Jump to content
zeljeznice.net

Karabaja

Članovi
 • Content Count

  271
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral
 1. http://www.zeljeznice.net/download/upute%20i%20pravilnici/vozila/2063.pdf Ovdje stoji na stranama 35 do 39 da PG regulator kontrolira uzbudu glavnog alternatora, zapravo opterećenje dizel motora.
 2. Dobro pitanje, može li netko objasniti šta radi PG regulator kad lokomotiva u 8 položaju pri punoj brzini dolazi na nizbrdicu? Koliko sam ja proučio past će struja vučnih motora, pa i opterećenje glavnog alternatora, i PG regulator će povećat uzbudu da bi zadržao isti broj okretaja dizel motora. Ali povećana uzbuda bi trebala dati i veću struju vučnih motora, to mi sad malo nije jasno...
 3. Moja osobna pretpostavka je da to čisti taj rub, radi estetskog izgleda. Što se tiče fučkanja, ja sam čuo fučkanje oko 11:45, a bio sam 5 km od kolodvora, to jest 8,3 km od željezničkog mosta (mjereno s google maps). Tako da, nema sumnje, fučka se čuje.... I još uvijek tražim svoju fotku u upravljačnici, tko ima molio bih da mi ju na neki način dostavi.
 4. Još pitanja.... Čemu ovi limovi na nekim parnjačama?
 5. Bio, vidio... Žalosno što nemamo svoju parnjaču... Tak da mi dođe da se odselim iz HRV... Evo bio je to moj prvi susret s ekipom s foruma, nisam vas popamtio ni 1%, al nemože se odjednom.... Molio bih ako tko može staviti one slike gdje se ekipa slikala na čelu parnjače, mislim da je netko čak i snimio filmić one 10 metarske vožnje... I netko je mene slikao u upravljačnici parnjače molio bih tu sliku ako je moguće... Steam power.......... Tanke su brojke, meni se čini kao 60, 80 ili 90...
 6. Jel to službeno izvješće istrage ili?
 7. Trafo si zaboravio. A i oprema za regulaciju EM košta. I sam EM košta, kao što renato kaže, zapravo jel postoje uopće EM tolike snage?
 8. Čemu to? Zašto struja s trafa nebi pokretala vučne motore, nego pokreće generator preko el motora (umjesto dizela)?
 9. Baš sam kanio otvoriti temu pod istim nazivom "Tehnologija parnjača", kad vidim da već postoji, pa ću ovdje postaviti par pitanja. Kako se kod parnjača pokreću napojne pumpe, kompresor, i npr električni generator ako postoji?
 10. Odkud toliko kamenca u sustavu za hlađenje?
 11. Vjerojatno je mađar krepao pa je ovo bila zamjena.
 12. ... ukoliko rezervirate kartu sljedećih sat vremena dobit ćete potpuno besplatno set titanskih noževa... Kad je bila ona nesreća s nagibnim napadao sam one koji su govorili kako je nesigurno putovati vlakom. Nakon onog u rijeci, pa sad ovo.... Sad sam i ja počeo sumnjati.
×
×
 • Create New...