Jump to content

seabral

Administratori
 • Posts

  25079
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  69

Everything posted by seabral

 1. until
 2. Ako se ne varam, i ti si do nedavno pedalirao nekakav bicikl. To bi ti u ovom slučaju bilo puno jednostavnije. Šta se u međuvremenu dogodilo s tim biciklom ? Zaboravio si napumpati gume ?
 3. Ti me zezaš ? Već danima pišemo o prekidu prometa vlakova na toj pruzi i uvođenju zamjenskih buseva "do daljnjega". I razglabamo da li ovo znači definitivni kraj te pruge, a istovremeno se nadamo da će ova pruga ipak nekako uspjeti preživjeti ... https://www.zeljeznice.net/forum/index.php?/topic/1174-l103-karlovac-kamanje-dg/&do=findComment&comment=712739 Ako to nije novonastala okolnost, onda sam se bez veze trudio editirati svojih 13 postova ovog putopisa i ubacivati više od 100 fotki umjesto isto toliko linkova na Photobucket na kojem te fotke svakog časa mogu nestati, a na našem forumu su se prikazivale s onim neizbježnim iritantnim Photobucket watermarkom.
 4. Obzirom na novonastale okolnosti na pruzi između Karlovca i Kamanja, odlučio sam obnoviti fotke u ovom putopisu, tj. zamijenio sam sve linkove na fotke s Photobucketa s fotkama koje sam sad uploadao na zeljeznice.net server. Iako su fotke snimljene vrlo jednostavnim fotićem i nisu na nivou sadašnjih fotki, mislim da ipak ovdje trebaju ostati zabilježene kao svjedok jednog vremena. Jer, nikad se ne zna šta nam budućnost nosi ... kako na Photobucketu, tako i na našem HŽ-u. Iskustva koja imamo nažalost nisu dobra ni s jednima, niti s drugima.
 5. until
 6. until
 7. Je li to biciklističko-pješačka staza ili "samo" biciklistička ? Pitam za frenda ....
 8. Eh, Renato ... možda je onda bolje da se ne hvalimo s tim koja smo godina proizvodnje ?
 9. Isprike na kasnom javljanju u ovoj temi. U vrijeme kad je nastala ova tema sam bio privremeno odsutan s foruma. Puno puta sam gledao ove sjajne fotke i čitao taj emotivan tekst. Prekrasno i jedinstveno ! I svaki put kad ovo gledam i čitam znam da je prvi post ove teme meni osobno najbolji post ikad objavljen u ovih 18 godina foruma. Bez premca. Ante, velemajstore !!!
 10. until
  https://www.zeljeznice.net/forum/index.php?/topic/17399-aktivnosti-kluba-željezničkih-modelara-zagreb-u-2022-godini/page/2/#comment-701841
 11. until
  https://www.zeljeznice.net/forum/index.php?/topic/17399-aktivnosti-kluba-željezničkih-modelara-zagreb-u-2022-godini/
 12. until
  Detalji:
 13. until
  13. burza malih vlakova i autića te 5. grand prix rc autića
 14. Moje laičko mišljenje je da bi to možda imalo više smisla kad bi pruga išla po ravnici od Rijeke do Bakarca. Ali ovako kad se pruga od Bakra diže uzbrdo prema Škrljevu, pa se onda uz promjenu smjera opet spušta u Rijeku, mislim da ne bi bilo previše atraktivno za nekakav prigradski promet.
 15. Naravno, može se to napraviti. Imamo i pripadajući podforum za takve teme: https://www.zeljeznice.net/forum/index.php?/forum/75-pomorski-i-riječni-promet/
 16. seabral

  Zagreb danas

  Zadnjih 20 godina tu nema ni traga od autocesta ... ali priznajem da mi malko stariji ponekad volimo živjeti u prošlosti
 17. seabral

  Zagreb danas

  Hrvatskih auto cesta --> Hrvatskih cesta Sorry da te opet ispravljam, ali žena mi tu radi, pa malko više obraćam pažnju na ovu zgradu i firmu
 18. until
 19. seabral

  Zagreb danas

  Nema prodavača i nema hrane na placu = nema ni dosadnih golubova
 20. seabral

  Zagreb danas

  Mali ispravak: Zagrebačkih cesta --> Hrvatskih cesta
 21. seabral

  Zagreb danas

  Dobro da si napisao imena ovih ulica u našem kvartu, jer se nikad ne sjetim pogledati kako se zovu kad tu i tamo prođem onuda Pretpostavljam da si onda navratio i u susjedno dvorište kod Altosa ?
 22. Nastavak od jučer ... Moguće je da će ove godine biti još ronilačkih tura, jer je brod za prijevoz ronilaca još uvijek uredno privezan u glavnoj mjesnoj luci Ulica koja od ronilaca vodi prema centru mjesta prolazi uz more. S jedne strane su vikendice i vile, a s druge strane male plažice. S desne strane fotke se vidi velika raskrčena površina. Ona je desetljećima bile zarasla u gustu vegetaciji i uopće se nije mogla naslutiti njezina veličina. Susjedi mi vele da je to ove godine prodano nekom iz susjedne i prijateljske nam dežele. To je u Šilu bilo posljednje slobodno gradilište u prvom redu do mora, lokacija je fantastična, a grunt isto tako. Navodno je cijena bila par stotina tisuća eura .... prava sitnica za nas obične smrtnike. Nadam se da će se ovdje sagraditi nešto primjerene veličine i da veličinom neće znatno odudarati od susjednih kuća. Vidjet ćemo, možda već nečega bude i iduće godine. U povratku sam se družio i s pernatom faunom. Nakon što sam ovu fotku objavio u našoj ptičjoj fotogaleriji, naučio sam da se s galebom družila siva vrana U marini je sve bilo vrlo mirno Ali neki brodovi su nakon ljeta preselili na suho i primjećuju se prazni vezovi. Po ljeti ovdje čamci plutaju doslovce jedan uz drugoga. A slična situacija je i u lučici u centru Šila. I tu je nestala gužva, čamci su se preselili na kopno i praznih vezova ima u izobilju.
 23. Nastavak od jučer ... I rt po kojem je Šilo dobilo ime je prazan Na momente mi naš rt izgleda kao Mjesečeva površina Ni cucaka više nema koji bi se kupali na mjesnoj psećoj plaži Ulica koja vodi prema unutrašnjoj strani obale je isto tako neobično prazna Na ovom molu se inače uvijek nešto događa. Najčešće su to ronioci koji se ovdje ukrcavaju i iskrcavaju prije i nakon svojih ronilačkih ruta. U okolici Šila i Klimna ima više potopljenih brodova i to im je omiljeno odredište. Kad im ponestane inspiracije za ronjenje, možda potope jednog od ovih čamaca ? Za nešto drugo oni i nisu (nastavak sutra)
×
×
 • Create New...