Jump to content

Adam

Članovi
  • Posts

    2896
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Adam

  1. Odlično! Nego Pfaffe, uvijek me to muči a nikak' da pitam. Zakaj ti je termometar malo "popil"?
  2. Pfaff, odi u najbliži dućan sa tehničkom robom i kupi dvajest ili kolko ti već treba metara parice (telefonskog kabla). I samo spoji na ovaj tvoj pali kabel. Radilo bu garant! Imam ja doma... bi ti donesel i složil da nisi tak daleko Kod tebe doma nema nikakvih prospojnih uređaja. Parica ide direkt iz tvoje utičnice u centralu. Osim ak nije pukel još negde dalje od tvoje kuće. Ili je "živi" kraj visoko na stupu. Onda je malo zajefrknuto.
  3. Hvala Pfaff! Ak je situacija slična u ostalim kolodvorima, onda je hrvatska KM prošla puno bolje od slovenske (gdje čujem da je vrit otišlo prek 100 kilometara). Valjda budu sad ušuteli oni kaj kukaju da zakaj su maknuti "elegantni" parasol nosači i zamijenjeni robusnijim rješenjima.
  4. Ne samo da padom moreš slomiti kuk ili ruku, ako padneš baš nezgodno buš preletel prek guzice i završil upravo na tintari. Meni se je takav pad dogodil ko klincu na skliskom podu-samo sam se u jednom trenutku našel potiljkom sljubljen sa teraco podom. Srećom imam tvrdu glavu, pa mi se čak nije ni zamračilo pred očima i sve je prošlo u redu. Uvijek je bolje padati prema naprijed jer svojim rukama možemo ublažiti pad i zaštititi vitalne dijelove. A ovu vještinu hodanja po ledu sam instinktivno svladal. Da, ključ je hodati u manjim koracima "stupajući", sa što manjim otklonom noge od vertikale i što bržim prebacivanjem težišta.
  5. Ak se ne varam, štitnica u Siraču je u funkciji.
  6. Kak sam ti rekel, izvor je tender dokumentacija HŽ Infrastrukture za obnovu mosta. Koja ne mora biti točna ni potpuna
  7. Našel na EOJN (fala ti na imenu mosta). Dobro sam nanjušil da ide nova rasponska konstrukcija (ne bi inače bezveze nanovo betonirali upornjake). Ali ne ide, kao u slučaju mosta Fužina, čelični sandučasti nosač, već dva uzdužno položena prednapregnuta roštiljno povezana betonska nosača. Ako je vjerovati onomu što piše, prvo bu se demontiral postojeći raspon od 30 m s dvije željezničke dizalice, zatim postavil provizorij 21+25 m, a na teškoj cijevnoj skeli pored bude se vršilo betoniranje novog nosača in situ (monolitna konstrukcija). Nakon dovršavanja, slijedi naguravanje pomoću tračnica na konačni položaj (slično kao i most Fužine). Novi raspon bude jedan metar kraći. Most je iz 1873., obnavljan 1946., 1990. ojačan za klasu D4.
  8. Lijep putopis Planiraju li i konstrukciju ovog mosta zamijeniti zatvorenom?
  9. Možda da ju olakšaju za cestovni transport, jer bi zajedno s utezima bila preteška? Već je ta skalamerija odslužila svoje, preko tih stupova su bili konzolno ovješeni segmenti prije zavarivanja.
  10. STRAIL proizvodi panele u jednoj dimenziji, a ako su ti prekratki-snađi se druže. U nekim kolodvorima su ih samo zapunili tucanikom male granulacije. Hvala Pfaff za još jedan odličan putopis. Dakle, vjerojatno će negdje oko Božića novo izgurati staro (baš kao 2014. ovu godinu).
  11. Idem, nekak bum došel do Dobove, pa makar pješke
  12. Ma falio mi je tipični završetak, slika tvojeg prijatelja, Pfaffmobila, kućice u brdima ili neka ukusna papica na stolu. Odlična reportaža
  13. Pfaff, to je cijela reportaža ili ima još?
  14. Nosiva konstrukcija je sandučastog presjeka, ovo kaj se vidi na slici. Na to još gore dolaze dvije grede korita visine 69 centimetara. Cijela nova konstrukcija je dosta tanja od stare, toliko da će se i na postojeće upornjake i stup nakon skidanja stare konstrukcije položiti dodatne AB grede s ležajevima. Unutrašnjost sandučastog presjeka je zrakotijesna kako bi se usporila korozija konstrukcije. Kontrolni pristup je moguć preko revizijskih otvora, koja su zabrtvljena. To su sidra za novi AB plašt upornjaka, kojim će se sve zajedno lijepo pritegnuti u nasip da ne mrda. U doljnjem dijelu slike je vidljiva armatura novog plašta. Stare upornjake su stegnuli s po 3 zatege, pa će još novi AB plašt s po 6 zatega. Ziher je ziher!
  15. Pfaff, slike su odlične. Još kad bi se vidle, bil bi prezadovoljan EDIT: sad štima sve
  16. Molim malo razumijevanja! Meni kao studentu bez automobila nije baš jeftino potegnuti u Rijeku na proslavu, a da ne govorim kak za to baš i nemam vremena! Kak i znaš, bil sam u Karlovcu na proslavi, i za to sam moral platit vožnju vlakom od-do Karlovca.
  17. I ja bi jednu, pa makar i platio nešto. Bio sam na proslavi u Karlovcu, zašto tamo nisu dijelili? Ustvari, zašto HŽ nema suvenirnicu (ilitiga gift-shop), ko druge željeznice? Tak bi mogel zaraditi neku dodatnu pinku na suvenirima. Olovke, satovi, torbice, šalice, majice s logotipom HŽ-a. Izrada ne košta gotovo ništa, a na prodaji je lijepa zarada. A da ne govorimo o nekim akcijama za vjernost...
  18. Ja sam dovoljno star, pa me svejedno svake godine gnjave
  19. Pfaff, volja je sudbine bila da i ja danas izvadim istu karticu, samo plave boje Sad vidim, kaj vi senexi ne trebate priložiti svoju pojavnost na kartici? Naime, za karticu za mlade potrebna je i fotografija.
  20. Adam

    Golubovec-Rogatec

    Ne, to je brzina... 50 od Sveti Rok ob Sotli, a kod table se lomi na 45 do Rogateca.
  21. Adam

    Golubovec-Rogatec

    Nekih 80 kilometara. To je inače ništ, kad smo išli do Lendave i Redicsa prešli smo 130-160 kilometara.
  22. Adam

    Golubovec-Rogatec

    Valjda zato jer smo bili umorni kak pesi, a Golubovec nikak da dojde Vjerojatno Bruno misli na dionicu ceste uz prugu
  23. Dobro si napisal A kaj je s tvojim prijateljem, kak se drži?
  24. Adam

    Golubovec-Rogatec

    Istini za volju, uspon prema od Golubovca prema Krapini i natrag pokazao se manje zahtjevnim nego što sam očekivao. NIje bilo previše teško, unatoč tome što su mi noge bile dobrano istrošene španciranjem po Bad Gleichenbergu i Feldbachu dan ranije (opisano u zasebnom putopisu )
×
×
  • Create New...