Jump to content

.Laurus.

Članovi
  • Posts

    5616
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    7

Everything posted by .Laurus.

  1. I tu se ne mogu složiti (govorim iz iskustva), ali neću u detalje! Pa ću samo ponoviti: U svijetu željeznice sam više od 11 godina, imam mnogo lijepih iskustava, puno kolodvora, pruga, depoa i radiona sam prošao i lijepo popričao u društvu željezničara. Naravno, vozio sam se i bezbroj puta u upravljačnicama (kao i mnogi forumaši ovdje). Sad neki dan sam baš bio negdje, još jedno ugodno iskustvo i srdačni željezničari.
  2. Ne, ne mogu se složiti. Lijepa riječ svaka vrata otvara (u ovom slučaju na željeznici) i to govorim iz osobnog iskustva.
  3. Preseljena je nekam? Bila je hali u depou...
  4. I ja prošle godine, uživao uz Turnera 113, pa malo ugodnog razgovora uz željezničare i vrijeme brzo prošlo.
  5. Da li ima zainteresiranih forumaša za odlazak do Pakraca, te fotkanje Ličanke, manevriranje i utovar kamenja u vagone na kolodvoru?
  6. Sisak ima više od dvije. Iza je hala ili možda bolje da se izrazim - štagalj, a u tom štaglju se nalazi muzejsko blago, a isto tako u jednoj hali bi trebala biti zaključana i jedna 2131. Usput, lijep putopis!
  7. Bez brige, može Mađar potegnut do 120 km/h. Ja se vozio jednom u Mađaru do Slavonskog Broda, praši on bez problema.
  8. Ovo mi je fakat čudno! Po Slavoniji sam obišao sve veće kolodvore (Kapela, Brod, Strizivojna i Vinkovci) i po nekoliko puta bio na tim kolodvorima. Na spomenutim kolodvorima nikad, ali doslovno nikad, nisam imao nikakve probleme, još sam znao malo i pričat sa raznim željezničarima. Jel se javiš prometnicima i objasniš svoje nakane?
  9. .Laurus.

    Zagreb danas

    Taj Baat vagon stoji dugi niz godina tu, ali sad kako je srušena ona kućica se bolje vidi...
  10. .Laurus.

    Zagreb danas

    U Sesvetama ima kafić koji se zove Virus, tamo ima nešto slično na panou napisano. U Sesvetskom Kraljevcu ima kafić koji se zove COVID, jednom zgodom pitam ja gazdaricu zašto baš COVID, veli ona otvorila sam ga prošle godine u ljeti i dala takvo ime iz zahebancije. @garlic može molim te adresa tog kafića u kojem si bio?
  11. Ako dobro vidim, ima nešto u uhu. Možda su u mačji šugarci, pa preporučam na veterini ili u veterinarskoj ljekarni kupiti ovaj sprej. Ako se šugarci razmnože, može doći i do upale uha.
  12. @Domagoj Vu hvala ti za ovu reportažu! Politika, rat i manjak prometa...
  13. .Laurus.

    Zagreb danas

    Imao sam priliku ići u posjet toj zgradi i vidjeti što se sve krije u njoj, fotki nema, jer nisu dopustili fotografiranje.
  14. Isprike na O.T., jel to talijanski vagon? Kao onaj mali žuti što stoji u Rijeci?
  15. .Laurus.

    Zagreb danas

    Ova tema: Vagoni stoje kako ne voze za Split i gamad ih se dohvatila...
  16. Na fotkama ne vidim otpisane putničke Bl vagone, jesu još na RK (stajali su sjeverno od parnjača)? A vidim da su i ove žute Infrine preselili, stajali su dalje, a sad su skroz na kolosijeku do parnjača.
  17. Kako je danas? Povremeno odem u Vinkovce fotkat Švede, Plavce i Ličanke. U špicama još i ponekad bude gužve, izvan špica (ukoliko idem sam u Vk) znam biti jedini na kolodvoru uz željezničare. A vezano za teret, isto tako, ponekad se potrefi više teretnih vlakova, a ponekad nema niti jednog za vrijeme mog boravka u Vk. Dovoljno sam rekao da riječima prikažem današnje stanje u Vinkovcima.
  18. Pohvala za obilazak! U toj zgradi je koliko znam bio čuvar (da li je još - ne znam), prije koju godinu kad smo sakuntala park, 2044 i ja išli u obilazak i kad smo fotkali sad već kasirane Šinobuse došao je i pitao što radimo, kad smo mu rekli tko smo i što tamo radimo nam je rekao da odemo na tu postavnicu ako hoćemo - išli smo, unutra je sve očerupano i devastirano. Ovdje desno su stajali Šinobusi. Nažalost, neće oni još dugo...prije ili kasnije će i njih izrezati.
  19. Odlično! Baš se lijepo poklopilo križanje Šveđana u Ozlju. Nisam 100% siguran, ali mislim da nakon revizije nije bio u Puli, da je bio u Puli vjerovatno bi bio unakažen skroz. Ako griješim, neka me netko ispravi.
  20. Odličan putopis! Šteta što se nije potrefio čisti Šved.
  21. Kasnio je zbog ovoga http://www.zeljeznice.net/forum/index.php?/topic/15895-crna-kronika-2018/?p=600515 .
  22. Brzi vlak "Sava" 210, na relaciji Vinkovci - Villach (Austrija).
×
×
  • Create New...