Jump to content

1borna

Članovi
 • Posts

  6215
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  168

Everything posted by 1borna

 1. Stanley bi mogao biti profesor iz zemljopisa i povijesti a i fotografski zanat mu nije stran.
 2. Iznad silosa za kamenje je bio elevator (transportna traka) ili žičara kojim se ono spuštalo u njega?
 3. Južina te probudila previše rano!
 4. Kod vrijeđanja i omaložavanja nisam mislio na tebe nego na jednog starijeg prijatelja koji je vreća za udarce brojnih članova. Bilo bi pomalo smiješno da se išla otvarati još jedna tema o istom području no sada smo zašli predaleko u off topic, ima pogodnijih tema za rasprave.
 5. Dečec nije omaložavao, vrijeđao ili ismijavao bilo što u temi (što neki drugi znaju raditi drugim članovima) i samo je dopunio svojim saznanjima tvoj vrijedan post.
 6. Meni izgleda kao dijete koje se za maškare obuklo u prometnika
 7. Sada sa ovim nastavkom jasno mi je zašto si krenuo u noćnu avanturu, izgledalo je bez njega da samo tako voliš šalabajzati noću.
 8. Meni koji sam davno doživio brojna maltretiranja to ne izlazi iz glave, ne zaboravlja se. Bilo je ponekad dovoljno da me drugovi vide sa foto aparatom (i u futroli) da im postanem sumnjiv. Obavezno legitimiranje, pitanja što tu radim i kamo idem, što ću slikati? Svaka šetnja noću je bila sumnjiva, pristojan svijet ne izlazi poslije 11-12 sati u noći. I dan danas se osjećam nelagodno kada slikam vlakove na kolodvorima, kao da očekujem da će netko viknut na mene....
 9. Nije mi jasno zašto si se zaputio u tu avanturu u gluho doba noći? Hajde da je bilo navečer i da si išao npr pozdraviti curu u Novom mestu ali ovako riskirati upalu pluća ili da te netko uhapsi kao sumnjivo lice.... Danju bi se barem vidjelo nešto na nekim slikama ali ovako u kmici se ne vidi ništa.
 10. Dopunio bih tvoj putopis slikama Sinagoge u Koprivnici koje sam napravio pred godinu i pol otprilike U neposrednoj blizine te stare građevine je napravljena jedna moderna kocka kao centar muzičke kulture, nikako ne pašu jedna uz drugu? Pred nekoliko godina grad je otkupio Sinagogu i pokrenuo preuređenje u Centar kulture
 11. Kad se već spominje Industrijska cesta pred nekoliko godina sam snimio ostatke te pruge ali to nije ona pruga koja se spominje već je odvojak koji na stanici u Sesvetama započinje u pravcu zapada! Te pruge se vide i na Google karti Prolazila je iz Sesveta ovdje Dalje prema Jelkovcu
 12. Ona 2 industrijska kolosjeka vode do Jelkovca, završavaju kod Cemex terminala
 13. Mogao si zamoliti nekoga da i tebe slika u tom kraljevskom položaju?
 14. Ako se cijeli svijet ne trgne i zaista počne djelovati na smanjenju zagrijavanja bit će sve gore sa sve težim posljedicama! Taman da od sutra krenu u akciju ovakva nevremena će potrajati još desetljećima, priroda pamti i sveti nam se. Bilo je naravno i ranije velikih nevremena no nisu bila toliko učestala kao zadnjih dana. Mi smo još i dobro prolazili pa smo pričali da živimo u sretnom kutku planete, nitko neće biti pošteđen i izuzetak.
 15. Koliko god bio iskusan sa godinama ipak slabe refleksi, vid i sluh. Osim toga on sada spada u pero laku kategoriju pa ga iznenadni nalet bure lako ponese i odnese?
 16. Samo se treba paziti od brojnih opasnosti koje vrebaju na takovim foto-izletima, od zmija do odronja kamenja pa čak i naleta vlakova!
 17. Na ovim slikama se lijepo vidi koliki je to uspon!
 18. Lijepe su to lokomotive, tko bi rekao da imaju već 25 i više godina? Snimke iz bliza pokazuju da ih teški radni uvjeti ne maze....
 19. Pitanje je jeli on u redu odnosno vjerojatnije je da su kompresori koji zrakom pumpaju pijesak u silos dali svoje?
 20. Dobar ti lijepi dan!

  Tvoja ranija priča o Švici na altemodellbahn još traje jer nastavke stavljam u prosjeku 

  1 do 2 x tjedno. Mogu li kada završi nastaviti i sa novom slikovnicom, odaziv što se

  tiče zahvala je velik. Kad bi svaki donio 1 euro obogatio bi se ha ha i podijelio sa tobom.

  LP

 21. Svi mi smo u početku bili pješaci i još moramo to često biti no neki koji su zajahali bicikl ili upregnuli konjicu u automobilu zaboravljaju na to. Pitam se imaju li pješaci na spomenutoj relaciji od Brdovca do Ključa (i dalje i prije) uređen nogostup uz cestu ili ga ima tek mjestimično pa se uzlažu opasnosti na prometnoj cesti?
 22. Nažalost kod svih (vozača, biciklista i pješaka) uvijek se nađu pataloški tipovi koji bi trebali biti u Vrapču a ne na slobodi u kojoj samo gledaju priliku da se ispucaju na drugome (najčešće slabijem). Postajemo nevjerojatno bezobrazan i agresivan narod, pitam se zbog čega? Jeli u pitanju neimaština, zavist prema bogatijima ili samo ljepšima, možda zato jer su pametniji i / ili pristojniji? Nekada se pričalo kako su Hrvati pristojan i kulturan narod, gdje je to nestalo? Povremeno pročitam komentare na neke novinske članke pa se užasnem koliko su puni mržnje i zlobe.... Povremeno se i ovdje može naći zločestih komentara na druga mišljenja, moramo znati da svatko ima pravo imati svoje a na nama je da ga pristojno probamo uvjeriti da je u krivu. Ako ne ide to ne znači da nam je neprijatelj, ne može se mijenjati na silu.
 23. Kad bi bila puna jurećih biciklista i onih drugih elektro-mobilnih na kotačima mogla bi biti opasna za pješake. Malo je off ali- dok sam se jučer prošetao Jurišićevom i Ilicom do Gundulićeve stalno sam bio u opasnosti da me ne pregaze neki jureći objekti koji dolaze sprijeda ili otraga, morao sam se kod svake promjene smjera osvrtati da me netko ne pokupi. Mislim da invazija biciklista u Zagrebu postaje opasna za pješake i da je nužno čim prije početi sustavno a ne kampanjski kažnjavati sve one koji se voze na mjestima gdje ne postoje biciklističke staze!
 24. Koliko vidim oštećene cisterne još nisu odvezli, priča li se kad će?
 25. Vidim da su peroni u stanici lijepo očišićeni (pometeni) što je za pohvalu!
×
×
 • Create New...