STIB Posted June 14, 2014 Posted June 14, 2014 Za početak slika svih sudionika: Detaljnije i opširnije od svih pomalo kad se svi vrate kućama i srede dojmove (i slike). Uglavnom, bilo je i opet dobro, korisno, veselo i ugodno, posebno uz osobno upoznavanje s onima koje smo do sada znali samo po nadimcima. Quote _______________________ Pozdrav iz Zagreba
Ante-vž Posted June 14, 2014 Posted June 14, 2014 Bilo je divno! Hvala svima što ste došli! Jako mi je drago također da sam neke srel po prvi puta! Lijepo je prošel dan. Nažalost nije bilo dovoljno vremena da svima porazgovaram koliko želim, ali mnogi, pogotovo mlađi, nisu mogli odoliti čari depoa i hrpi Džemsova koji su danas tamo odmarali. Ne zamjeram im niti najmanje, upravno suprotno, jer na licima im se vidlo da njihovoj sreći nije bilo kraja. Niš, vidimo se uskoro negdje uz prugu! Bok! Ante Quote Moja galerija na Photrain.net - https://www.photrain.net/photos/member/ante.klecina
.Laurus. Posted June 14, 2014 Posted June 14, 2014 Bilo je odlično! Hvala vam svima. ... Uživao sam biti prisutan u kabini pri paljenju nekih Đemsova, Đurana 030 i Jenbaha. Fotke ću vjerojatno sutra uredit (ili možda sad nešto malo) jer sam budan od 02:30h, pa sam već i umoran. Quote Brzi vlak (744 "Cibalia") iz Vinkovaca, Strizivojne Vrpolja, Slavonskog Broda, Nove Kapele - Batrine, Nove Gradiške, Novske i Banove Jaruge, za Ivanić Grad, Dugo Selo i Zagreb dolazi na treći kolosijek.
Zeus Posted June 14, 2014 Posted June 14, 2014 Bilo je super kao i uvijek. Žao mi je što neki danas nisu mogli doći (ah te betonaže), jer bi bilo još i bolje . Uz odličan roštilj (hvala Portosu i asistentima), hrpu Džemsova i ugodno druženje, najviše veseli što smo se osobno upoznali s nekim novim i nekim ne tako novim forumašima.Evo par slika samog roštilja.Roštiljnje je bilo u hladovini s lijeve strane depoaGlavni meštar ceremonijala je kao i svaki put do sad bio Portosa glavni suradnici DB i STIBOvo je samo jedan mali dio delicijaA što je još bilo na meniju, prikazati će vam ostatak ekipe.Par slika Džemsova moći ćete uskoro vidjeti u mojoj foto galeriji. Tu vas ne želim zamarati s njma, jer kad krene ova mlađarija, biti će ih i previše.Toliko od mene. Još jednom hvala svima na ugodnom druženju i vidimo se opet slijedeće godine. Quote
josip Posted June 14, 2014 Posted June 14, 2014 Bješe odlično, hvala svima na druženju, Portosu i STIBu na odličnom roštilju, nadam se da ćemo tako i dogodine! Quote Flickr account
zagi988 Posted June 14, 2014 Posted June 14, 2014 Od mene samo par fotki...Pravi željeznički roštilj, od kočionih papuča EMD-a u depou! Tuljci su od Leslie-a, baza je prerađeni Leslie, a dio s upuhom i same membrane su iste ko na ASEA-i!!Eto konačno odgovora zakaj se čuju ko krepana mačka! Iskrolovka na auspuhu od 2062 055 EMD hall Tolko od mene, bit će video još! Quote Moji željeznički filmići
DB Posted June 14, 2014 Posted June 14, 2014 Izlet je počel zatvorom desnog kolosjeka (sva sreća pa su majstori u Podsusedu taman kod periona farbali stup i uzemljili mrežu, a svratil je i TMD do njih) ... inače bi bi pretrčaval s jednog na drugi peron (a ruksak mi je bil pozamašan). Prvo je na vreme došel mađar ... al naravno, taj je kasnil za Harmicu, pa sam se prebacil do Zaprešića ... i iskoristil 10 minuta kašnjenja za srknut kavu. I onda iznenađenje - stiže Gredelj! Drugo iznenađenje je da je bil prilično popunjen. Kak mi je to bila prva vožnja tim WV-om, mogu reć da je prilično tih i udoban. Doduše, klima nekak nije uspjevala do kraja izvuć sparinu ... U Zaboku se je većina iskrcala ... tak da za susret sa Zeusom nije ni trebalo "vazduh trepti kao da nebo gori ..." Fino smo se raspričali do Varaždina, a tam nas je dočekal Stib. Pa polako prema šmir-mehani ... Usput je neko pital Zeusa jel imamo - fajerceg!? Jer da bez njega nema vatre, tj. roštilja. No dobro, nit smo bili blizu dućanu, a i ispostavilo se da je to u međuvremenu riješil Ante domaći. Fino smo se ispozdravljali ... al u toj kriš-kraš ceremoniji, poneki nick i ime nisam zapamtil. Nadam se da bu se neko setil pobrojit nas sve na milenijskoj? I još jedno iznenađenje: Ivo G se je ipak odustal od odustanka. Inače, do vatre mi se baš i nije vadil fotić, pa evo kak je to tam izgledalo: Podsjećanje na Seabrala, gdje god bio: Inače, tak mirno i staloženo pseto još nisam doživel! Pohvala i čestitka gazdi ... jedino nisam čul kak joj je ime. Nakon polaganog pečenja i paralelnog blagovanja (do roštilja nisu dopirali nikakvi zvukovi, kaj smo tumačili da je ispečeni materijal u redu), ispalo je kak je mojih 3 i pol sta jako brzo prošlo. Kad smo se i zadnji od roštilja pridružili za stolom diskusija se vodila o željeznici, željeznici i željeznici ... za ne vjerovat da nikog ne zanima ? Na kraju, komotnih planiranih 3 i pol sata, ispalo je kratko ... došlo vrijeme za milenijsku i polagani odlazak. Pripreme za milenijsku: Na 3017 smo se zaputili Stib, Egerke, Zeus i moja malenkost (u svjetloplavoj polo majici i sivom platnenom škrljaku ). Ponovo Gredelj, ugodno raskliman, uz prelaske s teme na temu, došli smo svi (bar se nadam) svojim kućama. Hvala svima na ugodnom druženju, najte mi zameriti kojima sam nabrzinu načul nick / ime, pa bum to, nadam se, ispravil do kraja ove teme. Posebno hvala Anti na logističkoj podršci, i sretan put onima koji još putuju ...? Quote
Marioo Posted June 14, 2014 Posted June 14, 2014 I još jedno iznenađenje: Ivo G se je ipak odustal od odustanka. A cuj kad smo mi odgodili odlazak na eksn zbog najave loseg vremena u Austriji. Quote Railpictures http://www.railpictures.net/showphotos.php?userid=46448
Nikola-Zabok Posted June 14, 2014 Posted June 14, 2014 Bilo je odlično. Hvala svima na ugodnom druženju i nadam se da ćemo tako i sljedeće godine. Milenijska fotografija svih sudionika roštilja... Quote HŽ VUČA VLAKOVA sedam-jedan-dva-jedan - Plavac je zakon!
Marioo Posted June 14, 2014 Posted June 14, 2014 Ove starce znam ali tko su pomladci?? Quote Railpictures http://www.railpictures.net/showphotos.php?userid=46448
2044 Posted June 14, 2014 Posted June 14, 2014 Ove starce znam ali tko su pomladci?? Macosa 7121, sakuntala park, Laurus i ja. Quote Pozdrav iz Valpova!
2044 Posted June 14, 2014 Posted June 14, 2014 Moje putovanje naravno počinje u Bizovcu u Podravci i pridružujem se Sakuntali u vlaku. Nisam ništa slikao do Varaždina, a u Varaždinu smo imali dva sata lufta pa smo slikali kolodvor. Bilo je odličnona roštilju, pogotovo paljenje loksi! 7121 012 u Vž Vagoni Manevra Švedovi Đuran 030 Ličanka 055 Depo 2044 008 čeka pranje Dizeli Macosa 008 Quote Pozdrav iz Valpova!
Macosa 7121 Posted June 14, 2014 Posted June 14, 2014 Evo i od mene par slika : Nek sad netko kaže da Varaždinci ne peru lokomotive Zagi gleda trube A ona čeka...i čeka... Three in a row, još samo da je umjesto zadnje stavljena 028 i na 017 prikvačena 020 2044 004 je na kontrolnom pregledu Dvije manevre, 025 & 107 I za kraj 7122 033, koliko sam čuo istrčao je kilometre i čeka rezanje Quote
2044 Posted June 14, 2014 Posted June 14, 2014 U depou...Šved Mala karavela I još jedna Šved 018 I 033 I 021 Stari odbačeni dijelovi Okretnica Gredeljevac Macosa Quote Pozdrav iz Valpova!
2044 Posted June 14, 2014 Posted June 14, 2014 Manevra 107 2044 008 Iz nje Hassleri Kabine...Šved Ličanka Mala karavela Đuran Iz Đurana 013 Još par slika ujutro... Quote Pozdrav iz Valpova!
Ante-vž Posted June 15, 2014 Posted June 15, 2014 Kratki video Ma, Zagi je ko David Lynch! A truba je zakon! Bok! Ante Quote Moja galerija na Photrain.net - https://www.photrain.net/photos/member/ante.klecina
seabral Posted June 15, 2014 Posted June 15, 2014 Podsjećanje na Seabrala, gdje god bio: http://i62.tinypic.com/2poa2iv.jpg Hvala ti da si me se sjetio. Mislio sam ja jučer čitav dan o ovome i valjda sam jučer već i dojadio svojoj boljoj polovici sa stalnim spominjanjem forumaškog roštilja. Ali propao nam je prošli vikend za odlazak na Krk, pa se odlazak za ovaj vikend više nikako nije mogao odgoditi :ne zna: Fotke su super. Drago mi je da ste se svi fino proveli. Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
Pfaff Posted June 15, 2014 Posted June 15, 2014 Šved 033 http://i1258.photobucket.com/albums/ii531/2044/Fotografije/P1020714_zps5c56cc9f.jpg Lennarta Danielssona su rashodovali ili čeka oporavak? Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
2044 Posted June 15, 2014 Posted June 15, 2014 Lennarta Danielssona su rashodovali ili čeka oporavak? Čeka kasiranje. Quote Pozdrav iz Valpova!
.Laurus. Posted June 15, 2014 Posted June 15, 2014 Lennarta Danielssona su rashodovali ili čeka oporavak? Ja sam pitao, i odgovor je bio da je istrčo kilometre i da čeka VP. Quote Brzi vlak (744 "Cibalia") iz Vinkovaca, Strizivojne Vrpolja, Slavonskog Broda, Nove Kapele - Batrine, Nove Gradiške, Novske i Banove Jaruge, za Ivanić Grad, Dugo Selo i Zagreb dolazi na treći kolosijek.
SPILE008 Posted June 15, 2014 Posted June 15, 2014 Čeka kasiranje. Sada im niti Švedi više netrebaju Quote
STIB Posted June 15, 2014 Author Posted June 15, 2014 Budući da je Ante najavio da će od 11 nastupati u gradu, ja sam nakon dolaska u Vž, vlakom 990, najprije napravio kratku šetnju i pritom poslikao nešto od varaždinskih znamenitosti. Varaždinski stari grad: I Varaždin ima svoj "kvatrić" i čini mi se da ga, slično kao zagrebački, domaći uglavnom zaobilaze. Jedino garaža se u to subotnje jutro dosta koristila: Ovdje bi se naš (ovaj put odsutni) kolega vjerojatno duže zadržao: Nešto prije 12 sam shvatio da od parade neće biti ništa i otputio se na kolodvor. S ovim ljepotanom su stigli DB i Zeus (a poslije smo se nas 4 s istim i vraćali) Meni je to bila prva vožnja u ovom vlaku i zapravo sam prilično zadovoljan. Usprkos mnogim laganim vožnjama na pruzi, u Zagreb smo stigli s neznatnim zakašnjenjem od jedne (1!) minute Ovakvu sliku je već netko od mlađih stavio, ali ću ponoviti jer mnogi danas više uopće nemaju vidjeti ovu tehnologiju u primjeni. Ja nisam neki posebno veliki ljubitelj dizela, ali kad ih se vidi desetak na hrpi i većina ih je uredno čistih ili se čak i sjaju, onda fasciniraju svakoga: Macosa na kraju tune... svoje hale: Dva zapuštena Šveda, ali navodno će se oba popravljati(kad-tad) I još malo detaljnije - tehnologija roštilja. Ograđen je kočionim papučama i pokazao se kao vrlo dobar iako je dim uvijek išao prema glavnom majstoru i usprkos tome što je vjetar učinio pečenje malo kompliciranijim jer se jedna strana jače grijala od druge. Budući da sam otišao među prvima, nadam se da se i sve pojelo i da nitko nije ostao gladan. Hvala svima na druženju! Quote _______________________ Pozdrav iz Zagreba
sakuntala park Posted June 15, 2014 Posted June 15, 2014 1. puta na okupljanju ovakve tematike i bilo je savršeno Od ispravnih/neispravnih...... navijačkih... putničkih vlakovaDo roštilja Hvala organizatoru/ima i ostatku ekipe kao i prijevozu Varaždin - Zagreb Ostatak fotografija, za one koji prate, sa jednodnevnog puta će biti u galeriji. Quote "Sakuntala park je park koji je dobio naziv prema kipu djevojke s palminom granom u ruci koju su Osječani zvali Sakuntalin kip. Ime joj potječe iz 5. st. kada je indijski pjesnik Kalidas napisao Sakuntalu, svoju najpoznatiju poetsku tvorevinu." Taj naziv se nekad koristio za tramvajsko stajalište u Osijeku na liniji 1 i 2.
Stanley Posted June 15, 2014 Posted June 15, 2014 Varaždin je prekrasan barokni grad, ali nažalost prilično silovan interpolacijama koje su šaka u oko - poput ove njihove varijante Kvatrića. Ovdje bi se naš (ovaj put odsutni) kolega vjerojatno duže zadržao: Najprije hvala na prisjećanju. A zatim hvala lijepa, 'ajte vi. Odsutni kolega ne bi ni zavirio unutra jer zaobilazi bivšu firmu u širokom luku. Inače sam boravio u Varaždinu i na širem području županije koju godinu prije odlaska u mirovinu, radio sam reportažu za moj kupusni list. Turneja je trajala dva dana i prenoćio sam u jednom vrlo udobnom varaždinskom privatnom hotelčiću. Između ostalog bio sam u toj zgradi, obišao šaltere i poštare, te obavio intervju s upraviteljem Središta pošta Varaždin. Davno bilo, a zgrada stvarno lijepo izgleda. Quote Serija 05 je zakon!
Recommended Posts