Jump to content

DB

Članovi
  • Posts

    18424
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    63

Everything posted by DB

  1. Tu nema nikakvog perona, samo servisna cesta uz 7. kolosjek. Ak si mislil na redni broj perona (2.) ni tu nisi u pravu - brojka 2 na piktogramu označava kolosjek (jedini za prijem i otpremu vlakova za prijevoz putnika). Za taj "PK" sam se i ja pital (izvjesno je da je "K" za kolodvor, no i font i crna boja da je natpis od znatno ranije na prijemnoj zgradi, pa zapravo ima značenje za neko ranije razdoblje).
  2. I ja sam misli donedavno da je pomoćna bolnica (koja se je predala 19. studenog 1991.) bila u toj zgradi, međutim, bila je malo dalje sa suprotne strane pruge:
  3. Moguće da je prije rata to bilo stajalište za kombinat Borovo. Ipak je kojih pol kilometra bliže od kolodvora Borovo naselje.
  4. Hrastovac, Majur, Kostajnica, Volinja, Dobrljin i Ravnice su imali likovne ulazne signale i predsignale. Izlazne signale nisu imali. Vide se na par slika šahtovi žicovoda / temelji stupova.
  5. To kaj ti znaš nije dovoljno za razumijevanje, a niti za tumačenje Voznoga reda. Brzina sa 140 na 50 se lomi u Jaski 🙄- pri čemu je ograničenje kroz Jasku 45 km/h: gu - gornji ustroj ns - način signaliziranja Ni'đe 80.
  6. Ne postoji ograničenje zbog ŽCP-a, niti ograničenje na 80 km/h na tom dijelu pruge.
  7. Lagana vožnja. 🙂 Pa da, i zaključili smo. 😉 Nije zbog "STRAIL"-a ni slijeganja, nego zbog probnog rada uređaja:
  8. Definitivno. Plase su nominativ plurala, a dalje ide po pravilu sklanjanja padeža ...
  9. Hm, šteta da nisi produljil dalje, bar do porte ... dobil sam fotke nekakve hale i garaže devastirane olujom 19. srpnja, ali nemam podatke otkuda, pa nagađam da je to zaprešićka "Regeneracija".
  10. Je, to sam prvo pretpost.avil - devijacija na ulazu / izlazu iz stajališta.
  11. Hm, loše si to uslikal, jedva se naziru nekakve oznake (brojke, slova ...). Najvjerojatnije mi je da je to jedna od oznaka za krivinu.
  12. Sam nasip (materijalno) je nebitan, u slučaju odluke o gradnji bi vjerojatno bil raskopan i nadomješten novim materijalom. Bitan je koridor, vlasništvo i namjena.
  13. Hm, brzo si odustal. Ostalo ti je od nesuđenog ŽCP-a još bar 2 x toliko do Sutle. 🙄
  14. Našel se i članak u nov...portalu o tvom kraju: OVO SE NE VIĐA ČESTO Lik prodaje jezero u Hrvatskoj! Otkrio nam je cijenu i tvrdi: 'Ne, nije riječ o šali'; Već su stigli i komentari ... Jezero je nastalo u vremenu kad smo tu iskopavali pijesak, a imali smo plan i gradnje kućica za iznajmljivanje uz njega, kazao nam je prodavatelj jezera u Drenju Brdovečkom 18.4.2023. 18:34 IVAN HALAR SNIMIO ČITATELJ Ovih dana u jednoj Facebook grupi za prodaju osvanuo je jedan posebno zanimljiv oglas u kojem je korisnik naveo kako prodaje - jezero! Potaknuti prodajom neobičnog 'artikla', okrenuli smo njegov broj te doznali o kakvom je jezeru točno riječ. "Dobar dan, zovemo u vezi vašeg oglasa. Prije svega, je li možda riječ o šali ili zaista prodajete jezero?", upitali smo. Oaza u Drenju Brdovečkom "Vi ste već četvrta osoba koja to pita. Znam da nije uobičajena prodaja, no zaista nije riječ o šali", odgovorio nam je prodavatelj te ljubazno iznio podatke koje smo zatražili. Kazao je kako se jezero nalazi u Zagorju u Drenju Brdovečkom nedaleko od granice sa Slovenijom. "Vlasnik parcela na kojima se nalazi jezero je moj otac i trenutačno sam u fazi prebacivanja vlasništva. Imali smo plan i gradnje kućica za iznajmljivanje uz njega, no u međuvremenu smo odustali te ga odlučili prodati. Jezero je nastalo u vremenu kad smo tu iskopavali pijesak, a poribljeno je 2011. godine", priča prodavatelj, koji je inače iz obližnje Pluske u općini Luka, te dodaje: "Znali su mi ribolovci ispričati kako u jezeru ima dosta ribe te da su ponekad ulovili amure od 16 kilograma. Dakle, nije riječ o bari već voda cirkulira kako vodostaj Save raste odnosno pada. Dubina jezera se, dakle, kreće oko dva, tri metra". Površina oko 8500 kvadrata Potencijalni kupac ima mogućnost i smanjenja odnosno povećanja površine jezera koja u ovom trenutku oko 8500 kvadratnih metara dok je ukupna površina svih parcela nekih 18.700 kvadrata. Dimenzije jezera su 120X70 metara. "Cijena je 5,5 eura po kvadratnom metru, odnosno ukupno oko 100 tisuća eura", kazao nam je prodavatelj te dodao kako je budućem vlasniku spreman pružiti i pomoć oko uređenja okoliša jezera ukoliko će biti potrebno. "Smatram kako cijela ta priča ima dosta potencijala, no neki interesenti znaju se čuditi visokoj cijeni. A za stan im, primjerice, nije mnogo platiti 100 tisuća eura", ističe prodavatelj te otkriva kako na imanju u Pluski ima još jedno jezero sličnih dimenzija, no ono nije na prodaju. 'Ponudite ga ministrima' Spomenuti oglas izazvao je dosta zanimanja i u grupi za prodaju na Facebooku. "Da imam taj novac ne bih mnogo razmišljao. Za privatne trenutke - dušu dalo", komentirao je jedan korisnik dok je bilo i onih koji su pisali šaljive poruke. "Ponudite ministrima, bivšim i sadašnjim, prodaja je zagarantirana", "Jesu li i ribe u cijeni", bili su neki od komentara.
  15. Pa kaže Mujo milicajcu: "A iza mene ide Suljo, kolko ćete tek naplatit njemu, on opće nema biciklo".
  16. Ja nikad nisam bio railfan, pa me isto tako, dok sam bil i mlađi, nije smetala trešnja, zabacivanje, lupnjava, dim i slično. Smetale su me gužve, gde sam jedva stal u profil sjedišta (pod onim brojevima na naslonu). Smetalo me je i grijanje - na 1 je bilo ko za saunu, a na 1/2 ko za bolničke pacijente. Užas! Povremeno sam se s njima susretal u razdoblju rada u ZOP-u (putnički iz Siska za Prijedor i kumrovečki). Prvi je bil čisti horror, zbog gužve i još više dima kojeg si doslovno mogel razgrtat rukama. Drugi je bil OK, jer su vožnje najčešće trajale od Zapadnog do Podsused Tv. 🙂 No, u tim,ajde mlađim godinama, nisu mi bili udobni, osobito ne oni sa skaj-tapecirungom i na iole duljim relacijama. Zadnji put sam se vozil u njima prije nekih 20-ak godina, kad me je vrag nateral da 3 dana za redom idem u Varaždin i natrag. Bili su mi na raspolaganju samo Baat-ovi. Bili su više prazni nego poluprazni, pa je s te strane bilo konforno kontrolirati pregrijavanje otvaranjem prozora - ali je truckanje i zabacivanje tih nepuna 3 sata bilo nesnosno. 😖 Ono kaj ti hoću reći je da su (puno) mlađe kosti puno tolerantnije na neudobnosti, a doživljaji vožnje puno jači.
  17. I sada je (bar pretpostavljam) važeći ugovor željezničkih uprava iz 1992. po kojem je cijela kumrovečka pruga pripala HŽP-u (ak se je u to vrijeme zval tako), a također i ovaj most na Sutli, s komadom pruge iza njega, do, vjerovali ili ne - važeće republičke / državne granice. 😉 Za onaj most kod Imenog sam zaboravil čiji je.
  18. Antiša, pomislil sam prvo još jedan forumaš je završil svoj put i znam li ga možda ... i trebalo mi je i teksta i vremena da skužim da se ne radi ni o forumašu, niti o lokomotivi, nego o vlaku. Poštujem osjećaje, tradiciju i nostalgiju, ali tako je to i u životu i u voznim redovima - nekad je pojam zagorskog cuga bil niz od 10-ak maslinasto zelenih dvoosovinaca s drvenim klupama i s parnjačom na čelu. Promjenila su se vremena, stoljeće (milenij dapače), pa bu jednom ubuduće nekakva brundava Folcika ili Som bili uspomena nekim novim klincima koji buju znali uglavnom za električne, baterijske i vodikove garniture. Možda u njima bude i kakav multimedijalni sadržaj, bar sa kavom, čajem ili (a zakaj ne) i s tudumom, delancem ... ili šampanjcem. 🥂 Nije loše ostaviti trag, ali ne treba ni previše tugovati zbog napretka. 😉
  19. Ček, ček 😲 ... tam se gradi nekakav nadvožnjak (nathodnik)? I niko ni zuc o tome?! I nisi snimil niš o tome osim te dve panorame? 😧
  20. Vidim, u trendu si sa LGBT zajedničarima. 😋
×
×
  • Create New...