Toma Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 19. rujna navecer sam bio u Zapresicu. S obzirom da sam odlucio da cu se (radi krize ) manje voziti automobilom - isao sam vlakom. Klasicna ruta - autom do Kustosije, i onda prigradskim do Zapresic Savske. To je bila vecer u kojoj je prema Zagrebu dolazio vodeni val iz Slovenije, pa sam, zajedno sa vecinom ostalih putnika, pazljivo gledao kroz prozor od Podsuseda do Zapresica. Vode ja zaista bilo mnogo - nogometno igraliste par desetaka metara od stajalista Podsused je bilo pod vodom, ona kuca jos par desetaka metara zapadnije takodjer, kao i citavo podrucje do toka rijeke Krapine, tj. do nasipa koji na tom mjestu spaja pruzni nasip sa visokim nasipom obilaznice. U mraku je citavo podrucje izgledalo prilicno zlokobno, a strojovodja je prokomentirao da je situacija opasna i za prugu. Nasrecu - pokazalo se da nije imao pravo. Sutradan sam odlucio sa fotoaparatom otici u Zapresic, i odsetati se od stanice do nasipa kod zeljeznickog mosta preko Krapine. Nazalost, citav dan nije bilo vremena za poduhvat, pa sam na kraju na lokaciju otisao predvecer - vlakom 8072 u 17.33 sa Kustosije. Sa vlaka sam otisao u Zapresicu u 17.47, i otputio se prema mostu - bilo je lijepo vecernje nisko sunce koje je fotografije zasitilo lijepim bojama i dugim sjenama. Iz smjera Zagreba u Zapresic ulazi radno vozilo - 98 78 9120 571-9. Signal D1... ... i nakon njega D2 i D3... Pragovi - vjerojatno stari i spremni za rashod. Nisam se nikad pitao sto se radi sa starim pragovima. Vlak 8081 i madzar 016. Detalj kontaktne mreze. Natpisna tabla i njena sijena. Telefon i 'sjenski' autoportret. Stizem na lokaciju, i trazim najbolju poziciju za fotografiranje. Voda je zaista visoka - u bunker se inace bez problema moze uci. 7800 ide prema Dobovi... ...priblizava se mostu... ... i prelazi preko njega. Nastavak slijedi! pozdrav toma Quote Three Blind Mice
Toma Posted September 21, 2010 Author Posted September 21, 2010 Ovo je spremiste zapresickih strojeva i vozila za ciscenje snijega. Nazalost, ocito se nije stiglo isprazniti na vrijeme, i poplavljeno je zajedno sa citavim inventarom. Ovaj kamioncic nazalost ne ceka blistava buducnost; no jucer je bio zahvalan motiv za fotografiranje - baca lijep odsjaj na povrsinu vode... Pogled u stranu na kojoj je inace Sava - trenutno je mnogo blize - i svuda uokolo. 3017 stize iz Varazdina... ... i prelazi preko mosta. Trazim kadar za iduci vlak... Ovaj mi se cini dobar Dolazi 3014... ... i prelazi preko mosta. Iduci 'ulov' je 414 - novo obojena 1142 sjaji! Mozda cak i previse na vecernjem suncu. Sunce je vec zaista nisko - krenuti cu prema Zapresicu - ovo je posljednja fotka! Uzivajte! pozdrav toma Quote Three Blind Mice
dfranc Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 Fine fotke! Quote http://sites.google.com/site/hpdprpa2/
egérke Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 Nisam se nikad pitao sto se radi sa starim pragovima. Peče se rakija. Quote
drempa- tzv-v7 Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 Nisam se nikad pitao sto se radi sa starim pragovima. Peče se rakija. Imaju oni i još bolju primjenu idalni su zbog vrste drveta od koje jesu da su jako toplinski kaloriče vrijednosti i dugo gore za još jednu primjenu a to je pečenje odojka ili janjetine . Quote
josip Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 Nisam se nikad pitao sto se radi sa starim pragovima. Peče se rakija. Imaju oni i još bolju primjenu idalni su zbog vrste drveta od koje jesu da su jako toplinski kaloriče vrijednosti i dugo gore za još jednu primjenu a to je pečenje odojka ili janjetine . Koriste se i za bočališta Quote Flickr account
seabral Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 Kratki poplavni putopis Da, putopis nije dugačak, ali obiluje prekrasnim fotkama. Zaista gušt za gledati. Bravo, Toma i hvala ti ! Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
egérke Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 Nisam se nikad pitao sto se radi sa starim pragovima. Peče se rakija. Imaju oni i još bolju primjenu idalni su zbog vrste drveta od koje jesu da su jako toplinski kaloriče vrijednosti i dugo gore za još jednu primjenu a to je pečenje odojka ili janjetine . Sprega željeznice i dobre papice se još jednom pokazuje u punom sjaju. Quote
Stanley Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 Kratki poplavni putopis Da, putopis nije dugačak, ali obiluje prekrasnim fotkama. Zaista gušt za gledati Slažem se. Fotografije su stvarno prelijepe. Trebalo bi neke od njih ubaciti u izbor za izložbu KLJŽ. A što se pragova tiče, egérke je u pravu - idealni su za loženje kad se peče rakija. Isprobali (pokojni) tast i ja na pragovima sa Bogojevačkog mosta. A da me netko ponudi janjetinom ili odojkom koji su pečeni na vatri od pragova - hvala lijepa, radije bih ostao gladan. Quote Serija 05 je zakon!
hadzibane Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 JAko lepo Toma.Kratko - ali jasno. Jaaako puno poplava sam video u Hrvatskoj počev od 19 -20.09,dosta toga slikao,te situacija nije nimalo ružičasta.No,valjda će biti okay...U okolini Koprivnice pogotovo je izraženo povodnje...Ali hajje,nadajte se najboljem i da će se vodurina povući što pre. Mi smo u Vojvodini sa tim imali problema pre par meseci,ali sad je , Bogu hvala, sve okay. Quote Druže Stari,skrenuo sam s' puta... Sad me jaše i Kurta i Murta.......
Zeus Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 Bravo Toma. Fotke su ti uistinu prekrasne. A da me netko ponudi janjetinom ili odojkom koji su pečeni na vatri od pragova - hvala lijepa, radije bih ostao gladan. I ja isto. Quote
dnovakovic Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 Toma je krenuo Transsibom do obala Pacifika i onda se našao na obalama nabujale Save. Toma bez ljutnje, ali ja čekam da kreneš iz Novosibirska ! Quote Pozdrav iz Osijeka !
Toma Posted September 21, 2010 Author Posted September 21, 2010 čiji je onaj treći vagon na 414? Hvala svima na komentarima! Treci vagon je SBB-ov! Sto se Novosibirska tice, krecemo veceras, za cca 1 sat pozdrav toma Quote Three Blind Mice
Roni Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 Zdravo! Odlicne slike, ni sam znao da se tamo tako dobro pruga vidi. Quote Pozdrav, Roni http://raildata.info
milepaclo Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Fotke su fenomenalne, dapače može se reći idilične. Ali znamo da je voda bila skoro pa do grla. Quote
ivog Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Voda, voda.. Tak puno vode nisam videl već neko vrijeme.. Kad već nemamo neku prugu uz more, ovo je prilika da vidimo kako to donekle izgleda.. Lijepo Toma.. Quote
Recommended Posts