Naime, kada se postavi miš na njega iskoče smajlići Thanks, Hahaha, Confused, Sad i Like. Ovim putem ujedno i apeliram sve članove koji su dosada postavljali odgovore kao što su "odlična slika", "super kadar" i tome slično da umjesto toga odaberu jedan od smajlića. Osobno smatram da nema potrebe za ovakvim postovima, pogotovo sada kada se može ostaviti "like". Jako je iritantno kada surfam po forumu i otvaranjem novih postova pročitam "odlična slika." Čitam cijeli forum i ovakvi postovi su bespotrebni. Za sve one koji se ne slažu samnom, yebite mi sve po spisku...
 2. 6 points
  Radi se o običnoj naljepnici, ne o pločici. Ne vidim u čemu je problem da se navede kako je kapacitet vozila krivo naveden. Nebitno jel 1 dan prije umirovljenja vozila ili 30 godina. Doslovno se povela rasprava ni o čemu, čovjek je napisao točnu informaciju i to je to. Možda je bitno, možda nije. To je manje važno. Generalno kad se broji promet se prepiše iz vozila kapacitet, ja kad sam brojao putnike za neke projekte bilo mi je važno znati koliki je kapacitet vozila i najpraktičnije mi je odmah prepisati sa vozila što i očekujem da je točna informacija. Tako da sve ima svoje zašto.
 3. 5 points
  Apsolutno se slažem, od sad, like.
 4. 4 points
  Ne kužim zašto neki od nas misle da će se stvarno nešto izroditi od tog razgovora ? Lijepo u članku piše da su razgovarali Plenković i Bandić ... pa tko od nas još uvijek vjeruje u njihove bajke ?
 5. 3 points
  CTRL+Z radi kao undo CTRL+Y radi kao redo
 6. 3 points
  Zato kaj budale (političari, nounari) ne razlikuju željeznice (kao sustave) i tramvaje (kao podvrstu željeznica). Nema ni teorijske šanse o nekakvoj željeznici po tramvajskoj trasi.
 7. 2 points
 8. 2 points
 9. 2 points
  😀 joj Tram, trebao si samo "like" stisnuti kao što sam ja tebi
 10. 2 points
  Ma štagod neki mislili ovo sučelje je sasvim OK (na sreću ja sam se već susretao sa ovakvim sučeljem i baš je OK a i svaka promjena ide na bolje)
 11. 2 points
  Je, stvarno je osvježenje. Znam da se nekim korisnicima teško naviknuti, ali tako je bilo i s prošlom verzijom. Nego, uveo sam i sustav reputacije, to je zgodna stvar i vidjet ćemo kako će to funkcionirati na ovom forumu.
 12. 2 points
  Ja pomislio da sam zbog necega popio trajni ban, a znam da nisam nista lose napravio... 😂😂😂😂
 13. 1 point
  Tvoj video ja mogu uredno postati, ajde probaj ti...
 14. 1 point
  Da, zadnjih 60-ak godina ...
 15. 1 point
  Znam da se to već više puta spominjalo, no, je li se došlo do nekog konkretnog zaključka? Na Vukovarskoj se redovito svi tramvaji izredaju u 3-4 min, skoro pa jedan za drugim i onda barem 10 minuta nema nijednog. I sad opet 3 i 13 u smjeru Žitnjaka idu jedna za drugom. Ima li mogućnosti da se stave tako intervali da svakih 5 minuta dođe jedna linija? A vikendom mi se osobno više sviđa da imam svakih 8-9-10 minuta jednu od dvije linije nego svakih 16-20 min obje jednu za drugom. Vrlo slično sa 6 i 7. Razumijem da su im vremena polazaka u Sopotu gotovo pa ista (razmak minuta-max2), al zar se ne bi moglo i tu složiti da se nadopunjavaju? Ovako svaku nedjelju ujutro Držićevom dođu dva za redom i onda 16-17 minuta ništa. Dijeli li netko sličnu logiku? Da je bolje svakih 8-9 min jednu od dvije linije nego obadvije za redom i onda 16-17 minuta ništa.
 16. 1 point
 17. 1 point
  neću da provociram, ali kakva je ponuda tamo-trebal bi progresivne naočale s dijoptrijom minus 3,5, plus 1,5. Negda su govrili da je ponuda na Hreliču od igle do lokomotive, samo očito da slabo stoje s rezervnim delovima, a Tokić to ne drži.
 18. 1 point
  Super mi je nova verzija foruma! Sada je mnogo preglednija i na smartphonu i mnogo mi se dopada "Like" sustav jer mi je dosadilo stalno jedno te istu poruku u postu napisati "Odlična fotka i sl" u fotogalerijama. 🚂
 19. 1 point
  Ima ju i 321, također i nekoliko autobusa. A dosta Katica ima i reklame nešto vezano za skijanje/zimovanje u Austriji, također između trećih i četvrtih vrata. Zadnje vrijeme je prava najezda takvih "jumbo" reklama po Katicama...
 20. 1 point
  Evo nešto za ljubitelje vodenih para & vrtnih željeznica:
 21. 1 point
  sniman spot u spremištu Trešnjevka https://www.youtube.com/watch?v=KtW0YoVImmI
 22. 1 point
  Možda to nekoga zanima, a nekoga ne; iako to većina ne bi ni primjetila. Time sam htio ukazati da se fuša na detaljima - zar ne smijem? Također ne znam baš da je propisno imati u tramvaju pogrešnu oznaku sjedećih i stajaćih mjesta. Tako se onda može staviti i oznaka iz nekog busa, ako je svejedno... I ako ti nešto takvo smeta, radije ignoriraj, daj molim te...
 23. 1 point
 24. 1 point
  Ja bih rekao da je nosiva žica već ranije pala na kontakni vod i da su oba pantografa zahvatila za one nosače koji rade razmak između nosivog i kontaknog voda. To je morala biti iznimna sila. Sa krova čeha je počupan i sam nosač pantografa, dakle nije se samo pantograf odvojio od svog nosača.
 25. 1 point
  Evo još jednog bisera s tablama kojeg sam slikao u ponedjeljak oko 16:30 na Autobusnom, 490+820 na 0709. Umjesto stražnje ploče s brojem 7 stajala je bočna tabla četvorke! Kasnije te bočne ploče iza nije bilo - možda ju je vozač primjetio pa maknuo.
 26. 1 point
  Željeznica da, no pobogu zašto do Kvatrića?!😨
 27. 1 point
  Jednostavno. Staviš @ i kreneš pisati ime korisnika.
 28. 1 point
 29. 1 point
  Eeee sad radi. Idemo dalje, u velikom stilu. Thx šefe
 30. 1 point
  Odlično je [emoji2923][emoji373][emoji374][emoji106][emoji6][emoji41] Poslano sa mog F8331 koristeći Tapatalk
 31. 1 point
  Znam da svaka promjena forumašima teško padne, jer se naviknu na staru verziju, ali to je jednostavno tako, stara verzija nije više mogla opstajati. Ova je, realno, puno bolja, s puno više kvalitetnih opcija, što ćete vidjeti i sami s vremenom. Na forumašima je sad samo da pune forum s kvalitetnim sadržajem. Manje Facebooka, više foruma.
 32. 1 point
  Nisam ljubitelj promjena,ali ove mi se sviđaju [emoji106] Bilo je problema sa tapatalkom,jer sam se logiravao na staru verziju dok nisam vidio upute za novu verziju, tako da sad sve dobro funkcionira. Poslano sa mog ONEPLUS A5010 koristeći Tapatalk
 33. 1 point
  Onda je moguće da imaš stariju verziju. Radi uredno na Opera Mini. Opcija "Edit", nalazi se ispod poruke. Ma radi uredno: Probaj sada. Nema veze, ja volim sve vrste prometa.
 34. 1 point
  Da, sad je OK. Sent from my SM-J530F using Tapatalk
 35. 1 point
  Da, to je ta stranica: Kak je vidljivo, sve sam pogasil (isto i u tabeli niže), al mailovi i dalje uporno stižu. 😐
 36. 1 point
  Sviđa mi se. Prati trendove, prozračniji je, moderniji. Moram se još naviknuti ali bit će to super. Svaki član si može urediti pozadinu po svom izboru, i da geek statistike nikad previše! Novi okviri za profilnu su osvježenje!
 37. 1 point
  Hm, koji je točno problem? Ne možeš avatar staviti? Jesi ga prije imao? Sad radi. Da, bila je potrebna jer prethodna verzija nema već godinama korisničku podršku i bila je puna sigurnosnih rupa. Logiranje na forum bi trebalo raditi bez ikakvih problema. Koji točno je problem u pitanju i kako si sad na forumu, ako se ne možeš ulogirati?
 38. 1 point
 39. 1 point
  Vidio. Poslao sam Chrisu PP na railserbia.net i nadajmo se odgovoru.
 40. 1 point
  Kolodvorska zgrada u Maslenjači (koliko sam jučer vidio iz auta) je u lošem stanju. Onu izvornu (1885) spalili su partizani, a ova sadašnja sagradjena je (sudeći po arhitekturi) tek 60. godina (puno kasnije od puštanja pruge za Grubišno Polje!). Veliki prozori (izlozi) su izbijeni, a zgrada zarasta u vegetaciju, pogotovo lijane. Ali prolaz iliti "haustor" je čist i čini se da ravan krov ne prokišnajava. U sličnome stanju je i magazin, vodotoranj čini se da je čitav. Kad je netko spomenuo Djulovac stanična zgrada je u dosta boljem stanju (većinom ustakljena), ali čini mi se da nije zaposjednuta. S obzirom, da tu prodje jedan par putničkih vlakov adnevno, nije se čemu čuditi. Slikao bih, ali imam tehničkih problema sa photobucketom.....
 41. 1 point
  Dok traju radovi na novom okretištu linije 6, izvorno stajalište ispod Tangente u smjeru istoka je izmješteno 50 metara dalje. Pogled na izmješteno provizorno stajalište. Iako se radi o provizoriju, stajalište je u potpunosti osigurano, podignuto iznad razine kolnika i prilagođeno putnicima. Svaka sličnost sa ZET-om je nemoguća. Pogled s provizornog stajališta prema Tangenti. Vidi se tramvaj na liniji 6 koji izlazi s novog okretišta
 42. 1 point
  Ponavljam po stoti put, nis novog u Bandicgradu. Krajnje je vrijeme da se selacine rijesimo. Ali ak izaberemo gospodju Mrak Tratiras onda nismo nis napravili.
 43. 1 point
  Duh u močvari , Medo , ovakve odgovore sam i očekivao. Naravno, u Apsurdistanu to nije, neću reći nemoguće, ali nije jednostavno jer je problem u mentalitetu. Kad ja izađem s idejom da o svom trošku (trošku svog slobodnog vremena i svoga novca), čisto volonterski iz ljubavi prema željeznici očistim 22 047 jer mi je žao da propadne, dio onih kojima to kažem izbulje oči jer misle da nisam normalan, dio misli da imam neke skrivene namjere, a dio nađe 101 razlog zašto ne može. Čast onima koji su pružili ruku i ponudili mi pomoć iako nismo uspjeli.
 44. 1 point
  Na otocima "povijesne željeznice" su 2014. imale 8,4 milijuna putnika i uprihodovale 112 milijuna funti. Za njih se brine 20 000 volontera. Prvoklasni turistički proizvod! Ne dobivaju nikakvu financijsku potporu od državnih ili lokalnih vlasti. Drugi je to svijet.
 45. 1 point
  Da se vratimo na temu - obnova parne lokomotive serije 62 bila je i ostala loš vic. Ako nisu u stanju osposobiti i aktivirati najmanje dvije jače lokomotive za otvorenu prugu ne trebaju bacati novce na jednu običnu manevarku. Gdje bi to vozilo, što bi to vuklo i kome bi to bilo atrakcija? Priče o parnoj vuči i muzejskim vlakovima na prugama HŽ-a su svršena stvar, iako se povremeno pojave neki entuzijasti koji bi obnavljali ovu ili onu lokomotivu, ove ili one vagone, pa se o tome raspreda dok priča ne utihne. Takva jedna inicijativa je upravo u toku na Facebooku. Pozvali su i mene da se aktivno uključim, ali sam ih ljubazno upozorio da prosipaju mudrovanja u jalovom poslu. Prilika da se nešto učini u stvaranju muzejskog voznog parka od 2-3 parne lokomotive i desetak vagona propuštena je prije nekih 20-25 godina.
 46. 1 point
  Četvrtak, 19. siječnja 2017. Nakon višednevnog kijameta, današnje jutro je napokon osvanulo mirno i bez snjegopadalina. Trapatura je bila na solidnih -6ºC što nekako smatramo kao blago svježe Napadalo je solidnih pol metra, a mjestimično je bio i viši, ovisno o vjetru i nanosima Proširio sam i uredio pristupni put da mogu van jerbo mi se išlo u Delnice Uživam kad mogu papku s grtalicom napljuvati natrag na cestu ono što mi je nagurao pred vrata! Kad sam se na Sopaču uključio na Lujzijanu, dočekalo me lijepo iznenađenje – kolona vozila koja su se puževim korakom kretala prema Delnicama. Mahom kamioni srbijanske i hercegovačke registracije. (Za one koji ne znaju: Nekoliko dana je obala bila potpuno prometno odsječena pa se na Grobniku nakupio lijep broj kamiona koji jednostavno nisu imali kamo. Vjerujem da je onima u gostioni "Putniku" pala sikira u med... A lijepo smo im govorili da idu vlakom, taj možda kasni koji dan, ali ipak stigne!) Sad je konaćno otćepilo pa se kamioni s oduševljenjem voze po staroj cesti jer je Autoštrasenban još uvijek zatvoren za I. skupinu vozila zbog bure koja ne jenjava. Pretpostavljam da je početak ove kolone upravo kod rečene gostionice "Putniku" Piše Išlo bi to i brže, ali je je odsječak ceste do ulaza na autoput prekratak da amortizira dugačka vozila pa dok lik dođe do naplatne kućice pa otvori prozor, uzme karticu, zatvori prozor pa pokrene sekvencu potkompresor-prva pomoćna-međugas-druga... i makne se, prođe bar pola minute. A ako su mu smrznuti prsti pa mu ispadne cedulja, i više. Usput su tu, jasno, i oni koje izbacuju s autoputa u smjeru prema Rijeci pa se popreko na smjer za Delnice ubacuju na Lujzijanu. Policija koja ureduje i omogućava lakše kretanje? Ma, bud'te pametni, rekla bi moja punica. Ali sam zato uočio Marinka Krmpotića kako s fotićem trčkara uz cestu – bit će, dakle, nešto u lokalnom kupusnom listiću između ustoličenja Trumpa i afere INA-HEP U Delnicama stanje normalno. Za mog životnog vijeka ovdje se glede čišćenja snijega neće ništa promijeniti pa makar ušli i u Schengen Kod K-Ivice ovo tretiraju kao očišćeni parkirni prostor. Srećom nije neka gnječa u dućanu Stojte mi dobro
 47. 1 point
  Dok se to dogodi, domaće barabe će se potruditi ubiti svaki razlog postojanja pruge u Istri...
 48. 0 points
 49. 0 points
  Po svemu sudeći moju omiljenu reklamu "Zebricu" na 432+884 više nećemo vidjeti. U remizi uz Falerovo stoji par T4+B4, kompletno bijeli s oguljenom reklamom bez g.b.-a i grba.
 50. 0 points
  Ne može se povećati, trebao bi drugi predložak. Za obavijesti -> https://www.zeljeznice.net/forum/index.php?/notifications/options/


×
×
 • Create New...