Od danas je aktivan https://mapper.zeljeznice.net zahvaljujući forumašu DWProski.

 

Jump to content

seabral

Administratori
 • Posts

  24875
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  61

Everything posted by seabral

 1. until
 2. Je li to biciklističko-pješačka staza ili "samo" biciklistička ? Pitam za frenda ....
 3. Eh, Renato ... možda je onda bolje da se ne hvalimo s tim koja smo godina proizvodnje ?
 4. Isprike na kasnom javljanju u ovoj temi. U vrijeme kad je nastala ova tema sam bio privremeno odsutan s foruma. Puno puta sam gledao ove sjajne fotke i čitao taj emotivan tekst. Prekrasno i jedinstveno ! I svaki put kad ovo gledam i čitam znam da je prvi post ove teme meni osobno najbolji post ikad objavljen u ovih 18 godina foruma. Bez premca. Ante, velemajstore !!!
 5. until
  https://www.zeljeznice.net/forum/index.php?/topic/17399-aktivnosti-kluba-željezničkih-modelara-zagreb-u-2022-godini/page/2/#comment-701841
 6. until
  https://www.zeljeznice.net/forum/index.php?/topic/17399-aktivnosti-kluba-željezničkih-modelara-zagreb-u-2022-godini/
 7. until
  Detalji:
 8. until
  13. burza malih vlakova i autića te 5. grand prix rc autića
 9. Moje laičko mišljenje je da bi to možda imalo više smisla kad bi pruga išla po ravnici od Rijeke do Bakarca. Ali ovako kad se pruga od Bakra diže uzbrdo prema Škrljevu, pa se onda uz promjenu smjera opet spušta u Rijeku, mislim da ne bi bilo previše atraktivno za nekakav prigradski promet.
 10. Naravno, može se to napraviti. Imamo i pripadajući podforum za takve teme: https://www.zeljeznice.net/forum/index.php?/forum/75-pomorski-i-riječni-promet/
 11. seabral

  Zagreb danas

  Zadnjih 20 godina tu nema ni traga od autocesta ... ali priznajem da mi malko stariji ponekad volimo živjeti u prošlosti
 12. seabral

  Zagreb danas

  Hrvatskih auto cesta --> Hrvatskih cesta Sorry da te opet ispravljam, ali žena mi tu radi, pa malko više obraćam pažnju na ovu zgradu i firmu
 13. until
 14. seabral

  Zagreb danas

  Nema prodavača i nema hrane na placu = nema ni dosadnih golubova
 15. seabral

  Zagreb danas

  Mali ispravak: Zagrebačkih cesta --> Hrvatskih cesta
 16. seabral

  Zagreb danas

  Dobro da si napisao imena ovih ulica u našem kvartu, jer se nikad ne sjetim pogledati kako se zovu kad tu i tamo prođem onuda Pretpostavljam da si onda navratio i u susjedno dvorište kod Altosa ?
 17. Nastavak od jučer ... Moguće je da će ove godine biti još ronilačkih tura, jer je brod za prijevoz ronilaca još uvijek uredno privezan u glavnoj mjesnoj luci Ulica koja od ronilaca vodi prema centru mjesta prolazi uz more. S jedne strane su vikendice i vile, a s druge strane male plažice. S desne strane fotke se vidi velika raskrčena površina. Ona je desetljećima bile zarasla u gustu vegetaciji i uopće se nije mogla naslutiti njezina veličina. Susjedi mi vele da je to ove godine prodano nekom iz susjedne i prijateljske nam dežele. To je u Šilu bilo posljednje slobodno gradilište u prvom redu do mora, lokacija je fantastična, a grunt isto tako. Navodno je cijena bila par stotina tisuća eura .... prava sitnica za nas obične smrtnike. Nadam se da će se ovdje sagraditi nešto primjerene veličine i da veličinom neće znatno odudarati od susjednih kuća. Vidjet ćemo, možda već nečega bude i iduće godine. U povratku sam se družio i s pernatom faunom. Nakon što sam ovu fotku objavio u našoj ptičjoj fotogaleriji, naučio sam da se s galebom družila siva vrana U marini je sve bilo vrlo mirno Ali neki brodovi su nakon ljeta preselili na suho i primjećuju se prazni vezovi. Po ljeti ovdje čamci plutaju doslovce jedan uz drugoga. A slična situacija je i u lučici u centru Šila. I tu je nestala gužva, čamci su se preselili na kopno i praznih vezova ima u izobilju.
 18. Nastavak od jučer ... I rt po kojem je Šilo dobilo ime je prazan Na momente mi naš rt izgleda kao Mjesečeva površina Ni cucaka više nema koji bi se kupali na mjesnoj psećoj plaži Ulica koja vodi prema unutrašnjoj strani obale je isto tako neobično prazna Na ovom molu se inače uvijek nešto događa. Najčešće su to ronioci koji se ovdje ukrcavaju i iskrcavaju prije i nakon svojih ronilačkih ruta. U okolici Šila i Klimna ima više potopljenih brodova i to im je omiljeno odredište. Kad im ponestane inspiracije za ronjenje, možda potope jednog od ovih čamaca ? Za nešto drugo oni i nisu (nastavak sutra)
 19. I dok @1bornasad izvještava iz Zagreba, ubacit ću se u njegovu temu s live-izvještajem iz Šila na otoku Krku. Danas je bio prekrasan dan, sunčan, bez vjetra i s dnevnom temperaturom od 20 Celzija. Naravno da je to trebalo ovjekovječiti s fotkama. Najprije jedna fotka s terase moje kuće. Da na fotki ne piše datum, moglo bi se reći i da je fotkana usred ljeta Inače, Šilo je jako malo mjesto na otoku, sa svega nekoliko stotina stalnih stanovnika. Tek ove godine smo dobili kanalizaciju i civilizacijski ušli u 21. stoljeće, nakon trogodišnjeg raskopavanja čitavog mjesta i svih ulica u njemu. Taman sam pomislio da je sad gotovo s tim, kad mi se na putu prema moru isprepriječio novi kanalizacijski iskop. Htio sam obići naše plaže ... naravno da su bile prazne. Ova tzv. "mala plaža" je pored nekadašnjeg trajektnog pristaništa. Potpuno prazna, naravno. Pješćana plaža je inače krcata malom dječicom. I onom malo većom. Danas nije tamo bilo nikoga. Bolje reći - skoro nikoga. Temperatura mora je oko 15 Celzija. Znam da se o ukusima ne raspravlja, pa ne komentiram. Ovo je najveća plaža u Šilu. Kamenčići kao u Baškoj, ali sve to puno, puno manje i divljije. Naravno, sve prazno. Isto tako, prazno i šljunčano parkiralište pored te plaže. Ovdje se po ljeti u ovo doba jedva može naći mjesto i za bicikl, a kamoli za auto. I naravno, obližnji kamp je sad potpuno prazan. Nestvarno mi to sve skupa izgleda. (nastavak sutra)
 20. seabral

  Zagreb danas

  Lijepo vrijeme me je izmamilo da s biciklom odem u zapadni dio grada. U povratku doma sam se spontano vraćao trasom Samoborčeka i provjerio da li su njegove tračnice u Klanječkoj još uvijek na svojem mjestu. Da, još uvijek su tu U obližnjoj Stubičkoj ulici tračnica više nema. Čini mi se da su ove tračnice u Klanječkoj posljednji vidjljivi tragovi Samoborčekovih tračnica na području grada. Dalje sam se vraćao preko Trešnjeke i dalje Vukovarskom. Kod Strojarske ulice mi je upao u oči ovaj osamljeni Baat-ić. Moram priznati da ga dosad nisam uočio, iako nerijetko bicikliram po Vukovarskoj.
 21. More se smirilo, pa i lučica izgleda puno pitomije Lokalni slastičar je prošli tjedan zatvorio svoju slastičarnicu, a ni Roko ove godine više neće peći pizzu. Što se mene tiče, ne mora ni ubuduće ukoliko drastično ne popravi kvalitetu svoje pizze. Brod za prijevoz ronioca u obližnje Klimno i ostale roniocima interesantne uvale će ove godine vjerojatno još imati putnike A i vlasnik ove ribarice će valjda uskoro opet s njom u ribe
 22. Dok čekamo Bornu da se vrati, prebacit ću privremeno ovu temu na drugu stranu otoka: u Šilo. Danas popodne je bura napokon oslabila, pa se opet moglo promoliti nos iz kuće. More se smirilo, kiša je prestala, a pojavili su se i prvi tragovi sunca. Kupača naravno više nema. I oni najžilaviji su odustali od boravka na plaži. U normalnim okolnostima se odavde u daljini može vidjeti Krčki most, no ovo još uvijek nisu normalne okolnosti. Ovdje pored lukobrana se inače privezuju turistički brodovi. Nema više turista, pa nema više ni tih brodova. Podsjetnik na lukobranu da smo nekada u Šilu imali i trajekt. Vozio je od 1959. godine do tamo negdje 1989. godine Rampa za utovar vozila u trajekt još uvijek postoji, makar trajekta tu nema već više od trideset godina.
 23. seabral

  Zagreb danas

  Milicajci su imali bolje i konkretnije metode uvjeravanja nego policajci
×
×
 • Create New...