1borna Posted June 16, 2021 Author Posted June 16, 2021 Rastu skele i na Đamiji Zgrada u maloj Dukljaninovoj je također razigrane vanjštine no kako je ulica uska teško ju je snimiti čitavu Među brojnim kafićima uvijek se nađu neki koji svojim otkačenim izgledom žele biti drugačiji Ne mogu odoliti a da ne stavim jednog krilatog zmaja u mirovanju Sve više je skupocjenih zvjerki na našim ulicama, većina je domaća za razliku od ovog gosta Lijep je ali to je autić za jurnjavu širokim cestama a ne za grad jer je preglednost gotovo nikakva Vozili su me u sličnim zvjerkama par puta gradom i mogu reći da sam se dobro preznojio od tjeskobe 1 1
1borna Posted June 21, 2021 Author Posted June 21, 2021 Još malo Mojo bara, teško da može šarenije Nastavljaju se radovi u Jurišićevoj Jedna krstarica sa 2 kotača Mislim da je premlada za oldtimere? No lijepo ga je vidjeti Taj sigurno ne divlja po cestama 1 1
Ličanka Posted June 21, 2021 Posted June 21, 2021 Nije nije premlad, ali na prvu kao iz tvornice. Godina je 1990., a model Electra Glide. 2 1
1borna Posted June 22, 2021 Author Posted June 22, 2021 Danas sam se uputio do Dubrave, lijepo je bilo voziti se gotovo praznim cestama i to rano ujutro dok još nije vruće... Dankovečkom se dođe do Sunekove pa na rotoru se bira- desno pa ravno put Oporovca ili još desnije do Novoselca. Ja sam skrenuo najprije na lijevo put Granešine i Pionirskog grada Vrijeme je bilo da se malo uredi grob u granešinskom groblju Na susjednom brdu desno je naselje Žuti breg a lijevo bliže gradu je Miroševec sa svojim grobljem Vidi se crkva Kraljice mira koja je dosta oštećena u zadnjim potresima Mene je zanimao Pionirski grad Imade već nekoliko godina kako su podigli oko njega kilometre ograda kojima ne vidim svrhu jer tu (nažalost) malo tko zalazi? Ima više ulaza pa sam krenuo prema ovome otvorenom /Bit će još nastavaka slijedećih dana/ 2 1
1borna Posted June 23, 2021 Author Posted June 23, 2021 Odmah nakon ulaska lijevo je jedna dosta zapuštena prizemnica Šetajući dalje zamijetio sam da je park-šuma lijepo uređena Trava je pokošena, nema otpalog granja a mala japanska Chin je preuzela vodstvo Na više mjesta je sve priređeno za posjetioce i dječju igru Ima čak i stolova za stolni tenis, treba ponijeti mrežicu uz rekete i loptice Igrališta za košarku čekaju igrače... Može se sjesti i roštiljati na odabranom mjestu u hladovini Nekada sam često boravio ovdje, u osnovnoj školi smo dolazili na izlete. Tada prostor nije bio uređen ali je dole bilo jezero u kojem bi se ljeti kupali Naiđe se i na neke napuštene brvnare Prema vrhu ima još sportskih terena, šteta što je sve to prazno. Pionirski grad je danas takoreći u gradu i nadohvat svima, nekada je bio daleko na periferiji pa je svejedno bilo više izletnika? 2 1
1borna Posted June 24, 2021 Author Posted June 24, 2021 Izgradnja Pionirskog grada u Zagrebu započinje 1948. godine, a službeno otvorenje upriličeno je 1951. Dubrava početkom 50-ih sa pogledom prema Granešini Na netu ima dosta priloga o Pionirskom gradu, jedan od njih je na linku. Nastavljam sa slikovnicom, pri vrhu je centralni objekt sa restoranom a okolo su paviljoni Tu sam i ja više puta prespavao kad sam bio sa Narodnom tehnikom na raznim tečajevima početkom 60-ih Morali smo se vratiti dole pa sam krenuo prema Granešini Taj zaselak je ostao relativno malen jer je skučenog prostora Ovdje je još jedan ulaz u park, glavni je nešto dalje uz cestu koja presjeca to područje Granešina ima lijepu staru crkvu na krasnom položaju no o tome ću drugi puta Većina starih kućica se pretvorila u pomalo bezlične nove no neke su ipak o(p)stale Spuštamo se prema Oporovcu o kojem ću više u sutrašnjem nastavku 4
1borna Posted June 24, 2021 Author Posted June 24, 2021 CIJEPI SE, samo se ti cijepi! Naručen sam danas u 10.45 i lijepo kažu ne dolazite prerano.... Autom se uopće ne može na parkiralište jer je sve zakrčeno a vani stotine (možda i tisuću) ljudi čekaju na suncu u redu od najmanje 500 metara Unutra su još 3 reda i redari koji polako puštaju ljude. Rekao sam jednome u 10.30 da sam naručen za 15 minuta a on je samo slegnuo ramenima i rekao da moram na kraj reda? Jedna gospoja koja me čula rekla je da je ona naručena u 9.15 i da čeka već preko 2 sata! KATASTROFA, ja nisam dobio pikicu već samo napadaj bjesnila i vratio se kući. Radi tog termina sam odgodio more! CIJEPI SE 1
Stanley Posted June 24, 2021 Posted June 24, 2021 Ja sam se prije mjesec dana prijavio na web stranicu cjepise i još nisam dobio odgovor! Navrtio sam se telefona, naslao mailova - i ništa. Onda sam jutros nazvao Dom zdravlja Zaprešić i naručen sam već za ponedjeljak. Općio lud zunjenog. 😝 Serija 05 je zakon!
up4014 Posted June 24, 2021 Posted June 24, 2021 Izgleda da si Ti kao onaj "Pegula" iz Velog Mista?! Supruga i ja smo prvu dozu dobili točno u minutu, a za drugu dozu je bila za razliku od prve isto tako masovno cijepljenje u dvorani i puno ljudi, koji su bili naručeni jedno sat dva pa čak i tri sata kasnije se guralo. no nisu ih puštali. Bili bismo isto tako stali na kraj reda, no otišli smo naprije i redar pita kada smo naručeni bilo je 9.50, a mi naručeni u 9,45 i ovaj kaže izvolite. Nakon cijepljenja i onog odmora bili smo u autu u 10,10 . Jedini problem je što smo prevalili ukupno 40 kilometara no mi smo već pred mjesec i 20 dana završili sa drugom dozom. Gospođa, koja je naručena u 9,15, a rekla Ti je da čeka preko dva sata znači da je došla već u 8,15 ako u 10,30 sati čeka preko dva sata i očito nije bila jedina. Izgleda da se to događa samo u Zagrebu, ne poznam nikoga ovdje, koji je čekao. Baš mi je žao. Probaj u Baški možda prije dobiješ nego u "Zabregu"
1borna Posted June 24, 2021 Author Posted June 24, 2021 Svi portali vrište o tom kaosu, Šostar se brani da je bilo naručeno 6.000 ljudi a da je došlo još 1.000 nenaručenih i stvorilo gužve? Za očekivati je bilo da su radi vrućina brojni došli puno ranije. Redari na ulazu nisu imali nikakav popis naručenih i nije im preostalo da sve tjeraju na kraj reda (osim invalida) 1
up4014 Posted June 24, 2021 Posted June 24, 2021 Zašto si ti kulturno došao kad su Ti javili! Nisu ni u Rijeci redari imali popis ljudi nego su pristojno pitali:" U kolikol sati ste naručeni?" i ovi su na brzinu rekli istinu i onda su bili zamoljeni neka čekaju svoj red. Problem je u tome što sada ne smiješ reći netkome da je bezobrazan ili glup "jer će portali vrišati" i onda kulturan čovkej izgubi svoj red, onaj koji se je do jučer igrao "Biti il Ne biti" pojavio rano bez termina progurao se i cijepio i sad se svima smije "kak je on pametan, a one budale ,uredno prijavljene se prže na suncu. I sad se svi moraju braniti zbog tuđeg bezobrazluka. Puna usta multikulturalnosti ljudskih prava, a u biti samo egoisti, zaogrnuti urbanosti.
Trebor Posted June 24, 2021 Posted June 24, 2021 Zbilja grozno. Ja sam naručen na drugu dozu AZ 27.07. ali u Sesvetama, a kako putujem 9.8. za Brusseles, planirao sam isto doći par dana ranije da mi covid potvrda bude u punoj funkciji i da ne radim PCR test. Sad ću definitivno ići na svoj termin. A i Belgija je Hrvatsku uvrstila na narančastu listu i PCR test više nije potreban. Nadam se da će tako ostati i da se neće povećavati broj zaraženih. Znam da su mnogi, a tu uključujem i svoju kolegicu sa posla koji su išli par dana ranije od termina na cijepljenje i nje bilo nikakvih problema, tj. nikakvog čekanja nije bilo. Pretpostavljam da su i ovi koji su došli izvan dogovorenog termina mislili da će ići sve glatko, kao i kod prve doze.
1borna Posted June 24, 2021 Author Posted June 24, 2021 Lakše je zavesti red u manjim mjestima gdje se radi o desetcima / stotinama ljudi, ovdje se od jutra stvorila gužva koja se vremenom samo povećala. Zasigurno nije ta nenajavljena tisuća nahrupila odjednom kao i da je većina pozvanih došla pravovremeno na svoj termin. Suncobrane su počeli stavljati kasnije kao i dijeliti vodu kad su vidjeli da je vrag odnio šalu. Kasnije se navodno smanjila gužva no meni je jedan uzaludni odlazak bio dosta.
1borna Posted June 24, 2021 Author Posted June 24, 2021 Upravo sam se vratio sa Velesajma, na tv su rekli da više nema nikoga pa sam požurio. Jedva su me primili kao zadnjega pa sam sada barem neko vrijeme miran? 1
up4014 Posted June 24, 2021 Posted June 24, 2021 Ajde nek si se i toga riješio! Već sam počeo razmišljat supruginu bivšu šeficu u Baški zvat da Ti pomogne! Nastavak u temi Krčki most! 1
Artic Posted June 24, 2021 Posted June 24, 2021 Pitam se samo zakaj takvih problema nema ovdje u Deutschlandu! Ali ima problema s nogoloptackim Eurom.
1borna Posted June 25, 2021 Author Posted June 25, 2021 Problema nema zato što su na rukovodeća mjesta postavljeni stručni i odgovorni ljudi javnim natječajem a ne rodijačkim vezama i upitnim kvalifikacijama (sa magisterijama, doktoratima i sl. u susjednim državama) Nešto me je jučer i nasmijalo ali i zabrinulo jer su posljedice mogle biti daleko ozbiljnije U Zagrebu se u četvrtak nešto prije 19 sati dogodila prilično bizarna nesreća koja je, srećom, imala sretan završetak, piše Dnevnik.hr. Naime, jedan je muškarac u Adamićevoj ulici upao u rupu od šahta na kojoj nije bilo poklopca. Srećom, sa sobom je imao mobitel i nazvao je hitne službe. Međutim, čovjek nije znao gdje se točno nalazi niti u kojem je kvartu pa ga je policija morala locirati prema signalu mobitela. Vatrogasci su stigli brzo nakon toga i izvukli ga te predali Hitnoj pomoći. Vatrogasci su izvjestili o intervenciji u kojoj su spašavali osobu iz šahta bez poklopca u Adamićevoj ulici. Sudjelovala su tri vatrogasca koja su došla jednim vozilom, piše Dnevnik.hr.
NT 2200 Posted June 25, 2021 Posted June 25, 2021 18 hours ago, Trebor said: Zbilja grozno. Ja sam naručen na drugu dozu AZ 27.07. ali u Sesvetama, a kako putujem 9.8. za Brusseles, planirao sam isto doći par dana ranije da mi covid potvrda bude u punoj funkciji i da ne radim PCR test. Sad ću definitivno ići na svoj termin. A i Belgija je Hrvatsku uvrstila na narančastu listu i PCR test više nije potreban. Nadam se da će tako ostati i da se neće povećavati broj zaraženih. Znam da su mnogi, a tu uključujem i svoju kolegicu sa posla koji su išli par dana ranije od termina na cijepljenje i nje bilo nikakvih problema, tj. nikakvog čekanja nije bilo. Pretpostavljam da su i ovi koji su došli izvan dogovorenog termina mislili da će ići sve glatko, kao i kod prve doze. ja ne razumijem kako nekome uopce padne napamet ici obavljati bilo sto van svog termina… a jos me vise cudi da redari takve padobrance ne salju kuci… Moj Youtube-kanal: https://www.youtube.com/channel/UCc6H33xv39Idty0Ah9-2OSg
1borna Posted June 25, 2021 Author Posted June 25, 2021 Opao je jako interes za cijepljenje pa je Beroš javno pred nekoliko dana javno pozvao da dođu svi koji nisu naručeni što mu se jučer obilo u glavu (sad će ih biti još manje). Od ponedjeljka će na nekoliko mjesta u gradu otvoriti mjesta za cijepljenje takovih. Već duže vremena se šuti o doktorima i cijepljenju u domovima zdravlja, o njihovom angažmanu je bilo dosta prijepora. Ja sam se svojoj doktorici javio da sam zainteresiran još u jesen prošle godine kad su počela prva pikanja. Do proljeća nije bilo nikakvog odgovora (a na telefon se ne javlja) pa sam otišao preko Cijepi se na Velesajam. Kasnije sam je uspio dobiti i reći da sam prvu piku dobio (što ona nije mogla znati?) pa sam zamolio da mi da drugu no odgovorila je da ne zna kad bi uopće mogao doći?
Trebor Posted June 25, 2021 Posted June 25, 2021 ja ne razumijem kako nekome uopce padne napamet ici obavljati bilo sto van svog termina… a jos me vise cudi da redari takve padobrance ne salju kuci…Rečeno je da će se moći dolaziti samoinicijativno i zbog razloga kojeg sam naveo,mislio sam doći ranije da ne plaćam PCR test koji mora biti preveden na engleski. U Belgiji je razmak između dva cijepljenja AZ 12 tjedana, a u Hrvatskoj je 14. Potpuno razumijem tvoju reakciju,jer su ljudi skloni odmah u startu nešto osuditi. Poslano sa mog IN2023 koristeći Tapatalk
1borna Posted June 25, 2021 Author Posted June 25, 2021 Mislim da bi bilo vrijeme da se vratimo u osnovu ove teme o Zagrebu (dok nas nisu prekorili) Oporovec kao naselje se spominje u crkvenim knjigama već 1.217 godine! Lijevo je put koji vodi do Dankovca, desno malo dalje se prelazi preko potoka zvanog Reka Tu je do kraja 50-ih bio jedan mlin kojeg se pomalo sjećam sa jednog izleta Danas je taj potok u dubokom koritu jer za velikih kiša znade nabujati, nekada je plavio čitavu dolinu Slika mlina je ilustrativna, nisam uspio naći niti jednu na netu (za sada) Tu je i nekad jako popularno izletište Herli koje je bilo drveno no odavno je promijenilo izgled Nasuprot njemu je Dom kulture i mjesni odbor, moderna veća zgrada je podignuta pred 30-ak godina na mjestu stare drvenjare Neke novije ulice su široke i sa drvoredom Dok su starije uske i uglavnom strme jer je naselje na brežuljcima Novogradnja sa većim kućama je prevladala no ima još lijepih starih drvenih zgrada 2 1
1borna Posted June 26, 2021 Author Posted June 26, 2021 Na jednom brežuljku kod ženine rodbine je najljepše Zimi kad nema lišća vidi se cijeli Zagreb Ulaz u Oporovec odozgora Crkvu u Granešini ću obići drugom prilikom Novi dio Oporovca se proširio skroz do ceste prema Novoselcu a stari dio sa drvenim kućama polako se pretvara u novogradnje. Na sjevernoj strani prema Medvednici je veći dio nazvan Oporovečki vinogradi kojih imade na stotine no i tamo nažalost brojne kleti prerastaju u vikendice. 1 1
mgalic2 Posted June 26, 2021 Posted June 26, 2021 On 25. 06. 2021. at 12:11, 1borna said: Mislim da bi bilo vrijeme da se vratimo u osnovu ove teme o Zagrebu (dok nas nisu prekorili) Ja vas neću koriti... 😁 Ove su slike daleko bolje i zanimljivije nego ono drugo. A propos drvenih kućica, dakako da su ljepše, ali drvo iziskuje konstantnu brigu. Iskreno, niti malo mi ne fali drvena stolarija, pogotovo na katu kad bih morao izlaziti kroz prozor da bih obojio onu lajsnu iznad. Držanje jednom rukom, a u drugoj kist - na 5 metara visine. Nisam više za toga. Još da mi se nekako riješiti željezne ograde.
STIB Posted June 26, 2021 Posted June 26, 2021 1 hour ago, 1borna said: Taman sam htio napisati da bi se trebalo "vratiti natrag u grad", a onda me ova krasna slika uvjerila da Granešina uopće nije daleko (a i spada u Grad Zagreb). Tako da samo naprijed s ovim zanimljivostima grada Zagreba👍 1 _______________________ Pozdrav iz Zagreba
1borna Posted June 27, 2021 Author Posted June 27, 2021 Hvala na pohvali! Imade puno mjesta koja su nekad bila na rubu grada ili u dalekoj periferiji a danas su takoreći sastavni dio i bliže su nam negoli ranije. Da bi pronašli mirnu oazu ne moramo ići daleko izvan grada. Pred 4 dana sam na Jelačić placu snimio vašar koji se proširio na cijeli trg Zainteresiranih prolaznika i turista neimade toliko koliko ih je bilo sretnijih godina pa mislim da su pretjerali količinom i šarenilom ponude? (Po nepisanom pravilu onda be se trebali boriti nižim cijenama no ovdje to nije slučaj) Jedino ima malo više prostora za navijače ispred bine sa velikim ekranom Zadnji puta sam propustio maketu starog Zagreba na uglu Bakačeve i Cesarčeve Sudeći prema dizalu (spuštalu) za građevinski otpad i ova zgrada na uglu Kurelčeve i EU trga ima unutrašnja oštećenja iako je nedavno obnovljena? Malo friških snimaka Na Iblerovom trgu alpinisti su spojili trening sa zaradom Krošnje orezanog drveća u mome dvorištu rastu brže no što sam očekivao 1
Recommended Posts