seabral Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 Čak i ovdje ima aktivnih maslačaka (koji im je vrag ove godine?) http://i583.photobucket.com/albums/ss277/jkrema2/StanicaLokve/StanicaLokveJesen270.jpg Interesantno kako ti uvijek naletiš na te maslačke u ovo doba godine. Meni se to izgleda ne može dogoditi. A ovaj mi je malo predaleko da ga idem raspuhati Inače, vrlo lijepa jesen u još ljepšem kraju .... Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
Pfaff Posted October 31, 2011 Author Posted October 31, 2011 A ovaj mi je malo predaleko da ga idem raspuhati Relativno. To Ti je k'o i s ćenifom - nije daleko ako na vrijeme kreneš... Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted November 9, 2011 Author Posted November 9, 2011 Aaaaah! Napokon! Nakon razdoblja vještičjeg vremena.... ... svanuo je čak i u Deunicama Toplo sunce izvlačilo je vlagu iz šume... ... a kolodvorska zgrada liječila je kostobolju baškareći se na suncu Nema čak ni "žutih", a jedina vozila su ona dva novopečena Eas-a na skladišnom Znači – prijatelj je opet imao posla Vidi, vidi! Tamo se i radi (logično – u Italiji se nazire pad vlade pa će porasti količina prodanih nouna ) Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted November 9, 2011 Author Posted November 9, 2011 Njega je, kašćemo, upokojilo... ... a iza ugla već čeka nasljednik (nitko više nema milosti ni poštovanja spram , umornih i isluženih) Ne znam da li sam vam ikad rekao, ali kolodvor Lokve ima i vagu Kao da bi s malo truda mogla biti u funkciji Kako ja to volim reći, za ovim pultom je dostojanstveni g. skladištar u plavoj flajdi pisao tovarne listove Zakasnio sam jedan mini-trenutak pa nisam uspio slikati kako je operater na kranu elegantnim zahvatom pomaknuo vagone za jedno mjesto... ... al evo bar slika ukrcaja klade (komada 1.) Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted November 9, 2011 Author Posted November 9, 2011 Još jedna nova skretnica na kolodvoru. Izgleda da su radovi na rekonstrukciji daleko od skrajnosti i savršenstva... Baš me zanima da li smo Jean i ja u Mahičnom prisustvovali kuhanju kojeg od ovih pragova? Objekat još nije u funkciji, znači da su skvičavci još uvijek živi i zdravi (al' ako kome treba cigla za stativ...) Oho! Bit će tu derneka Na ovoj su zgradi tijekom ljeta vršene neke pregradnje. Izgleda da je s time gotovo. Lišće opalo, nebo se plavi, dimnjaci se puše – šta da kažem: izvanredno (Gj. Balašević: "Ja vas kanda znam...") Ništa od dočekuše Idemo doma. Treba ručak jer će inače nataknuti mene na ražanj Željezni was here Boje su ove jeseni nevjerovatne. Jel' to zbog dugog, toplog ljeta Pa do sljedećeg izvješća s goranske pruge... Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted December 20, 2011 Author Posted December 20, 2011 20. prosinac 2011. Zadnji dan jeseni (navodno – tako nas učilo u školi). Snijeg je padao neprekidno 25 sati. Službeni snjegostaj – dveaešest cenata Da imam kćer kao Stanley, imao bih i zeta pa bi mi imao tko pomoći isprtiti put do javne prometnice. Ovako smo najbolja supruga na svijetu i ja u našim poznim godinama morali sve sami. Tjaaa... Dan je prekrasan – nebo ima Photoshop plavu boju, a sve su smreke okićene debelim slojem snijega. Stoga sam se odlučio počastiti izletom do kolodvora Lokve, a i Pfaffmobilu je trebalo da malo razgiba nogice. Civilna strana kolodvora. Mesna zajednica nije organizovala čišćenje stepenica koje vode do kolodvora. Idite okolo (vas svotroje)! Vidi se ko ima garažu, a ko svoj auto drži na atmosferilijama Kolodvor Lokve je zapravo najljepši po zimi... Prtina na polzu putujućem pučanstvu urešena portretom vašeg izvjestitelja Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted December 20, 2011 Author Posted December 20, 2011 Blistavo sunce i kristalići snijega Ima i tu prtina Panoramski to izgleda ovako A uz pomoć autoknipsa vaš izvjestitelj izgleda ovako Malo infrastrukture uvijek dobro dođe Još malo sunca Lokalni djelatnici HŽ-a su i ove godine nasadili blagdansku metlu (di samo usred GK nalaze ovakve očerupane primjerke?) Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted December 20, 2011 Author Posted December 20, 2011 Onda se iz smjera Fužina gotovo ilegalno došuljala ova drezina Nije bilo ni uobičajene parade s prometnikom u kapici s loparićem i ostalim kinkibacijama. Jedan od putnika je iskočio s pipirima iz kabine, otišao u prometni ured po muhur i vratio se. Evo ga di lupa po vratima da ga puste nutra ("WILMAAA, open the DOOOR!") A evo cijele operacije i na malom filmiću Za rastanak još fotka s prijateljem Na civilnoj strani se vide tragovi žestokog muvinga. Koliko su mi rekli, pruga više nema zatvor pa nema ni autobusa. Sljedstveno tome, pretpostavljam da se tu okrenula ralica. Kako prepoznati kuću di ima male djece? Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted December 20, 2011 Author Posted December 20, 2011 Krovovi naselja Sopač i beskrajne šume crnogorice koje se steru sve do plavog obzora Podvožnjak je još tu, a Hrvoje i ja još nismo pofarbali srp i čekić... Bukovac Sungerski (Štimci) Još pol kilometra i evo me doma. Ima krumpira za ručak... Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
dnovakovic Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 E moj Pfaff ti zaista uživaš. Živiš na moru a samo korak od plavog Jadrana imaš ove predivne predjele. Gorski kotar je zaista fantastičan pod snijegom ali zna biti i pomalo opasan. Sjećam se jednom davno (čuj penzića) prije 30 godina moja malenkost je baš uoči Nove godine morala obaviti nekakvu inventuru u predstavništvu ondašnje firme u kojoj sam radio, u tvojoj Rijeci. Posao se odužio i ja zakasnem na vlak za Zagreb pa su mi moji domaćini predložili autobus. Krenem ja tako starim putem preko Gornjeg Jelenja, i početak puta izgledao mi je ugodan. U Rijeci relativno toplo vrijeme, počela je doduše malo padati sitna kišica ali kako smo se počeli penjati krene bura sve jača i jača a kiša se počne pretvarati u gusti snijeg.Fijukanje bure i snijega nikada neću zaboraviti i samo poslije pola sata ili malo više vožnje zapeli smo u koloni i čekali ralicu. Svako malo izlazili smo van da poguramo promrzlim rukama,autobus koji je stalno zapinjao u zapuhe pored ceste,jedva smo se negdje kasno u noć dovukli do Delnica. Kako sam i onda bio ljubitelj željeznica odlučim ja u Delnicama napustiti autobus i prošetati do kolodvora i gle čuda za pola sata dolazio je brzi vlak "Učka" Rijeka-Beograd u koji sam se uspio smjestiti i još mi kondukter pronađe mjesto u spavaćim kolima do Vinkovaca.Od tada zimi uvijek preferiram vlakove, oni nikada ne zapinju u snijegu osim kod Mate Lovraka i Agathe Christie..... Sličice su ti predivne pa koristim ovu priliku da ti zahvalim na čestitki a tebi i gospođi Jagodi (izgleda da ti ja volimo voće, moja se zove Višnja) zaželim čestit Božić i mnogo sreće u Novoj 2011. godini ! PS. I u Osijeku je danas palo malo snijega pa i mi imamo zimski ugođaj ! Quote Pozdrav iz Osijeka !
ICE-3M Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 Ovo je prekrasno i stvarno mi je uljepšalo dan Izvještaji iz Gorskog kotara su i inače nekaj posebno, ali ovaj danas je posebniji od drugih. Hvala ti kaj si s nama podijelio ljepote Gorskog kotara. Quote
ZlayoZg Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 Uffff,od ovoga snijega odmah sam dobio neku želju za ponovnim bauljanjem po Gorskom Kotaru. Odlično,Pfaff! Quote
seabral Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 Jako lijepo, Pfaff .... pravi idilični zimski ugođaj koji jako vuče u odlazak u zimske ekšne. A kad vidim ovo lijepo zimsko sunce, još bih se mogao prevariti što se vanjske temperature tiče ... Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
Pfaff Posted December 20, 2011 Author Posted December 20, 2011 A kad vidim ovo lijepo zimsko sunce, još bih se mogao prevariti što se vanjske temperature tiče ... Bome i biš... Noćas će biti gadno, dosad je palo na -10, a što će biti u 4 ujutro... Brrrr! Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted December 21, 2011 Author Posted December 21, 2011 A kad vidim ovo lijepo zimsko sunce, još bih se mogao prevariti što se vanjske temperature tiče ... Nije da se hvalim, al' evo stanja u 8:00 Tzv. zimski solmizacij ili tako nekako... Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Levente Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Ipak, baš mi se čini da ti uživaš unatoč hladnoj zimi i dubokom snijegu. Baš kao gorskokotarski Djed Mraz . Jel krumpir inače bio dobar? I ja moram pridružiti čestitkama, odlično si ujedinio zimsku i željezničku romatiku. Još jedan identičan Pfaffopis, svaka čast. Quote Levente -- pozdrav iz Mađarske
Pfaff Posted December 21, 2011 Author Posted December 21, 2011 (edited) Jel krumpir inače bio dobar? Odličan! K'o pesnica pa sa slaninom... Edited December 21, 2011 by Pfaff Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
seabral Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Nije da se hvalim, al' evo stanja u 8:00 Sva sreća da je tvoj termometar dobro baždaren za ove krajeve, pa ima još dosta rezerve na svojoj negativnoj skali. Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
Ćiro_bos Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Lijepo kao i uvijek. Uživao sam u pogledu, ovako iz tople sobe... mogao bih se i navići na ovaj vid rekreacije. pozdrav... Quote Posavina exspres
Jean Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 Ovo je ješka! Ovdje su neki već zagrizli i krenuli kupovati zimske gume i dolijevati antifriz kako bi što spremniji dočekali dan ekšna! Negoooo, obzirom da je po astronomskim izračunima solsticij bio jutros točno u 6:31, znači da upravo uplovljavamo u solsticijsku večer, pa očekujemo da se, redovitim tempom, dopuni i slijedeća tema: http://www.zeljeznice.net/forum/index.php?/topic/9880-solsticijsko-veee-u-gk-jope-stanica-lokve/ Quote
Pfaff Posted December 22, 2011 Author Posted December 22, 2011 Negoooo, obzirom da je po astronomskim izračunima solsticij bio jutros točno u 6:31, znači da upravo uplovljavamo u solsticijsku večer, pa očekujemo da se, redovitim tempom, dopuni i slijedeća tema: http://www.zeljeznice.net/forum/index.php?/topic/9880-solsticijsko-veee-u-gk-jope-stanica-lokve/ Ovo kao nije ješka? Niš' od toga, Pfaffmobil je lijepo utopljen u garaži, a ja kuham jastoga za Badnjačku feštu (stižu gosti). Osim toga, di da nađem onolike žutke??? Možda na riječkoj okretaljki? Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted December 30, 2011 Author Posted December 30, 2011 Petak, 30. prosinac, Wikipedija veli: "još jedan dan do NG". Valjda. Taman sam servirao ručak i otišao oprati rukice prije jela (tako me mama učila) i kad sam se vratio veli : "Zvonio ti je mobitel. Zvao je Ivo i veli da će oni (sic!) biti na kolodvoru Lokve u 14:40 pa ako bi mogao navratiti..." Ivog? Ivog? Opet mi se Zagorci smucaju po župi . Dobro, pristojno su se najavili. Nazovem natrag i fakat – dečki se vozikaju duž riječke pruge sve tamo od Ogulina pa su stigli i ovamo. Nije bilo druge nego pojesti juhu, izvući Pfaffmobil iz autospreme i krenuti put Lokava. Taman je opet počelo pršiti. Do kolodvora se smirilo. Nigdje nikog, svi su doma u toplom i probavljaju užinu Prijatelja su mi (kao što sam već i bio izvješten) lijepo otkopali. Bit će da je imao posla. Ili mu ga spremaju pogled prema Fužinama... ... i pogled prema Filetovom dedi. Navodno su dalje u produžetku pruge i Delnice Uredno svjetluca Pribor je naredan Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted December 30, 2011 Author Posted December 30, 2011 U putničkom interijeru kolodvorske zgrade dogodile su se neke radikalne izmjene. Nekadašnja je čekaonica imala dvoja vrata od kojih su odvajkada samo desna bila otvorena, a sad je iza lijevih nastao ovaj odvojeni sobičak koji od opreme ima nekoliko električnih priključnica i klupu. Čekaonica I. razreda? Na kolodvoru gdje se više ni karte ne prodaju? Neće biti... Od nekadašnje čekaonice ostao je nekakav prostor u "L". Na ulaznom kraku visi vozni red (ko se nađše dobije bombon...) A u onom drugom kraku je putnička blagajna koja je van funkcije. Da nema ovih vrata koja vode na civilnu stranu kolodvora, vjerovatno bi sve zazidali. Baš glupo izgleda. Kasnije sam od jednog djelatnika HŽ-a doznao da će nova prostorija služiti kao stanište pregledačima kola jer je prostor kojeg su dosad koristili u jednoj od pomoćnih zgrada duž kolodvora navodno prodan nekome za stan... Utom su se uprispodobili i kontinentalci. Ivog je vođa puta i vozač službenog vozila ekspedicije pa ima crvenu jaknu tako da ga ostali sudionici poduhvata ne izgube. Proba za milenijsku Milenijska Ovo iziskuje mali zahvat u PS-u radi produljenja remena, ali sam zaključio da ne treba jer i ovako djeluje impozantno Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted December 30, 2011 Author Posted December 30, 2011 Nemiran duh – stalno nekud zuji (imamo i mi u Rijeci jednog takvog) Pripreme za sačekušu. Čeka se 4001 iz Rijeke koji kasni nekih 19 minuta Mislim da sam vidijo micu-macu Marioo je odmah opalio fotosession (ja bih slikao infrastrukturu) Jesi li siguran da macan nema nekog Maminja koji je u njega uložio svu ušteđevinu svoje djece pa će sad naplatiti slikavanje? Kuhane kobase. Ovaj se macan 'rani bolje od mene Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted December 30, 2011 Author Posted December 30, 2011 Evo ga, stigao je (bolje ikad nego nikad) A za koje je to novine??? Kako je 4001 kasnio, morao se krajcati s brzim u Lokvama umjesto u Delnicama Ode brzi, sad će i majstor sa 104-vorkom I za kraj – mali filmić http://www.youtube.com/watch?v=z_hyd9SYfaA Pozdravismo se i poželjesmo sve najveselije i novu dozvolu za slikavanje. Dečki odoše put Fužina sačekati još putnički iz Moravica, a ja sam se vratio k stolu s ručkom. I toliko od mene iz Lokava u 2011. Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Recommended Posts