Pfaff Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Kad neće niko, oću ja kao ajmo reć, domaćin... Riječka ekipa u sastavu: Jean, Thomcro i moja malenkost stigla je na Plase taman na vrijeme da razmota tehnologiju kako bi dostojno ovjekovječila dolazak ekipe iz središnjeg dijela Hrvatske. Okolišna flora bila je prošarana jesenskim bojama (kasnije mi je STIB odao tajnu da je treći vikend u mjesecu listopadu najšareniji) Nebo je bilo vedro, lagana burica, a temperatura ugodnih +10°C Momci postavljaju tehnologiju Thomcro Jean Zaludan kakav već jesam, uočio sam na prvom, skladišnom, kolosjeku neke interesantne nakupine biološkog tipa. Pomislio sam da se HŽ, u nedostatku vučnih vozila (pogotovo nakon što su se dvije žutke čvaknule na riječkom kolodvoru), vratio praiskonskim oblicima tračničkog transporta. Kasnije nam je prometnik objasnio da se lokalni kirijaš kome su sumještani prigovarali zbog sličnih nakupina na glavnoj cesti, počeo služiti prugom za prebacivanje svojih konja od staje do šumskog radilišta Kad sam pitao g. prometnika gdje će stati vlak, rekao je: "Tu gdje ja stojim!". Logično, zar ne? Evo ih!!! Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted October 17, 2010 Author Posted October 17, 2010 Neću gnjaviti sa svojim fotkama vlakova i lokomotiva jer nisam majstor za sačekuše, ali evo zato još par slika ljudi. Napravili smo za početak jednu milenijsku koju je slikao STIB... ... a i Silver se, bome, dobro razmahao Mlađahni dio ekipe je otcipelcugario do mjesta kultnog mjesta određenog za sačekušu, a Jean i ja smo mobilima odveli nas malo teretnije do lokacije. Malo smo se sklizospuštali do pruge (čak i ja sam uspio) Mlađarija je već bila na drugoj strani pred usjekom (vidi ih se kako su se skupili na hrpu poput ovčica na Pagu - to se stručno zove gregarizacija) ... a mi smo prihvatili mudri STIBov savjet: "Ostajte ovdje..." Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted October 17, 2010 Author Posted October 17, 2010 Svatko je našao mjesto koje mu je najbolje odgovaralo Evo ipak dvije od mene (moglo je i gore) Oni s one strane nasipa su se otputili pješke do Zlobina (pa ih nisam više vidio), a ekipa s ove strane nasipa se vratila u Plase i upustila se u razgovor s vrlo ljubaznim prometnikom Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted October 17, 2010 Author Posted October 17, 2010 Silver je bio oduševljen klimom u PGŽ (veli da mora još doći) Drempa – vjerovatno najopremljeniji sudionik Pazi! Pfaff snima! Prometnik nas je upozorio da nailazi jedna žutka strojno za Rijeku I kiki273 je an mopasan došao pozdraviti ekipu Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted October 17, 2010 Author Posted October 17, 2010 Stigao im je vlak. Naši gosti i prijatelji odlaze. Schmrtz! Odoše... Za kraj – mali zemljovid gdje se mogu pronaći mjesta gdje smo bili Bilo je lijepo... družiti se s vama... Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Portos Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Iz Zaprešića smo Silver i ja krenuli u 9h, Drempu kod Vrbana pokupili oko 9.25 te u Moravice stigli oko 10.40... 'Vako je to bilo kroz objektiv mog Canona 101 čeka svoj vlak - možda će vući NAŠ vlak Dolazi NAŠ vlak A on je ipak i NJEN Odlokomotivilo NAS Odbačaj Polazaaaaaaaaak! 007 ostaje čekati... Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d.
Portos Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Ovdje sam bio dok je bio veeeeeeeliki snijeg Ovdje još nisam bijo Ovdje sam bijo prošlog vikenda (doduše ne na kolodvoru nego malo sjevernije i malo na povišenom položaju) Skradski objekat EVP Delnice Delnički NOVI EVP batrljak ex. elektrificiranog industrijskog kolosijeka pokraj Delnica Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d.
Portos Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Lokve bez Pfaffa Lokvanski duuuugi izvlačnik Vrata bez prozora Panorama Fužina Kolodvor Fužine Drivenik-izvlačnjak Križamo se s brzim već ovdje jer kasnimo 20-ak minuta Drivenički EVP Zlobin Ovo je naše odredište Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d.
Portos Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Seabral, Mariooo, Drempa i ja trčimo prema Zlobinu, teretni dolazi za 14 minuta... Evo ga, penje se iz Meje prema Melnicama Čuo sam ga da dolazi ali sam tražio bolju poziciju za fotku koju nažalost nisam našao, nedostajalo mi je 50 metara... Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d.
Portos Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Ostale smo dočekali sa brda koje se nalazi s druge strane nasipa... Iz Moravica je teretni trebao krenuti u 12.20 i stići do Plasa prije 14.12 kada iz Plasa polazi putnički prema Moravicama, kako se nije pojavio do 14.05 već smo zauzimali pozicije za putnički, uto smo začuli Žutkinu sirenu... Evo i putničkog A vrlo brzo iza njega još jedan teretni... Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d.
Portos Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 U međuvremenu nam se pridružio i LLeon, dajem prijedlog da do Zlobina prošećemo i tamo dočekamo naš vlak. Ostali bi do Zlobina trebali doći autima ili u vlak ući u Plasama. Taman smo se maknuli sa kolosijeka, uto se začula tutnjava... 007 sa kompozicijom kontejnjera Malo dalje iz jednog usijeka vodi tunelčić U Zlobin stižemo taman kada prolazi strojna Žutka Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d.
Portos Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Prolazak brzog koji se sa NAŠIM putničkim križa u Plasama znaći da se bliži vrijeme polaska za Zagreb Po LLeona su došli Jean i Kiki 273 Evo i našeg vlaka Križanje u Zalesini I tamo i natrag vozili smo se u ISTOM žlajferu Jedan ŽS kontejnerski vagon Sa ovakvom ćemo uskoro skroz do Rijeke Do tada pozdrav Žutkama Hvala ekipi na ugodnom izletu! Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d.
kiki273 Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Svaka čast! Iako nisam nikako mogao s vama u ekšn ipak sam morao navratiti barem 5 minuta pozdraviti se s ekipom. Do sljedećeg susreta LP Quote Nemoguce, nek me neko pljusne da se probudim. HZ popravlja zatvorenu prugu.
hadzibane Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Dakle...BAŠ Vam zavidim...Šmrc,buhuhuhuhhuuuuuu Joj što ja volem tak'e izlete,još bih pogotovo najvoleo da sam bijo s' Vama i posle 20 +++ godina ponovo posetijo Riječku prugu,ali,šmrc,ovog puta nisam mog'o.......Ponovo veliki šmrc zbog toga... Al'... Biće valjda prilike na proleće za desant na Rijeku.Bože zdravlja i para,jerbo sam sa oba momenta dosta utanjio... BTW.Hvala što ste ove lepe slike podelili sa nama običnim smrtnicima.Sve su za ocenu 1100 a ne za 10! . Pozdrav iz Ravangrada. Quote Druže Stari,skrenuo sam s' puta... Sad me jaše i Kurta i Murta.......
Pfaff Posted October 17, 2010 Author Posted October 17, 2010 ... Sve su za ocenu 1100 a ne za 10! . A tek kad velemajstori s tronošcima i teleobjektivima postave svoje fotke (još su na Photoshopu - skidaju mušice i leptiriće s kadrova)... Aaaa-u! I ja sam nestrpljiv, vjeruj Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
seabral Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Iz Zagreba su došle dvije ekipe: Portos + Silver + Drempa i STIB + Marioo + seabral. Naša ekipa je na početku zastala u Vrbovskom ... htjeli smo fotkati putnički iz Moravica. Iz tunela se pojavilo ono čega se svaki dan možemo nagledati i u Zagrebu (Marioo u kadru s desne strane) Nakon dolaska u Moravice, kratimo vrijeme fotkajući vozni park. Karte ionako ne možemo kupiti, čitav prometni ured je nekud otišao na zajednički poduži gablec. Stiže i druga zagrebačka ekipa Napokon se pojavljuje i naš vlak. Ova lokomotiva dalje ne može ... ... ali moći će zato ova ... ... kad se malo izmanevriraju ... Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
seabral Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Face to face ... mislim i na elektre i na fotografe Odlazi ASEA u zabranjenu zonu ... ... žutka ju vraća ... ... i u ovom trenutku odbacuje ... ... i ostaje na svom terenu .... ... dok ASEA polako klizi prema svom ... Poznato lice promatra čitav događaj Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
seabral Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Nakon što smo krenuli iz Moravica, dohvatili smo se prozora ... ... i čoporativno počeli škljocati svojom opremom Prema Brod Moravicama Brod Moravice Jesenski pejzaž u Brod Moravicama Kolodvor Žrnovac Netko mi krade kadar Nema veze, našao sam druga dva Pred Skradom Skrad Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
seabral Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Kupjak Zalesina (iliti ex Sušica ... hvala, Toma ) Pred Delnicama Delnice Slobodan prolaz za dalje U Delnicama vozimo usporedo s Lujzijanom. Ovaj vozač je čuo da će biti oštra zima ... Jesen ... Lokve. Pfaffu se sada sigurno štuca Kolosijek nestaje iza stijene Iza stijene se opet nakratko susrećemo Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
seabral Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Ispred Vrata vidimo bunker, kojeg sam prije par tjedana obilazio s gornje strane A ovuda vozim onda kad ne želim putovati jedanaest i pol sati do Krka Ravnina pred Vratima Vrata Pred vijaduktom u Fužinama Pogled na Fužine s vijadukta Fužine U Driveniku se križamo s IC-om iz Rijeke U Zlobinu se radi krovište Ovuda ćemo se pješice vraćati Odredište - Plase Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
seabral Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Tu se pozdravljamo s riječkom ekipom (Pfaff, Jean, Thomcro) i nas četvorica (Portos, Marioo, Drempa i ja) odmah jurimo prema sačekuši. Imamo informaciju da za 14 minuta kreće teretnjak iz Meje. Ovuda je lakše hodati Ali ne može se uvijek švercati U pravi čas se raspoređujemo na sačekuši i dočekujemo naš teretnjak Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
seabral Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Nakon toga krećemo dalje. Pogled na Krk i čitav Kvarner Put prema idućoj sačekuši Neki su već stigli i guštaju prohladno sunce i još hladniju tekućinu Na idućoj sačekuši nam je netko srušio zaklonište I propisno ga uneredio ... Tri mušketira: Drempa, Portos, Marioo. Četvrti je iza objektiva Duhovne i ostale pripreme za novu seriju fotki Ako se netko pita zašto smo tako obučeni i zakukuljeni, neka pogleda ovo drvo i sve će mu biti jasno kakvi uvjeti ovdje vladaju. Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
seabral Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 U daljini se čuje kloparanje, a uskoro stižu dvije strojne žutke "Da vidim šta sam snimio ... " Novi vlak ... putnički iz Rijeke. Pored pruge je forumaška ekipa u sačekuši Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
seabral Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Nakon putničkog, stiže i jedan teretni Ovdje nas je Drempa napustio, a pridružuje se LLeon, pa ekipa u sastavu LLeon, Portos, Marioo i ja kreće uzbrdo po pruzi prema Zlobinu. Prizor s pruge Na ovom mjestu čujemo zvukove novog vlaka A uskoro ga i vidimo ... Na mjestu gdje smo čekali ovaj vlak, nalaze se ove široke stepenice koje ne vode nikamo. Enigma koju ćemo teško riješiti : Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
seabral Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Hodanje prema Zlobinu ... "Tunel" Detalji s pruge prema Zlobinu I prema dolje Ekipa neumorno gazi ... ... i približava se cilju. Još 1 km do stajališta Zlobin. Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
Recommended Posts