Pfaff Posted February 6, 2015 Author Posted February 6, 2015 Sad možeš otvoriti novu temu: "Ima li koga ko se kuži u tragove u snijegu?" Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
thomcro Posted February 6, 2015 Posted February 6, 2015 ... nikog nije briga ... ... tu i je najveći problem Quote
seabral Posted February 6, 2015 Posted February 6, 2015 Ovdje je opći kijamet! Zloguki meteo-proroci su se opoštenili sa svojim prognozama. Cijeli jučerašnji dan je padalo, ali je popodne počelo i opako puhati. Ovo kod tebe opako izgleda. Nadam se da si napunio zalihe hrane za idućih par dana. Kako stvari izgledaju, i Delnice su ti sad na kraju svijeta. Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
Pfaff Posted February 6, 2015 Author Posted February 6, 2015 Ovo kod tebe opako izgleda. Nadam se da si napunio zalihe hrane za idućih par dana. Kako stvari izgledaju, i Delnice su ti sad na kraju svijeta. Definitivno. A zalihe imam za bar mjesec dana. Upravo pečem kruh... Sutra bi navodno trebalo posustati, a onda kreće fitness Danas sam skinuo tri kubika snijega s balkona i prokopao do garaže/podrooma. BTW, u 17 ha slušao sam vijesti na HTV-u. Ne znam kakve su tamo kadrovske čistke proveli, ali novinari i reporteri nisu uspjeli složiti dvije rečenice bez gramatičke ili pravopisne pogreške. Da ne velim da su u Gospić inštalirali nekakvog dalmoša koji baljezga o tome kako se on tamo eto, jadan, ne može priviknut na ovu njihovu spizu... PS: Pada i dalje Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
DB Posted February 7, 2015 Posted February 7, 2015 Ovdje je opći kijamet! Zloguki meteo-proroci su se opoštenili sa svojim prognozama. Cijeli jučerašnji dan je padalo, ali je popodne počelo i opako puhati. Ovo sam uslikao sinoć pred Dnevnik ... Stanje mojih prometnica je još bilo donekle podnošljivo ... Jutros u 3:57. Polako me zatrpava ... 10 ha ujutro je još uvijek -3°C. Malo nisko za snijeg (iako bi u Sibiru o tome imali svoje mišljenje). Vjerovatno vjetar doprinosi doživljaju ... Moje prometnice su šle fuć ... Ovo neće ići metlom ... Brijeg na balkonu (ispod su tavanske škale!) je dosegao visinu parapeta ... Jesi razmišljal da prokopaš tunele ...? Quote
Pfaff Posted February 7, 2015 Author Posted February 7, 2015 OBG i dalje pada. Službeno smo stigli do metra Odlučijo sam da ću si prokopati stazu do ceste da se može van (što bez problema mogu sam), a glede , on je lijepo na toplom i suhom u garaži pa nek' čeka proljeće. Ionako su rekli da će poskupit gorivo. Klope ima, a uštedit ću brdo para. Jesi razmišljal da prokopaš tunele ...? Razmišljao sam, ali nema dovoljno visine. A da izlazim četveronoške kao u "Velikom bijegu", nema smisla Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted February 10, 2015 Author Posted February 10, 2015 Utorak 10. veljače danas sam prvi put u 2015. stigao na domicilni kolodvor. Razlog – stiže mi potomstvo u goste pa ih je trebalo pokupiti da se ne iscrpe putem. Ionako stižu dovoljno gladni Kolodvor Lokve u snijegu (fala bogu, ima ga) Stigla "školica"! Ima samo 10 dekika zakašnjenja što se može smatrati redovitim. Sin mi je SMS-ao putem da su do Škrljeva stigli na vrijeme, a onda su "nad Urinjem" (pretpostavljam Meja) stajali 10-tak minuta. Napisao mi je i da "barbić" na kolodvoru Drivenik ima tri ofce!!! Na kolodvoru je pomoćni vlak. Javio mi je jutros thomcro da je tu negdje iskočio vagon pa da su ga krenuli dizat. Uzgred, ona slika mog prijatelja koju je KAPO nekidan uslikao na povratku s mature, bila je posljednja kad je viđen živ. Sad je zatrpan ispod ove gomile snijega u prvom planu Kad sam ja stigao, svi su već bili u vagonu i grijali se. Neki su mi veselo pokazivali srednji prst. Zašto, nemam pojma, to mi se još nikad nije dogodilo??? Jedino je po kolodvoru hodao lik s 1435 mm letvom, ali mi nije padalo napamet slikati ga. Bio je strašno namrgođen Civilna strana kolodvora je jedva očišćena. Nemaš di parkirat Ovi su stigli dobro opremljeni Voze sobom svoj snijeg Ledošmrklji na željezničarskim kućama I ja bi na njegovom mjestu! Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
thomcro Posted February 10, 2015 Posted February 10, 2015 ... Na kolodvoru je pomoćni vlak. Javio mi je jutros thomcro da je tu negdje iskočio vagon ... Jesi saznal šta? Btw, brzi (700) šta dojde po VR-u u 10.10 došal je u dvajset do podne (91 minutu je kasnil) Quote
Pfaff Posted February 10, 2015 Author Posted February 10, 2015 Nisam ni pitao. Svi su bili grozno namrgođeni, a osim toga su mi taman stigla deca pa se nisam ni zadržavao Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
thomcro Posted February 11, 2015 Posted February 11, 2015 Nisam ni pitao. Svi su bili grozno namrgođeni ... Ma ne njih, neće Ti oni niš reć (neće ni meni kojeg znaju), prometnika si trebal pitat Quote
Majster Posted February 11, 2015 Posted February 11, 2015 Verovatno im se ni dalo raditi u ovome mrazu i snijegu. Quote
thomcro Posted February 11, 2015 Posted February 11, 2015 Nebi to baš tako postavil ... ako je vagon iskočil nemogu ga pustit za sutra nego moraju odmah šnjim na prugu i ko ih pita kakvo je vreme (zato i jesu bili mrzovoljni) Quote
DB Posted February 12, 2015 Posted February 12, 2015 ... Na kolodvoru je pomoćni vlak. Javio mi je jutros thomcro da je tu negdje iskočio vagon pa da su ga krenuli dizat. Uzgred, ona slika mog prijatelja koju je KAPO nekidan uslikao na povratku s mature, bila je posljednja kad je viđen živ. Sad je zatrpan ispod ove gomile snijega u prvom planu ... Kad sam ja stigao, svi su već bili u vagonu i grijali se. Neki su mi veselo pokazivali srednji prst. Zašto, nemam pojma, to mi se još nikad nije dogodilo??? Jedino je po kolodvoru hodao lik s 1435 mm letvom, ali mi nije padalo napamet slikati ga. Bio je strašno namrgođen ... 09.02.2015. u 13:10 u kolodvoru Lokve prilikom manevriranja sa 6 vagona na 1. kolosjeku iskočio zadnji sa jednim obrtnim postoljem. ... Očevid PP… Ne smeta za promet vlakova. Vagon podignut ...? Ko će ga znati, možda su te smatrali baksuzom? Quote
Pfaff Posted April 5, 2015 Author Posted April 5, 2015 Sretan Uskrs! Zecova nisam vidio jer navodno traže mamicu, ali sam čuo Rudolfove zvončiće! Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
mali.paja Posted April 5, 2015 Posted April 5, 2015 Sretan Uskrs! ali sam čuo Rudolfove zvončiće! A lijepo sam ga sparkirao do druge sezone. Izgleda da se otrgnuo sa lanca? Čini mi se da kada vidi snijeg poludi? Samo frkće i rita se! Quote
thomcro Posted April 5, 2015 Posted April 5, 2015 ... Izgleda da se otrgnuo sa lanca ... Il ga moraš jače svezat il lanac menjat, treće nema Quote
Pfaff Posted April 14, 2015 Author Posted April 14, 2015 Me and my Međed Daklem, došlo je pramaljeće i u moja brda. A s pramaljećem se probudila i flora, a bogami i fauna... Nekima sam se već pohvalio, ali evo, ima tri dana kad je jedan takav sišao s brda iza kuće i razvalio mi komposter ("Kad si gladan, nisi svoj!"). Par stotina kuna štete, a je bijesna k'o ris jer joj je propao trud od jednogodišnjeg skupljanja, sjeckanja i miješanja sirovine za kompost. Sinoć, negdje oko ponoći, začuli smo tutnjavu pod kućom. Dotični se razbojnik ponovno spustio s brda, dohvatio smećekantu i otputio se s njom nekud ne bi li u miru blagovao. Kad sam upalio svjetlo, zbrisao je. Razbojnik, jedan... Priča, logično, ima i nastavak: Danas sam zvao 112 i pitao što da radim s međedom, uputili su me na lokalne lovce i općinu Mrkopalj radi otštete, a onda su me prebacili murjacima u Delnice radi priče o zaštiti. Bilo je to zanimljivo, lik me najprije pitao da dal' se medo sad šećka oko kuće (sic!), a onda je počelo: ko sam, što sam, dal' sam samo sanjar, di sam prijavljen, jel' mi to zbilja prezime, koliko mi je godina... Onda mi je počeo držati predavanje kako nije dobro držati hranu za međede vani (kao, trebao bih kantu za smeće držati u dnevnom boravku...). Pitao sam ga da da li smatra normalnim da se divlje životinje motaju među ljudskim nastambama, nije odgovorio, bit će da je ipak daljnji rod. Na kraju je rekao da će obavijestiti lofce. Bumo vidli... Brundavi pozdrav iz guste goranske šume PS: Iz davne zbirke viceva o "Radio Erevanu" ima jedna srodna... Pitanje: Druže dežurni uredniče, u našem selu su se pojavili vukovi. Tražili smo od sovjetske vlasti da nam dade puške da se branimo. Nisu nam dali. Zar se sovjetska vlast ne boji vukova? Odgovor: U principu da, ali... ne vukova, PUŠAKA! Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
seabral Posted April 14, 2015 Posted April 14, 2015 No, krasno ... zadnji put kad sam bio kod tebe u posjeti si mi prešutio s kim se sve družiš u svojem dvorištu. Sad me drugi put nećeš više tako lako dobiti k sebi ... Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
thomcro Posted April 14, 2015 Posted April 14, 2015 .... Sad me drugi put nećeš više tako lako dobiti k sebi ... Ne ne, krivo razmišljanje, ja sam mu već predložil da nabavi duplenku i da ćemo mu doć na gulaš i da ćemo donest podlevalec. Samo se slatko nasmijal na taj predlog Quote
Pfaff Posted April 18, 2015 Author Posted April 18, 2015 Subota, 18. travanj Fora gavemo una šušnježica coi fiocchi! PS: Već se sasvim lijepo prima! Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
STIB Posted April 18, 2015 Posted April 18, 2015 Nemam slika, ali danas sam dvaput prošao kroz pravu snježnu mećavu, približno između Vrbovskog i Oštrovice ( ) Quote _______________________ Pozdrav iz Zagreba
Pfaff Posted April 18, 2015 Author Posted April 18, 2015 Nemam slika, ali danas sam dvaput prošao kroz pravu snježnu mećavu, približno između Vrbovskog i Oštrovice Kužim. Mislio si da je došlo proljeće pa si išao otvoriti vikendicu Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Stanley Posted April 18, 2015 Posted April 18, 2015 Fora gavemo una šušnježica coi fiocchi! U prjevodu sa Google Translate: Fora gavemo šušnježica šamar. Pa ti sad misli kakav je to jezik u pitanju. Neki dan medvjed u dvorištu, danas snijeg… Jesi pomišljao da se iz tih Alpa preseliš negdje bliže obali? Quote Serija 05 je zakon!
Pfaff Posted April 18, 2015 Author Posted April 18, 2015 U prjevodu sa Google Translate: Fora gavemo šušnježica šamar. Pa ti sad misli kakav je to jezik u pitanju. Neki dan medvjed u dvorištu, danas snijeg… Jesi pomišljao da se iz tih Alpa preseliš negdje bliže obali? Prijevod: Vani je veličanstvena susnježica (fiumanski dialekt) Razmišljanje o preseljenju: Ni u ludilu, baš mi je lijepo! Pa gdje još možeš imati snježnu mećavu poslije Uskrsa? Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Recommended Posts