Renato Posted December 4, 2021 Share Posted December 4, 2021 Čak nema križanja ni van voznog reda zbog kašnjenja već vlak mora čekati u Luki. Ponašaju se kao da Novi Dvori ne postoje. Bilo bi bolje da su napravili 2 kolosijeka u Pojatnom radi križanja a Nove Dvore pretvorili u stajalište ili čak i kompletno zatvorili. 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duh u močvari Posted December 4, 2021 Share Posted December 4, 2021 Gledajte dugoročno. Kad se uvede telekomanda i taktni vozni red, moguće da će i Novi Dvori dobro poslužiti. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zeus Posted December 5, 2021 Share Posted December 5, 2021 Pa po novom VR-u u Novim Dvorima predviđeno je križanje vlakova 3070 i 3071. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
josip Posted December 5, 2021 Share Posted December 5, 2021 13 sati, Renato said: Čak nema križanja ni van voznog reda zbog kašnjenja već vlak mora čekati u Luki. Ponašaju se kao da Novi Dvori ne postoje. Bilo bi bolje da su napravili 2 kolosijeka u Pojatnom radi križanja a Nove Dvore pretvorili u stajalište ili čak i kompletno zatvorili. Nema smisla o ovome pisati dok je rekonstrukcija u tijeku... Situacija se ne smatra redovnom, kolodvor nije zaposjednut itd. Quote Flickr account Link to comment Share on other sites More sharing options...
dorianb Posted December 5, 2021 Share Posted December 5, 2021 14 sati, Renato said: Čak nema križanja ni van voznog reda zbog kašnjenja već vlak mora čekati u Luki. Ponašaju se kao da Novi Dvori ne postoje. Bilo bi bolje da su napravili 2 kolosijeka u Pojatnom radi križanja a Nove Dvore pretvorili u stajalište ili čak i kompletno zatvorili. Da, i umjesto Novih Dvora da su napravili stajaliste kako je i bilo inicijalno planirano (citao sam u onom znanstvenom radu studentice) , tamo gdje pocinju kuce prema Zapresicu od strane Zagorja. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted January 3, 2022 Author Share Posted January 3, 2022 Stajalište Zaprešić-Savska 3. siječnja 2022. - kad se u jednom liku udruže vandal i kreten: U kojem mi to stoljeću živimo? 1 Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mgalic2 Posted January 3, 2022 Share Posted January 3, 2022 Rekao bi jedan moj pajdaš: "Nije bolest sve što boli."😎 Baj d vej, ovo o obilježavanju: nismo li obilježeni s karticama trgovačkih centara? Znaju šta pijemo, znaju šta jedemo, znaju (da prostite) kojim se tariguzom brišemo.... Nismo li obilježeni i mobitelom koji se s bazne stanice može locirati u kolikoj preciznosti? Za to se nitko od ovih iznad ne sekira. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DB Posted January 3, 2022 Share Posted January 3, 2022 1 hour ago, mgalic2 said: Rekao bi jedan moj pajdaš: "Nije bolest sve što boli."😎 Baj d vej, ovo o obilježavanju: nismo li obilježeni s karticama trgovačkih centara? Znaju šta pijemo, znaju šta jedemo, znaju (da prostite) kojim se tariguzom brišemo.... Nismo li obilježeni i mobitelom koji se s bazne stanice može locirati u kolikoj preciznosti? Za to se nitko od ovih iznad ne sekira. Ima još (jedna) izreka, ova počne sa "Svašta p..." - al bi ju pobrisali. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Renato Posted January 3, 2022 Share Posted January 3, 2022 I vandal i kreten su blago rečeno polupismeni 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mali.paja Posted January 3, 2022 Share Posted January 3, 2022 A zašto bi nas netko čipirao i kontrolirao? Pa sami i bez toga dajemo sve svoje podatke. Od mog frenda koji se bavi modelarstvom bivša snaha je na facebooku sve stavljala da je nitko nije ni pitao ništa. Ode na zahod i nosi laptop sa sobom. Siroti je sad lakše? Ipak je tablet puno lakši za nositi ili još bolje pametni telefon! Svi su protiv kao neistraženog cjepiva. Neće oni našu djecu trovati? A onda skupljaju novce za liječenje eksperimentalnim lijekom za djecu? Od mog sina frendica sa kojom je išao u osnovnu školu je vodila dijete u Ameriku. Cijela Hrvatska je skupljal za to i sve je potrošeno bez ikakvog poboljšanja? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted March 3, 2022 Author Share Posted March 3, 2022 Zagreb Glavni kolodvor, 3. ožujka 2022. Danas sam neplanirano i brzinski boravio u Zagrebu pa prenosim nekoliko impresija sa Glavnog kolodvora. HŽ 1142-015 na vlaku Inter City ''Slavonija'' Stara garavuša vrijedna je više od jedne fotografije: Hostel se današnjim izgledom dobro uklapa u Hrvatske željeznice: Moja bivša firma na bivšoj lokaciji: 1 Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted March 3, 2022 Author Share Posted March 3, 2022 HŽ 1142-009 na putničkom vlaku za Koprivnicu: Liegewageni: Još jedna Brenči, a zove se HŽ 1142-008: Za ''putovanje s pogledom'': I za kraj EMV garnitura s donedavno nezamislivim odredištem: 3 Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zugspotter Ingolstadt Posted March 3, 2022 Share Posted March 3, 2022 @Stanley bez uvrede, ali fotke su ti malo over-exposane😅 I kakve su to bijele rupe na 6112 102? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
josip Posted March 3, 2022 Share Posted March 3, 2022 45 minuta, Zugspotter Ingolstadt said: I kakve su to bijele rupe na 6112 102? Pretpostavljam da su to ostatci razno raznih letećih objekti u vidu mušica i ostalih pripadnika člankonožaca. A moguće je i da se radi o oštećenju laka prilikom pranja i skidanja istih. Quote Flickr account Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted March 4, 2022 Author Share Posted March 4, 2022 10 sati, Zugspotter Ingolstadt said: @Stanley bez uvrede, ali fotke su ti malo over-exposane Ma kakva uvreda... Ja znam da fotografije nisu baš za izložbu, ali ovo nije natjecanje za naj-fotku nego dokumentiranje u prostoru i vremenu. 😉 2 1 Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted March 21, 2022 Author Share Posted March 21, 2022 Na zapadu nešto novo, 19. ožujka 2022. Prekjučer sam u kraćoj šetnji navratio i do pruge. Vlakova nažalost nije bilo,.ali sam našao jedan nov i zanimljiv motiv: Evo o čemu je riječ: Jutros sam iz vlaka vidio duž pruge trasu staze i neki građevinski stroj. Znači, uskoro slijedi spajanje ugodnog (vlakovi) s korisnim (rekreacija na biciklu). Jedva čekam svečano otvaranje! 2 Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mali.paja Posted March 21, 2022 Share Posted March 21, 2022 Po slikama mi se čini da to sa južne strane pruge? Skoro 10 000 000kn mi se čini preskupo! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DB Posted March 21, 2022 Share Posted March 21, 2022 2 sati, mali.paja said: Po slikama mi se čini da to sa južne strane pruge? ... A nije s lijeve strane? 😋 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duh u močvari Posted March 21, 2022 Share Posted March 21, 2022 3 hours ago, mali.paja said: Po slikama mi se čini da to sa južne strane pruge? Skoro 10 000 000kn mi se čini preskupo! Cijena ponude odabranog ponuditelja COLAS Hrvatska d.d. je 5.973.404,99 HRK bez PDV-a. Predmet nabave je izgradnja 7 km biciklističke staze s odmorištima. Quote Predmet ovog postupka javne nabave je izgradnja biciklističke staze uz željezničku prugu, u ukupnoj duljini od 7.086,87 m. Radovi koji su predmet ovog postupka javne nabave obuhvaćaju izgradnju biciklističke staze uz južni rub zemljišnog pojasa željezničke pruge za međunarodni promet M101 od stajališta Brdovec do stajališta Sutla. Projektom „RAIL RIDE“ uspostavlja se longitudinalna biciklistička staza u koridoru željezničke pruge za međunarodni promet M101, s transverzalnom vezom uz potok Gorjak na industrijsko područje u Savskom Marofu. Biciklistička je staza smještena unutar katastarskih općina Laduč i Brdovec. Radovi koji su predmet ovog postupka javne nabave obuhvaćaju sljedeće radove: (1) pripremni radovi, (2) zemljani radovi, (3) odvodnja, (4) konstrukcija prometnih površina, (5) horizontalna signalizacija, (6) vertikalna signalizacija i oprema staze, (7) oprema odmorišta, (8) ostali radovi, (9) propust 1, (10) propust 2, (11) propust 3. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted March 21, 2022 Author Share Posted March 21, 2022 8 sati, mali.paja said: Po slikama mi se čini da to sa južne strane pruge? Točno, s južne strane. Ovih dana ću sjesti na bicikl i odvesti se do trase pa okinuti par fotki. 2 Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted March 22, 2022 Author Share Posted March 22, 2022 ŽCPR Drenje i buduća staza za bicikle, 22. ožujka 2022. Lijep dan poslužio je za šetnju do ŽCPR Drenje gdje se može dobro vidjeti napredovanje radova na budućoj biciklističkoj stazi. Od vozača građevinskog stroja koji se zatekao na licu mjesta saznao sam da se staza gradi od stajališta Sutla do stajališta Brdovec, točnije do sela Javorje. Tu prestaje nadležnost općine Brdovec koja je investitor i eventualni nastavak ovisi o dobroj volji susjednog i prijateljskog Grada Zaprešić. ŽCPR Drenje: Buduće raskrižje cestovnog i biciklističkog prometa: Staza prema Sutli: Staza prema Brdovcu/Javorju: Građevinski stroj: Uhvatilo se i nešto živog prometa na prugama, a ovo je Som na vlaku 8033: I za kraj EN 415, cca 100 km/h: 6 1 Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted March 22, 2022 Share Posted March 22, 2022 3 sati, Stanley said: ŽCPR Drenje i buduća staza za bicikle, 22. ožujka 2022. Tu prestaje nadležnost općine Brdovec koja je investitor i eventualni nastavak ovisi o dobroj volji susjednog i prijateljskog Grada Zaprešić. A do grada Zaprešića biciklom se može po cesti s južne strane pruge (crveno) pa okolo vodocrpilišta do Savske ulice. Kako stanovnici Javorja i Šibica koji žive s južne strane pruge jednog dana kada se produži Zaprešićka južna obilaznica i zatvori ŽCPR u Javorju pokraj stajališta Brdovec ne bi morali kružiti naokolo u planu je izgradnja ulice između pruge i ograde vodocrpilišta (plavo) pa će se tuda lako moći do Zaprešića doći biciklom. Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DB Posted March 22, 2022 Share Posted March 22, 2022 4 sati, Stanley said: ... Građevinski stroj: ... Tzv. kombinirka, ili od ovog proizvođača, među graševincima poznat kao "icebejac". 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted March 28, 2022 Share Posted March 28, 2022 On 22. 03. 2022. at 11:51, Stanley said: ŽCPR Drenje i buduća staza za bicikle, 22. ožujka 2022. Prošlog četvrtka provozao sam se po trasi buduće biciklističke staze Rail ride. Između Javorja i kolodvora Savski Marof jedva da je išta započeto, dok je trasa između ŽCPR S.Marof i pilane kod Šenkovca već prohodna za terenske bicikle. Pokraj stajališta Laduč gradi se most preko potoka, a dio staze se tamo odvaja prema tvornici kvasca ex Plivi. Pokraj stajališta Brdovec Od ŽCPR S.Marof prema Šenkovcu Kolodvor Tu još kopaju Budući most kod Laduča Kraj (ili početak) staze kod Šenkovca Odvojak staze pokraj ex Plive 8 1 Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted March 30, 2022 Author Share Posted March 30, 2022 Stajalište Sutla, 30. ožujka 2022. Oblačno vrijeme, ni traga i jednom vlaku... Nije baš neka kombinacija za fotkanje, ali bili smo tamo pa se reda radi ponešto i zabilježilo. Kumrovečka pruga u zavoju prema Harmici... ... i prema stajalištu Sutla: Mostić na potoku: Još koja stotina metara i tukaj je Slovenija: Prometalo na jednu penzićku silu i HŽ Infra: Ovo bi se u automobilizmu zvalo šikana - smanji na 50 km/h i nakon tridesetak metara možeš opet 100: Drevo bukovo: Prika Portos već je snimio ovu stazu, ali od viška glava ne boli. Ujesen ćemo biciklom drito do Zaprešića: 4 1 Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts