seabral Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Zlobin Kad smo stigli u Zlobin, oglasio se ŽCPR. Uskoro smo vidjeli i zašto. Marioo je fotkao, a Portos upravo fotka Detalji sa i oko stajališta Ekipa Još jednom se oglasio ŽCPR. Ovaj put je to brzi iz Zagreba A nakon njega stiže i naš vlak kojim se vraćamo u Zagreb. Ispratili su nas kiki273, Jean i LLeon, a u vlaku se pridružujemo STIB-u, Silveru i Drempi. Na povratku smo ipak znatno više sjedili nego visjeli po prozorima Još jedno hvala svima za ovo izvrsno druženje Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
egérke Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Nito nije slikal Pfaffovog prijatelja u Lokvama? I niste napomenuli da su Brod Moravice u zavoju... Quote
seabral Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 I niste napomenuli da su Brod Moravice u zavoju... Kaj se to ne vidi na fotkama ? Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
Jean Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Nito nije slikal Pfaffovog prijatelja u Lokvama?I niste napomenuli da su Brod Moravice u zavoju... Neeeee... Sintagma "u zavoju kao Brod Moravice" upotrebljava se kad se karakteristika zavojitosti uoči na nekom drugom kolodvoru ili stajalištu! Quote
Dinko-KA Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Odlično dečki, prekrasne slike jesenskog ugođaja u koji se izvrsno uklapaju žutke sa putničkim i teretnim vlakovima i super fotografi koji uspiju tako dočarati dojam jeseni! Ja sam htio ići s vama, ali nisam išao pošto je školska godina, a osim toga donio sam odluku da neću ići s vama na takve izlete do 1. travnja iduće godine. Zašto? Zato što ću tada navršiti 18 godina odnosno postati punoljetan. Jednostavno mi se neda pregovarati s mojima oko tih izleta, jer oni i tako i tako ne razumiju "što je tako zanimljivo slikati vlakove". A kad postanem punoljetan, ne smiju mi više ništa zabraniti, ja ne moram reći kamo idem i pošto idem, a ne moram niti pregovarati oko ničega. Pa od tada sve ovisi samo o mojem slobodnom vremenu, zdravlju i naravno, o mojoj volji koje će, što se tiče vlakova, uvijek biti. Evo sada sam razjasnio zašto se nisam javljao u temi o dogovorima, a da znate i za ubuduće ako nešto još bude tijekom ove zime. Quote Stari Bl-ovci su zakon!!!
Ćiro_bos Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Da ne duljim, prava ekspedicija u pravo vrijeme....Posebno me oduševljava broj učesnika ovoga druženja, mada su i jesenski motivi sa pruge lijepi i zanimljivi. Pozdrav za ekipu...pravi ste! Quote Posavina exspres
STIB Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Napravili smo za početak jednu milenijsku koju je slikao STIB...Evo te slike: Ostale slike i filmovi stižu uskoro... Quote _______________________ Pozdrav iz Zagreba
Roni Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Zdravo! Odlicno! Quote Pozdrav, Roni http://raildata.info
STIB Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Odlicno! Hvala (u ime svih), ali ima još dosta neobjavljenog materijala.Keep watching! Quote _______________________ Pozdrav iz Zagreba
drempa- tzv-v7 Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Onda i da ja stavim nešto svojih slika mada sam ja više se bazirao na video Moravice Putem U tunelu vagon samo za nas iznutra dalje putem panorama Quote
drempa- tzv-v7 Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Onda su me zamolili da napravim milenisku sa prometnikom iz Plasa Quote
drempa- tzv-v7 Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 1061-101 staje na stanici Brod Moravice Quote
STIB Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Moj doprinos će biti kronološki i popraćen uglavnom slikama i filmovima iz malo drukčijih kuteva od onih koje su već viđene. Odmah moram reći da je cijeli ovaj "desant" bio uspješan u svakom pogledu: - dobro isplaniran u pogledu lokacija - dobro pogođen vremenski (u odnosu na svijetlo, dan u tjednu, godišnje doba) - optimalan broj sudionika - prilično gust i raznolik promet Nedostajala je još samo koja karavela da svojim zvukom (pri penjanju) još više uljepša railfanovski doživljaj. (1) Vrbovsko Na početku par slika i jedan film iz Vrbovskog. Već ste vidjeli par slika "odozdo", ja sam ostao iznad tunela i čekajući vlak (tj. mađara) uslikao ovo: Stiže mađar iz tunela i staje na kolodvoru: Usput smo vjerojatno riješili i misteriju "Sesvetskog kraljevca": http://zeljeznice.net/forum/viewtopic.php?p=321189#321189 Nastavak ipak tek sutra... Quote _______________________ Pozdrav iz Zagreba
drempa- tzv-v7 Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 1061- 101 dolazi po 1141-389 u Moravicama Quote
STIB Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Moravice su već dobro opisane i ilustrirane, dodajem samo još jedan film dolaska vlaka 4000 (s kojim na kraju nije došao nitko od forumaša) i zamjenu lokomotiva Još nekoliko slika koje ilustriraju zamjenu lokomotiva. Vrijeme je tu još bilo prilično oblačno i maglovito, pa su takve i slike. Viđeni fotografi: Quote _______________________ Pozdrav iz Zagreba
STIB Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Kretanje iz Moravica i nekoliko kadrova usput (dolazak i odlazak iz Delnica) su u slijedećem filmu: Izabrali smo ovaj vagon: a ne ovaj s novim ali neudobnim sjedalima: iako skoro nitko nije sjedio duže od par minuta, većinu vremena smo proveli na prozorima. Žutka Bond (007) u Delnicama čeka svoj vlak (kontejnerski): Prelazimo staru riječku cestu (tunel i zavoj kod Donje Dobre): Quote _______________________ Pozdrav iz Zagreba
STIB Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Prometnica u Brod Moravicama je stidljivo oborila pogled: Kupjak (?): U tunelu Kupjak (sigurno): Tunel Zalesina Pogled ravno dolje s mosta u Fužinama: Quote _______________________ Pozdrav iz Zagreba
STIB Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Kao što je već spomenuto, osim same vožnje uživali smo i u prekrasnim bojama jeseni. I ove godine se potvrdilo ono što je spomenuto na početku - treći vikend u listopadu je šuma najšarenija! Ovog pogleda na more iznad Plasa sjećam se još iz djetinjstva (doduše tada nije bilo toliko industrije dolje): Quote _______________________ Pozdrav iz Zagreba
STIB Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Prije dolaska u Plase snimio sam još dva filma. Križanje s brzim iz Rijeke u Driveniku: Vožnja na mjestima gdje ćemo kasnije napraviti još puno slika i filmova: Quote _______________________ Pozdrav iz Zagreba
Thommo Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Uuu, super fotke, ekipa! Moj limač je ovaj vikend imao 2. rođendan, pa nisam bio raspoloživ. Neki drugi put! Jedna stvar me zanima: ovi teretnjaci prema Zg, s tandem vučom, što su prevozili? Izgledaju napunjeni do pola, a kad voze ugljen teret se vidi s perona bez problema. Željezna ruda? Quote Društvo prijatelja željeznice Štacion - Rijeka • http://www.stacion.hr/
drempa- tzv-v7 Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 1061- 101 odlazi sa 1141-389 u Moravicama na izbačaj Quote
Pfaff Posted October 17, 2010 Author Posted October 17, 2010 Moj limač je ovaj vikend imao 2. rođendan, pa nisam bio raspoloživ.Turbo limač!ČESTITKE! Jedna stvar me zanima: ovi teretnjaci prema Zg, s tandem vučom, što su prevozili? Izgledaju napunjeni do pola, a kad voze ugljen teret se vidi s perona bez problema. Željezna ruda? Bo? Mislim da nitko nije baš uzorkovao teret, ali prema mogućnosti izbora, rekao bih da si u pravu... Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Recommended Posts