Jean Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 Petak 21. lipnja (ljetni solmizacij i Stanleyev rođendan) Za tu prigodu imamo poseban topić (doduše, propustili smo ga puniti zadnje tri prigode, a evo i četvrtu): http://www.zeljeznice.net/forum/index.php?/topic/9880-solsticijsko-vee-u-gk-jope-stanica-lokve/ Quote
Pfaff Posted June 27, 2013 Author Posted June 27, 2013 Za tu prigodu imamo poseban topić (doduše, propustili smo ga puniti zadnje tri prigode, a evo i četvrtu): http://www.zeljeznice.net/forum/index.php?/topic/9880-solsticijsko-vee-u-gk-jope-stanica-lokve/ Booože, ja sasvim zaboravio na ovo! (A Ti si k'o unutarnji neprijatelj - nikad ne spavaš?) Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Jean Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 Ja sam više kao Balaševićev petao - "po danu nešto dremljiv, al' noću uvek budan!" :ne zna: Quote
hzlokve Posted June 29, 2013 Posted June 29, 2013 Hoće'l srediti i 1. kolosijek? Nakon završetka 2. kolosjeka na redu je 1. a nakon toga gradnja perona između ispred zgrade i između kolosjeka Quote
Pfaff Posted July 2, 2013 Author Posted July 2, 2013 Nakon završetka 2. kolosjeka na redu je 1. a nakon toga gradnja perona između ispred zgrade i između kolosjeka Očekujem barem i pothodnik Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
sali Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 Ja sam više kao Balaševićev petao - "po danu nešto dremljiv, al' noću uvek budan!" :ne zna: Apropo Jean -nove opaske moj slikovni komentar ....budući ima i dizela nije OT Srdačan pozdrav ! Quote
hzlokve Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 Hvala na odličnim fotografijama kojima nas periodično uveseljavaš. Hoće'l srediti i 1. kolosijek? 1. kolosijek je u ponedjeljak zapocet s izmjenom Očekujem barem i pothodnik Ispod cega? Quote
Pfaff Posted July 7, 2013 Author Posted July 7, 2013 Ispod cega? 1. i 2. kolosjeka s glavnim peronom između 2. i 3. A ni lift ne bi škodio. Ako može Gospić... Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted July 7, 2013 Author Posted July 7, 2013 Petak 5. srpnja Vratih se iz Rijeke. Sve je teklo vrhunaravno dobro i bez zastoja (klizio je voz k'o sanke...). Vjetrić je puhao kroz sve otvorene prozore na inače neudobnim i prljavim vagonima pa se dalo dihati. Odabrao sam osojnu stranu kompozicije pa ste tako pošteđeni n-tog prizora mosta na Otok. Išli smo tako dobro i brzo da smo na kolodvorima Škrljevo, Drivenik i Fužine stajali duže od predviđenih 30 sekunda da vlak ne bi slučajno stigao u Zagreb 15 dekika ranije i time pokazao da se može kad se hoće! U Fužinama je teta kondorica čak izašla iz vlaka i sjela na klupu s osobljem kolodvora da malo odmori umorne nogice. Bila je, naime, nepažljiva pa sad gura pred sobom budućeg €U željezničara U Lokvama radovi lijepo napreduju. 2. kolosjek su završili i zatrpali odgovarajućom količinom balasta pa sad obnavljaju i 1. kolosjek Prijatelja mi zasad ne diraju. Baš me zanima hoće li preživjeti ili će ga zamijeniti neki novi i mlađi, meni nepoznati, rođak! Na kolodvorskoj zgradi visi jubilarna zastava riječke pruge. Tako je puna nježnih pastelnih boja da sam u prvi čas pomislio da se osoblje kolodvora kolektivno outalo Onaj lik na civilnoj strani i dalje cijepa. Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
hzlokve Posted July 8, 2013 Posted July 8, 2013 1. i 2. kolosjeka s glavnim peronom između 2. i 3. A ni lift ne bi škodio. Ako može Gospić... Lokve bi postale glavni kolodvor Prijatelja mi zasad ne diraju. Baš me zanima hoće li preživjeti ili će ga zamijeniti neki novi i mlađi, meni nepoznati, rođak! Kolko sam sazno prezivjet ce!!! Quote
Pfaff Posted July 19, 2013 Author Posted July 19, 2013 Srijeda 17. srpnja Krenuli smo na more. Tjedan dana patnje na vrućem. Jedino što me tješi jest da i kod mog frenda isto ima komaraca koji su veliki k'o vrapci pa mi taj aspekt ljeta neće nedostajati. Morali smo još riješiti problem kućnog otpada jer smetlarevići prohode četvrtkom pa bi se otpaci dobro užegli do našeg povratka. Onda sam se sjetio da na kolodvoru Lokve postoji javna baja u kojoj valjda ima mjesta pa sam spojio korisno s ugodnim i svratio usput pogledati kako napreduju radovi. Ovi nešto pile i šerafe Spajaju 1. kolosjek Prijatelj je opstao Podbijačica čeka Pa, dok se ne vratim (kako su krenuli, bit će još materijala za reportažicu) Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
thomcro Posted July 19, 2013 Posted July 19, 2013 ... Prijatelj je opstao Ma su mu nebožiću stavili onu "udlagu" zdesna ... ma, svejedno, glavno da je on nama živ Quote
Pfaff Posted July 25, 2013 Author Posted July 25, 2013 Četvrtak 25. srpnja. Sajmeni dan u Delnicama Evo smo se vrnuli s mora i danas smo već išli u Delnice. Zamolio sam i dobio dopuštenje da svratim do mog zavičajnog kolodvora. Htio sam vidjeti kako napreduju, a i bilo me strah da prije mene ne uleti DB i ne poslika sve od prvog do zadnjeg grbavog šerafa jer što bi onda meni ostalo? Also, dio 1. kolosjeka u smjeru Delnica su povezali i već ga koriste Prijatelj je opstao udlazi uprkos, a sad mu valjda više i nije potrebna jer se, jadan, našao na rubu ponora 1. kolosjek u smjeru fužinskog mosta su bome dobro izgulili Što će složiti od ovih Lego-kockica? Za svaki slučaj (da ne bude poslije ovo-ono i nismo znali) 1. kolosjeka nema. Znači li to da ni šturc nije u funkciji? Onda ovdje nema ni slaganja kompozicija? Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted July 25, 2013 Author Posted July 25, 2013 Dobro, ovo sam vidio. Sad još malo prizora na civilnoj strani kolodvora. Je li ovo komunalni rostiglio? Ova dvojica cijepaju li cijepaju... U virtuoznosti slaganja nadmašili su sami sebe Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
DB Posted July 28, 2013 Posted July 28, 2013 ... a i bilo me strah da prije mene ne uleti DB i ne poslika sve od prvog do zadnjeg grbavog šerafa jer što bi onda meni ostalo? ... Nema brige, namam namjeru u ove karajeve prije 11. mjeseca. Quote
Pfaff Posted July 28, 2013 Author Posted July 28, 2013 Nema brige, namam namjeru u ove karajeve prije 11. mjeseca. Odlično. Čekam Te na ručak... Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
DB Posted July 28, 2013 Posted July 28, 2013 ... Ova dvojica cijepaju li cijepaju... U virtuoznosti slaganja nadmašili su sami sebe Baš se pitam bi li kakav međed počešao bokove i pozadinu o te klimave nizove ... pa da ostavi kreativan nered? Quote
Pfaff Posted July 31, 2013 Author Posted July 31, 2013 Srijeda 31. srpnja. Posljednji dan srpnja 2013. godineMorao sam jutros u cik-cak zore (8:30) na kolodvor Lokve. Dobivamo goste.Prekrasno sunčano jutro s malo friške burice. Zrak bistar bez vlage koja je još nekidan otežavala životKolodvor je još u debeloj hladovini. Signali su crveni, a pruga ima Taman ispred kolodvorske zgrade su u tijeku arheološki radovi. Pomoćni bagerist filigranski precizno iskopava kabele nepoznate svrhe & namjene. Ostali daju savjete... I ja sam svoj prilog dao: Nemoj silom, uzmi veći čekić!Rezultat iskapanja (jedan od mnogih)Kad izvuku kablove nastupa ovaj mali siledžijaPun ih je kolodvorOvo je korisnik onih kolica koja je DB nekidan uslikao. Jako drag dečko, uvijek dobro raspoložen. Kad god se sretnemo razmijenimo par riječi...Ovi montiraju pikamer na drugog mališanaTok-tok-tok....Panoramski prikaz zbivanja Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted July 31, 2013 Author Posted July 31, 2013 Evo, stigao je 4603 Ovo nije osoba koju čekam. Što se zbiva? Kondor izlazi na vrata grleći jednu od putnica (ja ih uslikao, a oni nek' se vade kako znadu). Na moje pitanje da li u busu ima još jednog koji bi ovdje trebao sići, odgovara da nema... Zbog svog preljubaznog ophođenja prema (nekim) putnicima, kondor je zaboravio podviknuti Vrpoljeeee! pa moj frend nije znao gdje se treba iskobeljati iz busa Za one koji ne znaju – radi se o Kobleru Onda sam imao priliku prisustvovati još jednom zanimljivom prizoru. Dok sam ja Koblera upoznavao s mojim prijateljem na 1. kolosjeku, kondor se nervozno vrzmao po peronu, zalazio u službene prostorije i bilo je očito da nešto nije u redu. Ispostavilo se da je prometnik skoknuo u obližnje naselje po kruh za marendu pa nije imao tko otpraviti bus put Deunica... Svašta! Baš se pitam bi li kakav međed počešao bokove i pozadinu o te klimave nizove ... pa da ostavi kreativan nered? Dragi moj, ne samo da se nikakav nije češao o ove "klimave" nizove nego čak ni jučerašnji razorni potres koji je pogodio Senj i širu okolicu nije poremetio geometriju ovih nizova. Kad Gorani slažu drva, onda to stoji... Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
file Posted July 31, 2013 Posted July 31, 2013 Sreća da se crvenkapica izgubio pa ste dobili na vremenu. Tko zna gdje je Kobler mogao završiti, u Driveniku možda... P.S. Nemoj se sramiti stavljati slike u temu, znaš da te svi volimo čitati!!! Quote "Nikad stati, osim kad se mora""Bolje častan uzmak nego nečastan poraz"''Bolje živa kukavica nego mrtav heroj'' - Grunf
Pfaff Posted July 31, 2013 Author Posted July 31, 2013 Sreća da se crvenkapica izgubio pa ste dobili na vremenu. Tko zna gdje je Kobler mogao završiti, u Driveniku možda... Prije u Žrnovcu. A da bus dođe do Drivenika, vjerovatno bi tamo i ostao!!! Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
železocestnik Posted July 31, 2013 Posted July 31, 2013 Meščini, da bi Pffaf morao znati, kde je to... bilo Quote "Problem sa činjenicama je u tome što ih ima tako mnogo." Samuel McChord Crothers
Pfaff Posted July 31, 2013 Author Posted July 31, 2013 Meščini, da bi Pffaf morao znati, kde je to... bilo Na 601 kilometru, ne? Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted August 1, 2013 Author Posted August 1, 2013 Srijeda 30. srpnja. (nastavak) Kobler se, po običaju, pokazao ugodnim gostom, ali je došlo vrijeme i da ga vratim tamo gdje sam ga nabavio. Ide doma s 4604 koji iz Lokava polazi u 17:08. To mu je taman da doma stigne na Dnevnik! Nekidan sam na kolodvoru snimio grabokopač koji je s trase 1. kolosjeka iskopavao stari tampon, a onda ga je kamion vozio na hrpu negdje na teretnom dijelu kolodvora. E, sad smo vidjeli drugu grtalicu kako tu hrpu pretovaruje u kamion. Čudni su putevi i aktivnosti grtalački! Posljednji put slikam Koblera koji se nada vlaku (nažalost je standardno pitanje postalo: "Koliko kasni?"). Pogled prema Fužinama i budućem novom mostu proviđenom koritom za tampon. Sve same crvene točkice na obzoru Pogled prema Deunicama i Filetovom dedi Na kolodvoru glista od teretnog vlaka punog uglavnom kineskih kontejnera. Kompozicija je bez glave i repa. Rekli su mi da čeka drugi dio iz Rijeke pa će sve skupa sretno put metropole... Tamo gdje su jutros kopali oni arheolozi, sad je napravljen solidan drveni most za horde putnika koje će se na 2. kolosjeku ukrcati u nadolazeći vlak Jutros su ovdje iskopali podubok jarak. Eto. Vlak je stigao navrijeme (sic!), a horda putnika se ukrcala Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted August 1, 2013 Author Posted August 1, 2013 Brojno stanje Stigla je i druga polovica teretnog vlaka. Moj najdraži majstor na riječkoj pruzi s osmjehom oko glave. Pozvao me u lokomotivu da se idem voziti dok obavlja manevru, ali sam nekako bio prelijen pentrati se. Drugi put (nadam se)! Zbog rekonstrukcije 1. kolosjeka je šturc neupotrebljiv pa se spajanje dijelova vrši na 4. kolosjeku koji je prekratak. Stoga se manevar vrši preko ulaznih signala, a vidio sam da je skretničar dao Glažaru vokitoki na privremeno korištenje dok se ne obave sve radnje. Nadam se da mu ga je vratio kad je preuzimao papire Ode to put središnje 'Rvacke Kobleru sam na rastanku podviknuo da svakako napravi par slika Tikrčkog mosta iz vlaka jer su uvjeti odlični. Evo što mi je poslao: PS: Tužan sam. Danas sam moju princezu i njenog tatu otpremijo na eroplan za Jameriku... Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Recommended Posts