Jump to content

SPILE008

Članovi
  • Posts

    3108
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

SPILE008 last won the day on May 15 2022

SPILE008 had the most liked content!

2 Followers

About Me

  • Sex
    Male
  • Location
    Bjelovar
  • Interests
    Kamioni,Željeznica i Ljubitelj EVV i DVV

Recent Profile Visitors

21764 profile views

SPILE008's Achievements

1,1k

Reputation

  1. Nije 11 siječanj 2024g. nego 11 veljača!!!
  2. Može Mađar ići i 140km/h, ali je blokiran na 120km/h u kabini ima jedan retarder koji se nesmije otvoriti za veće brzine, jer strojovođa onda mora ići kod sudca za prekršaje, ako se pregledom brzinomjerske trake ustanovi da je išao preko 120km/h.
  3. Ona dva kolosijeka što vodi jedan lijevo i jedan ravno od PP-Maksimira putnog prijelaza kod sajma je lijevi kolosijek za otpad željeza i auta, a kolosijek ravno je vodio u Sljeme do Silosa i dalje preko Industrijske ulice u Novi Jelkovec gdje je nekad bila svinjogojska farma najveća u Europi u tadašnje vrijeme. Vide se ostaci kolosijeka na prijelazu preko Industrijske ulice. Onaj kolosijek uz zid je krnji kolosijek i nije vodio nikamo. Hvala ti Stanley što si slikao trgovinu robom u centru Sesveta "Petra" preko puta Bipe gdje radi moja bolja polovica!
  4. Najstariji signal u Hrvatskoj koji je još u funkciji! taj signal je star ako sam dobro čuo oko 100g.
  5. Je u pravu si sada i ja vidim da ima naljepnicu znaći 1141 389/390. 1141 384 je revizija rađena u TSŽV pa ima dupla svjetla, i dupli reflektor sa led svjetlom ispod glavnog reflektora gdje se je prije nalazila sirena!
  6. Samo ono nije Asea 1141 384, nevidi se dobro koja je jer je mutna slika kada se približi slika ali 384 nije, mislim da je 1141 385.
  7. Dobar dan kolega. S obzirom da je tema bila: "Zagorski cug" te popraćen vašim zadnjim komentarom o niskopodnim vlakovima, nisam htio dalje širiti temu van konteksta pa sam se odlučio ovako obratiti. Moram priznat da se slažem sa vašim komentarom vezano za niskopodne i nagibne vlakove, jer sam razgovarao sa nekim ljudima koji su te vlakove usporedili sa tramvajima a i sam volim klasični sastav. Kad su u pitanju nagibni vlakovi moram priznat da se u njima osjećan hermetički zatvoren no uspoređujući sa Bee klimatiziranim vagonima koji su skoro isti kao nagibni, ti vagoni barem imaju odjeljke i nemaju nagibnu tehniku. Upravo zato smatram da Republici Hrvatskoj trebaju hibridne lokomotive kako bi se kod nas sačuvao bar nekako klasični sastav. Možda dosta ljudi smatra da je vlak samo prijevozno sredstvo koje će te prevesti od točke A do točke B no ja se sa time ne slažem te s obzirom na ljepotu koju nudimo turistima smatram da vlakovi moraju biti atraktivni a to se može postići klasičnim sastavom. Nadam se da vam nisam bio naporan kolega. 🙂

    1. SPILE008

      SPILE008

      Hvala na podršci.

      Vidim da sam dobio u temi Zagorski Cug već protuodgovor i to od strojovođe kojem se živo fučka za željeznicu i vučna vozila, jer dobiva plaču od države i živi na državnoj sisi kako se to kaže sada je prešao iz HžCarga u Rccc pa pljuje po željeznici slično kao i Josip a prvi je kada se treba verati na dizele. Vidim da to sve polako ide  kvragu. Mene su kao putnika u vlaku izgubili ne odnosi se na vožnju u Mašini to idem, a vjerujem da će izgubiti i druge putnike na taj način.

      Npr. kada sam vidio da 2062 vuče putnički vlak ja sam odmah išao kupiti kartu i sjeo u prvi vagon prvi kupe da otvorim prozor da osjetim miris onog njenog dima itd. Toliko od mene za sada na poruke se neču niti osvrtat jer vidim da neki provociraju.

      Pišem preko moba došao sa posla pa se čujemo. Pozdrav.😊

    2. up4014

      up4014

      Ja bih tako želio kad bi , kao mi se opet pred očima ukazala JŽ serija 32 u Rijeci onako "Friška" iz radionice u Zagrebu pred jedno 65 godina i patim i patim i patit ću i u znak protesta odlučio sam se ne voziti se više Hž serijom 1141 od 2012. godine. Budite malo fleksibilniji, no svatko ima svoj pogled pa  tako i ovaj moj kratki i nevažni prilog promjeni sistema vuče južno od Zaboka

      LP

  8. SPILE008

    Zagreb danas

    Torbica sa ključem za bicikl metnuta iza sica kod paket tregera ili viseći na štangi zajedno sa pumpom za bicikl. 😊
  9. SPILE008

    Zagreb danas

    Kud si baš moju sestričnu iz Sesveta uhvatio slikajući kako sadi cvijeće na Manduševcu he-he!
  10. SPILE008

    Zagreb danas

    Poznam toga čovjeka ako je poslije bio šef transporta u Ledu! Kada je otišao u mirovinu imao je svoje kamione Raba koje je kupio od Sirma-Prometa ili bivšeg Sirela-Comerca u Zg. i za Ledo je vozio Sladoled po skladištima u Hrvatskoj, nemogu mu se trenutno sjetiti imena ali mislim da su ga zvali Pero, neznam jeli je još danas živ?
  11. Ima! Mojima u Sesvetama u Novom Brestju jaka kiša 30.07 2014g. donesla poplavu morao sam preko Zagrebačke hodati bos i sa uvijenim hlačama, kanal iz tog potoka sa Sljemena je nanesao toliko smeća da je bilo i vrečica od mlijeka koje se ne pakira već Trideset god. kanal ide ravno iza vrta prema kučama i od toga Punica dobila od grada Zagreba samo četiri tisuće kuna jer su bili izbori pa Bandić obečao he-he!
  12. Pozdrav!

    Vidim da pišeš o Francuzima pa me zanima kod onih slika što je slikano sa Stjuardesom gdje su ona dva majstora onog sa crnim brkovima poznam a onoj drugi na slici što drži vrečicu u desnoj ruci sa žutom bradom jeli to strojovođa Josip Mance što je umro na manevri u GL. Kol. na lok. Brodarici 2 132 106 prilikom izlaska iz ložione na stanicu?

    Nisam to htjeo pisati javno na Forumu pa ti šaljem preko PP, ako što znaš o tom slučaju pa da napišeš!

    Pozdrav! 8-)

     

    1. garlic

      garlic

      Onaj sa brkovima je Luka Marić koji je otišao u penziju prije nekih 2 godine a žuti je strojovođa Ljubaj...ne znam gdje je sad.....

       

      ...nije Mance i njega znam, stanovao je kod TK Črnomerac i dolazio sam mu na smjenu...i on meni....

  13. Od sutra više nebude gužve sa i prema Krku!
×
×
  • Create New...