josip Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 (edited) Svaka čast na fotki. Čitam sada tekst ispod, kaže:" HŽ bi mogao ovaj vlak imat već do 2005". :lool :lool :lool Edited February 14, 2011 by josip Quote Flickr account
mali.paja Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 Seabral, dobre su ti ove arheološke iskopine! A trebao si doživjeti da sjediš u fićeku ili škodilaku na aveniji i čekaš da prođe vlak za Velesajam, a između zgrada i preko ulice dimi 22! Ja sam bio na Velesajmu kad je dimila 33 serija. Bilo je to '71 ili'72 godine. Nakon završetka sasjma (mislim da je bio jesenski) izvlačili su vagone. Quote
sittingbull Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Parnjače su dimile kroz Trnsko tamo negdje do 1975. Bilo je buke ako sam otvorio prozor i gledao van. Dečki su znali zafučkat parom ako se kakav komad pojavio na prozoru. Na križanju sa današnjom Av. Dubrovnik stajao je manevrist s crvenom zastavicom i mahao, zaustavljajući fićeke i 101, koju bubu. Ulica je bila dvosmjerna, a tramvaj samo u 10 godišnjem planu. Pendolino je prošao vlastitm pogonom za jesenski velesajam, cijelo Trnsko uz prugu bilo je na prozorima gledajući to čudo. Zadnja kompozicija prošla je negdje 1996-7. Negdje 2000-1. uklonjena je pruga preko Av. Dubrovnik. Danas su samo nosači semafora iznad avenije, ostalo je uklonjeno. Quote howgh
drstoka Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Ulica je bila dvosmjerna, a tramvaj samo u 10 godišnjem planu. Pretpostavljam da nemaš sliku ali ipak ne mogu odoljeti da ne pitam. Quote #1 truth hurts #2 It's hard not to hate..
ivan.h Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 U nekoj drugoj temi sam već postavio link na ovu fotku Inače, radi se o On-line muzeju naselja trnsko. Ima još dosta fotki izgradnje i ponešto fotki željezničke tematike. Quote
sittingbull Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Pretpostavljam da nemaš sliku ali ipak ne mogu odoljeti da ne pitam. Nažalost nemam! Moram malo proguglati... pretekli me Quote howgh
pikoc89 Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Ima nesto na ovoj slici... Vjerojatno je pruga do velesajma u pitanju... https://picasaweb.google.com/muzej.trnskog/ArhivRadojevi#5274152469071707186 Quote Down around the corner, half a mile from here
pikoc89 Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Parnjače su dimile kroz Trnsko tamo negdje do 1975. Bilo je buke ako sam otvorio prozor i gledao van. Dečki su znali zafučkat parom ako se kakav komad pojavio na prozoru. Na križanju sa današnjom Av. Dubrovnik stajao je manevrist s crvenom zastavicom i mahao, zaustavljajući fićeke i 101, koju bubu. Ulica je bila dvosmjerna, a tramvaj samo u 10 godišnjem planu. Pendolino je prošao vlastitm pogonom za jesenski velesajam, cijelo Trnsko uz prugu bilo je na prozorima gledajući to čudo. Zadnja kompozicija prošla je negdje 1996-7. Negdje 2000-1. uklonjena je pruga preko Av. Dubrovnik. Danas su samo nosači semafora iznad avenije, ostalo je uklonjeno. Kako je pendolino mogao vlastitim pogonom doc do velesajma kad pruga nije nikad bila elektrificirana. Mislim da nije uopce mogao po hrvatskoj prometovati osim po rijeckoj pruzi zbog 3kv... Quote Down around the corner, half a mile from here
egérke Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Kako je pendolino mogao vlastitim pogonom doc do velesajma kad pruga nije nikad bila elektrificirana. Na zalet... Quote
mali.paja Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Kako je pendolino mogao vlastitim pogonom doc do velesajma kad pruga nije nikad bila elektrificirana. Mislim da nije uopce mogao po hrvatskoj prometovati osim po rijeckoj pruzi zbog 3kv... Pa tko je rekao da je došao vlastitim pogonom? Manevra ga je dogurala. Ja sam bio u tom Pendolinu na velesajmu. Imao je i svoj posebni energetski vagon. Iz njega je snabdjevan strujom. Isto tako taj vagon je davao struju kad je vlak prometovao po našim prugama. Čak i u dolazu nama preko Slovenije nije koristio svoj pogon nego ga je vukala SŽ lokomotiva. Zašto mu je bila potrebna struja? Vlak je dosta uzak i klaustrofobičan. Prozori su mali, koji se nemogu otvarati. Potrebna je struja bila za klimu, WC, uređaje i slično. Energetski vagon je bio FS sa dizel agregatom. Quote
egérke Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Pa tko je rekao da je došao vlastitim pogonom? Pendolino je prošao vlastitm pogonom za jesenski velesajam, cijelo Trnsko uz prugu bilo je na prozorima gledajući to čudo. Quote
Mili Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Svaka čast na fotki. Čitam sada tekst ispod, kaže:" HŽ bi mogao ovaj vlak imat već do 2005". :lool :lool :lool Ali zato je HŽ kupio ICN, i baš se usrećio. Pa vjerojatno nije smio doći vlastitim pogonom i da je postojala kontaktna mreža sve do velesajma, kada nije homolongiran za hrvatske pruge. Ili je? Quote railfanovi
mali.paja Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Pendolino je prošao vlastitm pogonom za jesenski velesajam, cijelo Trnsko uz prugu bilo je na prozorima gledajući to čudo. Informacija je netočna. Kako je mogao proći na vlastiti pogon kad nije bilo struje? Ni dizel lokomotive koje su bile izlagane na velesajmu nisu nikad išle na svoj pogon. Uvijek ih je manevra postavljala i izvlačila. Quote
nbucic Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Parnjače su dimile kroz Trnsko tamo negdje do 1975. Bilo je buke ako sam otvorio prozor i gledao van. Dečki su znali zafučkat parom ako se kakav komad pojavio na prozoru. Na križanju sa današnjom Av. Dubrovnik stajao je manevrist s crvenom zastavicom i mahao, zaustavljajući fićeke i 101, koju bubu. Ulica je bila dvosmjerna, a tramvaj samo u 10 godišnjem planu. Pendolino je prošao vlastitm pogonom za jesenski velesajam, cijelo Trnsko uz prugu bilo je na prozorima gledajući to čudo. Zadnja kompozicija prošla je negdje 1996-7. Negdje 2000-1. uklonjena je pruga preko Av. Dubrovnik. Danas su samo nosači semafora iznad avenije, ostalo je uklonjeno. Pa evo zato se spominje vlastiti pogon. Kolega se malo zabunio Quote https://nikola.bucic.me/
sali Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 Arhiv s fotkama pruge iz 1999. .......ili nešto više o novozagrebačkom naselju Trnsko ( Emisija HTV-a -"Slikovnica" posvećena novozagrebačkom naselju Trnsko) ...,naravno koga zanima....željeznica,pruge,vlakovi,nezobilazni su dio između ostalog ove zanimljive TV slikovnice ....... http://www.youtube.com/watch?v=zJWoy24RAiI Slikovnica - Trnsko 2.dio http://www.youtube.com/watch?v=mu2kY5OQTXM&feature=related Srdačan pozdrav ! Quote
sittingbull Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Pa evo zato se spominje vlastiti pogon. Kolega se malo zabunio Ma zaboravio stavit "..."! Ispričavam se... Quote howgh
danijellikar Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Iza ŽCP-a je skretnica gdje su se odvajali vlakovi prema Velesajmu. Bilo pa prošlo ... Ali je interesantno da je skretnica postavljena kao da će upravo tamo nešto ići... Quote Danijel
Recommended Posts