Portos Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 Dolazi tramvaj kojim ćemo se provozati novom tramvajskom prugom do Bikare. Svi ulazimo na prednja vrata i plaćamo karte. Ja se predstavljam vozaću i ostajem stajati pokraj njega na peronu. Na Trgu Ante Starčevića Tramvaji na liniji Zeleno polje-Višnjevac Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d.
Portos Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 Kolodvorac je nekada skretao desno, ali mi idemo ravno, prugom koja je u prometu tek par godina. Ova dionica bila je davno sagrađena, ali je kopletna dionica do Mačkamame puštena u promet prije 2 godine Tramvajem ispod željezničke pruge Mačkamama Mi krećemo najnovijom, jednokolosiječnom prugom. Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d.
Portos Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 Prva mimoilaznica Na drugoj nas je zatekao zatvoren semafor Imam vremena za fotku... ...jer je tramvaj iz suprotnog smijera još daleko Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d.
Portos Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 Krećemo Mimoilaznica Stanica Ovdje se vozi oprezno zbog trase pokraj kuća i vozila koja skreću Za prolaz kroz rotor potrebno je daljinskim iz tramvaja osobnim vozilima na semaforima ukljućiti crveno svijetlo Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d.
Portos Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 Forumaši u tramvaju Na idućoj mimoilaznici čekaju nas Pruga dalje ide sredinom ceste Posljednja mimoilaznica Okretište Unutrašnjost našeg, obnovljenog T3 Tramvaj super ubrzava i koći, udoban je i ne lupa niti škripi u zavojima, sjedala su udobna, unutrašnjost uredna. Putnici kulturni i pristojni, svi ulaze na prednja vrata, validiraju karte, kada bi barem tako bilo u Zg Primjedba što tramvaj nema klimu za vozača, samo ovlaživać prostora, šteta što se modernizacijom nije ugradila klima. Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d.
Portos Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 Povratak Prilazak kružnom toku, uključivanje semafora Onaj ispred htio je izaći iz dvorišta. Predomislio se. Lijevo od nas su desni skretaći Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d.
Portos Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 Pruga je zauzela puno bivših parkirališnih mjesta Iz ovog smijera ne idemo u skretanje On ide Zadnja mimoilaznica prije Mačkamame Odavde je dvokolosiječna pruga Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d.
Portos Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 Bivše početno stajalište Mačkamama Dalje ćemo trasom bivšeg "Kolodvorca" I ovo desno skretanje je opasno Mi izlazimo tramvaj odlazi Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d.
Portos Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 Opet na Osiječkom kolodvoru Nakon vožnje do Bizovca i prugom do Belišća pri povratku prelazimo preko Podravske magistrale. Ulazak u Bizovac "Srce" Macose. MAN motor Hidraulični VOITH prijenosnik Kardan Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d.
Portos Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 Iz Našica dolaze 2 Macose U Bizovcu ih čeka "naša" Macosa, upravo pristigla iz Belišća Nemodernizirana vs Modernizirana Dok majstori kuplaju našu Macosu sa dvije pristigle, iz pravca Osijeka dolazi četvrta Macosa 3+1+Stanley (viđeni fotograf) Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d.
Portos Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 Fotka za KLJŽ kalendar za 2010g. Odlaze Na Pivu & Pizzi Stiže naš prijevoz do Zagreba Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d.
Portos Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 Konačno pravi vagon sa udobnim sjedalima, 9 kupea, bez klime i prozorima na otvaranje Križanje sa teretnim "Repa expressom" u Našicama Industrijski kolosijek u Našicama Našićki zavoj Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d.
Portos Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 Još jedan putnički u kolodvoru ??? Đurđenovac ex industrijski kolosijek ex DIP-a Naš lijepi WRe U Koprivnici promjena smjera i lokomotive Tu je i putnički za Zg sa 1 141384 koja se neki dan zajedno sa 387 vratila iz otkomande iz Ploća. Za kraj Macosa u Križevcima, tek pristigla iz Bjelovara I dakako filmići koje sam stavio danas prijepodne Do idučeg putopisa Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d.
STIB Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 Kolodvorac je nekada skretao desno, ali mi idemo ravno, prugom koja je u prometu tek par godina.Šta mogu kad me ovakve svari odmah "ubodu" u oči:Kolodvorac je nekad ovdje skretao lijevo Ne znam da li je već negdje bilo napisano, ali imam pitanje: Postoji li još kakva zaštita od toga da tramvaj prođe kroz "crveno" (ignorira semafor) i krene na jednokolosiječnu prugu kad ne smije? Na primjer, automatsko iskopčavanje struje... Quote _______________________ Pozdrav iz Zagreba
Pfaff Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 Ne mogu si pomoći, al' ovi debeljuškasti osječki trajvani su mi strašno simpa... Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Jura Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 Na primjer, automatsko iskopčavanje struje... Ako se ne varam, negdje sam pročitao da je u pitanju točno takva vrsta zaštite. Quote
tramvajac 92 Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 Još samo malo zgradu srediti (možda malo više), malo same perone i imali bute kolodvor za prste lizati.. Inače u planu je rekonstrukcija OS kolodvora Quote
ivog Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 Eh, nešto sporo idu filmići na yubitubi, pa zasad samo dva.. Trostruka macosa za Os.. Našićki zavoj.. Quote
Portos Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 Kolodvorac je nekada skretao desno, ali mi idemo ravno, prugom koja je u prometu tek par godina.Šta mogu kad me ovakve svari odmah "ubodu" u oči:Kolodvorac je nekad ovdje skretao lijevo Super. Umjesto da u postu ispraviš moju grešku nastalu brzopletošću što je TVOJ POSAO kao MODERATORA, ti mene, koji itekako znam kamo je kolodvorac skretao ovako javno ispravljaš. Stibe... Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d.
Fox Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 e zagrepčani uvijek dolazite ikognito ko neka tajna služba trebali ste staviti na na forum da dolazite ima nas nekolko još iz Osijeka koji bi vam se rado pridružili Quote
Vedran Zeman Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 Još jedan putnički u kolodvoru ???http://i85.photobucket.com/albums/k59/portosmedex/Pleternica%20Osijek%202009/p85.jpg Ovo je ubrzani 981. Quote "Propis je tu. Al' kakva korist od njega?"
seabral Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 Nakon što sam pregledao ovo obilje materijala, vidim da ste se svi skupa stvarno dobro proveli. Srećom, Slavonija skriva još mnogo zanimljivih željezničkih tema, pa se nadam da ću vam se idući puta moći pridružiti. Hvala svima na interesantnim prilozima ... Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
ivog Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 Križanje s "Repa express".. Polazak iz Belišća.. Quote
Stanley Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 e zagrepčani uvijek dolazite ikognito ko neka tajna služba trebali ste staviti na na forum da dolazite ima nas nekolko još iz Osijeka koji bi vam se rado pridružili Je li? A što je ovo? http://zeljeznice.net/forum/viewtopic.php?t=10443&start=0 Još smo pozvali vas Slavonce da nam se pridružite. A da ćemo produžiti do Osijeka i Belišća odlučili smo tek na samom putovanju. No, idući put ćemo se najaviti na vidljivijem mjestu (recimo pod Razno). Quote Serija 05 je zakon!
narcis Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 Kapa dolje ekipi na ovome izletu i predivnim fotkama, definitivno moram malo prošarati po Slavoniji ove zime. Quote
Recommended Posts