Jump to content

DB

Članovi
 • Posts

  18642
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  63

Everything posted by DB

 1. Za zaštitne signale odvojne skretnice kamenolomskih kolosjeka. Mislim da ŽCP nije bil osiguran u davnija vremena (a za skorašnja, do izgradnje nadvožnjaka, se ne sjećam).
 2. "... UVIJETIMA ..." A oni koji su uspjeli u školi, dali su (si) ovjekovječiti nepismenost! 🤪
 3. Ploču postavio načelnik sebi. 🤪
 4. Nije nikako ponavljač predsignala (čini mi se čak, da se oni ne ponavljaju). To može biti jedino ponavljač izlaznog signala prema Generalskom Stolu. Možda je zbunjujuće da se ponavljač ne nalazi iza signala kojeg navješta, nego uvijek ispred njega? KL - kraj luka R - radijus luka [m] D - duljina luka [m] h- nadvišenje (vanjske šinje u odnosu na unutarnju [mm] Uspon 6,4 o/oo duljine 189 m.
 5. Varaždin (- Čakovec)? 🙄
 6. Tu nema nikakvog perona, samo servisna cesta uz 7. kolosjek. Ak si mislil na redni broj perona (2.) ni tu nisi u pravu - brojka 2 na piktogramu označava kolosjek (jedini za prijem i otpremu vlakova za prijevoz putnika). Za taj "PK" sam se i ja pital (izvjesno je da je "K" za kolodvor, no i font i crna boja da je natpis od znatno ranije na prijemnoj zgradi, pa zapravo ima značenje za neko ranije razdoblje).
 7. I ja sam misli donedavno da je pomoćna bolnica (koja se je predala 19. studenog 1991.) bila u toj zgradi, međutim, bila je malo dalje sa suprotne strane pruge:
 8. Moguće da je prije rata to bilo stajalište za kombinat Borovo. Ipak je kojih pol kilometra bliže od kolodvora Borovo naselje.
 9. Hrastovac, Majur, Kostajnica, Volinja, Dobrljin i Ravnice su imali likovne ulazne signale i predsignale. Izlazne signale nisu imali. Vide se na par slika šahtovi žicovoda / temelji stupova.
 10. To kaj ti znaš nije dovoljno za razumijevanje, a niti za tumačenje Voznoga reda. Brzina sa 140 na 50 se lomi u Jaski 🙄- pri čemu je ograničenje kroz Jasku 45 km/h: gu - gornji ustroj ns - način signaliziranja Ni'đe 80.
 11. Ne postoji ograničenje zbog ŽCP-a, niti ograničenje na 80 km/h na tom dijelu pruge.
 12. Lagana vožnja. 🙂 Pa da, i zaključili smo. 😉 Nije zbog "STRAIL"-a ni slijeganja, nego zbog probnog rada uređaja:
 13. Definitivno. Plase su nominativ plurala, a dalje ide po pravilu sklanjanja padeža ...
 14. Hm, šteta da nisi produljil dalje, bar do porte ... dobil sam fotke nekakve hale i garaže devastirane olujom 19. srpnja, ali nemam podatke otkuda, pa nagađam da je to zaprešićka "Regeneracija".
 15. Je, to sam prvo pretpost.avil - devijacija na ulazu / izlazu iz stajališta.
 16. Hm, loše si to uslikal, jedva se naziru nekakve oznake (brojke, slova ...). Najvjerojatnije mi je da je to jedna od oznaka za krivinu.
 17. Sam nasip (materijalno) je nebitan, u slučaju odluke o gradnji bi vjerojatno bil raskopan i nadomješten novim materijalom. Bitan je koridor, vlasništvo i namjena.
 18. Hm, brzo si odustal. Ostalo ti je od nesuđenog ŽCP-a još bar 2 x toliko do Sutle. 🙄
 19. Našel se i članak u nov...portalu o tvom kraju: OVO SE NE VIĐA ČESTO Lik prodaje jezero u Hrvatskoj! Otkrio nam je cijenu i tvrdi: 'Ne, nije riječ o šali'; Već su stigli i komentari ... Jezero je nastalo u vremenu kad smo tu iskopavali pijesak, a imali smo plan i gradnje kućica za iznajmljivanje uz njega, kazao nam je prodavatelj jezera u Drenju Brdovečkom 18.4.2023. 18:34 IVAN HALAR SNIMIO ČITATELJ Ovih dana u jednoj Facebook grupi za prodaju osvanuo je jedan posebno zanimljiv oglas u kojem je korisnik naveo kako prodaje - jezero! Potaknuti prodajom neobičnog 'artikla', okrenuli smo njegov broj te doznali o kakvom je jezeru točno riječ. "Dobar dan, zovemo u vezi vašeg oglasa. Prije svega, je li možda riječ o šali ili zaista prodajete jezero?", upitali smo. Oaza u Drenju Brdovečkom "Vi ste već četvrta osoba koja to pita. Znam da nije uobičajena prodaja, no zaista nije riječ o šali", odgovorio nam je prodavatelj te ljubazno iznio podatke koje smo zatražili. Kazao je kako se jezero nalazi u Zagorju u Drenju Brdovečkom nedaleko od granice sa Slovenijom. "Vlasnik parcela na kojima se nalazi jezero je moj otac i trenutačno sam u fazi prebacivanja vlasništva. Imali smo plan i gradnje kućica za iznajmljivanje uz njega, no u međuvremenu smo odustali te ga odlučili prodati. Jezero je nastalo u vremenu kad smo tu iskopavali pijesak, a poribljeno je 2011. godine", priča prodavatelj, koji je inače iz obližnje Pluske u općini Luka, te dodaje: "Znali su mi ribolovci ispričati kako u jezeru ima dosta ribe te da su ponekad ulovili amure od 16 kilograma. Dakle, nije riječ o bari već voda cirkulira kako vodostaj Save raste odnosno pada. Dubina jezera se, dakle, kreće oko dva, tri metra". Površina oko 8500 kvadrata Potencijalni kupac ima mogućnost i smanjenja odnosno povećanja površine jezera koja u ovom trenutku oko 8500 kvadratnih metara dok je ukupna površina svih parcela nekih 18.700 kvadrata. Dimenzije jezera su 120X70 metara. "Cijena je 5,5 eura po kvadratnom metru, odnosno ukupno oko 100 tisuća eura", kazao nam je prodavatelj te dodao kako je budućem vlasniku spreman pružiti i pomoć oko uređenja okoliša jezera ukoliko će biti potrebno. "Smatram kako cijela ta priča ima dosta potencijala, no neki interesenti znaju se čuditi visokoj cijeni. A za stan im, primjerice, nije mnogo platiti 100 tisuća eura", ističe prodavatelj te otkriva kako na imanju u Pluski ima još jedno jezero sličnih dimenzija, no ono nije na prodaju. 'Ponudite ga ministrima' Spomenuti oglas izazvao je dosta zanimanja i u grupi za prodaju na Facebooku. "Da imam taj novac ne bih mnogo razmišljao. Za privatne trenutke - dušu dalo", komentirao je jedan korisnik dok je bilo i onih koji su pisali šaljive poruke. "Ponudite ministrima, bivšim i sadašnjim, prodaja je zagarantirana", "Jesu li i ribe u cijeni", bili su neki od komentara.
 20. Pa kaže Mujo milicajcu: "A iza mene ide Suljo, kolko ćete tek naplatit njemu, on opće nema biciklo".
×
×
 • Create New...