Jump to content

ivan.h

Članovi
  • Posts

    83
  • Joined

  • Last visited

About Me

  • Location
    Zg

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ivan.h's Achievements

0

Reputation

  1. U nekoj drugoj temi sam već postavio link na ovu fotku Inače, radi se o On-line muzeju naselja trnsko. Ima još dosta fotki izgradnje i ponešto fotki željezničke tematike.
  2. ivan.h

    Trokut DEF

    http://picasaweb.google.com/muzej.trnskog On - line arhiv Muzeja Trnskog. Ogroman broj fotografija od razdoblja izgradnje Trnskog i okolnih naselja pa sve do danas. Ima nešto fotografija željezničke tematike koje uglavnom prikazuju DEF trokut, ali još uvijek nisam uspio pronaći fotografiju starih metalnih podvožnjaka... EDIT: http://picasaweb.google.com/muzej.trnskog/IzvoriRemetinec#5274198369187122754 Jel to to? Malo (puno) smeta ovo drvo u sredini.
  3. ivan.h

    Trokut DEF

    Obzirom da se radi o mojem terenu, osjećam se p®ozvanim još par stvari prokomentirati i dopuniti. Za početak: Tu gdje sam stavio crvenu točku (približno). Pogled je u smjeru strelice! Moja je baka, rođena 1928., za ljude koji žive u toj zgradi uvijek govorila da žive u "vaktarni"... Pokraj tvornice Klara do prije godinu - dvije je postojao kolosijek koji je bikom završavao uz sam ŽCPR. Prema položaju drugih ostataka kolosijeka koji se vide na fotografiji (http://img11.imageshack.us/img11/6396/9l0221072.jpg) čini se da su tamo postojala čak dva kolosijeka... Sama "vaktarna" nalazi se nasuprot bivše tvornice Bratstvo (sada Oktal Pharma) gdje je možda bilo još kolosijeka pa bi sve to moglo značiti da je gore spomenuta zgrada bila zapravo neka vrsta kolodvorske zgrade . Malo vjerojatno, ali moguće. Pokušat ću još istražiti. Još jedna sitnica... Ovo: je fotografija koja bi spadala i u tramvajsku infrastrukturu. Ako se ne varam, objekt s plavim vratima je ZET-ova ispravljačka stanica. (OT: Nigdje na forumu nisam pronašao fotografije ispravljačkih stanica. Trebalo bi to malo istražiti i fotkati... )
×
×
  • Create New...