Od danas je aktivan https://mapper.zeljeznice.net zahvaljujući forumašu DWProski.

 

Jump to content

1borna

Članovi
 • Posts

  4319
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  113

1borna last won the day on May 27

1borna had the most liked content!

2 Followers

About Me

 • Sex
  Male
 • Location
  Croatia Zagreb

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

1borna's Achievements

9,5k

Reputation

 1. Pitanje je jeli on u redu odnosno vjerojatnije je da su kompresori koji zrakom pumpaju pijesak u silos dali svoje?
 2. Dobar ti lijepi dan!

  Tvoja ranija priča o Švici na altemodellbahn još traje jer nastavke stavljam u prosjeku 

  1 do 2 x tjedno. Mogu li kada završi nastaviti i sa novom slikovnicom, odaziv što se

  tiče zahvala je velik. Kad bi svaki donio 1 euro obogatio bi se ha ha i podijelio sa tobom.

  LP

 3. Svi mi smo u početku bili pješaci i još moramo to često biti no neki koji su zajahali bicikl ili upregnuli konjicu u automobilu zaboravljaju na to. Pitam se imaju li pješaci na spomenutoj relaciji od Brdovca do Ključa (i dalje i prije) uređen nogostup uz cestu ili ga ima tek mjestimično pa se uzlažu opasnosti na prometnoj cesti?
 4. Nažalost kod svih (vozača, biciklista i pješaka) uvijek se nađu pataloški tipovi koji bi trebali biti u Vrapču a ne na slobodi u kojoj samo gledaju priliku da se ispucaju na drugome (najčešće slabijem). Postajemo nevjerojatno bezobrazan i agresivan narod, pitam se zbog čega? Jeli u pitanju neimaština, zavist prema bogatijima ili samo ljepšima, možda zato jer su pametniji i / ili pristojniji? Nekada se pričalo kako su Hrvati pristojan i kulturan narod, gdje je to nestalo? Povremeno pročitam komentare na neke novinske članke pa se užasnem koliko su puni mržnje i zlobe.... Povremeno se i ovdje može naći zločestih komentara na druga mišljenja, moramo znati da svatko ima pravo imati svoje a na nama je da ga pristojno probamo uvjeriti da je u krivu. Ako ne ide to ne znači da nam je neprijatelj, ne može se mijenjati na silu.
 5. Kad bi bila puna jurećih biciklista i onih drugih elektro-mobilnih na kotačima mogla bi biti opasna za pješake. Malo je off ali- dok sam se jučer prošetao Jurišićevom i Ilicom do Gundulićeve stalno sam bio u opasnosti da me ne pregaze neki jureći objekti koji dolaze sprijeda ili otraga, morao sam se kod svake promjene smjera osvrtati da me netko ne pokupi. Mislim da invazija biciklista u Zagrebu postaje opasna za pješake i da je nužno čim prije početi sustavno a ne kampanjski kažnjavati sve one koji se voze na mjestima gdje ne postoje biciklističke staze!
 6. Koliko vidim oštećene cisterne još nisu odvezli, priča li se kad će?
 7. Vidim da su peroni u stanici lijepo očišićeni (pometeni) što je za pohvalu!
 8. Izgleda da imamo ovdje uljeze koje treba odstraniti?
 9. Početak ukidanja parne vuče u Hrvatskoj najavljen je 1. ožujka 1976. kad je iz zagrebačke ložionice ispraćena posljednja parna lokomotiva oznake JŽ 11-001. Te godine je bilo u novinama najavljeno da vozi zadnji Zagorski cug sa parnom lokomotivom no kako sam radio to jutro išao sam ga slikati dan i dva ranije (točnog datuma se ne sjećam) Na kolodvoru je za potrebe Gredelja nekoliko godina ostala još jedna parna manevarka kao posljednji mohikanac.
 10. Ja sam slično bio tužan kada su prestale voziti parne lokomotive u Zagrebu, uspio sam ih slikati dan-dva prije posljednje vožnje Ova je bila večer prije Nedostajali su mi njihovi zvuci poput stenjanja, dahtanja i fićuka kojeg ne može zamijeniti niti jedna truba ili sirena.
 11. Hvala za reportažu(e), već duugo nijesam vidio crnoga tucanika u nas, znade li netko odakle je?
 12. Točno, vidi se na desno od njega i simbol koji to označava
 13. Pozdravljen!

   

  V temi Susreti i burza u Virovitici ste danes zapisali Janez Ličanin iz Slovenije je došao pokazati svoje velike modele koje radi u mjerilu 1:32.

  Pravilno je Janez Ličen. Prosim vas, da popravite napako.

   

  Hvala in Lp, Slavc

 14. 1borna

  Zagreb danas

  Taman kad me sunce izmamilo da krenem u foto safari do Maksimira i još ponešto na povratku dogodila se još jedna utrka gradom i pad tramvajske mreže tako da nisam stigao daleko, Cirkus na Kvatriću je u temi zastoja, jedino dobro u svemu je bio mir u mojoj i još nekim ulicama (nažalost za kratko) Nakon pješačenja od Kvatrića nije mi se dalo ići bliže da slikam šareno odjevene trkače Dopao mi se jedan izlog u Martićevoj
 15. 1borna

  Zagreb danas

  Ne isplati se ići tamo u ovo ružno mokro i hladno vrijeme, radovi će potrajati najmanje do sredine proljeća?
×
×
 • Create New...