1borna Posted October 4, 2021 Author Share Posted October 4, 2021 Odmah bi se digle brojne udruge za ljudska prava radi nehumanog postupanja, slijedile bi sudske tužbe radi ozljeda i maltretiranja a i policajci bi disciplinski odgovarali....zato nam je tako jer više nema straha od policije! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mali.paja Posted October 4, 2021 Share Posted October 4, 2021 8 sati, 1borna said: Mislim da se većini osoblja fućka živo za takve vandale i da ne bi htjeli da im se natovari još jedna obaveza (ionako većinu dosadašnjih preskaču) Kad bi se povremeno prošetali oko zgrade mogli bi lako opaziti sumnjivce? Pa ni nema više ni radnika? Samo su 2 prometnika i blagajni(ca)k. ovi na blagajni imaju ograničeno radno vrijeme negdje do 17-18 sati? Prije je bi tu još tranziter, čuvar, preko puta skladištar i radnik, 2 telegrafista (kasnije 1) putnički blagajnik, robni blagajnik i to permanentno 24 sata. Kad je jedan kojeme nisu svi na broju 1999. počeo kamenjem gađati po kolodvoru Zaprešić 2 muška junaka su se sakrila pod stol. A što da rade 2 prometnice? Da ih legitimiraju? 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
1borna Posted October 5, 2021 Author Share Posted October 5, 2021 Nakon dugo vremena ponovo sam prošetao do Gundulićeve i Backa pa gledao imade li štogod novoga odnosno dovršene obnove? Kod pošte nema više skela ali je i nadalje zatvorena Na Jelačić placu neki pačići razgledaju Manduševac Crkva "Ranjeni Isus" je nekako neprimjetna ispod nebodera Na ulazu u Oktogon se čiste ulazna vrata ali skela u sredini prolaza još nije maknuta pa nisam ulazio U dvorištu Gundulićeve 4 radi se na veliko jer se cijela zgrada obnavlja iznutra i izvana Na brojnim zgradama u Jurišićevoj i početku Ilice i dalje stoje skele, ne vidi se neki napredak? U gradu ima još dosta turista, jedan njihov vodič je prigodno obučen Zamamni mirisi pečenih kestena i kuruze se šire na više mjesta Palmotićeva je jako prometna i za čas nastane gužva na raskršću sa Jurišićevom 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
1borna Posted October 10, 2021 Author Share Posted October 10, 2021 Danas je neobično mirno u mome kvartu To mogu zahvaliti maratonu kroz grad Vani je jaako neugodno pa nijesam namjeravao čekati trkače Stara zgrada u kratkoj Patačićkinoj ulici je gotova sa obnovom Obzirom da ima 100 godina sasvim lijepo izgleda, ima lijepe stanove. Vezano uz nju je zanimljivo da je na dvorišnoj strani napravljeno uz balkone dizalo za dopremu ugljena iz podruma. Kad uspijem ući sa nekim od stanara slikat ću ih? Potkresano drveće u mome dvorištu je dobilo guste krošnje 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
1borna Posted October 10, 2021 Author Share Posted October 10, 2021 Pojavili su se trkači, prohladno vrijeme će ih potaknuti na dobro trčanje kako bi se zagrijali 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
garlic Posted October 10, 2021 Share Posted October 10, 2021 Kod mene birtija radi nedjeljom! Ispred nje je putokaz. Tako da možete saznati koliko vam treba prijeći npr do Tokija...sitnica... Do Londona imam 1339 km....paa to sam tamo za pol sata 🚅 hi,hi.... 2 garlic Link to comment Share on other sites More sharing options...
garlic Posted October 10, 2021 Share Posted October 10, 2021 On 04. 10. 2021. at 21:27, Artic said: Pogotovo kad su otpeljali doticne u Djordjicevu. Onda je bila tamburica tambura. To bi trebalo pod hitno opet uvesti. Ha, ha....tak je i ovaj rekao... 'Samo neka mlate! I ja sam nekada na paši krave tuko jer marva ide u kvar sve dok ne dobije...' 1 1 garlic Link to comment Share on other sites More sharing options...
1borna Posted October 16, 2021 Author Share Posted October 16, 2021 Jučer sam se prošetao do Kvatrića, na uobičajenom putu Martićevom nije bilo ništa zanimljivo pa sam na povratku krenuo drugim putem Ova zgrada se ističe među starijim kućama u okolici tim više što su neke jaako propale Ina je odavno otišla u Novi Zagreb no spomenik je ostao Kako su samnom išli i peseki izabrao sam mirnije ulice poput Barčićeve npr koja završava kod Vojnovićeve U manjim i prometno mirnijim ulicama ima drvoreda pa čak i parkova Ovaj park je dobio naziv 100 brigade Hrvatske vojske Njime se dolazi do ulice Brešćenskoga 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
1borna Posted October 17, 2021 Author Share Posted October 17, 2021 Na uglu ulice Brešćenskoga sa Baurovom je odavno ovaj sindikalni dom Zeleni put se nastavlja Lopašićevom Ovdje desno je također zelena Bulićeva a ja sam nastavio Tomašićevom Često koristim ove male ulice da bih izbjegao prometnu gužvu na Zvonimirovoj, nisu dugačke ali izbjegne se zastoj kod Đamije Koji puta sam i ja vožen pa mogu promatrati i slikati okolicu kao Autobusni kolodvor npr za kojeg bi se moglo pomisliti da se zove Admiral? Ulica Dubrava je postala kanjon sa novim velikim zgradama Šteta je što se odavno dozvolila gradnja takoreći do ruba ceste Pješaci jedva da imaju mjesta za prolazak Ova zgrada neće dugo biti usamljena 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
seabral Posted October 17, 2021 Share Posted October 17, 2021 Lijepo vrijeme me je izmamilo da s biciklom odem u zapadni dio grada. U povratku doma sam se spontano vraćao trasom Samoborčeka i provjerio da li su njegove tračnice u Klanječkoj još uvijek na svojem mjestu. Da, još uvijek su tu U obližnjoj Stubičkoj ulici tračnica više nema. Čini mi se da su ove tračnice u Klanječkoj posljednji vidjljivi tragovi Samoborčekovih tračnica na području grada. Dalje sam se vraćao preko Trešnjeke i dalje Vukovarskom. Kod Strojarske ulice mi je upao u oči ovaj osamljeni Baat-ić. Moram priznati da ga dosad nisam uočio, iako nerijetko bicikliram po Vukovarskoj. 2 --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin Link to comment Share on other sites More sharing options...
1borna Posted October 17, 2021 Author Share Posted October 17, 2021 Imali smo nedavno raspravu o tome vagonu samo se ne mogu odmah sjetiti u kojoj temi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
.Laurus. Posted October 17, 2021 Share Posted October 17, 2021 Taj Baat vagon stoji dugi niz godina tu, ali sad kako je srušena ona kućica se bolje vidi... 1 Brzi vlak (744 "Cibalia") iz Vinkovaca, Strizivojne Vrpolja, Slavonskog Broda, Nove Kapele - Batrine, Nove Gradiške, Novske i Banove Jaruge, za Ivanić Grad, Dugo Selo i Zagreb dolazi na treći kolosijek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janko Posted October 17, 2021 Share Posted October 17, 2021 5 sati, seabral said: Čini mi se da su ove tračnice u Klanječkoj posljednji vidjljivi tragovi Samoborčekovih tračnica na području grada. Tu i tamo nađe se još poneki prag koji viri iz tla. Link to comment Share on other sites More sharing options...
1borna Posted October 18, 2021 Author Share Posted October 18, 2021 Preostalo je još nešto neizgrađenih površina za koje se bojim da će se uskoro iskoristiti U kanjonu nebodera nema vidika Sramotu od doma nekulture nisam htio niti slikati Na Dankovečkoj koja je lijevo se nastavlja dugački niz velikih zgrada Jučer sam se vozio u suprotnom smjeru no kako je bilo malo prometa mogao sam zastati radi slikanja Malo oblina i raznih boja čini zgradu ljepšom, interesantnijom Uz glavnu cestu nestaje stara Dubrava sa obiteljskim kućama i manjim dućančima Ovo mi je sve nekako bez duše 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
1borna Posted October 19, 2021 Author Share Posted October 19, 2021 Ulaskom u Dankovečku se nastavlja novi izgled Dubrave I ovdje je jedno usko grlo prometa koji je sve intenzivniji Ulica se ne može proširiti jer je sve novoizgrađeno preblizu cesti. Skrenuli smo malom cestom prije tržnice koja je građena stihijski bez ikakvog reda Na kraju je jedna veelika livada, pomalo me čudi da tu nisu nikli novi brojni neboderi? Lijevo se ide u Studentski grad koji je plansko naselje sa brojnim zelenim površinama i parkovima 2 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
1borna Posted October 20, 2021 Author Share Posted October 20, 2021 Vratio sam se natrag blizu centra grada U malome trokutu koji je na uglu Zvonimirove i Šubićeve je jedan maleni park kneza Zdeslava sa česmom (danas to nazivaju fontanom) Fontana je postavljena 1947. godine, no izradio ju je još 1937. godine poznati kipar i medaljar Želimir Janeš Dugo vremena je bila zapuštena, siva od zagađenoga zraka i nekako neprimjetna Na fontani se nalazi tekst nepoznata autora "O more, naše divno more, ti si nam ponos i snaga". Park djeluje pomalo zapušteno i zbog velikog okolnog prometa nema baš posjetilaca željnih odmora U blizini kod početka ulice fra Filipa Grabovca je starija zgrada sa interesantnim okruglim uglom kojoj je jedan restoran neprimjereno promijenio izgled prizemlja Reklama tvornice posuđa na zgradi tvornice se još drži Stari Kvatrić je premješten zbog nedovoljno prostora Međutim i novi je postao tijesan 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
garlic Posted October 20, 2021 Share Posted October 20, 2021 20.10 će biti pun mjesec ali već jučer je bio okrugli......pa sam ga snimijo iznad krova na kružnom toku...na tom križanju stoluje poznati vrač Braco sa Srebrnjaka....sve liječi, a skida uroke i prokletstva sa vaših leđa....ha, ha.... 1 garlic Link to comment Share on other sites More sharing options...
1borna Posted October 21, 2021 Author Share Posted October 21, 2021 Ostalo je još par slika sa Kvatrića Lijepi su crveni suncobrani Na povratku sam primijetio da je jedan dućan na uglu Martićeve i Baurove postao kafić, ovdje su se puno godina često mijenjale trgovine raznih električnih aparata Otišao sam poslom i do Jelkovca, u stari dio koji se proteže uz vijugavu Savsku cestu od Sesveta do autoputa Pored te glavne ulice ima i nekoliko kraćih poprečnih Održalo se još nešto starih kuća no dosta je i novih znatno većih. Pred 10-ak godina naselje je dobilo i semafor kod križanja glavne ceste sa Rimskim putem i Pirinovom ulicom (domaći su onda rekli da su konačno postali grad) Ovo je razlog zašto sam stao i slikao Mala kapela sv.Franje Asiškoga Ponovo je izgrađena na mjestu nekadašnje stare koju je pojelo vrijeme 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
1borna Posted October 25, 2021 Author Share Posted October 25, 2021 Prošli tjedan sam našao članak da je Oktogon konačno završen pa sam ga posjetio danas Ne svijetle sve žarulje iznad ulaza a brojne kante za smeće nisu ukras tim više što se do navečer sakupi otpada i izvan kanti Jedan restorančić ima zanimljiv naziv Ponuda izgleda ovako Došlo mi je da se legnem na pod ispod sredine radi slikanja 2 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mgalic2 Posted October 25, 2021 Share Posted October 25, 2021 1 hour ago, 1borna said: U po' ponude malo njemačkoga...😁 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
1borna Posted October 25, 2021 Author Share Posted October 25, 2021 Stari purgeri su koristili puno njemačkih izraza, pogotovo onih povezanih sa hranom. I kod mojih se koristilo puno riječi poput fruštuka, špajzcimera itd, ja sam spavao u kinderscimeru (uskoro ću ponovo) 2 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mgalic2 Posted October 25, 2021 Share Posted October 25, 2021 12 minuta, 1borna said: Stari purgeri su koristili puno njemačkih izraza, pogotovo onih povezanih sa hranom. I kod mojih se koristilo puno riječi poput fruštuka, špajzcimera itd, ja sam spavao u kinderscimeru (uskoro ću ponovo) Paaaaaaaaaaaaa (uz dužno poštovanje), starih purgera je vrlo malo, a nekako sumnjam da su pisali izvorno kao na njemačkom, već kao i ti, fonetski. Baj d vej, da je ovo pisao stari purger, onda bi bila purica z mlici, kaj ne? Osim toga, nekako sumnjam da bi stari purgeri (a bome i novi) napisali da je odrezak bećki i zagrebaćki... 😁 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
železocestnik Posted October 25, 2021 Share Posted October 25, 2021 Pa interesantno je, da je na tabli nemački napisano ispravno: Eingemachtes, može i Eingemacht U Sloveniji upotrebljavamo "prijevod" iz njemačkog po Vuk-u: piši kao što govoriš: ajmoht pozdrav Darko 1 "Problem sa činjenicama je u tome što ih ima tako mnogo." Samuel McChord Crothers Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artic Posted October 25, 2021 Share Posted October 25, 2021 Eingemachtes je po Vuku ajngemahtes, a Eingemacht je ajngemaht. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
1borna Posted October 26, 2021 Author Share Posted October 26, 2021 Krenuo sam prema Cvjetnom trgu Kad su uletili biciklisti koji si krate put U tih 10-ak minuta što sam proveo u Oktogonu prošlo ih je jedno 5-6 užurbanih i jedan na onom smiješnom mono-kotačnom vozilu Jesen je obojila drveće I ovdje zuje na sve strane, već dugo nisam vidio nekoga da vozi polako? Kafići su još puni Kipari su nekad imali daleko više posla negoli danas 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts