Jump to content
zeljeznice.net

DB

Članovi
 • Content Count

  11,668
 • Joined

Community Reputation

6 Neutral

About DB

 • Birthday 04/23/1959

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Sveta Nedelja

Recent Profile Visitors

17,259 profile views
 1. Za ograničenje do 50 km/h postoji jak razlog: kočnice. Ko se sjeća (ili barem želi sjetiti), bilo je slučajeva naglih kočenja tramvaja (bez ikakvog naleta na drugo vozilo!) kad su se putnici koji su završili u Traumi ili ih je odvezla Hitna brojili dvocifreno. I bile su to obično brzine oko 30 km/h. Navedeni jaki razlog je ujedno i najbitniji u razlikovanju tramvaja i željeznica. U bilo kojem vlaku prosječno zdrava osoba može odstajati najoštrije kočenje bez držanja za neku ručku, štangu, stijenu i sl.
 2. U 10:26 nakon očevida je otvorena pruga između kolodvora Karlovac i Mrzlo Polje.
 3. 14.11.2019. u 5:50 između kolodvora Cerje Tužno i Ivanec nalet vlaka 3500 na cestovno vozilo na ŽCP-u "Stažnjevec" u km 15+596 osiguranom cestovnim prometnim znakovima. Očevid PP Ivanec do 8:20. Kasnilo 5 putničkih vlakova 200 minuta.
 4. Ovo bi se u nekoj drugoj prilici dobro uklopilo ovdje, ali, kak nema neke prikladnije teme: - a povod je sljedeći: TUŽAN ODLAZAK ZBOGOM, DRAGI DUDEK: U 88. godini života preminuo legendarni glumac Martin Sagner Dugo godina bio je u mirovini, a zadnji put se pojavio u Vrdoljakovom filmu ‘Duga mračna noć’ Legendarni hrvatski glumac Martin Sagner preminuo je nakon kratke i teške bolesti u 88. godini života, piše Podravski list. Javnosti je ostao zapamćen kao neponovljivi Andrija Katalenić, poznati kao Dudek, iz kultne serije Gruntovčani. Bogata karijera Sagner je glumio u desetak televizijskih serija i najmanje još toliko dugometražnih filmova. Početkom 90-ih godina, u dva je mandata čak bio i zastupnik u Saboru, no odlučio je kako to nije za njega. Dugo godina bio je u mirovini, a zadnji put se pojavio u Vrdoljakovom filmu ‘Duga mračna noć’.
 5. 🙄 Na Dolcu su oduvek bili premasni. 😖
 6. DB

  Svaštara (5)

  Da, zadnjih 60-ak godina ...
 7. Na gornjoj traki više nema svinute strelice ("undo"). Postoji neka skrivena zamjena ... ili mogućnost da se dogradi ... ili samo "Jovo nanovo"? 😐
 8. POČINJE DRUGA FAZA OPET NOVA REGULACIJA NA ZAGREBAČKOM ROTORU: Od danas se više ne vozi ‘po starom’, evo na što morate pripaziti Radi se o drugoj fazi radova, koja će trajati od ove nedjelje do 1. 12. 2019. Od ove nedjelje uvodi se nova prometna regulacija na remetinečkom rotoru u Zagrebu. Radi se o 2. fazi radova, koja će trajati od ove nedjelje do 1. 12. 2019. Uređuju se istočni kolnik i dio mosta. Što se točno mijenja? Promjene u odnosu na prvu fazu radova, koja se odvijala od 20.10 do 10.11. su sljedeće: – od sjevera prema istoku oba se traka vraćaju na zapadni kolnik i vode paralelno preko semafora i novog dijela rotora, – od istoka prema sjeveru se formiraju dva prometna traka na novom dijelu rotora i semaforskom regulacijom dopuštat će se ulazak na Jadranski most. Ostala kretanja zadržavaju režim kretanja iz 1. faze. Na križanju Jadranske avenije i Ulice Vice Vukova zadržava se ista privremena regulacija prometa. – Sve odgovorne službe i osobe pratit će odvijanje prometa u novim uvjetima te stalnim korekcijama i prilagođavanjima usklađivati zahtjeve prometa, pri čemu će zahtjevi javnog prometa biti na prvome mjestu. “Stanovnike Zagreba i goste stoga molimo za strpljenje i razumijevanje u prvim danima uspostave novih privremenih regulacija, koje su nužne zbog građevinske prilagodbe Jadranskog mosta”, navode na stranicama Grada Zagreba.
 9. DB

  YouTube

  Evo nešto za ljubitelje vodenih para & vrtnih željeznica:
 10. Pretpostavljam da je negdje u primisli proglašenje tramvajske trase (ili linije) brzom gradskom željeznicom, s prilagodbom vozila na brzine > 50 km/h. To bi u krajnjoj liniji meni bilo potpuno prihvatljivo na toj trasi.
 11. Zato kaj budale (političari, nounari) ne razlikuju željeznice (kao sustave) i tramvaje (kao podvrstu željeznica). Nema ni teorijske šanse o nekakvoj željeznici po tramvajskoj trasi.
 12. Ispravak krivoga navoda - pantograf je opal sa Čeha (417): - a šajbe su razbite na 2275:
 13. Aha - ja očekival da samo negde nekaj škljocneš. 😊
 14. Još da naciji obznanite kak se to radi? 😋
×
×
 • Create New...