Stanley Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 Stjecajem okolnosti, točnije zahvaljujući pozivu kolege forumaša, danas sam imao prigodu povesti svoj podmladak na vožnju Božićnim vlakom Tin-express na relaciji Zagreb - Dugo Selo - Zagreb. Društvo su mi pravile kći Tamara i unučica Dina (3,5). Bilo je vrlo lijepo i vrlo zanimljivo, naročito za brojnu dječicu koja su bila oduševljena pojavom i poklonima veselog Djeda u crvenoj odjeći. Neki ga zovu Božićnjakom, ali većina Mrazom, pa ću i ja koristiti taj izraz iz svog djetinjstva (u ovakvim prigodama i penzić se prisjeti da je nekada bio dijete ). Možemo se mi ljutiti na HŽ (opravdano) iz ovog ili onog razloga, ali svaka im čast na ovoj lijepoj ideji. Nema tu puno priče, idemo na slike. Do Glavnog smo se dovezli Mađarom iz Vrapča. Princeza se udobno zavalila u sjedalo: Stigli smo dosta rano, pa smo utočište od hladnoće potražili u čekaonici (ako se onaj hodnik može tako nazvati). - Gospon, jel vi možda znate na kojem peronu stoji vlak za Golubovec? Dok je moja mladež čekala unutra, ja sam se motao po peronu i promatrao pripreme za veliki događaj. Ovi su mi sumnjivi, mora biti da su ''naši'': Evo nam našeg Tinčeka, čistog i uglancanog Mađara koji kao da je ispao iz kutije: Unosi se oprema za buduće klijente: (Nastavlja se) Quote Serija 05 je zakon!
Stanley Posted December 12, 2009 Author Posted December 12, 2009 Teta uređuje unutrašnjost Mađara: Moje cure su izašle na peron i čekaju ulazak: Vlak se polako punio: Hmm... Što li je unutra? Vrata su zatvorena da se vlak ne rashladi, stoga ''druga runda'' mora čekati: A malih putnika se nakupio lijepi broj: (Nastavlja se) Quote Serija 05 je zakon!
Stanley Posted December 12, 2009 Author Posted December 12, 2009 Stiže još balona: Evo konačno i njih: A ovaj dobri djedica nije nitko drugi do naš forumaški kolega mali.paja: Hmm... Da vidim jesu li se mali gosti udobno smjestili: Pozdrav, dječice, vidimo se unutra: Majstore, spremni smo za polazak: (Nastavlja se) Quote Serija 05 je zakon!
Stanley Posted December 12, 2009 Author Posted December 12, 2009 Roditelji i djeca zauzeli su svoja mjesta: Teta dijeli balone... ... a druga teta sokove: Balon je dobila i Dina, pa se mora pohvaliti svom tati: Da probamo što to nudi Tin-express: Još malo i krećemo. Prati nas Djed Mraz iz Formule 1, a i znatiželjni putnici za Osijek/Budapest: (Nastavlja se) Quote Serija 05 je zakon!
Stanley Posted December 12, 2009 Author Posted December 12, 2009 Napokon smo krenuli, a društvo nam je neko vrijeme pravila ova ljepotica: Odlazak sa Glavnog. Vidimo se opet za sat vremena: Ostavio sam za kraće vrijeme moj podmladak i prošetao prema susjednim (prvim) kolima, kako bih vam što vjernije dočarao atmosferu iz Tin-expressa: Tamo je veseli i rasplesani Djedica već počeo zabavljati svoje male goste: A njegova vjerna pomoćnica nosi ''puno lipih stvari, ma ne smin kazat'': Ja ne bih bio ja kad se ne bih uvalio u upravljačnicu. - Majstore, dobar dan, mogu li...? - Samo izvolite, pazite da ne zapnete za kabel. - I tako sam upao unutra. Legalno, molim lijepo, jer na webu HŽ-a piše da putnici Tin-expressa imaju pravo ući kod strojovođe. Stoga mom ljubaznom domaćinu ne skrivam lice: Pogled kroz prednje staklo baš i nije bogzna što: (Nastavlja se) Quote Serija 05 je zakon!
Stanley Posted December 12, 2009 Author Posted December 12, 2009 Nakon kratkog bavljenja u upravljačnici vratio sam se u prostor za putnike gdje je bilo vrlo živahno. Hajde da vas čujem, tko je ove godine bio dobar neka digne ruku: Među nama rečeno, ja vam najviše volim čokoladne čvarke i čokoladno vino! Ma znao sam ja da ste vi prava škvadra... Što mi rade moje djevojčice? Male digresije: sličica Djeda Mraza na susjednom prozoru... ... i ukrasi na nosačima prtljage: (Nastavlja se) Quote Serija 05 je zakon!
egérke Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 Ja sam u prvi mah pomislil da je Mimarin vagon dobil Djeda Mraza u Formuli 1 na boku, a kad ono... Quote
Stanley Posted December 12, 2009 Author Posted December 12, 2009 Moja Dinči nikada prije nije vidjela Djeda Mraza uživo, pa se ispočetka malo prepala (mamaaaa, ja bi doma ): A jest da djeluje malo autoritativno: Ipak pobjeđuje znatiželja... ... jer Djedica nije opasan, on je dobar i voli djecu: Aha, ti si ona curica koja ima dedu Stanka. A gdje ti je tata? Jel kod kuće kuha ručak? (Nastavlja se) Quote Serija 05 je zakon!
Stanley Posted December 12, 2009 Author Posted December 12, 2009 Znaš, Deda Mraz, nisi ti baš tako strašan kako sam si mislila. I hvala ti na lijepom poklonu... Jel ima tko za čagu? Baš sam danas nešto raspoložen... Znaš kaj, rista? Ja znam da Deda Mraza nema i da ti ovdje samo glumataš, ali baš si mi cool: Onda, jesmo li nas dvoje sklopili primirje? I reci tati neka te idući put on dovede u naš veseli Tin-express: Povratak u Malešnicu Zagorcem (11.21) do Vrapča, u Bt-u koji je bio hladan kao led, no to je neka druga priča: Na kraju ovog mini putopisa, ili bolje rečeno Tinopisa, zahvaljujem forumaškom Deda... pardon prijatelju malom.paji na ideji i na logističkoj potpori u ovom prekrasnom doživljaju. Quote Serija 05 je zakon!
seabral Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 Na kraju ovog mini putopisa, ili bolje rečeno Tinopisa, zahvaljujem forumaškom Deda... pardon prijatelju malom.paji na ideji i na logističkoj potpori u ovom prekrasnom doživljaju. Hvala i tebi, Stanley, na ovom lijepom prigodnom putopisu, prepunom toplog predbožićnog ozračja i sretnih malih lica. Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
dnovakovic Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 Hvala ti Stanley što si nam prenio djeloć atmosfere ovog predivnog putovnja, odličan potez HŽ. A Dina je je na dedu, vjerovatno jednog dana bude railafan.... Quote Pozdrav iz Osijeka !
Barney Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 Jako lijepo... i dirljivo... Sve mi se cini da se nas Stanley kad udje u penziju biti sve bolji i bolji... Barney Quote Najpametniji čovjek na svijetu je onaj koji je izmislio WC školjku. Nikom nije uzeo mjeru, a svima odgovara.
nbucic Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 Da HŽ nije samo hrpa nesposobnih menadžera, pokazuje jedan mali ali bitan detalj. Zatvaranje vrata da se vlak ne bi rashladio, a vjerujem baš zbog djece. Nisam to još čuo/vidio/doživio. Quote https://nikola.bucic.me/
Pfaff Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Baš lijepo! A dedi čestitke na unučici... Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
VICTOR Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Izuzetno topla i simpatična reportaža. Hvala, Stanley Quote Samo je jedan lučni zagrebački željeznički most: ZELENI MOST (ili Most "Sava")!!!
Portos Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 A zato me je mali.paja zvao u Rumunjsku Odlično si odradio novinarski posao, Stanley, i uz to razveselio unućicu! Prošle godine je vozio Mađar 024, baš sam si razmišljao kako će Mađarima voziti Tin expresse i razne druge izvanredne vlakove ukoliko iz svih koje moderniziraju izbace originalna sjedala. Srećom, ovaj 018 je kao stvoren za ovakve prigode. P.S. poznam ja i drugog Djeda Božićnjaka Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d.
Pfaff Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 P.S. poznam ja i drugog Djeda Božićnjaka Ne bi me čudilo da poznaš i sve sobove... Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
hadzibane Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Svaka Ti čast na lepoj realizaciji poučavanja preslatke unučice da postane zakleti doživotni vozoljubitelj kao njen simpatični dedek .Takođe,slike su predivne!hvala Ti još jednom što si ove lepe trenutke podelio sa nama Puno pozdrava iz ,zamalo snežnog, Sombora! Quote Druže Stari,skrenuo sam s' puta... Sad me jaše i Kurta i Murta.......
ruxrux Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Hvala ti djede Stanko na izuzetno ugodnog crtici. Bas sam se lijepo razveselio u ovo kisno kalifornijsko poslijepodne, taman mi je tvoja prica sjela fino, od goluba putnika za Golubovec do otkrica istine o Malom Paji Quote
skretničar Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Odlična i lijepa reporataža! Moram priznati da mi je donijela malo božičnog duha, budući da ovdje na trenutke zaboravim da će uskoro Božić i da ću doma na neko vrijeme Quote
Recommended Posts