Od danas je aktivan https://mapper.zeljeznice.net zahvaljujući forumašu DWProski.

 

Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation since 09.11.2022 in all areas

 1. Po dolasku na kolodvor odlazim na stražnju stranu kolodvora da pogledam bolje u kakvom je stanju. Tragova potresa ima, manje rupe i pukotine u fasadi, ali ništa ozbiljno. Inače u zgradi je i policija koju dakako nisam vidio. Povratak na peron, pogled na izlaz prema Zagrebu i oproštaj od Volinje sa sljedećim slikom:( Kolodvor s prednje okupan posljednjim zrakama sunca. Tu je kraj avanture na državnoj granici. Iako je vrijeme bilo lijepo, priroda još ljepša a zrak još čišći, kući odlazim razočaran. Stanje dolje je zaista tužno i to se osjeti kad se dođe tamo. Kuće u očajnom stanju, dijelom i napuštene. Uz cestu kontejner u kojem živi netko tko je izgubio kuću. Na pruzi ništa - teret tuda zađe rijetko, prema priči dežurnog prometnika. Budući da sam netom prije putovanja pročitao komentar kojeg je ostavio @mali.paja i u kojem se prisjetio vremena kada je ta pruga imala znatno više prometa, ovo što sam vidio ne ostavlja dojam da će ikada biti bolje već ono suprotno. Pruga je u jako lošem stanju: lomovi brzine, škripa...a putnika iza Sunje jako jako malo. Pozdrav do slijedećeg putovanja!
  10 points
 2. Na samom prijelazu se nalazi napuštena policijska kućica te nekakva trafostanica. Kućicu nisam slikao, trafostanicu i zavoj jesam pa u tom duhu krećemo dalje proučavajući ulaz na taj famozni most. (Pogled ka Volinji) Žcp i trafostanica su u zavoju koji završava na mostu, tako da ga se na ovoj slici ne vidi. No nakon par koraka... Najbolji pogled na most koji se može dobiti...
  7 points
 3. Hvala na ovom prikazu Volinje. Nekih 200 metara sjeverno od kolodvorske zgrade ima ostataka uskotračne šumske zeljeznice, i ostataka pilane. https://goo.gl/maps/vTHqu1pgHVpA7yRn8 Par mojih fotki iz svibnja 2021. pozdrav toma
  6 points
 4. Pomalo razočaran viđenim (htio sam više) vraćam se na kolodvor s nadom da možda još nešto slučajno naleti prije polaska za Zagreb. Žcp s "bosanskog" ulaza u kolodvor. Napuštena kućica za skretničara, nahereni stupovi "STOP" i Andrijin križ, početak zavoja...i ništa više. Pustoš. Na kolodvoru također. Vagoni desno stoje već danima tamo a 6112 je došao iz Zagreba nedavno. Prema kolodvoru hodam uz prugu te zoomiram vlak. Niskopodni tramvaj prototip - nema interneta, utičnice ne rade, prozori zamagljeni iz bogtepitaj kojeg razloga. Ali je klima ohladila na 18 tako da je čak bilo i hladno u vlaku! U tom duhu polako dolazimo do kraja putovanja.
  6 points
 5. Na točki na koji sam ovo slikao se već dakako opet približavamo drugom kraju sela. Ali da ne mislite da sam besciljno lutao vamo-tamo, na ovu stranu idem sa jasnim ciljem. Cilj se vidi već na ovoj slici te nažalost djeluje razočaravajuće. Oni koji su ovdje uspjeli uočiti most su bili brži od mene vjerojatno. Meni je trebalo jedno pola minute da ga uočim - poziciju, dužinu, kuda se proteže... S obje strane je zarastao, tako da je u stvari sakriven. Zoomirana slika otkriva nešto malo od konstrukcije te koliko je zaista zelenilo zakrilo pogled na most. Dolaskom na žcp netom prije mosta, bacam pogled na cestu koja vodi u daljnja sela i dakako lijepa zelena brdašća. Koliko god selo izgleda apokaliptično, priroda je prelijepa!
  6 points
 6. Bacamo pogled na brda koja stoje u zaleđu Volinje. Tu već polako razmišljam o povratku, no još malo nastavljam dalje. Lijevo se vide stupovi km-a a u blizini je ulaz u kolodvor (skretnice) I evo rijeke Une. Svega nekoliko metara od granice, signal slab i iz Rep. Srp. Dakle u stvari detox. Ovo je ujedno i najdalje što sam bio voljan ići te se okrećem put sela.
  6 points
 7. Volinja i lov na ŽRS Aseu (pon. 25.7.22.) U poslijepodnevnim satima vlakom stižem na kolodvor Volinja (Sisačko-moslavačka županija) na samoj granici s Republikom Srpskom. Želja - kao što naslov kaže, uloviti Aseu ŽRS-a. Pošto na kolodvoru u trenutku dolaska nema ničega, krećem istraživati okolicu. Izlazim na glavnu i jedinu cestu u Volinji te se okrećem ulijevo i lagano zoomiram cestu da snimim stanje. Nogostupa nema ali je cesta dovoljno široka da mogu uz sam rub hodati. (Da sam hodao jedno 50tak minuta, došao bih do GP Hrvatska Kostajnica). Vozači su uredno mogli ostaviti razmak pošto prometa i nema, osim policije svakih nekoliko minuta. Napravivši nekoliko koraka shvatio sam da je ovo zaista zadnja kuća u Volinji. Okret prema selu. Desno je prilaz kolodvoru. Par minuta hoda i već smo udaljeni od Volinje te bliže rijeci Uni. Brdo je dakako Rep. Srp. Pogled na cestu i hodam još dalje...
  5 points
 8. Sjeverna strana kolodvora djeluje gotovo idilično. jedino ove cisterne, koje je dizalica složila na prvi kolosijek podsjećaju na nedavni događaj.
  5 points
 9. Jučer oko 12:20 ovaj se lijepo vidio sa malog rotora na kraju Hreljina , kako gore u brdima polako ulazi u postaju Meja. Bio sam "za volanom"te nije bilo prilike snimiti ga. No kad te sreća prati snimio ga je nešto kasnije nakon križanja sa 4605 autor ove fotografije Evald Robić. Izvor:FB Podsjećam da se u "Putopisima" postavljaju isključivo vlastite slike!
  3 points
 10. Kolodvor Škrljevo 17. studenog 2022. godine Nisam ni pošteno noge protegnuo ulazi HŽPP 1141-384 na vlaku 4605 na "drugi" znači sati je 12:10. Nakon ulaska vlaka 4605 sa trećeg kolosijeka, na kojem se dogodio nalet 14. studenog odmah polazi vlak sa kontejnerima za Brajdicu na čelu Railpool 185-717. Vlak 4605 odlazi prema kolodvoru Meja. Završni vagon vlaka za Brajdicu. Ostatak "društva" skupio se pred prometnim uredom. HŽ Cargo 1141-203 još čeka......
  3 points
This leaderboard is set to Zagreb/GMT+01:00
×
×
 • Create New...