seabral Posted November 23, 2008 Share Posted November 23, 2008 Kolodvor Klara se nalazi na izlazu iz Zagreba na pruzi Zagreb-Sisak-Novska, a sa svake njegove strane se nalaze rasputnice prema ranžirnom kolodvoru, za svaki smjer posebno. Na Google-Earthu to izgleda ovako: (A = iz smjera Zagreba, B = iz smjera Siska, C = iz smjera ranžirnog kolodvora) Danas sam prošetao tim trokutom i vidio otprilike ovo: Polazna točka A i pogled prema Zagrebu i Sisku U smjeru kolodvora Klara su parkirani teretnjaci. S desne strane se čini da je nekada isto bio kolosijek. Na kolodvoru Pogled od kolodvora u pravcu točke B Točka B, pogled prema Sisku i prema Zagrebu Moram priznati da su mi se dopali ovi teretnjaci okupani suncem Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin Link to comment Share on other sites More sharing options...
seabral Posted November 23, 2008 Author Share Posted November 23, 2008 Prema ranžirnom kolodvoru Vlak je navodno uvijek brži Pitam se koliko vozila dnevno koristi ovaj ŽCPR ... dovoljno za prste jedne ruke ili ipak trebaju dvije Ovog sam gledao kako vozi prema meni iz pravca ranžirnog kolodvora, i onda je nažalost ipak odlučio skrenuti prema Zagrebu (oštrooki će na fotki uspjeti pronaći vlak ) Ispred točke C Impozantna količina skretnica i kablovinja Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin Link to comment Share on other sites More sharing options...
seabral Posted November 23, 2008 Author Share Posted November 23, 2008 Povratak iz točke C prema A. Osvrt unatrag Dolazak na početnu poziciju Zašto mi to netko prije nije rekao Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin Link to comment Share on other sites More sharing options...
narcis Posted November 23, 2008 Share Posted November 23, 2008 Super fotke Seabral, nisu te RVR-ovci oko ranžirnog proganjali? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted November 23, 2008 Share Posted November 23, 2008 Super fotke Seabral, nisu te RVR-ovci oko ranžirnog proganjali? Daleko su oni od mjesta do kojega je Seabral došetao Danas sam prošetao tim trokutom Nisi zato dobio slobodan vikend Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
seabral Posted November 23, 2008 Author Share Posted November 23, 2008 Super fotke Seabral, nisu te RVR-ovci oko ranžirnog proganjali? RVR-ovci nisu, ali lako za njih. Prošao sam pored nekoliko skladišta s krvoločnim vučjacima unutra ... tu bih se puno lošije proveo da ograde nisu izdržale njihovo urlanje, bacakanje i navaljivanje Nisi zato dobio slobodan vikend Tko kaže da sam ga dobio ? Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin Link to comment Share on other sites More sharing options...
narcis Posted November 23, 2008 Share Posted November 23, 2008 Ako te uokolo kolodvora ne gnjavi RVR, onda je tu sigurno ćeno Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ruxrux Posted November 24, 2008 Share Posted November 24, 2008 Mozes meni laiku reci - kaj tu nema putnickog prometa? Jel je kolodvor Klara u funkciji? Mislim, vidim na HZ webu da se kolodvor nalazi na popisu i da se do tamo moze doci za 10 minuta od GK te da vozna karta kosta 8 kun ai 40 lipa, no nisi slikao niti jedan putnicki, pa mi sad nije jasno... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
STIB Posted November 24, 2008 Share Posted November 24, 2008 Mozes meni laiku reci - kaj tu nema putnickog prometa? Ima, radnim danom približno svaki sat, a nedjeljom svaka 2-3 sata Osim toga, negdje na slikama je jedan mađar... Quote _______________________ Pozdrav iz Zagreba Link to comment Share on other sites More sharing options...
seabral Posted November 24, 2008 Author Share Posted November 24, 2008 Osim toga, negdje na slikama je jedan mađar... Fotke Mađara kojeg sam sreo putem sam stavio u temu o Mađarima par sati ranije, dok još nisam odlučio raditi ovaj mini-putopis, pa nisam htio duplirati fotke. Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted November 24, 2008 Share Posted November 24, 2008 Zgodan mali putopis i lijepe fotke. Zaboravio si spomenuti (ili ja moram promijeniti dioptriju?) da se od kolodvora Zagreb - Klara odvaja i krak prema rasputnici Remetinec tj. prema Karlovcu. Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted November 24, 2008 Share Posted November 24, 2008 Zanimljivo za pogledat za nas koji nismo iz Zagreba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seabral Posted November 24, 2008 Author Share Posted November 24, 2008 Zaboravio si spomenuti (ili ja moram promijeniti dioptriju?) da se od kolodvora Zagreb - Klara odvaja i krak prema rasputnici Remetinec tj. prema Karlovcu. Dobro si primijetio, nisam ga spomenuo ... valjda zato jer je ostao s vanjske strane trokuta ABC Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivog Posted November 24, 2008 Share Posted November 24, 2008 Dobro si primijetio, nisam ga spomenuo ... valjda zato jer je ostao s vanjske strane trokuta ABC Oho, imam osjećaj da se sprema putopis za trokut DEF.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VICTOR Posted November 24, 2008 Share Posted November 24, 2008 Zanimljivo za pogledat za nas koji nismo iz Zagreba. I ne samo za vas I meni je ovo nadasve zanimljivo, sve je to tu, blizu, a opet daleko Čestitam, seabral, i hvala Quote Samo je jedan lučni zagrebački željeznički most: ZELENI MOST (ili Most "Sava")!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
igorail Posted November 29, 2008 Share Posted November 29, 2008 Hvala seabral za izvrsnu reportažu i railfan "špijunažu" . Fotke su izvrsne ! Ako se ne varam u tom regionu ima još najmanje jedan, ako ne i više trianglova. Jedan od glavnih je svakako i onaj koji se nalazi kojih km do 2 (to ćeš ti bolje znati), od točke A, pa lijevo gore na satelitskom snimku, izvan slike. To je onaj triangl čiji kraci idu ka: 1. Klari i Sisku; 2. Rementincu i Karlovcu, i 3. novoj rasputnici > Rasputnici kod savskog mosta i Ciboninog nebodera (dvorane) ... Na kartama je i ovaj triangl nazvan Klara igorail ! Quote Odbojnike na tramvaje ! """"""""""""""""""""""""""""" Svaki pravi railfan naprosto zadrhti kad u prolazu primjeti, da se na željezničkom semaforu pojavi ZELENO svjetlo ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
hadzibane Posted November 29, 2008 Share Posted November 29, 2008 Interesantne fotografije Seabral,hvala Ti! Quote Druže Stari,skrenuo sam s' puta... Sad me jaše i Kurta i Murta....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
egérke Posted November 29, 2008 Share Posted November 29, 2008 Hvala seabral za izvrsnu reportažu i railfan "špijunažu" . Fotke su izvrsne ! Ako se ne varam u tom regionu ima još najmanje jedan, ako ne i više trianglova. Jedan od glavnih je svakako i onaj koji se nalazi kojih km do 2 (to ćeš ti bolje znati), od točke A, pa lijevo gore na satelitskom snimku, izvan slike. To je onaj triangl čiji kraci idu ka: 1. Klari i Sisku; 2. Rementincu i Karlovcu, i 3. novoj rasputnici > Rasputnici kod savskog mosta i Ciboninog nebodera (dvorane) ... Na kartama je i ovaj triangl nazvan Klara igorail ! To se zapravo zove Delta (a naselje koje se razvilo unutar njega zove se Trokut ), i to spominju već dečki na prethodnoj stranici. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seabral Posted November 29, 2008 Author Share Posted November 29, 2008 Ako se ne varam u tom regionu ima još najmanje jedan, ako ne i više trianglova. Da, ima ih više, među ostalim i radi ranžirnog kolodvora. Čini se da je ivog bio u pravu kad je spomenuo da bih uskoro trebao obići i trokut DEF, a našlo bi se svakako i još novih trokuta Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin Link to comment Share on other sites More sharing options...
gaspa Posted February 22, 2009 Share Posted February 22, 2009 Trokut (ili delta, ako hoćete) GHI je istočno od ranžirnog kolodvora Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seabral Posted February 22, 2009 Author Share Posted February 22, 2009 Trokut (ili delta, ako hoćete) GHI je istočno od ranžirnog kolodvoraTaj je sljedeći na redu za hodanje ? Ako nastavimo tako pronalaziti nove trokute, uskoro će nam ponestati slova za označavanje. Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin Link to comment Share on other sites More sharing options...
STIB Posted February 22, 2009 Share Posted February 22, 2009 Ako nastavimo tako pronalaziti nove trokute, uskoro će nam ponestati slova za označavanje. Točno. Još jedan (JKL) je na primjer Čulinec-Resnik-Sesvete (ZlayoZg je tamo doma... ), a kad se napravi spoj Gradec-Žabno bit će još jedan veliki... Quote _______________________ Pozdrav iz Zagreba Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZlayoZg Posted February 22, 2009 Share Posted February 22, 2009 Još jedan (JKL) je na primjer Čulinec-Resnik-Sesvete (ZlayoZg je tamo doma... ) Javite kad idete. Iako bi nedjelja bila najbolji dan. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rudolf T Posted February 22, 2009 Share Posted February 22, 2009 Još jedan (JKL) je na primjer Čulinec-Resnik-Sesvete (ZlayoZg je tamo doma... ) Javite kad idete. Iako bi nedjelja bila najbolji dan. Također mi javite na pp kad budete išli. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
egérke Posted February 23, 2009 Share Posted February 23, 2009 A imate i mali trokut Glavni - Zapadni - Trešnjevka rasputnica. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts