Od danas je aktivan https://mapper.zeljeznice.net zahvaljujući forumašu DWProski.

 

Jump to content

up4014

Članovi
 • Posts

  3185
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  68

up4014 last won the day on April 9

up4014 had the most liked content!

About Me

 • Location
  Hreljin 51226 hrvatska

Recent Profile Visitors

9059 profile views

up4014's Achievements

7,5k

Reputation

 1. Ovih dana puni su mediji prica u mladom medvjedu, koji luta oko moje kuce. Kako bi dospjeli do svojih "pet minuta slave" snimatelj i gospodin na fotografiji objavili su ovu fotografiju uz napomenu kako su "za dve kile jabuka postali najbolji prijatelji i kako im ne trebaju nikakvi Zagrebcani".!? Lokacija Meja-Skrljevo.
 2. Nisam bas previse cesto na prugi prema Sapjanama no cini mi se kako je ovo je ovo jedan od prilicno rijetkih izleta HZ Cargo Vectrona zapadno od Rijeke I sa ove strane skladista "Metropolis nastavlja se sistematsko rusenje nepotrebnih objekata u luki. Zavrsen je obilazak zapadne strane "centrale" idemo polako prema prema Karlovackoj prugi. Odlzak cisterni za Sloveniju .
 3. Pogled prema straznjoj upravljacnici. Idemo koji metar prema drugom kraju vlaka. U pozadini stolica strojovođe u prednjoj upravljacnici
 4. Kolodvor Rijeka je zavrsna tocka Rijecke pruge no za ovdasnje stanovnike je uvijek bila pocetna slicno kao i Autocesta Rijeka-Zagreb, koja je sve do nedavno bila zaseban "entitet" u okviru HAC barem na dijelu Bosiljevo Rijeka. Preuzimanjem OMV-a MOL je stekao novo trziste, u Sloveniji, a pruga do Sapjane i dalje ... novi teret. Cetvrti kolosijek "centrale" vozna HZ Cargo Vectron u najmu, potiskivalica HZ Cargo serija 1141. Ova ploca na cetvrtom peronu ostala je osmisljena prema mome tekstu i obliku od 1970. godine. HZ PP 1141-384 na trecem i HZPP 6112-107 na cetvrtom peronu.
 5. Povratak na "mjesto zlocina" dana 28. svibnja 2023. Stigla je i pomoc s druge strane Atlantika. Akiem 490-004 "Oci u oci" 490-009
 6. Subota 27. svibnja 2023. godine u 12:00 sati u prolazu.....
 7. Skrljevo 23. svibnja 2023. Konacno toplo! Opet pusto i neki zatvor pruge Brajdica je puna kao cep. Gredeljevka se instalirala na prvom kolosijeku RCC Vectron na donjem izvlacnjaku.
 8. Vratim se natrag i pocne zvonjava Evo "Akiem" sa "sandukima" otraga polako se spusta oko 40 km/h. Kontejneri su se izgubili iza zavoja, tisina..... pali auto malo nizbrdo pa opet uzbrdo i evo me u Meji, a tamo isto tisina i samo ova crvena TMD stoji i ceka.
 9. Dana 8. svibnja 11:15 "instalirao" sam se ispod ove rusevine - trebala bi biti poznata svim ljubiteljima Krckog mosta i Crikvenicke rivijere. Kucica je cak i uredna i cista no ovi divljaci nemaju mira nigdje. donja strana strana okrenuta prema Meji balize uređaja CP-a. Ovaj ormaric je nesto novo na nasim prugama. Ocitaci temperature osovinskih lezaja. Ovo bi trebao biti brojac osovina s vanjske strane desne tracnice gledano prema Skrljevu. Baliza prostornog signala. Prvi prostorni signal u pravcu Skrljeva.
 10. Kako je vec bilo proslo 18:00 sati a vlaka iz Rijeke nije bilo, jer je 4606 otisao put Meje, spustio sam se na pola puta do kuce i parkirao kod "Slikarskog vidikovca" Sjena od "sjene" nekadasnjeg poslovnog vlaka "Kvarner", prvog u bivsoj drzavi sada prometuje Petkom i Nedeljom za vrijeme skolske godine. Vlak 1701 kasni 10 minuta zbog krizanja u Meji. Evo to bi bilo za sada sve od jucer.
 11. Dok sam vozio u "rikverc" po onom uskom putu vlak 4606 je vec ubrzavao prema Meji, u zadnji moment sam ga uhvatio kod utovarne rampe. Evo i ovaj je pobjegao nizbrdo. Stup KM na ovoj fotografiji je specifican sjedne strana novi ovjes kompenzirane KM, s druge strane ovjes stare KM. Cisterne iz Soica spremne su nastavak voznje usponom do Kolodvora Drivenik. I polako nastavlja. Ukupno 14,000 KW bit ce sasvim dovoljno. Iaoko ve 3 sata grmi i stalno po koja kap padne pruga je jos uvijek suha.
 12. Teski vlak iz Soica, vozna Vectron zaprezna ASEA. Rafinerija ne radi no stalno se nesto vozi. Ulazi na 3. kolosijek gdje ce biti krizanje sa vlakom 4606 iz Ogulina. I zaustavlja se pod stijenama. nastavlja se....
 13. Danas 21. travnja ulazna skretnica iz pravca Meje. Prva je skretnica dijelom na nasipu dok je druga u usjeku,zavoju i u lomu nivelete. Dok sam se vrtio kako kokos u gnijezdu i sumskim pute obilazio donju stranu usjeka zakasnio sam mozda sekundu dvije, zgazio me nije, ali mi je proletio ispred nosa. I ovo je sve sto je ostalo za desetak sekundi. "Bik" u prvom planu je od 1993. kad se niz nasip gore prema Zlobinu srusila lokomotiva, a vagoni se ovdje zaustavili i rasulina sve strane. 4606 iz Ogulina trebao bi stici na prvi kolosijek. Skretnice su prema polozaju likova postavljene ulazak na 3. kolosijek. Ocito nesto dolazi iz Meje. Cekam..... Ovaj put sam spreman.
 14. Narocita posiljka, koja je zadnji put viđena u Koprivnici 14. travnja 2023. fotografirana jucer nesto prije 19 sati u Bratislavi. Sad je bar dio puta poznat, nikad se ne zna...
 15. Dvije fotografije iz kolodvora na kraju pruge, jos iz moje djecacke dobi bio je i kolodvor na kraju drzave. Kolodvor Rijeka Brajdica ulazna lira strane A prije odlaska na "visu razinu" Kontejnerski terminal sa kolodvora "Odgranak" sada S. Pecine. kolosijeka na sve strane no vlakova nigdje isto tako i iz druge strane
×
×
 • Create New...