Jump to content

Portos

Moderatori
 • Posts

  12251
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  89

Everything posted by Portos

 1. Nije. Ova cesta je naknadno sagrađena, uopće nije postojala kad je građen nasip. Cesta je prelazila prugu malo istočnije, ali taj je ŽCPR uklonjen kad su sagradili podvožnjak, a tada su i izgradili i ovu cestu sa tvoje fotografije.
 2. Iako je Rail Ride od Brdovca do Ključa (Šenkovca) isključivo biciklistička staza, izgrađena EU novcima dobivenima za gradnju BICIKLISTIČKE staze, to ne sprječava šetaće, rolere i ostale ne-bicikliste da ju koriste. Dođe mi da svakom tamo tko nije biciklist u prolazu zveknem jednu preko uha...
 3. Ne postoji. TSI vlakovi su građeni drugačijom tehnologijom, a i ispod ljuski upravljačnica nalaze se sigurnosne deformacijske zone koje nije moguće naknadno ugraditi na starija A i B kola.
 4. Bravo, Penzić! Imaš li koju hladnu 🍺 u frižideru ili da ponesem sa sobom 2 🐻 kad budem prolazio na 🚲?
 5. Sada je biciklistička staza jasno označena kao biciklistička, dakle na njoj ne bi trebalo biti pješaka, mama s kolicima, rolera ničega osim bicikala. Vidjet ćemo...
 6. Da je ovih dana posjet Končaru vidjeli bi gradnju: Vanjskog bazena-praonice za potrebe pranja objekata prije zahvata na postoljima (ili nakon sudara, pregaženja) A ovaj tjedan djelatnici Beton Lučko montiraju nosive dijelove nove hale. Planirani završetak radova je 1.6.2022.
 7. Prošlog četvrtka provozao sam se po trasi buduće biciklističke staze Rail ride. Između Javorja i kolodvora Savski Marof jedva da je išta započeto, dok je trasa između ŽCPR S.Marof i pilane kod Šenkovca već prohodna za terenske bicikle. Pokraj stajališta Laduč gradi se most preko potoka, a dio staze se tamo odvaja prema tvornici kvasca ex Plivi. Pokraj stajališta Brdovec Od ŽCPR S.Marof prema Šenkovcu Kolodvor Tu još kopaju Budući most kod Laduča Kraj (ili početak) staze kod Šenkovca Odvojak staze pokraj ex Plive
 8. A do grada Zaprešića biciklom se može po cesti s južne strane pruge (crveno) pa okolo vodocrpilišta do Savske ulice. Kako stanovnici Javorja i Šibica koji žive s južne strane pruge jednog dana kada se produži Zaprešićka južna obilaznica i zatvori ŽCPR u Javorju pokraj stajališta Brdovec ne bi morali kružiti naokolo u planu je izgradnja ulice između pruge i ograde vodocrpilišta (plavo) pa će se tuda lako moći do Zaprešića doći biciklom.
 9. Bili ste u hali gdje se sastavljaju postolja za TMK 2300 LT i radi servis postolja za TMK 2200/2300 ali ne i tamo gdje ta postolja ispitujemo i podešavamo. Usput bi vidjeli i 10 već skoro gotovih postolja za 6112 vlakove.
 10. Vaš vodič bio je Čedomir Glavaš, boljeg niste mogli imati (osim da sam vas ja vodio). Ja sam bio na putu Flixbusom Ploče->Zagreb i nisam mogao biti vaš vodič, ali bio je s vama i moj prijatelj Bruno, bilo mu je super. Nažalost niste vidjeli baš sve, odnosno nisu vas uveli u halu bravarije, halu gdje sastavljamo i ispitujemo postolja niti u lakirnicu, ali vidjeli ste tramvaje a prvenstveno ste zbog njih i došli.
 11. Jedna iz Baške od subote Crikvenica u daljini
 12. Vrlo zanimljiv dan. U ovo doba godine česti su požari uzrokovani užarenim komadima kočione opreme teretnih vlakova.
 13. Bravo. Odabrao si poprilično topao dan i lijepo se zabavio. Volim doći biciklom do Kumrovca i vratiti se natrag kroz Slovenska brda, taman negdje izađe krug od 100km. No do proljeća ništa, em je hladno, em je Covid pa ne možeš nigdje stati ni čaj popiti.
 14. U vrlo visokom prijenosnom omjeru. Treba to riješiti.
 15. Stavi hladiti 🍺 danas bu ti došao majstor dijagnosticirati kvar
 16. Smucek, morat ću doći na 🍻 i popraviti ti tu "pilu" da se ne voziš stalno u 15-oj brzini. Također izbjegavaj vožnju državnom cestom, tako je lijepa trasa kroz Ključ, Drenje, Prudnice, Zdence i Javorje Ako si se zasitio vlakova i ne želiš voziti pokraj kolodvora Savski Marof, možeš proći shortkatom pokraj lovačkog doma u Savskom Marofu A ako si pak izviđački raspoložen odvezi se do ušća Sutle u Savu pa malo meditiraj s konzervom Pive. Pokraj je meteorološka postaja.
 17. Ohoho nazire se novi Smucek biciklist 😄
 18. Rekonstruira se ŽC Brdovec-Harmica i na cijeloj dionici se izvodi kanalizacija za oborinske vode te pločnik na obe strane ceste. Radi se u etapama, prvo su napravili Šenkovec-Harmica, onda Brdovec-Prigorje Brdovečko, sada rade između Laduča i Šenkovca. Tokom dana zatvore dionicu gdje rade, ali nakon radnog vremena puštaju promet po dionicama u rekonstrukciji.
 19. Bravo Stanley ponovno odličan putopis!
 20. Portos

  Vukovarski 3 u 1

  Momci... Do Vukovara ima 310km, do Ilače još nešto više. To je cjelodnevni izlet kojeg radije ne bih proveo u autu. Da se tamo nađem (ako se, kad se) obišao bih trasu i to biciklom. Ne znači da neću kada mi bude usput. Trenutno nemam za to vremena, a novčiće za put, iće i piće mogu potrošiti i bliže Zagrebu.
 21. Portos

  Vukovarski 3 u 1

  Pruga do Ilače ukinuta je 31.7.1966. Do kada su koristili dionicu do Sajmišta nigdje nisam našao.
×
×
 • Create New...