Dragi forumaši zeljeznice.net, budući da je od 27.11.2019. omogućen upload fotografija na forum, molim vas da koristite isključivo forum za upload fotografija, kako bi izbjegli probleme s nestankom fotografija, koje smo imali u prošlosti. Upute za postavljanje fotografija se nalaze na ovoj poveznici.

 

Jump to content
zeljeznice.net

zagi988

Članovi
 • Content Count

  4830
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

7 Neutral

About zagi988

 • Birthday 21.10.1994

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.youtube.com/user/zagi988zap
 • Skype
  zagi.988

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  74004
 • Interests
  Željeznica, EMD, extremni biciklizam
 1. zagi988

  zagi988

 2. Ja sam odusto od 2062 ali 2062 1XX za RW postoji samo nije još dostupna za download... I ne zna se kad će bit. 2061 je dostupan samo nije kompletan... https://railworks.com.hr/vm/kategorije/railworks/h%C5%BE-2061-kennedy-detail
 3. Kak to misliš jedan je pult? A kaj je s drugim smjerom? O.o
 4. Da pogodim, opet se svi čudo "što je vlak imao tražiti na pruzi" i prolazit tamo dok je rampa spuštena...
 5. Sure, why not. Dugo nisam. 1. Kublach 2. Portos 3. DB 4. Stanley 5. STIB 6. drempa- tzv-v7 7. ruxrux 8. zagi988
 6. Mrtvi idiot. Nema drugog opisa. S tim da je ovaj fakat i zavrsio mrtav. Ja ne kuzim, jel ta sva djeca zive u pecinama prije neg dodu do pruge ili? U 15 godina zivota nije ni cuo ni vidio da se pogiba ak se popne gore?
 7. zagi988

  Unska pruga

  Ajde opet malo pauza od prepucavanja i uživajte u zadnjem videu iz serije Unske pruge...
 8. Hah, za neke od njih vec postoje i detaljni 3D modeli. (1141, 1142, 2062 100, 2063 cak, 2061). Obratiti se ovom gospodinu: http://www.zeljeznice.net/forum/index.php?/user/807-vlado/
 9. zagi988

  Unska pruga

  I meni se čini da je prvi takav s Unske pruge, ali vjerojatno nije zadnji Molim
 10. zagi988

  Unska pruga

  Evo da vam ja opet uletim u raspravu, videom pune duljine s Unske pruge.... Naravno, Kulen Vakuf - Bihać... (kriv sam kaj je zvuk takav užasan, kamera je bila direkt na rukohvat lokomotive zavezana vezicom, u plastičnom kućištu i sve vibracije i zvukovi su prešli na nju)
 11. zagi988

  Unska pruga

  Unska pruga je u brutalnom stanju generalno, evo za početak ubrzani video dionice Kulen Vakuf > Bihać (skoro Bihać, krepala kamera malo ranije) Kasnije ću stavit neubrzani video.
 12. Anyway, s obzirom da sam krivo mislio - promjenih naslov videa
 13. Pa kaj nije zatvorena za sav promet osim tih vlakova? Putnicki kolko znam nejde, teretni isto nejde?
 14. Fino vlak piči tam... Nije ga bilo lako pratit (moral sam tu podijelit, u video galeriji nitko nebi ni vidio xD)
 15. Imam jednu teorijsku igru, ajmo ju tak nazvat... Znam da za sve na željeznici postoje formule i skoro sve je moguće simulirat na papiru. Eh sad, mene zanima da mi netko tko ima znanje o tome simulira (ako je moguće tako nešto simulirat na papiru) da li teoretski više mogu povuć 4 Karavele ili 2 Taurusa? Dakle, imamo situaciju u kojoj zanemarujemo maksimalno dopušteno naprezanje kvačila i uzimamo recimo otpor pruge od 1 daN/t, uzimamo optimalni koeficijent adhezije (najbolji mogući, točnije) i pazimo da su uvijeti isti za oba seta lokomotiva. Gleda se kaj se već po formuli gleda (vučna sila, snaga, osovinsko opterečenje i koeficijenti adhezije ili kaj već?). Koja je teoretski maksimalna masa vlaka koju svaki od tih setova lokomotiva može povući? Znači htio bih saznat kod koje mase će se ili dogodit nekontrolirano proklizavanje (više vjerojatno) ili će se dogodit da lokomotive jednostavno stoje, ne mogu pomaknut vlak (manje vjerojatno).
×
×
 • Create New...