Jump to content

Portos

Moderatori
 • Posts

  12256
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  89

Portos last won the day on September 5

Portos had the most liked content!

2 Followers

About Portos

 • Birthday 18.03.1971

About Me

 • Sex
  Male
 • Location
  Zaprešić, Hrvatska

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Portos's Achievements

7,3k

Reputation

 1. Nije. Ova cesta je naknadno sagrađena, uopće nije postojala kad je građen nasip. Cesta je prelazila prugu malo istočnije, ali taj je ŽCPR uklonjen kad su sagradili podvožnjak, a tada su i izgradili i ovu cestu sa tvoje fotografije.
 2. Dobar ti lijepi dan!

  Tvoja ranija priča o Švici na altemodellbahn još traje jer nastavke stavljam u prosjeku 

  1 do 2 x tjedno. Mogu li kada završi nastaviti i sa novom slikovnicom, odaziv što se

  tiče zahvala je velik. Kad bi svaki donio 1 euro obogatio bi se ha ha i podijelio sa tobom.

  LP

 3. Iako je Rail Ride od Brdovca do Ključa (Šenkovca) isključivo biciklistička staza, izgrađena EU novcima dobivenima za gradnju BICIKLISTIČKE staze, to ne sprječava šetaće, rolere i ostale ne-bicikliste da ju koriste. Dođe mi da svakom tamo tko nije biciklist u prolazu zveknem jednu preko uha...
 4. Ne postoji. TSI vlakovi su građeni drugačijom tehnologijom, a i ispod ljuski upravljačnica nalaze se sigurnosne deformacijske zone koje nije moguće naknadno ugraditi na starija A i B kola.
 5. Bravo, Penzić! Imaš li koju hladnu 🍺 u frižideru ili da ponesem sa sobom 2 🐻 kad budem prolazio na 🚲?
 6. Sada je biciklistička staza jasno označena kao biciklistička, dakle na njoj ne bi trebalo biti pješaka, mama s kolicima, rolera ničega osim bicikala. Vidjet ćemo...
 7. Da je ovih dana posjet Končaru vidjeli bi gradnju: Vanjskog bazena-praonice za potrebe pranja objekata prije zahvata na postoljima (ili nakon sudara, pregaženja) A ovaj tjedan djelatnici Beton Lučko montiraju nosive dijelove nove hale. Planirani završetak radova je 1.6.2022.
 8. Prošlog četvrtka provozao sam se po trasi buduće biciklističke staze Rail ride. Između Javorja i kolodvora Savski Marof jedva da je išta započeto, dok je trasa između ŽCPR S.Marof i pilane kod Šenkovca već prohodna za terenske bicikle. Pokraj stajališta Laduč gradi se most preko potoka, a dio staze se tamo odvaja prema tvornici kvasca ex Plivi. Pokraj stajališta Brdovec Od ŽCPR S.Marof prema Šenkovcu Kolodvor Tu još kopaju Budući most kod Laduča Kraj (ili početak) staze kod Šenkovca Odvojak staze pokraj ex Plive
 9. A do grada Zaprešića biciklom se može po cesti s južne strane pruge (crveno) pa okolo vodocrpilišta do Savske ulice. Kako stanovnici Javorja i Šibica koji žive s južne strane pruge jednog dana kada se produži Zaprešićka južna obilaznica i zatvori ŽCPR u Javorju pokraj stajališta Brdovec ne bi morali kružiti naokolo u planu je izgradnja ulice između pruge i ograde vodocrpilišta (plavo) pa će se tuda lako moći do Zaprešića doći biciklom.
 10. Bili ste u hali gdje se sastavljaju postolja za TMK 2300 LT i radi servis postolja za TMK 2200/2300 ali ne i tamo gdje ta postolja ispitujemo i podešavamo. Usput bi vidjeli i 10 već skoro gotovih postolja za 6112 vlakove.
 11. Vaš vodič bio je Čedomir Glavaš, boljeg niste mogli imati (osim da sam vas ja vodio). Ja sam bio na putu Flixbusom Ploče->Zagreb i nisam mogao biti vaš vodič, ali bio je s vama i moj prijatelj Bruno, bilo mu je super. Nažalost niste vidjeli baš sve, odnosno nisu vas uveli u halu bravarije, halu gdje sastavljamo i ispitujemo postolja niti u lakirnicu, ali vidjeli ste tramvaje a prvenstveno ste zbog njih i došli.
 12. Jedna iz Baške od subote Crikvenica u daljini
×
×
 • Create New...