Dragi forumaši zeljeznice.net, budući da je od 27.11.2019. omogućen upload fotografija na forum, molim vas da koristite isključivo forum za upload fotografija, kako bi izbjegli probleme s nestankom fotografija, koje smo imali u prošlosti. Upute za postavljanje fotografija se nalaze na ovoj poveznici.

 

Jump to content
zeljeznice.net

ivan.h

Članovi
 • Content Count

  83
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Location
  Zg
 1. ivan.h

  ivan.h

 2. Trebala bi bit Gyula. http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Railroad-Gyula.jpg
 3. Tih 150 metara vlak pri brzini od 65 km/h prijeđe za 8,3 sekunde. Sad zamisli šleper od 30 tona koji stane ispred pruge i onda ponovo kreće na laganoj uzbrdici. Po zakonu je jasno da je kriv vozač kamiona, ali po meni je problem dosta širi. Koliko sam shvatio, s druge strane je industrijska zona i često prelaze kamioni. Pitanje je zapravo zašto je uopće dozvoljeno korištenje takvog prijelaza? Zašto je izdana dozvola za izgradnju takvog prijelaza bez da je riješeno pitanje sigurnosti?
 4. Neprovjerena informacija kaže da se navodno urušio tunel na lokomotivu i prepolovio ju (!?).
 5. ivan.h

  Buka

  Jel taj zvuk popraćen i trzajem kompletnog vagona? Ne vozim se baš često, ali sam primijetio zvuk i trzaj. Kao da postolje "preskakuje" dok se zakreće. Jel se to uopće može dogoditi?
 6. Kad se upali signal na ŽCPR-u, semafor se prebacuje na trepčuće žuto. U toj situaciji prednost imaju oni na Remetinečkoj. Nakon rekonstrukcije raskrižja prije koju godinu situacija je malo bolja nego prije jer sad auti iz Remetinečke (od rotora) i iz Remetinečkog gaja imaju posebnu traku pa mogu pričekati prolazak vlaka ispred semafora bez da smetaju ostalima. Jedino na Remetinečkoj iz smjera Karlovca je samo jedna traka.
 7. Jaaaako dugo vremena je pisalo "rođeni konj". Onda je bik uređivan nešto pa je prebojan. Ponovno je netko napisao "rođeni konj". Prije koju godinu je netko dopisao ne - "(ne)rođeni konj". Uostalom, STIB je u svojem putopisu fotkao tog bika. Vidi se i tekst. http://zeljeznice.net/forum/viewtopic.php?p=208041#208041
 8. http://www.suvremena.hr/3703.aspx Ista ta fotka tu stoji uz članak koji priča o članku objavljenom u ljubljanskom Dnevniku. Možda je fotkano negdje u Sloveniji?
 9. ivan.h

  Malo zabave ... II

  Vjerojatno ima samo pravi alat... Na primjer, Addon za Firefox: TinEye Reverse Image Search. Funkcionira slično kao Google - date mu sliku, a on vam pronađe još mjesta gdje se na netu takva slika pojavljuje. Onda ih samo poredate po kvaliteti i evo ga: http://img89.imageshack.us/img89/6011/bluescreenofdeathsw0.jpg Općenito je to dosta korisna stvar u situacijama kad naletite na neku zanimljivu sliku, ali je loše kvalitete. Jedini je problem da baza slika nije baš beskrajno velika.
 10. "Premalo vremena između prskanja i prolaska vlaka..." Po ovim fotografijama se ne bi baš reklo... Osim ako se pod dovoljno vremena ne misli na zatvor pruge od par tjedana i/ili prvog dugotrajnog pljuska.
 11. Na onoj snimci s You Tubea pogledajte prugu na 5:25... Ovakva boja tračnice definitivno nije normalna. Je li moguće da je to na tračnici nastalo kao posljedica izlijetanja ili je to možda uzrok nesreće?
 12. Ovo je blog autora tog pravopisnog priručnika, inače profesora na FER-u. Može se pronaći nekoliko članaka koji se tiču željeznice. Na jedan takav vodi link...
×
×
 • Create New...