ICE-3M Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 Lijep izvještaj iz Gorskog kotara . Hvala za fotke biblioteke na kolodvoru Delnice. Kad sam prošle godine pogledao kroz to staklo, mislio sam da me je netko bacio 20 godina unazad. Kaj se tiče vlaka, da u pravu si, za Gorski kotar bi neka krača verzija ovog vlaka bila idealna, ali tu je glupost HŽ-a da putnički vlak vozi relaciju Zagreb - Rijeka, jer broj putnika kroz Gorski kotar nije ni približno isti kao broj putnika od Karlovca do Zagreba. Quote
Pfaff Posted February 14, 2013 Author Posted February 14, 2013 Pruga, ŽCPRbezR i novi 25KV EVP u Delnicama jutros oko 10 ha Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted February 23, 2013 Author Posted February 23, 2013 Subota 23. veljače Nakon nekoliko dana snjegopadalina došao nam je u posjet prijatelj s funkcionalnim prometalom. Takva se prilika ne propušta pa smo ga nagovorili da nas povede na izlet u Delnice. Kuda? U K-dućan jer smo ostali bez nekih potrepština (kad mi zaliha tariguza padne na dvije posljednje role, počnem se vrpoljiti). Jučerašnjih 30-tak cenata friškog O.B.G. smo učinkovito uklonili, prometalu oslobodili izlaz na glavnu prometnicu (papak s je noćas bio izrazito vrijedan) pa je čak i odlučila ići s nama. Padati je prestalo, a na blijedomagličastom nebu pojavilo se neko smržnjeno sunašce. Cesta je dobro očišćena i vožnja je bila ugodna. Sve dok nismo prošli podvožnjak na Bukovcu. Na ravnom dijelu ceste desio nam se užas – odjednom nas je s gornje razine zasuo golem slap snijega i leda. Rolba je čistila kolosjek za šturc, a kako je lijevo usjek, jedino rješenje bilo je okrenuti kljun udesno, a to što je dolje županijska cesta – ha, moj bože, što se tu može? Da bi poslali nekoga dolje da zaustavi promet ili bar upozori prolazeća vozila na izvođenje opasnih radnji, nije nikome palo napamet. Kad se frka slegla, izašao sam na cestu. Auto je bio zaustavljen u dvadesetak centimetara debeloj smrznutoj kaši, a na kravu je bila nešto tanja naslaga. Nije bilo druge nego nogama razbacati to smeće kako bi mogli dalje Evo nas u Deunicama. Uobičajen delnički prizor Čing-Li-Čan vjerovatno razmišlja u povratku u toplo porječje Jangcea... Pogled s parkinga K-dućana prema metropoli Gorskog kotara I pogled prema novom 25KV EVP-u te K-ŽCPRbezR Po obavljenim poslovima i zadacima uputili smo se kući. Uspio sam frenda nagovoriti da skoknemo do kolodvora Lokve. Usprkos relativno dobroj posjednutosti službenog mjesta, ovi se nikad baš nisu polomili čišćenjem javnih prostora i prolaza Prijatelj mi je tu negdje ispod ovog brda snijega Pogled prema Fužinama/Rijeci Pogled u smjeru Delnica Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted February 23, 2013 Author Posted February 23, 2013 Prtina učinjena na uporabu i korist putnicima Sve je pod snijegom, a vaš izvjestitelj se diskretno smjestio u donjem lijevom uglu odraza Što jes' – jes', opremljeni su Brda snijega posvukud Navodno je u pitanju prtina Pješački je promet kanaliziran na način da ti što lakše nešto s krova padne na pamet Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted February 23, 2013 Author Posted February 23, 2013 Na civilnoj strani kolodvora, stanje je ovakvo Kraj ove baje počinju one čuvene stepenice do naselja Sopač za čije je održavanje navodno odgovoran HŽ Taman smo htjeli krenuti doma kad li se odozdo pojavio ovaj. (Za one koji ne znaju: Ovogodišnje količine snijega predstavljaju ozbiljan logistički problem jer ga ralice više nemaju kuda gurati. Stoga se cestom kreču ovakvi monstrumi koji snijeg s prometnica bacaju u doline i provalije gdje god je to moguće) Sungerska Plana. Još malo pa smo stigli doma Kao nagradu za današnji trud, najbolja supruga na svijetu nadarila nas je pravim zimskim obrokom: kombasitzen und krwawitzen, kiseli kapuz i palenta kompirica. Bilo je izvrstno. PS: O.B.G. opet pada! Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Stanley Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 Tako biva kada dijeliš životno okruženje s međedima. Očekuje se izvještaj o poplavama kada krene topljenje bijele pošasti. P.S. Ovdje je počela kiša. Quote Serija 05 je zakon!
seabral Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 Tako biva kada dijeliš životno okruženje s međedima. Pa sad, gledajući na netu neke jučerašne fotke Crikvenice i Rijeke, mislim da nam Pfaff niti iz Rijeke ne bi mogao slati manje sniježne fotke Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
Pfaff Posted March 16, 2013 Author Posted March 16, 2013 Petak 15. ožujka Ima već neko vrijeme da sam odustao od punjenja ove teme, a onda sam nekidan sam sebi skočio u razjapljene ralje nekontroliranog lupetanja kad sam novopridošloj 4rumaškoj kolegici indigohr krenuo tumačiti kako se slike željeznice dade raditi i po zimi. Buduć je, hvala bogu i blaženoj divici, između četvrtka i petka napadalo novih 30-tak cm lijepog B.G., a ja sam usto morao u Delnice, slučila se prigoda za mali prilog na temu "na muci se poznaju junaci" Evo što me dočekalo ujutro kad sam otvorio snene okice i pogledao kroz prozor. je u cik-cak zore krenula u Rijeku pa odatle tragovi usred nekadašnje prtine. Bar je bilo vidjeti sunce Cestu su postrugali iako su meščini počeli škrtariti na materijalu za posipanje Pa-pa. Idem ja... Delnice. Ovo je cestarska nadstrešnica sagrađena za potrebe skladištenja gorespomenutog materijala za posipanje. Od tri ovog modela sagrađene diljem GK, pod teretom paperjastog snijega srušile su se tri. Zlobnici komentiraju da bi po ovom projektu teško izdržale snijeg u Splitu, a kamoli u Delnicama. Raspon među krovnim nosačima je raskošnih 5 metara! Uobičajeni prizori iz Supilove. Ni u Zagrebu to ne bi bolje http://i583.photobucket.com/albums/ss277/jkrema2/RijeckaPruga/StanicaDelnice/StanicaDelnice306.jpg Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted March 16, 2013 Author Posted March 16, 2013 Doma ću vlakom. Oni Stanleyevi se nisu nešto pobili od iskopavanja. U Delnicama im broje sve po spisku jer su lijeni iskopati si mjesta za žute autiće nego ih ostavljaju di stignu pa smetaju svima. Kolodvor Delnice. Snijega u pristojnim količinama, ali su sve bitne pozicije solidno očišćene Čak je papak s prodro na službenu stranu i ovdje si napravio bika! Naoružanje & oprema Pogled niz peron u smjeru Skrada... ... i pogled u smjeru Lokava Vlak u snijegu Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted March 16, 2013 Author Posted March 16, 2013 Prilikom nabave putne isprave obaviješten sam od strane ljubazne tete koja prodaje karte da će vlak kasniti petnaestak minuta. Na moj naivno propentan upit: "Zašto?", samo me tužno pogledala. Sjeo sam na klupu pokraj svojih torbi i kratio čas promatrajući kako voda kaplje preko ledošmrklja na žljebu. Čisti Zen. Ovoj se djevojčici na slici koja putuje u Fuž'ne dogodilo isto što i meni – nije nam se dalo čekati na cestovni prijevoz (čovjek koji me dovezao u Delnice je rekao da se i vraća pa neka ga počekam u krčmi, a meni se nije dalo čekati) pa smo se odlučili za vlak, a onda nam je HŽ poremetio planove. Em platiš kartu za vlak, onda još moraš hodati, a vremenski učinak – nula. Iz dosade razgledavam kolodvorsku zgradu izvana. Kad god vidim ovako nešto, uvijek zlobno pomislim: "Booože, koliko se tu toga može pokvariti!" Besposleno hodajući okolo, uočio sam jednu zanimljivost: donji, kameni dio ('rvacki: sokl) kolodvorske zgrade, ima svojevrsni entasis i niži je na krajevima zgrade za 10-15 cm u odnosu na sredinu. Eto moje putne isprave A i ona stiže u punom galopu. Kroz dugi niz godina (Since 2007.) putujući i slikajući, ustanovio sam jednu vrlo bitnu stvar: možeš ili slikati vlak ustanici ili se njime voziti. Jedno i drugo ne ide... Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted March 16, 2013 Author Posted March 16, 2013 Kroz otvoreni mali prozor na kraju vagona (onaj kojemu je s druge strane ćenifa) probao sam napraviti par fotki tijekom vožnje. Nisam se baš proslavio jer: 1. imam novi fotić s kojim sam još uvijek na Vi 2. vani je mrzlo, a puše i friška burica pa kad isturiš rukicu kroz prozor puše ravno u rukav Na industrijskom kolosjeku za Lučice još nisu postavili 25 KV KM Pokušaj snimanja filmića kroz prozor jurećeg vlaka. Sač'kat ćemo indigohr-ino proljeće. Pametnije je! Vlak iz istog vlaka Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted March 16, 2013 Author Posted March 16, 2013 U Lokvama stanje normalno – očistili su 15-tak metara na sredini perona, a onda slijedi ruski rulet s iskrcavanjem. Ja sam, naravno, ugazio do koljena... Jedna od mačaka-izbjeglica koje su gašenjem 3 KV dobile izgon iz EVP-raja. Malo glupo izgleda jer je bezrepa (nisam ja, časna pijonirska) Pogled na očišćeni peron u smjeru Fužina Prijatelj je na prisilnom zimskom godišnjem odmoru Prtina na uporabu putujućem pučanstvu Ovo su one glasovite stube koje vode na nižu razinu, a koje bi po tvrdnji kolege hzlokve, trebao održavati tj. čistiti HŽ. Infrastruktura ili možda PP, pitanje je sad Civilna strana stanice Lokve Vjetar se bavio skulpturiranjem Kako su stube neprohodne moram hodati naokolo pa se slučila prilika i za jedan neuobičajeni rakurs Panoramska slika kolodvora Lokve Doma sam sretno stigao. Popodne me čekalo dva sata lopatanja jer mi navečer dolaze gosti (koji usput dovode i najbolju suprugu na svijetu) pa im je trebalo očistiti put i prostor za auto. Koliko sam puta ove zime očistio ovo mjesto za (tuđe) aute, očekujem da ću prilikom uzvratnog posjeta dobiti de luxe uređen parking po svim pravilima – s podom od čiste cedrovine i s četiri pozlaćena kerubina koji drže nadstrešnicu... E, pa možda jednog dana opet nešto napišem, a do onda mi budite zdravi & veseli... Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
seabral Posted March 16, 2013 Posted March 16, 2013 Delnice. Ovo je cestarska nadstrešnica sagrađena za potrebe skladištenja gorespomenutog materijala za posipanje. Od tri ovog modela sagrađene diljem GK, pod teretom paperjastog snijega srušile su se tri. Zlobnici komentiraju da bi po ovom projektu teško izdržale snijeg u Splitu, a kamoli u Delnicama. Raspon među krovnim nosačima je raskošnih 5 metara! http://i583.photobucket.com/albums/ss277/jkrema2/RijeckaPruga/StanicaDelnice/StanicaDelnice304.jpg Da ne povjeruješ Već vidim da ću se ići o tome raspitati iz prve ruke, pa ti javim šta sam saznao Ovoj se djevojčici na slici koja putuje u Fuž'ne dogodilo isto što i meni – nije nam se dalo čekati na cestovni prijevoz (čovjek koji me dovezao u Delnice je rekao da se i vraća pa neka ga počekam u krčmi, a meni se nije dalo čekati) pa smo se odlučili za vlak, a onda nam je HŽ poremetio planove. Em platiš kartu za vlak, onda još moraš hodati, a vremenski učinak – nula. Ne znam da li je ta djevojčica cijepljena protiv željeznice, ali ti sigurno nisi ... stoga sam prilično uvjeren da ćeš i idući puta donijeti odluku za putovanje u korist HŽ-a. Kroz otvoreni mali prozor na kraju vagona (onaj kojemu je s druge strane ćenifa) probao sam napraviti par fotki tijekom vožnje. Nisam se baš proslavio jer: 1. imam novi fotić s kojim sam još uvijek na Vi 2. vani je mrzlo, a puše i friška burica pa kad isturiš rukicu kroz prozor puše ravno u rukav A da pokušaš to isto izvesti u malo humanije doba godine ? Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
Levente Posted March 16, 2013 Posted March 16, 2013 Nakon svega ovoga baš si zaslužio odmor. Zašto pa imaš novi fotić, nisi bio zadovoljan sa starim? Ni kod nas nije blaže i toplije, evo moje slike od nedavno: Quote Levente -- pozdrav iz Mađarske
Pfaff Posted March 16, 2013 Author Posted March 16, 2013 Zašto pa imaš novi fotić, nisi bio zadovoljan sa starim? To, istinabog, ne spada amo, ali da Ti pojasnim. Imam stari Sony Cybershot s kojim sam jako zadovoljan, ali ima malo preslabi zoom (12 x) i glomazan je. Imao sam i Lumixa, ali se nešto poremetilo s njegovim internim softverom. Onda mi je sin poslao from ona strana bare novi Nikon Coolpix. I glavna mi je zamjerka da je spor u korištenju. Imam problem s izoštravanjem pogotovo na jakom zoomu (18 x). Ako hoću uključiti Macro opciju, postavlja mi pitanje da li hoću Macro on/off. Helou? K'o Office 2010. A dok ja sve to ispritišćem, Macro je davno odgmizao/odlepršao/odskakutao... Filmove ne snimam direktno nego imam opciju da iz bilo kojeg settinga mogu snimati (što i nije loše, ali imam zasebni prekidač za snimanje što znači da moram imati treću ruku (a 90% snimki radim iz ruke jednoručno). Itd, itd... Kao što sam jednoć kraj Bedekovačkih jezera tumačio Antiši: ja sebe smatram dokumentaristom i nemam ambicija biti umjetnički fotograf. Što naravno ne znači da moram pučanstvu prezentirati mutne fotke. I još sam zahvalan sinu jer mi je poslao moderan fotić. Brižni mi 2 Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
hzlokve Posted March 16, 2013 Posted March 16, 2013 Jedna od mačaka-izbjeglica koje su gašenjem 3 KV dobile izgon iz EVP-raja. Malo glupo izgleda jer je bezrepa (nisam ja, časna pijonirska) Nije izbjeglica, moj macak samo se mota po cijelom kolodvoru Quote
Pfaff Posted March 17, 2013 Author Posted March 17, 2013 A gdje mu je rep..??? Djelomično nerealiziran pokušaj pretvaranja u gulaš Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Adam Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 A gdje mu je rep..??? Možda je genetski deformitet, možda ga je majka zabunom odgrizla kad je rezala pupčanu vrpcu, možda je negdje zapeo, a možda je djelo nekog poremećenjaka Quote Naj pobegne, naj pobegne... prestignem ga z beciklom.
ikar Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 S obzirom da se mota po kolodvoru, nameće se mogućnost da mu je vlak odrezao rep... Quote Prvi forum namijenjen autobusima u Hrvatskoj: http://www.autobusi.org/
gogić Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 Sve za 5 ali fali ručak !! Kaj se jelo nakon "šetnje" ?? Quote
egérke Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 Možda je genetski deformitet, možda ga je majka zabunom odgrizla kad je rezala pupčanu vrpcu, možda je negdje zapeo, a možda je djelo nekog poremećenjaka A možda je i manska mačka (one nemaju rep). Quote
hzlokve Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 S obzirom da se mota po kolodvoru, nameće se mogućnost da mu je vlak odrezao rep... Najvjerovatnije da si upravu Neznam ni ja tocno sta je bilo, proso sa repom, vratio se bez njega Quote
Adam Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 A možda je i manska mačka (one nemaju rep). OT: To bi spadalo pod genetski deformitet. Može biti uzrokovan mutacijom, a može biti i zbog gena prisutnog kod Manx mačaka, koji je dominantan-a u slučaju para i smrtonostan. Quote Naj pobegne, naj pobegne... prestignem ga z beciklom.
hzlokve Posted March 19, 2013 Posted March 19, 2013 OT: To bi spadalo pod genetski deformitet. Može biti uzrokovan mutacijom, a može biti i zbog gena prisutnog kod Manx mačaka, koji je dominantan-a u slučaju para i smrtonostan. Nije, prije ga je imao i onda se nije vraco par mjeseci doma i vratio se bez repa... Quote
Recommended Posts