Stojadin TMK101 Posted September 19, 2021 Posted September 19, 2021 Taj nathodnik sam baš vidio nedavno u nekom starom filmu na trećem no ne sjećam se više kojem.
garlic Posted September 28, 2021 Posted September 28, 2021 Možda završe obnovu katedrale u ovom stoljeću? Ali....sretnem danas našeg poštara. I požali mi se da nije baš dobrog zdravlja, nešto ga muči. Otišao je svojem doktoru i požali mu se na zdravlje. Ovaj nije znao što negov pacijent radi pa onako dokon veli..."Morate se više kretati"..........ha, ha....pa di ćeš to poštaru reći..?? 3 garlic
1borna Posted September 28, 2021 Author Posted September 28, 2021 Dok završe desni toranj lijevi će biti ponovo zreo za uređenje (i tako unedogled) Problem je u poroznom kamenu koji naprosto upija sve (loše) atmosferilije, ranije je to bilo od loženja ugljenom a sada je najviše prisutno zagađenje od prometa.
mali.paja Posted September 28, 2021 Posted September 28, 2021 U Milanu stalno skele putuju oko katedrale! 1
1borna Posted October 2, 2021 Author Posted October 2, 2021 Jučer popodne su postavljali ove liftove sa rasvjetom, snima se neki film u zgradi pa im treba jako kao sunčevo svjetlo izvana? Zauzeli su puno parkirališnih mjesta sve do Đamije Ujutro sam zapeo na žcpr-u kod Zapadnog kolodvora malo prije 9 sati Prošao je jedan vlak sa čak 3 vagona. Bilo je i nesmotrenih koji su se ubacivali preko reda ne računajući na tramvaj? Srećom rampa se brzo digla Slikao sam Zagreb sa ove strane na kojoj nisam dugo bio, puno je novih zgrada Ovdje je jedan zid koji je dao dušu za iživljavanje grafitera Pojavili su se i prvi oldići Na ovakvim mjestima me grafiti ne smetaju, dapače malo uljepšaju otužnu stvarnost?
mgalic2 Posted October 2, 2021 Posted October 2, 2021 3 minuta, 1borna said: Na ovakvim mjestima me grafiti ne smetaju, dapače malo uljepšaju otužnu stvarnost? Svaki grad/mjesto ima ovakvih mjesta koja su dušu dala za pituravanje. Vlastima bi trošak boje bio minoran, a stanovnicima bi sve bilo ljepše nego goli betonski zid bez ičega. 1
Stanley Posted October 3, 2021 Posted October 3, 2021 Jučer sam kraće vrijeme boravio u Zagrebu. Nakon ''bavljenja'' na tržnici Dolac (tako ide kada živiš u provinciji i u selu s dva dućana) uputio sam se na glavno odredište, Susrete željezničkih modelara na Zapadnom kolodvoru. Dovezao sam se tramvajem do trga kojem je trgovačka nagodba bandita iz Pogane Vlake promijenila ime, a zatim produžio pješice preko Rooseveltovog trga, ulice Kršnjavoga i Magazinske ceste do Zapadnjaka. Exegi Monumentum Mimara... Zgrada moje Prve zagrebačke gimnazije na Rooseveltovom trgu, koju sam pohađao od 1964. do 1968. godine, pretvorena je 1987. u muzej zbirke čovjeka o kome je stanoviti Konstantin Akinsha objavio knjigu pod naslovom ''Ante Topic Mimara, The Master Swindler of Yugoslavia''. Time je nepovratno narušen bivši Srednjoškolski kompleks, jedno od najljepših arhitektonskih nasljeđa Zagreba: U glavnom dijelu zgrade na Rooseveltovom trgu bile su smještene Prva i Četvrta gimnazija, a u pobočnim dijelovima građevinskog kompleksa bile su još dvije škole - Peta gimnazija u Klaićevoj i Osmogodišnja škola Izidora Kršnjavoga u istoimenoj ulici. Ovo je osmoljetka: Nekadašnje Srednjoškolsko igralište, koje je zajedno sa zgradom škola i Gombaonom upotpunjavalo Srednjoškolski kompleks, danas je devastirano. A tu su se u onoj predpotopnoj Jugoslaviji, vjerovali ili ne, igrale čak i utakmice Prve nogometne lige (mislim da je ponekad igrala Concordija). A na ovom pak asfaltu igrali smo za vrijeme sata tjelesnog nogometne utakmice s pacijentima iz susjednog razreda: Ovaj motiv sam zabilježio zbog atletske staze. Istrčali smo je mnogo puta, a pamtim upozorenje koje mi je jednom uputio nastavnik tjelesnog Davor Sabolović: - Nemoj mi se šuljati nego trči! 😁: U Magazinskoj sam potražio tragove nekadašnjeg kolosijeka Samoborčeka koji je išao do Zapadnog kolodvora. Ponešto sam i našao: 3 Serija 05 je zakon!
Stanley Posted October 3, 2021 Posted October 3, 2021 Nekadašnji navoz za pretovar tereta: Kad sam već na Zapadnjaku evo i tri slike današnjeg (tj. jučerašnjeg) stanja: I za kraj zgrada iz koje smo preuzimali izviđačku taborsku opremu (šatore, kuhinju, jarbol i druge veće komade) po povratku sa mora ili sa neke planine. Danas je to na lijepom hrvatskom jeziku event-centar: 6 1 Serija 05 je zakon!
garlic Posted October 3, 2021 Posted October 3, 2021 U lijepu nedjelju krenuo sam biciklom na samište Jakuševatz. Taman kad sam stigao tamo probušila mi se zadnja guma na biciklu. Uspio sam nekako kupit dvoje hlače (inače na sajmu hlače nisu hlače nego lače)....dalje nisam više ništa mogao gledati. Gurao sam bicikl doma punih 7 kilometara. Prelazeći natrag preko mosta, onako rezigniran i ljut došlo mi da bacim bicikl u Savu. Savom prema istoku.................sutra ću pokrpati tu gumu....uh! 1 1 garlic
železocestnik Posted October 3, 2021 Posted October 3, 2021 Garlic, pozdravljen, pa to nije ništa Zamisli, da se ti probuši guma na novom motorkotaču Ali za sve ima lijeka Kupiš ovakve vanjske gume...ako se ti je probušila izvana na nutra... Još video: Postoji mogućnost, da se ti je probušila od unutra... zbog žice ili ostro obrađene niple... Onda treba staviti preko njih novi trak. Pa to možeš odmah uočiti, dali je bušotina od unutra ili izvana pozdrav Darko "Problem sa činjenicama je u tome što ih ima tako mnogo." Samuel McChord Crothers
1borna Posted October 3, 2021 Author Posted October 3, 2021 Mene čudi pak da nisi kupio novu (staru) zračnicu na sajmu pa je zamijenio, jesi li ju potražio?
garlic Posted October 3, 2021 Posted October 3, 2021 32 minuta, 1borna said: Mene čudi pak da nisi kupio novu (staru) zračnicu na sajmu pa je zamijenio, jesi li ju potražio? Za skinut kotač treba ključ, za skinut gumu sa felge trebaju montirači, za odšarafit maticu ventila trebaju kliješta, za napumpat gumu treba pumpa..........pa evo to bi svaki biciklist mogao nositi u ruksaku, ha, ha.... Osim toga imam zračnice sa tankim francuskim ventilima i tu ne možeš postaviti zračnicu sa "klasičnim" dunlop ventilima...treba bušiti veću rupu u felgi.... Darko, znam o čemu pričaš.....nije žbica previše izvirila niti je matica žbice preoštra.......na tom zadnjem kotaču ta zračnica me vozila i nosila preko 20 godina......a sad sam pokupio neki čavao ili trn....sutra ću vidjeti..... garlic
1borna Posted October 3, 2021 Author Posted October 3, 2021 Hmm pa još uvijek ima onih univerzalnih "ključeva" odštancanih u debljem limu kojima se može sve odvinuti. Nekada je uz taj alat na biciklu bila zakvačena i pumpa a u torbici i komplet za krpanje guma no bojim se da bi danas sve to nestalo čim bi negdje na duže ostavio bicikl?
mgalic2 Posted October 3, 2021 Posted October 3, 2021 1 hour ago, 1borna said: Hmm pa još uvijek ima onih univerzalnih "ključeva" odštancanih u debljem limu kojima se može sve odvinuti. Nekada je uz taj alat na biciklu bila zakvačena i pumpa a u torbici i komplet za krpanje guma no bojim se da bi danas sve to nestalo čim bi negdje na duže ostavio bicikl? Zaboravio si napomenuti da je torbica obvezno kožna (bilo je poslije i plastičnih, ali nije to - to), a sve je to u njoj bilo - ako si stavio (ključ, TIP TOP zelena gumileza, fleka,...).😁 Pumpe se sjećam na ponijima, čini mi one neke bez crijeva, stale su na cijevi od sjedala. Sjećam se i onih metalnih pumpi (izgledale su kao da su niklane) vezanih konopom, to je još iz vremena kad asfalta nije bilo kao i danas. Na makadamu se nikad nije znalo.
garlic Posted October 3, 2021 Posted October 3, 2021 Mala škola ventila na zračnicama bicikla. Odaberite vaš ventil još danas! Ja furam francuza.....he, he... garlic
SPILE008 Posted October 3, 2021 Posted October 3, 2021 Torbica sa ključem za bicikl metnuta iza sica kod paket tregera ili viseći na štangi zajedno sa pumpom za bicikl. 😊
železocestnik Posted October 3, 2021 Posted October 3, 2021 Ovakve... pozdrav Darko 2 1 "Problem sa činjenicama je u tome što ih ima tako mnogo." Samuel McChord Crothers
1borna Posted October 4, 2021 Author Posted October 4, 2021 Još nekoliko slika Zapadnog kolodvora Nema vlakova ali barem se može slikati objekte 2013 sam slikao iz otprilike istoga kuta i vidi se da se ništa promijenilo nije, jedino ima još više črčkarija na fasadi Ovi vagoni će pustiti korijenje 2
1borna Posted October 4, 2021 Author Posted October 4, 2021 Na Faca-knjizi sam pronašao Dragecove slike zapadnoga kad se obnavljao 2007 godine Nažalost kod nas nešto lijepo ne može dugo ostati takovo, ružno onda nitko ne dira... 1 1
Chapz Posted October 4, 2021 Posted October 4, 2021 4 hours ago, 1borna said: Nažalost kod nas nešto lijepo ne može dugo ostati takovo, ružno onda nitko ne dira... Zar nije u kolodvorima osoblje unutra 24/7? Postavit kamere sa svih strana te reflektore sa strana koje nisu osvijetljene koje se pale na senzor. Pogotovo danas ima i jeftinih kamera koje ujedno imaju i zvucnik, pa bi npr osoblje moglo pratit i stanje oko kolodvora te kroz zvucnik na kameri dalo informaciju "alo mali, razguli dok ti nisam policiju poslao". S obzirom na cijenu prefarbanja cijelog kolodvora, sistem sa kamerama je badava. 1
1borna Posted October 4, 2021 Author Posted October 4, 2021 Mislim da se većini osoblja fućka živo za takve vandale i da ne bi htjeli da im se natovari još jedna obaveza (ionako većinu dosadašnjih preskaču) Kad bi se povremeno prošetali oko zgrade mogli bi lako opaziti sumnjivce?
garlic Posted October 4, 2021 Posted October 4, 2021 On 28. 09. 2021. at 23:01, mali.paja said: U Milanu stalno skele putuju oko katedrale! Je....i meni mušice stalno putuju oko nosa kad popijem gemišt. Čube obrišem rukavom.. ali opet putuju....? 2 garlic
1borna Posted October 4, 2021 Author Posted October 4, 2021 Nekada su milicajci svako malo bili na kolodvorima jer su znali da se probisvijet skuplja na njima, danas je policajce rijetko vidjeti. 2
seabral Posted October 4, 2021 Posted October 4, 2021 Milicajci su imali bolje i konkretnije metode uvjeravanja nego policajci 1 1 1 --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
Artic Posted October 4, 2021 Posted October 4, 2021 Pogotovo kad su otpeljali doticne u Djordjicevu. Onda je bila tamburica tambura. To bi trebalo pod hitno opet uvesti.
Recommended Posts