Jump to content
zeljeznice.net

garlic

Članovi
 • Content Count

  1,525
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral
 1. Ma i nisu narkići. To zapali besposlena balavurdija koja traži i nađe takve napuštene prostore...... za cuganje i pušenje trave. Pravi narkoman će se skrivati od svijeta i u potaji se drogirati....neće ničime privlačiti pozornost.
 2. Pa gle, ovo je tema crne kronike. Ne mogu tu sad odgovarati na takva "neslužbena" pitanja.
 3. Vlak je vozio zagrebački strojovođa. Dobro ga poznam. Izuzetno miran i staložen. Nadam se da mu ova nesreća neće teško pasti.... :ne zna:
 4. Sramota je da je na jednom ZG GK u istoj smjeni nađeno TRI prometnika pod gasom. Pa ni manevristi ne piju toliko! Danas ujutro je bilo neko pregaženje na Zelenom mostu i strojovođa sigurno neće biti pozitivan. Aha.
 5. Prije neki dan na ZG GK pri alkotestiranju TRI prometnika pozitivna na alkohol u službi. Dva su odmah dobila otkaz a treći je neki sindikalni povjerenik pa je skinut iz službe. Prije sam nešto pisao o tom alkoholu na ZG GK i pijanim prometnicima ali jedino što sam izazvao je sljedeće: neki bezveznjak tu sa foruma me tužio prometnicima zbog napisa i imao sam nekoliko neugodnih telefonskih poziva. No međutim, što bi čovjek mogao očekivati? Kad je prometnik koji je sudjelovao u nezgodi ispadanja manevarske lokomotive na ZG GK bio pozitivan na alkotestu i vraćen je na posao!!? Bilo je prije nekih 1,5 god. Sad se izgleda šefica kolodvora zaista misli obračunati sa tim alkoholom u službi. Ajde Mali Paja, nagazi na ovu temu pa reci i ti neku "mudru". Strojovođe imaju na stotine izvanrednih događaja godišnje i uvijek ih se alkotestira. Pa kad je koji strojovođa bio "pod gasom"?? Nego...dobro plaćeni prometnici na ZG GK iz dosade "malo" popiju. A rade u izvršnoj službi!?
 6. A zaboga....postaviš takvo pitanje!? To je profesionalna služba!
 7. Paja, bilo je 0.17 promila. Ali tek pošto se dogodilo ispadanje lokomotive sa kolosijeka do alkotesta je prošlo dobrih 2 sata!! Do tada se taj prometnik koji je pred penzinjom dobro nažlempao vode tak da je ispao taj rezultat. Inače svi znamo....i godinama je taj prometnik radio pod gasom.....i ti ga na neki način braniš? Ajde nek mene nađu pod gasom pri radu na manevri ZG GK?? U svih 365 dana u godini?
 8. Pri drugom ispadanju manevarske lokomotive na ZG GK prometnik vlakova bio je pozitivan na alkotestu. I nije još osvanuo pun mjesec a taj je već vraćen na posao i opet radi na Postavnici ZG GK. Možda mu je izreknuta mjera praćenja rada na 6 mjeseci i ako ga opet uhvate pod gasom možda dobije otkaz ugovora o radu?? Kolege i jedan šef (šef smjene) branili su ga da je popio "samo pola pive".
 9. Moram i ovo napisati iako se nije dogodilo u vrijeme službe Mnogo strojovođa ljetuje ili ide na društvene igre na otok Murter gdje se nalazi nekadašnje radničko odmaralište na plaži Slanica. Sad je to odmaralište pod upravom firme Reflektor.d.o.o a odmor mogu ugovoriti i neželjezničke osobe. Članovi sindikata SSH imaju popust. Tako se ljeti tamo zna prikupiti znatan dio strojnog osoblja koje je željno odmora i provoda nakon buljenja u prugu i signale ispred sebe kroz čitavu godinu. Sa obiteljima i tako to. Ali jednu večer...ekipa je malo "zagrizla"... bila je dosta "vesela" atmosfera, jako domaće vino.....pa je nastala neka gužva, naguravanje, oštre riječi, poletjela je i koja šaka....rekli bi malo oštrija "rasprava" među kolegama strojovođama. I neki tamo susjedi zvali su Policiju da smiri strasti. Po dolasku Policije stvar je smirio sindikalni povjerenik objašnjavajući Policiji da strojovođe imaju feštu, malo popili i sad je sve u redu. Policajci su vidjeli da je sve mirno i počeli napuštati poprište "rasprave". Bili su malo u čudu, otočki policajci koji ne znaju što je željeznica.... jedan od njih samo je progunđao...."pa zar takvi ljudi voze vlakove??" Ha, ha...a da...
 10. A u vezi alkotestiranja na HŽ-u i uopće željezničkom prometu mora se uvesti republička kontrola. Pod nadgledom Policije...npr Policija preventivno alkotestira vozače cestovnih vozila a željezničare samo kad se dogodi nesreća? Znači, to alkotestiranje HŽ-a ne smije se ostaviti internim provjeravama od strane HŽ djelatnika. Jer prvo slijedi upozorenje da će biti alkotest a onda na kraju nitko ne "napuše". Bilo je slučajeva da su "alkotest djelatnici" tj šef smjene rekli da na testiranje u Prometni Ured dođu samo oni koji ništa nisu popili ili su u ime nekog drugog puhali radnici koji ne cugaju....itd. Uvijek sve "čisto" ko suza. Bilo je primjera da su radnici negativno prošavši alkotest kontrolu rekli: "Evo, to je prošlo i sad mogu cugati"...pa se napili do kraja smjene ko rit!
 11. Gledaj Lorenzo blaženi....prati priču....ti nisi dio službenika koji su u izvršnoj službi. Jel ti paše moja molba? Da te prometnici ne zovu kako bi morao dići guzicu i morao promijeniti žarulju!? Čim ti više sjediš i griješ dupe .....to znači, prolaze vlakovi....a ti možeš na burek....i gablec koji traje tri sata.
 12. Slučaj neki. Došla dva policajca inspektora, po uputi portira, na Postavnicu ZG GK jer su trebali neke podatke u vezi krađe kablova koji su se dogodili na kolosijecima Maksimir ZG. Trebali su podatke o kolosijecima gdje se to dogodilo i vremenu kad se to dogodilo. Da valjda kompletiraju ionako besmislenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja koji stalno krade kablove el. grijanja sa vagona. Ali....došli policajci na Postavnicu pa poslije otišli do šefice kolodvora.....i rekli: " Došli smo na tu vašu Postavnicu i kao da smo ušli u neku birtiju!! Na svakom stolu su bile čaše, flaše....gemišti i pivo. Sve je smrdilo po alkoholu kao u nekoj zadnoj krčmi!" Šeficu je bilo jako sram i odmah im je mislila poslati alkotest kontrolu....ali morala je neodgodivo ići nekim poslom u Mihanovićevu/Žuta kuća. Dok se ona vratila već je toj smjeni isteklo radno vrijeme. A i da ih je uhvatila pod gasom.....? što bi učinila? Ako nekog alkotestiraš i on je pozitivan odmah ga moraš skinuti iz službe. A koga ćeš staviti u zamjenu? Pa nije ta šefica sad i odmah imala najmanje dva prometnika u džepu da ih nadomjesti namjesto pijane ekipe. Upravo zato, radi toga viši službujući uopće često ne poduzimaju alkotestiranje svojih djelatnika jer DOBRO znaju što će zateći. Neki turnusi uopće nisu takvi i ne mogu reći da je to sveobuhvatna pojava ali ima ekipe koja se toliko "otela" da su se u gaćama natjeravali po Postavnici. Još su samo mogli naručiti prostitutke i tulum bi bio kompletan. Alkotestiranje nikome normalnome ne pada na pamet u vrijeme npr...Božića ili Nove Godine jer je to vrijeme kad je normalno "nešto popiti". Ali zašto ja moram, i jesam kao strojovođa, došao na Staru godinu trijezan na posao u 19.00 i dočekao jutro Nove godine u 07.00 potpuno trijezan!!?
 13. A i logično stvar ispada ovako: ako je između dva vlaka samo jedan slobodan prostorni odsjek onda će vlak koji prati stalno ići na žuti signal gdje je sljedeći signal sigurno crveni. To se zove vucaranje i srećom kod nas nije tako gust promet pa se takve stvari rijeđe dogode. Ja sam puno pruga prošao i rijetko se dogodi da vidiš vlak ispred sebe, nego to znaš po signalizaciji.
 14. Evo, nešto se kreće u dobrom smjeru. Izvanrednom kontrolom opijenosti na radnom mjestu skinut dispečer na ZG GK. Napuhao je 0,14. Budem poslije još štogod napisao o pijanim, takoreći, ORGIJAMA koje se odvijaju na Post ZG GK.
 15. Pa ja ne znam što bih ti rekao? Pri nesreći na ZG GK prometnik je bio pod gasom i umjesto da se sad to iskoristi kao opomena svima vjerujem da će biti samo opomenut. Oni su jednog prometnika (brkatog) pet puta (!) uhvatili pijanog pa ga selili na rampu pa štajaznamkud i tek mu nakon svih pokušaja da ga poprave dali otkaz. Umjesto momentalnog otkaza. I nisam ja taj koji može i mora nekoga prijavljivati!? Tko sam ja da kažem kako je netko pod utjecajem alkohola? Osim toga radi se o djelatniku drugog poduzeća, Infre. Nego moraju postojati blitz kontrole i tu ne bi trebalo biti milosti. Naš instruktor nam uvijek ponavlja da neće biti razumijevanja ako se radi o alkoholu u službi. Ti si SS-ovac?? Paaaa, ta ekipa isto provede preko pola radnog vremena po birtijama i na gablecima....
×
×
 • Create New...