Pfaff Posted December 31, 2008 Share Posted December 31, 2008 Nakon četvrodnevnih snjegopadalina u 'rvackoj Švici, granulo je nekakvo zubato sunce pa sam odlučio izvesti obiteljsko prometalo na pišanje (a trebala mi je i glavica slatkog zelja za podvarak uz novogodišnje prasence). Učinilo mi se da je zgodan dan da se pogleda što su nove tehnološke promjene na pruzi donijele stanici Lokve... Ovo je, reć bi, novo. Osobito mi se sviđa kako su bezosjećajno nalijepili krov preko onog okruglog prozora na izvornom zabatu Stanica sa 'civilne' strane. Jedva sam našao rakurs jer je ispred parkirano dosta vozila Inštitucija odolijeva svim promjenama (iako je van funkcije) Na stanici je parkiran jedan duuugačak teretni vlak Uglavnom cisterne Stanica djeluje nekako tužno i napušteno Odjeci proslave doprli su i dovdje Ja bih ovo držao na toplom. Joj si ga onome tko to mora nosati do mjesta uporabe! I telefonska govornica je dobila novu namjenu U onom malom parkiću zapadno od stanice kopaju nekakav jarak Amfibijska grtalica Ovdje je još stara KM Brižan – sav se smrznuo Još par sličica nasipa gdje pruga prelazi cestu za Mrkopalj Idem doma, mrzlo mi je za capice (temperatura je -5°C, a puše i nekakva friška burica) Toliko zasad. Vidjet ću da li će se što promijeniti iza NG. Plameni pozdrav svim Forumašima iz Gorskog kotara (ne dolazite – sve je rasprodano ) Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
seabral Posted December 31, 2008 Share Posted December 31, 2008 Toliko zasad. Vidjet ću da li će se što promijeniti iza NG. Plameni pozdrav svim Forumašima iz Gorskog kotara (ne dolazite – sve je rasprodano) Pozdrav i tebi ... lijepo da si nam pokazao malo snježnog ambijenta. Nije baš da mi fali na gradskim ulicama, ali lijepo je podsjetiti se kako to izgleda u brdima. Pogotovo u kombinaciji s vlakovima i prugama . Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin Link to comment Share on other sites More sharing options...
VICTOR Posted December 31, 2008 Share Posted December 31, 2008 Pfaff, odlično i uvjerljivo, "smrznuo" sam se gledajući ove krasne slike. Bravo Eh...snijeg...snijeg..kad li će ovdje.... Ah ništa, di mi je onaj filmek Bakar-Moravice... Quote Samo je jedan lučni zagrebački željeznički most: ZELENI MOST (ili Most "Sava")!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barney Posted December 31, 2008 Share Posted December 31, 2008 Dobro seabral rece. Zima je u brdima najljepsa. Narocito u kombinaciji s tracnicama. Podvarak ispod odojka... mmmmmmm.... Barney Quote Najpametniji čovjek na svijetu je onaj koji je izmislio WC školjku. Nikom nije uzeo mjeru, a svima odgovara. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted December 31, 2008 Share Posted December 31, 2008 Ako snijeg potraje moram pod hitno posjetiti Pfaffa u Mrkoplju. Ako ni zbog čega drugog ono da mi malo obuća zaškripi po snijegu. Ali biti će još razloga Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toma Posted December 31, 2008 Share Posted December 31, 2008 Nakon četvrodnevnih snjegopadalina... Lijepo... Kaj nije bilo niti jednog vlaka dok si fotkao? Opet neki zatvor, ili si jednostavno dosao u krivi tren na kolodvor? pozdrav toma Quote Three Blind Mice Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted December 31, 2008 Author Share Posted December 31, 2008 Kaj nije bilo niti jednog vlaka dok si fotkao? Opet neki zatvor, ili si jednostavno dosao u krivi tren na kolodvor? Nemam blage. HŽ-ovci su se negostoljubivo zavukli unutra (obično se netko pojavi na čapraz-divan kad fotkam po stanici), a nakon 15' čekanja mi je bilo tako zima da sam uteko doma na rakijicu i čajić... Budem detaljnije provjerio poslije NG... Podvarak ispod odojka... mmmmmmm.... Na podvarku ćurka, zna se, di je ćurka tu je prase... Ovo je OT, ali ako prase u rerni uspije, postat ću vam slikicu Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jura Posted December 31, 2008 Share Posted December 31, 2008 Prekokrasno, eh, što malo kod nas ne zapada... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted January 1, 2009 Author Share Posted January 1, 2009 Ovo je OT, ali ako prase u rerni uspije, postat ću vam slikicu Što rekoh - ne porekoh (pa nek' me admini poslije špotaju) Podvarak Lavor francuske & masna svinja Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barney Posted January 1, 2009 Share Posted January 1, 2009 Uh, nanu mu naninu. Jest da sam jos uvijek prezdran od prosle noci, al' kad ovo vidim... odmah mi pogled skrece prema frizideru. Barney Quote Najpametniji čovjek na svijetu je onaj koji je izmislio WC školjku. Nikom nije uzeo mjeru, a svima odgovara. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lovac_na_pruge Posted January 1, 2009 Share Posted January 1, 2009 Autoru ovog putopisa želim sve najbolje u 2009. godini uz želju da nam se vrati onaj stari veliki snijeg na riječkoj pruzi u ovo doba godine uz uvodne riječi - ovo što se idi na slici je vrh ulaznog signala.... Quote Bero Link to comment Share on other sites More sharing options...
ghpacer Posted January 3, 2009 Share Posted January 3, 2009 Moram izjaviti, da je Pfaff bácsi upravo grozan tip. Slike i opisi velikih majstora kuhinje iz tamo nekih velikih hotela su u poređenju s njegovim majstorijama pomalo blijedi, neživotni. Što Barney prokomentira: »Podvarak ispod odojka... mmmmmmm... kad ovo vidim, odmah mi pogled skreće prema frizideru!«... pa makar se tamo skrivali tek ostaci ostataka. Zaista prekrasne slike, dostojne ovog foruma! A majstor ih je (slike) i majstorski posložio. Najprije zimača, nešto minus, plus povjetarac, pa snijeg, a nakon frtalj ure bjež' kući na toplo i onda kao nagrada dođe ono. Bravo, maestro! Samo tako naprijed u kriznu godinu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
STIB Posted January 3, 2009 Share Posted January 3, 2009 ... Bravo, ghpacer - nakon skoro 5 mjeseci pauze, evo te natrag. Quote _______________________ Pozdrav iz Zagreba Link to comment Share on other sites More sharing options...
ghpacer Posted January 3, 2009 Share Posted January 3, 2009 ... Bravo, ghpacer - nakon skoro 5 mjeseci pauze, evo te natrag. Eh, što ćeš; bilo je jače od mene. Čekao sam otopljenje HR-SLO odnosa, no nakon Pfaffovog priloga nisam više izdržao! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted January 4, 2009 Share Posted January 4, 2009 Čekao sam otopljenje HR-SLO odnosa Pa i ne osjeti se baš neka toplina. Sve je ispod točke smrzavanja. Ti bi mogao biti, kao riječko-koperski rezident (i k tome još railfan!) idealni posrednik za rješavanje ovih besmislenih natezanja oko petnaest srdela, tri vrbe, osam štuka i dva milijuna komaraca. Dobro nam se vratio. Nekako si nam falio, bar nama u parnom lobiju. Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
hadzibane Posted January 5, 2009 Share Posted January 5, 2009 Bravo Pfaff!!! Podvarak...osim Jelene iz Apatina,karbinjanja u Lemešu,preferansa,dudare i železnice je moja jedina slabost,još kad je tak'i leeeep na slika'...Zamirisalo kroz monitor... Quote Druže Stari,skrenuo sam s' puta... Sad me jaše i Kurta i Murta....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted January 5, 2009 Author Share Posted January 5, 2009 Bravo Pfaff!!!Podvarak...osim Jelene iz Apatina, ...Zamirisalo kroz monitor... Baš mi je drago da Ti se dopalo No, blagoutrobije na stranu (siječanj je pa treba organizme ter novčanike privesti razumu, a interese usmjeriti na željeznicu), a kao što obećah – u Novoj godini će biti još slikica sa stanice Lokve... Jučer je granuo prekrasan i malo mrzal dan, a moji Riječani iz "Štaciona" najavili pohod na Gorski kotar. Prva im je stanica bila upravo Lokve pa sam im se otišao na trenutak pridružiti... Stanica Lokve je na osojnoj strani brda pa nema šanse da ju sunce obasja prije travnja. Vanjska temperatura: cca -10°C Prisutni željeznicoljupci se kreću povećanom žustrinom I njemu smo metnuli kapicu Još malo prirodnih ljepota Teksture su poslikane pa se društvo okuplja za nastavak puta Nekoliko slika s platoa na "civilnoj" strani stanice I za kraj – još jedna slika nadvožnjaka na mrkopaljskoj cesti Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZlayoZg Posted January 5, 2009 Share Posted January 5, 2009 Pfaff,odlične fotke ekipe u Lokvama. P.S. Samo još nešto.Nemoj se ljutit,mislit da ti "solim pamet" ili tak nešto.Ne znam čime radiš resize slika,ali na par fotki su ti žice KM onak isprekidane i nazubljene(primjerice,na ovoj zadnjoj).To se i kod mene događalo kad sam stavljao svoje fotke na forum i kad mi je Imageshack-ov program resizeirao slike kod uploada.Onda mi je par dečki sa foruma reklo da slike resizeiram sa programom IrfanView i imali su pravo.Bile su potpuno drugačije,tj.žice više nisu bile isprekidane i nazubljene. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted January 5, 2009 Author Share Posted January 5, 2009 P.S. Samo još nešto.Nemoj se ljutit,mislit da ti "solim pamet" ili tak nešto.Ne znam čime radiš resize slika,ali na par fotki su ti žice KM onak isprekidane i nazubljene(primjerice,na ovoj zadnjoj).To se i kod mene događalo kad sam stavljao svoje fotke na forum i kad mi je Imageshack-ov program resizeirao slike kod uploada.Onda mi je par dečki sa foruma reklo da slike resizeiram sa programom IrfanView i imali su pravo.Bile su potpuno drugačije,tj.žice više nisu bile isprekidane i nazubljene. Hvala na pomoći, ali to je i rađeno s Irfan-om. Bog će ga znati... Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZlayoZg Posted January 5, 2009 Share Posted January 5, 2009 P.S. Samo još nešto.Nemoj se ljutit,mislit da ti "solim pamet" ili tak nešto.Ne znam čime radiš resize slika,ali na par fotki su ti žice KM onak isprekidane i nazubljene(primjerice,na ovoj zadnjoj).To se i kod mene događalo kad sam stavljao svoje fotke na forum i kad mi je Imageshack-ov program resizeirao slike kod uploada.Onda mi je par dečki sa foruma reklo da slike resizeiram sa programom IrfanView i imali su pravo.Bile su potpuno drugačije,tj.žice više nisu bile isprekidane i nazubljene. Hvala na pomoći, ali to je i rađeno s Irfan-om. Bog će ga znati... Malo ćemo otić u OT.Još nešto:nadam se da isključiš opciju resizea u postavkama kod uploada(mora bit na Do not resize)jer onda ti neće uspjeti,bez obzira što si ih već prije smanjio sa Irfanom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted January 6, 2009 Author Share Posted January 6, 2009 Malo ćemo otić u OT.Još nešto:nadam se da isključiš opciju resizea u postavkama kod uploada(mora bit na Do not resize)jer onda ti neće uspjeti,bez obzira što si ih već prije smanjio sa Irfanom. Malo ćemo otić nekamo drugamo jer (a nadam se da si primijetio) ja držim slike na FotoBujolu, a on nema tu mogućnost isključivanja resizea Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
sali Posted January 6, 2009 Share Posted January 6, 2009 Moram izjaviti, da je Pfaff bácsi upravo grozan tip. Slike i opisi velikih majstora kuhinje iz tamo nekih velikih hotela su u poređenju s njegovim majstorijama pomalo blijedi, neživotni.Što Barney prokomentira: »Podvarak ispod odojka... mmmmmmm... kad ovo vidim, odmah mi pogled skreće prema frizideru!«... pa makar se tamo skrivali tek ostaci ostataka. Zaista prekrasne slike, dostojne ovog foruma! A majstor ih je (slike) i majstorski posložio. Najprije zimača, nešto minus, plus povjetarac, pa snijeg, a nakon frtalj ure bjež' kući na toplo i onda kao nagrada dođe ono. Bravo, maestro! Samo tako naprijed u kriznu godinu. Pfaff....... Da li Ti je Vrhovni komandant naredio da sve ovo moraš sam izist . Neznam zašto stalno se vračam na prvu stranicu! Zbog snijega nije, jer ga sasvim dovoljno ima i na drugoj stranici ! KM sigurno nije. Neznam što bi to moglo biti ........... Sliku nesmijem pomoviti iz razno raznih razloga. Srdačan pozdrav ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts