Od danas je aktivan https://mapper.zeljeznice.net zahvaljujući forumašu DWProski.

 

Jump to content

1borna

Članovi
 • Posts

  3801
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  84

1borna last won the day on January 29

1borna had the most liked content!

2 Followers

About Me

 • Sex
  Male
 • Location
  Croatia Zagreb

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

1borna's Achievements

8,2k

Reputation

 1. Vidim da su peroni u stanici lijepo očišićeni (pometeni) što je za pohvalu!
 2. Izgleda da imamo ovdje uljeze koje treba odstraniti?
 3. Početak ukidanja parne vuče u Hrvatskoj najavljen je 1. ožujka 1976. kad je iz zagrebačke ložionice ispraćena posljednja parna lokomotiva oznake JŽ 11-001. Te godine je bilo u novinama najavljeno da vozi zadnji Zagorski cug sa parnom lokomotivom no kako sam radio to jutro išao sam ga slikati dan i dva ranije (točnog datuma se ne sjećam) Na kolodvoru je za potrebe Gredelja nekoliko godina ostala još jedna parna manevarka kao posljednji mohikanac.
 4. Ja sam slično bio tužan kada su prestale voziti parne lokomotive u Zagrebu, uspio sam ih slikati dan-dva prije posljednje vožnje Ova je bila večer prije Nedostajali su mi njihovi zvuci poput stenjanja, dahtanja i fićuka kojeg ne može zamijeniti niti jedna truba ili sirena.
 5. Hvala za reportažu(e), već duugo nijesam vidio crnoga tucanika u nas, znade li netko odakle je?
 6. Točno, vidi se na desno od njega i simbol koji to označava
 7. Pozdravljen!

   

  V temi Susreti i burza u Virovitici ste danes zapisali Janez Ličanin iz Slovenije je došao pokazati svoje velike modele koje radi u mjerilu 1:32.

  Pravilno je Janez Ličen. Prosim vas, da popravite napako.

   

  Hvala in Lp, Slavc

 8. 1borna

  Zagreb danas

  Taman kad me sunce izmamilo da krenem u foto safari do Maksimira i još ponešto na povratku dogodila se još jedna utrka gradom i pad tramvajske mreže tako da nisam stigao daleko, Cirkus na Kvatriću je u temi zastoja, jedino dobro u svemu je bio mir u mojoj i još nekim ulicama (nažalost za kratko) Nakon pješačenja od Kvatrića nije mi se dalo ići bliže da slikam šareno odjevene trkače Dopao mi se jedan izlog u Martićevoj
 9. 1borna

  Zagreb danas

  Ne isplati se ići tamo u ovo ružno mokro i hladno vrijeme, radovi će potrajati najmanje do sredine proljeća?
 10. 1borna

  Zagreb danas

  Izašao sam u gužvu na Cvjetnom trgu Ovdje se u dugačkom redu čeka kod prve kućice iz koje fino miriše I Bogovićeva je puna prolaznika Vodilo se klince i na vožnju uspinjačom Neugodno prohladno i vlažno vrijeme je malo zamaglilo objektiv i potjeralo me kući, bit će još prilika za večernje šetnje.
 11. 1borna

  Zagreb danas

  Oh da, tijekom 40 godina na radiju bilo je puno lijepih i dragih djevojaka i žena, mogao bi napuniti jednu veliku slikovnicu.... Vraćam se na glavni trg, bor nije nešto posebno no ispunjava svrhu što je dovoljno Kućica je ima svega trećina u odnosu na pretprošlu godinu no barem ne smetaju prolasku trgom Nijesam probao nešto od ponuđenog jer mi ništa ne može zamijeniti doživljaje od sredine 60-ih do početka 70-ih sa Jakomins platza u Grazu Zavirio sam ponovo u Oktogon jer sam čuo da i tamo ima nešto prigodno Decentne pjesme ove djevojke daju poseban događaj Oktogona
 12. 1borna

  Zagreb danas

  Evo malo današnjih popodnevnih/večernjih dojmova iz prohladnog Zagreba U Jurišićevoj ima izloga koje volim pogledati Na Jelačić placu je sve puno ljudi Sreo sam AnaMariju, dragu kolegicu sa radio Sljemena pa sam se zbunio Jedva sam se probio do Manduševca Ove godine ima svega trećina nekadašnjih kućica pa se lakše prolazi Materijala imam za još nekoliko dana...
 13. 1borna

  Zagreb danas

  Hmm bio sam daleko od njega, na drugoj strani ceste i mogao je vidjeti da slikam zgrade unaokolo a ne samo "njegovu". Iz iskustva znam da je sa takvima najbolje ne reagirati i lagano se udaljiti. Kada su policajci u pitanju kod njih je najbolje prići im i reći zašto slikam- jer volim Zagreb. Sada čekam subotu i početak Adventa da malo obiđem grad i vidim(o) kako su ga uredili?
 14. Na forumu Lokalpatrioti Rijeka sam našao sliku iz 2012 godine na kojoj je BMW poznanika o kojemu sam pisao da mu je netko prekonoći ukrao obadva ogledala u retrovizoru Na tome mjestu je i tada bio parkiran prekriven laganom ceradom. Na webu ima nekih in memoriam Preostale su svega 2 kamere koje srećom dobro rade Barkasa sa dizalicom je otišla predaleko? pa malo otraga sa vanjske strane Mala mačkica se posve udomaćila, omiljeno mjesto joj je uz prozor gdje promatra što se dešava na ulici a ima i kontrolu nad pesekima
 15. 1borna

  Zagreb danas

  Meni je to nadlijetanje zvučalo kao da netko brzo vuče limena kolica sa željeznim kotačima po cesti? 90 i neke sam doživio niski let tada već našeg Mig-a iznad Zaprešića, navodno je bio neki domaći koji se htio iskazati pred svojima? Bio sam u dvorištu ograđenom sa visokim zgradama tako da sam čuo buku koja je dolazila odasvuda, tek na trenutak se pojavio iznad mene no dovoljno je bilo da oglušim na neko vrijeme!
×
×
 • Create New...