Od danas je aktivan https://mapper.zeljeznice.net zahvaljujući forumašu DWProski.

 

Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation since 28.04.2023 in all areas

 1. Brdovec i Zaprešić, 15. svibnja 2023. Danas sam imao neželjeni boravak u Zaprešiću. Naime, u subotu ujutro bio sam u Konzumu u Brdovcu gdje sam uspio na blagajni posijati novčanik. U roku od nekoliko minuta skužio sam što se dogodilo i vratio se u dućan, pitao blagajnicu zna li što o tome i pregledao zonu moguće proljetne sjetve, ali izgubljenom novčaniku ni traga. Nitko ništa ne zna, a blagajnica me obasula mudrim savjetima da provjerim torbicu i džepove (kao da ih nisam prije toga prevrnuo ravno četiri puta). Tako sam postao ''ministar bez lisnice'', a to znači bez svih osobnih isprava, bez svih kartica i bez 60 € u gotovini. Stoga sam jutros otišao u policijsku postaju Zaprešić da podnesem kaznenu prijavu protiv NN osobe zbog protupravnog otuđenja/utaje tuđe stvari. Nadzorna kamera gleda drito na blagajnu i nema šanse da se ne vidi tko je u tih nekoliko minuta posegnuo za mojim penzićkim obiljem.. No, da ne gnjavim sa svojim privatnim problemčićima, usput sam snimio i nekoliko željezničkih motiva pa neka se nađu u ovoj kronici. EC Mimara prolazi kroz stajalište Brdovec s cca 100 km/h: Za njom stiže i dupli Som: Na stajalištu Zaprešić Savska kosi se trava: Som 6112-201 iz Savskog Marofa: On odlazi, a stiže moj Som za Harmicu:
  8 points
 2. Nešto prije pograničnog sela Rigonce odvaja se prema sjeveru asfaltirani put pa sam ga iskoristio da se ponovo približim nasipu: Nasip se i ovdje dobro vidi: Tu je očito trebao biti još jedan ŽCPR: Nasip u smjeru Dobove... ... i u smjeru Vukovog Sela: Ponovo sam u Hrvatskoj. U onoj džungli su Sutla i trasa pruge Harmica - Vukovo Selo: Na stajalištu Harmica je sada Som 6112-208. Uhvatio sam ga nekoliko sekundi prije polaska: I za kraj satelitski prikaz trase nasipa, dobro vidljiv u sredini slike. Brojkom 1 označen je dio kojeg sam prvog obišao na području Dobove, a brojkom 2 nesuđeni ŽCPR na Ilirskoj ulici:
  6 points
 3. Riječ je o mostiću-nadvožnjaku već prikazanom na ovom forumu: Očito je trebao omogućiti pristup mještanima u polja, ali je riječ tek o malo korištenoj stazi: Pogled na nasip u smjeru Vukovog Sela. To je bila posljednja točka moje hodnje ovom dionicom jer mi se nije činilo privlačnim ugostiti krpelje: Stoga sam krenuo natrag: Dio nasipa koji je obrastao u šumu:
  6 points
 4. Tu negdje je trebao biti ŽCPR: Nasip je pretvoren u šetališe, iako ne baš udobno: Dokaz namjene je ova klupa: Pogled unatrag: Nasip je plantaža maslačaka: Betonska konstrukcija:
  5 points
 5. Tragom željezničkog nasipa Dobova - Vukovo Selo, 4. svibnja 2023. U temi o željezničkoj pruzi Savski Marof - Kumrovec puno se razglabalo o tome je li postojao takozvani trijangl, odnosno spoj pruge s željezničkim kolodvorom Dobova. Stoga valja staviti točku na ''i'' - da, bio je u planu i izgrađen je nasip od Dobove do kolodvora Vukovo Selo, ali kolosijek nikada nije bio položen niti je izgrađen most preko rijeke Sutle. Danas sam malo protegao noge i upustio sam se u željezničku arheologiju, u potragu za tragovima nasipa, pa slijedi izvještaj u riječi i slici. Som 6112-010 u Harmici spreman za pokret: Sutla je nakupila dosta vode: Nekadašnji granični prijelaz na teritoriju Slovenije: Nasip je dobro vidljiv u daljini: Stižem do početne točke istraživanja:
  5 points
 6. Vratim se natrag i pocne zvonjava Evo "Akiem" sa "sandukima" otraga polako se spusta oko 40 km/h. Kontejneri su se izgubili iza zavoja, tisina..... pali auto malo nizbrdo pa opet uzbrdo i evo me u Meji, a tamo isto tisina i samo ova crvena TMD stoji i ceka.
  4 points
This leaderboard is set to Zagreb/GMT+02:00
×
×
 • Create New...