Brunoh Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 28.12.2007. Zvečaj Oštarije Ogulin Kakav je to način? Gomirje Delnice Lokve Ostatak sljedi u srijedu, a ja sad moram iti Quote
Pula-Terminal Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 http://img98.imageshack.us/img98/7911/p1150841ca2.jpg Đizs krajst Quote TEK otvoreno! - http://ships.forumj.biz/index.htm http://commons.wikimedia.org/wiki/User:Orlovic/Railway <- moje slike
Stanley Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 28.12.2007. Još jedna lijepa reportaža, čestitam. I jedno pitanje: je li ovo tunel Kupjak? Mogao bi biti, jer je na idućoj slici kolodvor (ukrižje) Zalesina. Quote Serija 05 je zakon!
seabral Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 I jedno pitanje: je li ovo tunel Kupjak? Mogao bi biti, jer je na idućoj slici kolodvor (ukrižje) Zalesina. Pitam se na osnovu čega pokušavaš pogoditi koji je to tunel ? Meni su svi tuneli iznutra isti ... Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
bubimir_1 Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 I jedno pitanje: je li ovo tunel Kupjak? Mogao bi biti, jer je na idućoj slici kolodvor (ukrižje) Zalesina. Pitam se na osnovu čega pokušavaš pogoditi koji je to tunel ? Meni su svi tuneli iznutra isti ... Po redoslijedu stanica pretpostavljam.. Npr, između A i B taj tunel Quote Jedino me zora, ko najvjernija žena, svako jutro čeka raširenih ruku...
Vice Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 Da, i to su ti smrznuti vagoni http://img98.imageshack.us/img98/7911/p1150841ca2.jpg Quote
Stanley Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 I jedno pitanje: je li ovo tunel Kupjak? Mogao bi biti, jer je na idućoj slici kolodvor (ukrižje) Zalesina. Pitam se na osnovu čega pokušavaš pogoditi koji je to tunel ? Meni su svi tuneli iznutra isti ... Po redoslijedu stanica pretpostavljam.. Npr, između A i B taj tunel Točno, po redoslijedu (ovaj put unatrag, tj. od Zalesine u rikverc). A sad... jesu li baš svi tuneli iznutra isti? Ja ih dijelim na dvije vrste: oni kojima s ulaza vidiš izlaz i oni kojima ga ne vidiš. Probajmo jedanput propješačiti kroz tunel Kupjak i tunel Zalesina, razlika je nešto više od 1.000 m. Quote Serija 05 je zakon!
thomcro Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 ... Probajmo jedanput propješačiti kroz tunel Kupjak i tunel Zalesina, razlika je nešto više od 1.000 m. Šta ima takvih frikova na forumu koji bi se upustili u takvo što? Brrr ... jeza me 'vata od same pomisli ... škuro ... vlažno ... dugo, ne vidiš svjetla ni sim ni tam ... a Žutka tamo negdje u mraku čuči . Quote
Vice Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 ... Probajmo jedanput propješačiti kroz tunel Kupjak i tunel Zalesina, razlika je nešto više od 1.000 m. Šta ima takvih frikova na forumu koji bi se upustili u takvo što? Brrr ... jeza me 'vata od same pomisli ... škuro ... vlažno ... dugo, ne vidiš svjetla ni sim ni tam ... a Žutka tamo negdje u mraku čuči . a zaboravija si na jezive mosure šta vise sa stropa tunela Quote
Brunoh Posted January 9, 2008 Author Posted January 9, 2008 I jedno pitanje: je li ovo tunel Kupjak? Mogao bi biti, jer je na idućoj slici kolodvor (ukrižje) Zalesina. Pitam se na osnovu čega pokušavaš pogoditi koji je to tunel ? Meni su svi tuneli iznutra isti ... Po redoslijedu stanica pretpostavljam.. Npr, između A i B taj tunel Mislim, kolko se sječam da to nije Kupjak. Mislim da je negdje iza Kupjaka. Quote
Brunoh Posted January 9, 2008 Author Posted January 9, 2008 Evo obećanog drugog djela , Spust poslje Škrljeva Sušak Ulaz u Rijeku Postoje li kakvi strahovi kad ovi ljudi idu u podrum? Evo Drstokine ljubimice u Škrljevu, samo od kad ima pantograf? Jaj ne, to je kornjača iza! Meja Ljetna slika krčkog mosta Evo nas opet na snijegu Kod Slemena ulazimo u oblak Zalesina, poduže čekanje nagibnjaka Ljudi, drž˝ te lopova Usput koja je brzina na dionici Oštarije - Ogulin? Kad smo išli za Rijeku bila je 100 kmh, a po povratku je bila jedva 40 kmh? I to je to s tog putovanja! Quote
thomcro Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 Mogao si se javit da dolaziš u Rijeku pa bi te netko dočekao. Doduše ne bi bilo crvenog tepiha al' i to se da sredit ako je baš sila. Quote
Brunoh Posted January 9, 2008 Author Posted January 9, 2008 Čuj, kaj se budem javljao. Bili smo samo 15 min u Rijeci i onda nazad za Zagreb. Nisam ni stigao mace posjetiti. Kasnili smo 30 min, pa je i pivica izostala. Quote
thomcro Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 Svejedno si mogao javiti. Barem bi ti mahnuo sa perona. Quote
VICTOR Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 ... Probajmo jedanput propješačiti kroz tunel Kupjak i tunel Zalesina, razlika je nešto više od 1.000 m. Šta ima takvih frikova na forumu koji bi se upustili u takvo što? Brrr ... jeza me 'vata od same pomisli ... škuro ... vlažno ... dugo, ne vidiš svjetla ni sim ni tam ... a Žutka tamo negdje u mraku čuči . Potpuno se slažem. Kao klinac sam se bojao tunela A možeš naletiti i na kostura. Sjetite s misije Paulovac Quote Samo je jedan lučni zagrebački željeznički most: ZELENI MOST (ili Most "Sava")!!!
Ela Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 Prekrasno,fantastično,nemam riječi za ove fotografije Želja mi je da se provozam ovom prugom,naravno u kabini! Quote Pozdrav iz MOSTARA
ruxrux Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Ovo je jako dobro. Mislim, s tim snijegom, nemre bit lose. Quote
Glažar Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 ... Probajmo jedanput propješačiti kroz tunel Kupjak i tunel Zalesina, razlika je nešto više od 1.000 m. Šta ima takvih frikova na forumu koji bi se upustili u takvo što? Brrr ... jeza me 'vata od same pomisli ... škuro ... vlažno ... dugo, ne vidiš svjetla ni sim ni tam ... a Žutka tamo negdje u mraku čuči . Potpuno se slažem. Kao klinac sam se bojao tunela A možeš naletiti i na kostura. Sjetite s misije Paulovac Što bi to bilo strašno? Tunel Kobiljak, ispred Drivenika (od strane Fužina) dug je nešto preko 500 m i osobno sam ga prošao jednom priliko kada smo čekali u Driveniku da završi zatvor pruge. Tunel je u krivini i prošao sam ga bez baterije, nogu na nogu, s praga na prag, za mine ne garantiram da ih nisam gazio ali su mi cipele bile sasvim ok kada sam izašao van. I, zar se nismo dogovorili proći tunel neizgrađene pruge Vrbovsko - Črnomelj, dug je preko 2 km, ali sa dobrim lampama to ne bi trebao biti problem. Quote "Nikada nemojte ljude uzimati zdravo za gotovo"
thomcro Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Sam se ne bi usudio ni za živu glavu sad! U društvu s nekime da ali sam ... nije više moje srčeko tako junačko . Quote
Alen Posted January 12, 2008 Posted January 12, 2008 Koje je ono cudo od pruge slikano u Ostarijama??? Quote
Barney Posted January 12, 2008 Posted January 12, 2008 Ja sam uvijek za setnju kroz tunele. Uostalom, jednom davno napravio sam kratku ali adrenalinom nabijenu setnju izmedju dvije stanice podzemne u Londonu. Bilo je to nakon dugotrajnog i pomnog proucavanja voznog reda i stvarnog mjerenja sto se dogadja kroz nekoliko dana, a imao sam i obavijest o tom gdje se moze skloniti u slucaju sr..., no svejedno je adrenalina bilo na sve strene. Mozga, naravno, nigdje ali kad je takva prilika, tko ukljucuje mozak. Barney Quote Najpametniji čovjek na svijetu je onaj koji je izmislio WC školjku. Nikom nije uzeo mjeru, a svima odgovara.
VICTOR Posted January 12, 2008 Posted January 12, 2008 Ja sam uvijek za setnju kroz tunele. Uostalom, jednom davno napravio sam kratku ali adrenalinom nabijenu setnju izmedju dvije stanice podzemne u Londonu. Bilo je to nakon dugotrajnog i pomnog proucavanja voznog reda i stvarnog mjerenja sto se dogadja kroz nekoliko dana, a imao sam i obavijest o tom gdje se moze skloniti u slucaju sr..., no svejedno je adrenalina bilo na sve strene. Mozga, naravno, nigdje ali kad je takva prilika, tko ukljucuje mozak. Barney Hm...nadam se da nećeš zameriti...ti si lud...ooo hrabar. Te tunel, te nabijene tračnice Na kraju, mogao te kakav bobby uhvatiti Quote Samo je jedan lučni zagrebački željeznički most: ZELENI MOST (ili Most "Sava")!!!
Barney Posted January 12, 2008 Posted January 12, 2008 "The Tube" i ja imamo poseban odnos. Meni se tamo nista ne moze dogoditi. Cak ni u Brixtonu... He, he... Kao sto vec rekoh. Bilo je olakotnih okolnosti. Dugo sam ja proucavao kad idu vlakovi i koliki je razmak. Odabrao sam najkraci tunel uopce i to potpuno ravan tako da s jedne stanice vidis svjetlo od druge. I "live" tracnica nikad nije unutar voznih tracnica nego izvan. Samo treba znati na kojoj strani. Desnoj ili lijevoj (ovisno o smjeru hodanja, naravno)... Barney Quote Najpametniji čovjek na svijetu je onaj koji je izmislio WC školjku. Nikom nije uzeo mjeru, a svima odgovara.
Brunoh Posted January 13, 2008 Author Posted January 13, 2008 Predlažem da se skupi neka grupica za prehodati tunel Brajdicu. To mi je velika želja. Usput pozivam i Thomcra da nam bude vodilja! Quote
Glažar Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 Apropos tunela Brajdica, evo par slika jednog od dva dimnjaka, tj. njegovog početnog dijela u tunelu; Slikano iz perspektive da se vidi otvor na svodu dimnjaka kao i niša za zaklon ophodara koja je inače sa dimnjakom spojena. Izgled otvora dimnjaka, odokativno otvor cca 1 m kvadratni. Quote "Nikada nemojte ljude uzimati zdravo za gotovo"
Recommended Posts