Stanley Posted October 21, 2020 Author Share Posted October 21, 2020 Škola u Šenkovcu, 21. listopada 2020. U Šenkovcu djeluje Osnovna škola Ivana Perkovca. Danas sam je obišao u šetnji po lijepom i toplom jesenjem danu. U Šenkovcu nažalost nema parkova ni šetališta na kakve sam navikao u Zagrebu, što je jedini minus mog sadašnjeg prebivališta, ali se ne može imati ''i ovce i novce''. Da ne izmišljam toplu vodu prenosim tekst sa web stranice škole: Uz Šenkovec u naše školsko područje spadaju i sela Ključ, Harmica, Drenje, Vukovo Selo, Sveti Križ i dio Laduča. U selu Drenju djeluje i naša Područna škola Drenje. Škola je smještena na jednom od brežuljaka usred samog mjesta. Školski okoliš krase široke livade, lijepo uređen park i njegovani voćnjak. Središnje mjesto zauzima veliko školsko igralište. Školska zgrada je paviljonskog tipa. Projektirana je u tri dijela, u prvom dijelu nalazi se šest klasičnih učonica, knjižnica i kabinet za informatiku. U drugom dijelu su zbornica, tajništvo, prostorije za rad pedagoga i defektologa, kuhinja, blagavaonica, prostorija za rad produženog boravka i učionica za glazbenu kulturu, a treći dio je nova školska sportska dvorana. U našoj školi dijeluju gotove sve grupe izvannastavnih aktivnosti. Dobre rezultate postižemo na svim područjima. Posebno smo zapaženi na smotrama iz likovnog, literarnog, novinarskog, dramskog, recitatorskog i glazbenog stvaralaštva.Uz vodstvo svojih učitelja i učiteljica, naši učenici od 1971. stvaraju školski list “Iskrice”. U školi djeluje i Kulturno-umjetničko društvo Mihovil Krušlin koji svojim djelovanjem čuva tradicijske običaje i zavičajne napjeve. Naši učenici nastupaju na gotovo svim značajnijim priredbama u zavićaju i cijelo Domovini. Posebno smo ponosni na zbornik ''Donjosutlantski govor i običaji u kojem smo zapisali i od zaborava sačuvali jezično blago kajkavske ikavice. http://os-iperkovca-senkovec.skole.hr/o_koli I nekoliko slika škole i lijepo uređenog okoliša: 1 1 Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted October 31, 2020 Author Share Posted October 31, 2020 Šenkovec na +19 (nije Covid), 31. listopada 2020. Današnja subota je predivan dan, idealan za protegnuti noge. Najprije nekoliko jesenjih impresija: 1 Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted October 31, 2020 Author Share Posted October 31, 2020 Do stajališta Sutla spustih se sa slabašnom nadom da možda slučajno naleti kakav vlak. U samo nekoliko minuta naišla su dva - prednost življenja uz frekventni međunarodni koridor: Idući tjedan, ako sve bude u redu, uslijedilo bi javljanje sa malo udaljenije lokacije. 2 2 Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted November 7, 2020 Author Share Posted November 7, 2020 Zaprešić Glavni kolodvor, 7. studenog 2020. Danas sam kanio iskoristiti lijep dan za još jednju šetnju u području jezera Zajarki, ali sam stjecajem okolnosti većinu od sat i nešto malo minuta vremena imao bavljenje uglavnom u zoni kolodvora Zaprešić. Po pogledajmo što je zabilježeno. Dok čekam svoj vlak za Zaprešić ispraćam međunarodni B210 Vinkovci - Villach Hbf: Eto me začas u kolodvoru Zaprešić. Na prvi pogled, kako bi neki rekli, ''ima situacije'': Za početak jedan Taurus ÖBB, koji čeka da se oslobodi sjeverni kolosijek u smijeru Dobove (na južnom se radi): Ova garnitura zasigurno radi na rekonstrukciji pruge: 1 1 Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted November 7, 2020 Author Share Posted November 7, 2020 Osobna iskaznica prvog vagona: Tu je i jedno samohodno prometalo firme Swietelsky: 1 1 Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted November 7, 2020 Author Share Posted November 7, 2020 Jest da je subota, ali prometa ima. Dva Taurusa su se baš zgodno posložila: Ovaj je na teretnjaku s puno Ea(o)s-a: Usput i jedno cestovno prometalo: 1 Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted November 7, 2020 Author Share Posted November 7, 2020 U međuvrenu je naišao i jedan Som za Harmicu: Ima tu još vozila za rad na pruzi: Radovi na pruzi su zahvatili i ŽCPR na cesti prema jezerima Zajarki: Urođenici si uvijek naprave put preko pruge: Pogled u smjeru kolodvora Zaprešić... 2 1 Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted November 7, 2020 Author Share Posted November 7, 2020 ... i u smjeru Savskog Marofa: Ne treba zapostaviti ni naše Zagorce: Iz petominutnog bavljenja na jezeru Zajarki samo dvije slike faune: Povratak na kolodvor i Som za Dugo Selo: Za kraj sasvim druga vrsta javnog prometala: 3 2 Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dorianb Posted November 7, 2020 Share Posted November 7, 2020 Zavoj u smjeru Zagorja bas super izgleda na slici. Pitam se zasto je po njemu jos uvijek lagana voznja 20 km/h. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mali.paja Posted November 9, 2020 Share Posted November 9, 2020 Sjeverni i južni kolosijek. 'oćeš da te čuje m.p? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted November 21, 2020 Author Share Posted November 21, 2020 Današnju šetnju obogatio mi je teretni vlak iz smjera Dobove, pa slijede tri fotografije: 4 1 Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mgalic2 Posted November 21, 2020 Share Posted November 21, 2020 Nema ovoga puta nikakvog izvješća, usputnih zanimljivosti...? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seabral Posted November 22, 2020 Share Posted November 22, 2020 12 hours ago, mgalic2 said: Nema ovoga puta nikakvog izvješća, usputnih zanimljivosti...? Nema ni zanimljivosti iz svijeta faune. Izgleda da je jučer bilo tako hladno da ni njegov bijeli mačor nije htio van iz kuće Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted November 22, 2020 Author Share Posted November 22, 2020 1 sat, seabral said: Nema ni zanimljivosti iz svijeta faune. Izgleda da je jučer bilo tako hladno da ni njegov bijeli mačor nije htio van iz kuće Točno tako. Uvalio se u krevet moje unuke i meditirao, a na večer smo morali mijenjati posteljinu (nije se uneredio nego je na šapama donio malo smeća izvana). Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted November 22, 2020 Author Share Posted November 22, 2020 Nego, kad se već javljaju ljubitelji mog Čarlija evo slika od prije pola sata. Upravo je stigla naručena roba iz Konzuma, a Mic obavlja inspekciju. Gdje je dovraga ta moja hrana: Fuj, bljak: 1 3 Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted November 22, 2020 Author Share Posted November 22, 2020 U zadnje vrijeme sam u nekom transcedentalnom dosluhu s prometnicima u Dobovi i Savskom Marofu - čim se približim ŽCPR-u javlja se svjetlosni i zvučni signal. Ovaj put je prošla strojno 1141 HŽ Carga iz Dobove. I to po neuobičajenom kolosijeku: 1 Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
seabral Posted November 22, 2020 Share Posted November 22, 2020 49 minutes ago, Stanley said: Ovaj put je prošla strojno 1141 HŽ Carga iz Dobove. I to po neuobičajenom kolosijeku: Je li to bilo po južnom ili po sjevernom ? Joj, samo da me sad ne čuje m.p. 1 Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin Link to comment Share on other sites More sharing options...
DB Posted November 22, 2020 Share Posted November 22, 2020 1 hour ago, Stanley said: ... Ovaj put je prošla strojno 1141 HŽ Carga iz Dobove. I to po neuobičajenom kolosijeku: ... Veli se: po nepravilnom. 😎 41 minutes ago, seabral said: Je li to bilo po južnom ili po sjevernom ? ... Po sjevernom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duh u močvari Posted November 22, 2020 Share Posted November 22, 2020 3 hours ago, DB said: Veli se: po nepravilnom. 😎 Budući da je između Savskog Marofa i Dobove obostrani promet, nije li to zapravo "susjedni kolosijek"? 😁 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted November 24, 2020 Author Share Posted November 24, 2020 Ja sam namjerno odabrao izraz ''neuobičajen'', jer tu nema nikakvog spora. 😁 1 2 Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted December 16, 2020 Author Share Posted December 16, 2020 Zaprešić Savska, 16. prosinca 2020. Danas sam pohodio supermarket u Zaprešiću i prvi put se provezao obnovljenom dionicom Savski Marof – Zaprešić po novom voznom redu. HŽ PP se pohvalio brzinom na displeju Soma, ali mene nije impresionirala - Savski Marof - Brdovec do 65 km/h, Brdovec - Zaprešić Savska do 84 km/h. Slijedi nekoliko fotografija iz čekanja povratnog vlaka sa ove lokacije: Glavnina perona za putnike je već izgrađena: Dalje se još gradi: Peron je uređen po PS-u: Ima ga i preko puta, ali taj se još ne koristi: U smjeru Savskog Marofa biti će jedna, kakbirekli, streha za putnike: Na drugoj strani biti će dvije. Djeluje logično jer puno veći broj ljudi odavde putuje prema Zagrebu nego prema zapadu: Ploče s nazivom stajališta su nove i konačno čitljive. Pitanje je tjedana kada će opet pisati ŠIĆ VKA: Konac djelo krasi, a to je međunarodni putnički vlak Dobova - Zagreb: 7 2 Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted January 5, 2021 Author Share Posted January 5, 2021 Zaprešić Savska, 5. siječnja 2021. Jutros sam se otisnuo do tržnice i supermarketa u Zaprešiću, pa bilježim nekoliko dojmova sa novouređenog stajališta Zaprešić Savska. Prvi put sam sišao na ovaj peron: Za divno čudno još nije pošarana: Nema više prijelaza: Zvono i semafor još uvijek rade: Pothodnik, južni ulaz: Pothodnik, sjeverni ulaz: Unutrašnjost: 4 1 Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted January 5, 2021 Author Share Posted January 5, 2021 Izlaz na sjeverni peron: Novi završetak Savske ulice: Ne znam što misle drugi, ali meni ove barijere djeluju baš ružno i nekako depresivno: Radovi na peronima su dovršeni, kako bi rekla moja baka, ''s polovice''. Kućici nedostaju stakleni zidovi i klupa, nema još ni jedne kante za otpatke, a ne bi škodio ni neki WC. Jedan putnik se na moje oči popišao u grabu koja će jednog dana, vjerojatno i kasnije, biti zelena površina: I za kraj dugački teretnjak iz Dobove. Strojovođa me pozdravio zvučnim signalom: 4 2 Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DB Posted January 5, 2021 Share Posted January 5, 2021 11 minuta, Stanley said: ... Zvono i semafor još uvijek rade: ... 🤣🤣🤣 (no further comment) 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zvonimir Posted January 5, 2021 Share Posted January 5, 2021 4 hours ago, DB said: 🤣🤣🤣 (no further comment) Vjerojatno još formalno nije ukinut prijelaz, barem kada dođeš trainspottati na stajalište znaš malo unaprijed kada nailazi vlak. Ja sam danas isto malo išao pogledati (poslije ručka, moramo se za neki termin ubuduće dogovoriti pa da zajedno prođemo), taman je naletio (doslovno) OeBB-ov Taurus (samo lokomotiva) - i nije se baš obazirao na ograničenje od 55km/h kroz stajalište (koje je tamo pretpostavljam radi još nedovršenih radova). Quote Obilasci i fotografije (zvon & mir) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts