ivog Posted May 14, 2007 Share Posted May 14, 2007 Eee, pošto nitko neće otvarat tu temu, ja ću... Dakle, 13.5.2007. smo obišli dionicu Budinščina - Mađarevo u sastavu: šerif drstoka, Portos, Stanley, egerke, ja i na kraju nam se pridružio jedan od glavešina na forumu Renato... Slike slijede ubrzo... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brunoh Posted May 14, 2007 Share Posted May 14, 2007 Jedva čekam slike. Pozdrav Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivog Posted May 14, 2007 Author Share Posted May 14, 2007 E ovako, prvo slike vlakova, onda pikanterije s terena... Zagrebačka ekipa je stigla vlakom br 3004 u Budinščinu... Odbor za doček je malo zakazao... Vozilo s kojim su stigli forumaši... Zatim smo išli čekat vlak br: 3011 (ovo je bilo iz grmlja slikano)... U Budinšćini se taj vlak križa s 3006 i nakon par minuta dolazi do sačekuše... Jedna zavojita... drstoka opčinjen lokomotivom.. Sakriven iza brdašca... I ode iza brda, prema Portosu... Ja i Stanley smo dobili zadatak čekat 3008 na prijelazu ispred Mađareva... I stiže.. Malo bliže... I ode on dalje... I malo u panorami.. Zatim se išlo čekat 3015... EDIT by Renato Ubacena fotka Ode prema Budinšćini... Nakon jela se išlo čekat 992 (bit će i filmić s ove lokacije ).. EDIT by Renato: ubacen filmic Toliko zasad od mene... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seabral Posted May 14, 2007 Share Posted May 14, 2007 Odlično ... jesu to svi vlakovi koje ste uspjeli dočekati ? Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted May 14, 2007 Share Posted May 14, 2007 Predivan kraj! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Renato Posted May 14, 2007 Share Posted May 14, 2007 Odlično ... jesu to svi vlakovi koje ste uspjeli dočekati ? Nisu, ali polako... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tnardel Posted May 14, 2007 Share Posted May 14, 2007 Prekrasna reportaža, svaka čast i čestitke. Primjetio sam da kod Mađareva se lijepo drži i uzgaja kolosječno flora. Koje brzine vlakova su na toj dionici? Quote Djeca i luđaci su iskreni u svojim kreacijama Mes Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted May 14, 2007 Share Posted May 14, 2007 Koje brzine vlakova su na toj dionici? Vmax 45 km/h. Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivog Posted May 14, 2007 Author Share Posted May 14, 2007 Kad smo ispratili Zagrepčane, mi "domoroci" smo ostali još malo i u međuvremenu je došao još jedan vlak... Prvo vlak za Zagreb.. Zatim stiže 3012... Ajde curo, ajde curo... Ode... Filmić.. EDIT by Renato: ubacen filmic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted May 14, 2007 Share Posted May 14, 2007 Evo i mog dijela... Iz Zagreba sa Glavnog kolodvora krenuli smo egerke i ja u 7.40h u Macozi 028 U Vrapću nam se pridružio i Stanley. Novi dvori Veeeeliko Trgovišće Bedekovčina Zlatar Bistrica Budinšćina. Ivog čeka... naš vlakić Drstoka je došao par minuta nakon našeg dolaska te nas poveo u obilazak povoljnih mjesta za slikanje. Spustili smo se na prugu te šetali dijelom sa najvećim usponom od čak 26°%. Predložio sam egerkeu i Stanleyu mjesto za fotkanje, te se sa Ivogom i drstokom vratio do moje čeke a njih poslao na brdo s planom da poslikamo 3011 i 3006 te se zatim nađemo na cesti gdje će nas ivog i drstoka pokupiti autima. Dakle 3011 je najprije ugledao i slikao egerke a onda ja, pa na kraju ivog...(11.30h) par minuta kasnije oko 11.40h dolazi 3006, već ga je slikao ivog, a ja ga čekam u usjeku na 26°% zatim smo se našli na cesti i odvezli u Mađarevo. Čekali smo 3008, najprije ivog, ovog puta u paru sa Stanleyem, onda ja, sam, pa egerke i drstoka. nadvožnjak u Mađarevu zatim smo otišli kod Podruta na jednu livadu 50m od pruge da bi ispekli i pojeli roštilj. Uskoro nam se pridružio i Renato. Dok smo pripremali žar, otišli smo, sada već četvorica fotografa slikati 3015 VŽ-ZG Ja sam bio prvi, egerke drugi, Renato treći, ivog četvrti... 992 ZG-VŽ slikao je drstoka s mojim Olimpusom najgenijalniji dio mitinga je bio odlazak sa mjesta roštiljanja na stanicu u Budinšćini (ekipa iz Renatovog auta to može potvrditi ). nakon 992 ostala su na rešetki još 3 komada rebarca, koje sam na brzinu pospremio u posudu za po putu, pokupili smo stvari i smeće i uputili se prema autima. Bilo je 16.15 a vlak je kretao u 16.37h. Taman kad smo sjeli u Renatov auto (Stanley i ja), pokraj nas je prošao vlak. Drstoka je krenuo prvi i pokušao na ŽCPR proći ispred lokomotive, srećom nije nego je stao i brzo se vratio na rikverc Vlak smo stikli kod Podruta ali iza stanice je ŽCPR sa rampom te smo u koloni morali čekati prolazak vlaka. Napokon krenusmo za vlakom, jedva smo uspijevali pratiti drstoku u Yugiću 45 po cesti kako je jurio... U Budinšćinu smo stigli sa prva 2 auta, malo su zapeli ivog i egerke, Stanley je utrčao u vlak, ja za njim, ali i egerke za nama. Povratak u neudobnim vagonima: Zabok opet Trgovišće Luka negdje na pruzi Pojatno Viaduktovi kolosijeci Stanley i ja smo pocrvenili, ja prvenstveno po čelu, nosu i vratu, Stanley svugdje na nepokrivenom. Egerke i ja smo naposlijetku imali 1/10 šansi da se doma vozimo klimatiziranim tramvajem, to nam je i uspjelo u NT 2222 koji je vozio na 0406 Hvala svima na sudjelovanju u ekspediciji! Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
egérke Posted May 14, 2007 Share Posted May 14, 2007 Ono s upitnicima ti je Bedex, a ono drugo nije Klanjec nego isto Zlatar-Bistrica (Klanjec je na kumrovečkoj pruzi)... Moje slike za par minuta... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
egérke Posted May 14, 2007 Share Posted May 14, 2007 OK, ja ne bum puno davil s detaljima oko toga ko gdi i kad, idemo na foto-materijal: naša "kočija" iz Zagreba u Budinšćini i kolodvor Budinšćina, smjer prema Konjšćini krenuli smo skenirati prugu, a pri odabiru punktova glavnu je riječ imal Hawkeye Portos i evo poprišta moje prve sačekuše budući da smo imali još pol čuke, Stanley i ja smo se dali u potjeru za birtijom u obližnjem selu, ali najbliže kaj smo došli tomu bila je crkva, no ona je bila zatvorena ostatak skupine odlazi na svoje lokacije i, evo ga! 3011 i tako on ode... signal otvara prugu za 3006 a evo i njega pomoćnik strojovođe je mahnito zuril u Stanleya i mene u prolasku... onda trk do Mađareva (stali smo u Podrutama), ali ćorak! KVR je fulal, tako da od planiranog Varaždinca nije bilo niš. Zato smo čekali sljedeći, a on je opet išel iz Budinšćine, 3008 viri kroz travu onda roštilj. Dok se vatra raspirivala , kratili smo vreme Macosom na 3015 naposljetku, zagrebačka je sekcija svoj izlet zaključila fotkama 992 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted May 14, 2007 Share Posted May 14, 2007 Jedna dogodovština iz sačekuše s egerke-om. Kad je pokraj nas prošao 3006 (2044-008), pomoćnik strojovođe je iskrivio vrat i valjda pokidao vratne žile gledajući (unatrag) kakvi su se to luđaci naslagali pokraj pruge i fotkaju. A da smo i sebe izroštiljali, jesmo. Kad sam došao doma kćer mi je odmah rekla: - Isuse, na kaj to ličiš!? Odmah uzmi iz frižidera gel protiv opeklina! Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivog Posted May 14, 2007 Author Share Posted May 14, 2007 Hmm, moram priznat da sam i ja malo dobil farbu po rukama i vratu.. Je, moram priznat da je sigurno bilo čudno strojovođama, kak na svakih 200m (ili više) stoje i fotkaju ga... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
egérke Posted May 14, 2007 Share Posted May 14, 2007 Pogotovo ovima u 2044-016, njihove smo vlakove vlovili dvaput... Ak je uopće radila ista smjena. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted May 14, 2007 Share Posted May 14, 2007 Pogotovo ovima u 2044-016, njihove smo vlakove vlovili dvaput... Ak je uopće radila ista smjena. I 2 044008 smo slikali, kasnije nas je vukla doma! Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivog Posted May 14, 2007 Author Share Posted May 14, 2007 Eee, a sad malo pikantnih stvari... Prvo džunglaaaa... Portos krči put, drstoka zaboravil opremu za krčenje.. Na pruzi... Kvaliteta pruge, pragova i ostalog... Ali je vraćeno na mjesto... Maca, naš suputnik... Mađarevo... Pila, koja ide nezaustavljivo... Odmor... Netko je trebal i potkurit... Stiže Renato... Netko se bori s granom... Jel vam cure sline... Kuhar... Zagrepčani živi i zdravi ukrcani u vlak i spremni za polazak natrag.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seabral Posted May 14, 2007 Share Posted May 14, 2007 Dečki, još jednom hvala za sjajnu reportažu i fotke. Nažalost, HŽ vam se nije odužio istom mjerom ... fakat ste za povratak zaslužili bolje vagone od ovih Bt-a Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Admin Anton Posted May 14, 2007 Admin Share Posted May 14, 2007 Odlična reportaža i odlične slike! Ali definitivno mi je najjača ova zadnja slika, gdje Stanley, egerke i Portos vire kroz prozor sa facama koje izgledaju kao da idu na put u nepoznato. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gogo Posted May 14, 2007 Share Posted May 14, 2007 Drstoka, dobra pila Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted May 14, 2007 Share Posted May 14, 2007 Odlična reportaža i odlične slike! Ali definitivno mi je najjača ova zadnja slika, gdje Stanley, egerke i Portos vire kroz prozor sa facama koje izgledaju kao da idu na put u nepoznato. Dobra usporedba! Mene su najviše impresionirale stanične zgrade. Navikao sam gledati višekatne zgradurine po riječkoj pruzi pa mi ove izgledaju vrlo simpatično i lijepo je sređen teren oko samih zgrada. Inače, čista petica za reportažu. Mala ekipa ali jezgrovito napravljena reportaža. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Renato Posted May 14, 2007 Share Posted May 14, 2007 Odlična reportaža i odlične slike! Ali definitivno mi je najjača ova zadnja slika, gdje Stanley, egerke i Portos vire kroz prozor sa facama koje izgledaju kao da idu na put u nepoznato. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted May 14, 2007 Share Posted May 14, 2007 Hehe Možda vas je zbunil egerke, koji je zbilja skopal facu kao da ne zna ni gdi je ni kam ide. Kaj se mene tiče, nema brige. Ja sam tu bil (i to više puta) dok se veliki broj forumaša još nije rodil. S tim da je loksa bila 22, a vagoni drvenjaki. A kam su mi misli odlutale u trenutku snimanja, ne bi znal reći. Možda sam brojil koliko mi šklopcih (hrv. krpelja) plazi po telu. Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
STIB Posted May 14, 2007 Share Posted May 14, 2007 Zapravo, pri pohvalama za slike i tekst, treba uzeti u obzir i to da je bila nedjelja i da tada ipak ne voze svi vlakovi pa se (očito dobrom pripremom, organizacijom vremena i strateškim razmišljanjem o prostoru) dobila maksimalna količina slika. Ako sam dobro čitao, čak je jedan vlak i pobjegao... Ja u međuvremenu proučavam karte koje vor118 postavlja o Gutmanovim prugama po Slavoniji i sve mi sline cure... (zamišljajući ekspediciju koja bi ih mogla pokušati ići tražiti). Quote _______________________ Pozdrav iz Zagreba Link to comment Share on other sites More sharing options...
Admin Anton Posted May 14, 2007 Admin Share Posted May 14, 2007 Ja u međuvremenu proučavam karte koje vor118 postavlja o Gutmanovim prugama po Slavoniji i sve mi sline cure... (zamišljajući ekspediciju koja bi ih mogla pokušati ići tražiti). Blizu sam, Osječana ima puno...Šta još treba reći?Da u Harkanovcima ima još pruge kroz šumu, ako me sjećanje dobro služi? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts