Pfaff Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 (Iliti goransko proljeće na +800 m.n.m.) Uskrs sam proveo u GK. Bilo mi je prekrasno jer sam mobitel ostavio doma, na dalekovidnici ničeg pametnog pa sam blagovao, njonjao i uživao u blaženom miru... Vraćajući se danas doma (jer treba se prirediti za nove radne pobjede), svratio sam usput na stanicu Lokve vidjeti ima li čega novog. Ima, ima... Za početak – veeliki teretni vlak s lijepim vagonima iz ujedinjene Europe, a na mu čelu žutka 109: Krenuh da ću slikati od početka kad li mi se desilo ovo. Dok sam se sabrao – prazna stanica! Nisam čak ni ubrao koja od one dvije strojne koju gura a koja tura. Svašta... Ha, ništa, onda idemo razgledavati kolodvor. Bar nema više snijega (nikad ne reci nikad, bar za snijeg u GK) Otkad su se dizeli počeli naguravati po riječkoj pruzi, kolosijeci su sve prljaviji Radovi u proteklom razdoblju su ostavili tragove. Sad umjesto cvjetnjaka imaju novi rezervoar za plin Ne znam što stol iz čekaonice radi na peronu. Su možda dijelili pisanice svakom pedesetom putniku? Ispod kolosijeka ide novi rov za kablove Pokrpali su i perone (ne bogzna kako, ali će nogice mnogobrojnih putnika ubrzo izgladiti neravnine)... I ona "smrznuta" skretnica od zimus je živahnula nakon što su ju lijepo podmazali Oni antipatični plastični štapovi sa ceste su očito svoju primjenu našli i ovdje Vaga U dnu stanice blješte sve dugine boje. Idem malo pogledati Radni vlak I njega su se grafiteri uspjeli dokopati Detaljno uputstvo za uporabu Hopa! Viiidi tko me spazio u prolazu i došao mi se pridružiti! (Filetov dida ex-željezničar je odmah tu malo dalje u zadnjoj kući!) Udvoje je lakše. Idemo dalje... Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted April 13, 2009 Author Posted April 13, 2009 Kaže File da ovo nije ništa osobito – samo novi tip, sad se to tako radi: Neki jako komplicirani vagon Piše da služi za prijevoz cestovnih vozila?!? Napravilo mu i pristupnu rampu Elektro-skretnica. Moj prijatelj Thommo ima sličnu na maketi Crijevo za vodu vidljivo iza skretnice ide čak od kolodvorske zgrade i služi opskrbi stambenih vagona. Ovaj je prilično običan, al' mi se sviđa boja Nju sam vidio već par puta, ali nikad ovako izbliza Dobar način zaključavanja Fino neko vozilo Dio za ljude (imaju i ćenifu – što bi rekli mi Bosanci: I nije daleko, ako navrijeme kreneš...): Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted April 13, 2009 Author Posted April 13, 2009 S druge strane kolosijeka je EVP. Kaže mi File, još kratko – za nekih 2 tjedna bi se zamjena loksi iz Moravica trebala preseliti ovamo.... Kolosijek unutar žice završava (recimo) bikom. Bezrogim Ovo će, dakle, postati prošlost. Tja! Posavski tip stražarnice usred GK Malo načeta zubom vremena Krećem natrag prema kolodvorskoj zgradi Detalj cjevologije za podizanje iskrcajne rampe. Nešto slično sam vidio i na trajektima Ovo je pristup manipulativno-prometnoj površini otvorenog skladišta. Tu obično utovaruju goransku oblovinu osuđenu na preradu u nekim "zaslužnijim" krajevima Lijepe naše (a i šire)... Sve je zasad puno materijala potrebnog za obnovu pruge U onoj kući s blještavim krovom je nekoć bila birtija gdje si zimi uz punč mogao pričekati bus nakon izlaska iz vlaka. Danas više ni punča ni busa, a i vlakovi su nekako utanač'li... Ovaj neobični stanični objekt mi jako daje na pušnicu Ovaj mali žuti se grozno ljutio na mene (ali sa sigurne udaljenosti) "Civilna" strana stanice Lokve je novim pregradnjama, dogradnjama i novogradnjama postala nekako nedefinirana. Šteta, jer je to bila jedna od zanimljivijih stanica u ovom dijelu GK Službeno vozilo (da, još uvijek nisam popravio vrata!) Najbolja supruga na svijetu strpljivo čeka... Ovaj predio će još malo pričekati zazelenjivanje Ah, da! Pitate se gdje je tu Uskrs? Pa evo ga – pravi goranski... Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Stanley Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 Mrak kolodvoropis. A kombinacija 2063 + 2132 je za vola ubit. Nego, jesam li ja dobro razumio da bi se u Lokvama uskoro trebala obavljati izmjena vuče? Nekako su mi kapaciteti za to tanašni. Miriše na neku novu forumašku temu, recimo pod radnim naslovom ''Kaos u...''. Quote Serija 05 je zakon!
Pfaff Posted April 13, 2009 Author Posted April 13, 2009 Nego, jesam li ja dobro razumio da bi se u Lokvama uskoro trebala obavljati izmjena vuče?Nekako su mi kapaciteti za to tanašni. Miriše na neku novu forumašku temu, recimo pod radnim naslovom ''Kaos u...''. To mi je danas rekao File. Možda i ne bi bio neki posebni kaos (bar ne veći od uobičajenog). Kolodvor Lokve je pred nekih 20-tak godina dosta produžen (jer se tamo spajaju kompozicije kad treba) pa bi stvar vjerovatno mogla funkcionirati. To bi ionako samo bio privremeni krpež dok se cijeli cirkus ne preseli u Šapiane... Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Vedran Zeman Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 Još jedan zanimljiv goranski prilog od početka , do kraja . Quote "Propis je tu. Al' kakva korist od njega?"
tony_ri Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 neznam koji im vrag to treba ako je sve relativno dobro funkioniralo 22 godine trebali su pustit ovakvo stanje jos ovih najvise godinu dana,a onda je neminovno da žutke ide u povijest Quote
Stanley Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 Možda i ne bi bio neki posebni kaos (bar ne veći od uobičajenog). Kolodvor Lokve je pred nekih 20-tak godina dosta produžen (jer se tamo spajaju kompozicije kad treba) pa bi stvar vjerovatno mogla funkcionirati. To bi ionako samo bio privremeni krpež dok se cijeli cirkus ne preseli u Šapiane... Znam da se u kolodvoru Lokve spajaju dvije teretne garniture iz Rijeke/Bakra u jednu. Nisam stručnjak za te stvari, ali i kao laiku čini mi se da kapacitet kolodvora Lokve jednostavno ne bi bio dostatan za zamjenu vuče bez zagušenja u prometu. Bilo bi dobro vidjeti komentar upućenijih ljudi, npr. strojovođa. Quote Serija 05 je zakon!
STIB Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 To bi ionako samo bio privremeni krpež dok se cijeli cirkus ne preseli u Šapiane...Zar nije bilo govora o tome da će se "cirkus" najprije preseliti u Škrljevo, pa tek onda dalje? Quote _______________________ Pozdrav iz Zagreba
Vedran Zeman Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 Pa i Škrljevo bi bilo privremena solucija, krajnji cilj su ipak Šapjane. Quote "Propis je tu. Al' kakva korist od njega?"
Jim Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 U Delnicama će se vršiti sučeljavanje sustava privremeno, slijedi druga faza izmjene mreže napona do Škrljeva i treća do krajnjih destinacija ! Quote
file Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 @ Jim U petak sam bio u prometnom uredu u Lokvama i dečki mi govore da će ići struja do njih za prvu ruku. Čak se i žale kako će sve to ispasti jer je zbilja mali kapacitet, i još u zimi kad zakrka snijeg pa ne budu skretnice išle... no ipak su Lokve bolje rješenje od Delnica jer imaju 4 kolosjeka i izvlačnjak, dok Delnice imaju 3. Quote "Nikad stati, osim kad se mora""Bolje častan uzmak nego nečastan poraz"''Bolje živa kukavica nego mrtav heroj'' - Grunf
Portos Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Detalj cjevologije za podizanje iskrcajne rampe. Nešto slično sam vidio i na trajektima Nije. To su cijevi pneumatike koje provode komprimirani zrak za kočenje vagona. Budući su vagoni niskopodni, te cijevi, koje se inače nalaze pokraj kvačila u sredini vagona, premještena su na bokove vagona sa obe strane. Veseli me da će 25kV produžiti do Lokava, dakle uskoro ću (čemo) imati jedan razlog više za posjet tvom brlogu u Mrkoplju. Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d.
Barney Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Meni se ipak cini da je zadnja slika ona koja najvise vrijedi i pokazuje jedine prave i nepromjenjive vrijednosti... Barney Quote Najpametniji čovjek na svijetu je onaj koji je izmislio WC školjku. Nikom nije uzeo mjeru, a svima odgovara.
narcis Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Ni Uskrs ne može bez željeznice. Super fotke Pfaff, lijepo je vidjeti kolodvor Lokve u zelenilu, kad sam ja zadnji put bio tamo, bilo je snijega sve do koljena. Znači uskoro će Asea do Lokava, to će biti zanimljivo. Quote
inflameswetrust Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 Prelijep putopis! Ovaj neobični stanični objekt mi jako daje na pušnicu Hmmm...nema niti jednog praktično otvora za zrak, a ni dimnjaka...moj glas za neku ostavu. Osim ako kolege goranci to nekako drugačije rade Quote Moje fotografije.
Pfaff Posted April 25, 2009 Author Posted April 25, 2009 Prelijep putopis! Ovaj neobični stanični objekt mi jako daje na pušnicu Hmmm...nema niti jednog praktično otvora za zrak, a ni dimnjaka...moj glas za neku ostavu. Osim ako kolege goranci to nekako drugačije rade Misliš Gorani? A što se tiče objekta - za praznik rada ću se opet uprospodobiti u tim krajevima pa obećavam posvetiti posebno doličnu slikopisnu pažnju rečenom objektu... Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
inflameswetrust Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 Moje isprike, nisam znao da se tako piše, odnosno zabunio sam se Quote Moje fotografije.
egérke Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 Ovo su Goranci: http://hr.wikipedia.org/wiki/Goranci_(narod) Quote
inflameswetrust Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 Perdono još jednom, sad znam za ubuduće!! Quote Moje fotografije.
lovac_na_pruge Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 I ko kaže da je dosadno čekati da dođe vlak. Ovo čekanje je trajalo samo jedan dah. I Pfaff šalji više ovakvih dahova Lovac Quote Bero
Pfaff Posted April 27, 2009 Author Posted April 27, 2009 I ko kaže da je dosadno čekati da dođe vlak. Ovo čekanje je trajalo samo jedan dah. I Pfaff šalji više ovakvih dahova OK. Ako slučajno nisi primijetio - evo jedan malo manje bukolički dašak: http://zeljeznice.net/forum/viewtopic.php?p=223343#223343 Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Recommended Posts