Jump to content

mali.paja

Članovi
  • Posts

    13149
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    12

mali.paja last won the day on December 10 2022

mali.paja had the most liked content!

5 Followers

About Me

  • Sex
    Male
  • Location
    Zagreb

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

mali.paja's Achievements

3,5k

Reputation

  1. Ovo mi je malo čudno da je naš slikar naslikao Američku sliku?
  2. Šef kolodvora stanuje na kolodvoru. Prije godinu dvije je bilo u novinama ako se netko sjeća da su sa blakona čini mi se upči Uskrsa ukrali nekome šink(e)u! Njemu su to maznuli. Bio je prometnik i na Glavnom kolodvoru i to dobar prometnik. Radio sam sa njim.
  3. Čini mi se da je ovaj vlak često dole kod vas?
  4. Triangla je dosta velika, dugačka. Možda 150-200m?. Triagnle su obično bile relativno kratke. Tek toliko da stane najduža lokomotiva u izvlačni kolosijek. U Novskoj možda stane nekih desetak vagona. Znam da smo jedanput nešto okretali pa sam se začudio kako je to stalo sve. Ne sjećam se što smo okretali, možda kemiski vlak ili vlak sa tračnicama iz Zaprešića. Ako je to bio vlak iz Zaprešića koji vozi tračnice zavarene u dugačke trakove to je puno. Taj vlak je jedna zatvorena garnitura od 12 vagona i dugačka je 240m.
  5. U kakvom je stanju triangl? Tamo su se mogle i malo duže garniture okretati!
  6. Nekad je to bilo vlasništvo ili je koristila firma PPK Maksimir. Cement se iz Solina dopremao slonićima. Kada je bio prekinut promet u devedesetim za Dalmaciju cement se vozio vlakom iz Trbovlja. Kako sam već 10 godina u mirovini nisam upoznat sa sadašnjim stanjem. Neka upućeniji napišu vozili se još kakav cement u Sesvete. Nekad je odmah preko pruge na zapadu sa južne strane bila i firma Price cutters. Koliko se sjećam stalno je imala reklame u kvizu Kviskoteka. Tamo sam negdje krajem osamdesetih kupio veliku željeznicu u mjerilu "G". Bla je u pitanju lokomotiva na baterije sa radio upravljačem, 3 vagona i velikm krugom tračnica od firme Bachmann. Čak je to bilo u to vrijeme dosta povoljno. Tamo su prodavali sve i svašta. Radi prodaje kopija nekih svjetskih marki bila je i velika afera i mislim da je sve propalo. Da li ima što sada u tom prostoru?
  7. Osim po imenu Regeneracija koristi(o) se i naziv Gortan. Nekada sam sa voznom lokomotivom Velikom Karavelom dole vršio manevru kao rukovac manevre, ja i skretničar.
  8. Samo sam prenio podatke koje je na televiziji kazao akademik Paar a ptisutan sam bio i na njegovom predavanju gdje isto to pričao.
  9. Što znači ime Grenland? Zelena zemlja. Od kuda zeleno a tamo je led i snijeg.? Prije nekih tristotinjak godina se na Grenlandu sijala pšenica. Kako to da je bilo toliko topla a nije bilo toliko ni stanovnika niti zagrijavanja?
  10. Koliko me sjećanje služi bilo je nekih planova nekad davno za produžetak iz Stubice.
  11. Prvi put vidim materijalni vlak sa elektrom. Obično su bili sa TMD-om ili dizel lokomotivom.
  12. Malo mi je čudno da pijesak drže u vrećama. Zar nemaju silose za to kao što ima depo na Glavnom?
  13. Rekao bih kako nema listica na vagon(u)ima da je to sve praznina. U grubo to bi bilo otprilike oko 600t.
  14. Formalno pravno za sve se ispostavi račun ali se nikad ili skoro pa nikad stvarno ne plaća. Sve se to prebija. Kako već 10 godina ne radim ne mogu ti precizno i točno odgovoriti. Oni nama troškove struje i vuče za taj ficlek mi njima za to što oni vuku do Čakovca, Đurmanca Šapjana itd. Troškovi dizela se tačunaju nešto više ali sve skupa je to otprilike tu. Prometnik u Dobovi ima direktnu vezu sa našim CDU-om (Centar daljinskog upravljanja) i nema potreba za posrednikom.
×
×
  • Create New...