Pfaff Posted December 21, 2010 Share Posted December 21, 2010 Zanimljiv sticaj boljih i lošijih okolnosti dopremio me u GK gdje smo ionako planirali provesti nailazeće blagdane (grijanje je jeftinije). Potomak naš mlađahni, uzdanica roditeljska & oslonac u starosti, prihvatio se da dođe s roditeljima u planine i pomogne u logistici. Tijekom ručka sjetio se da večeras ima u rodnom gradu neki tulum kojem neodgodivo mora prisustvovati pa nije bilo druge nego ga odvesti u Lokve na vlak u 17:05 (zlurado sam mu 'zaboravio' napomenuti da vlak ide samo do Škrljeva, a dalje će drndobusom ) Kolodvor je primjereno okićen za nadolazeće blagdane i praznike Prijatelja su mi otkopali iz nedavnih snjegova. Bilo je 50 + 30 veli dežurni prometnik... Stativ je ostao doma pa oprostite starcu zbog malo parkinsona Vlak je bio tako golem da se žutka izgubila u tamnim bespućima solsticijske večeri Dva srebrna i jedan plavi – moramo toj kombinaciji izmisliiti neko primjereno ime! Evo, raspisujem natječaj: I. nagrada = gratis vožnja drndobusom od Škrljeva do Rijeke i natrag Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted December 22, 2010 Share Posted December 22, 2010 Zgodne sličice. Stativ je ostao doma pa oprostite starcu zbog malo parkinsona Bolje je da proliješ pol gemišta neg' da zaboraviš kam si ga metnul. Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barney Posted December 22, 2010 Share Posted December 22, 2010 Dva srebrna i jedan plavi – moramo toj kombinaciji izmisliiti neko primjereno ime! Evo, raspisujem natječaj: I. nagrada = gratis vožnja drndobusom od Škrljeva do Rijeke i natrag Pretpostavljam da nagradjenik vec mora imati uredno kupljenu kartu do Rijeke? Ili mozda samo do Skrljeva. Nisam zapazio da pri prijelazu u autobus ponovno kontroliraju karte iako bi tehnicki trebali... Barney Quote Najpametniji čovjek na svijetu je onaj koji je izmislio WC školjku. Nikom nije uzeo mjeru, a svima odgovara. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted December 22, 2010 Author Share Posted December 22, 2010 Nisam zapazio da pri prijelazu u autobus ponovno kontroliraju karte iako bi tehnicki trebali... Nema potrebe, od Moravica do Škrljeva je kondor već osobno upoznao svih pet putnika, a ostali u vlaku su ionako željezničari koji se voze pod kojekakvim kriptičnim šiframa Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted December 23, 2010 Author Share Posted December 23, 2010 Nadam se da imam pravo na popravni – večeras sam ponio stativ pa nema više parkinsona Još malo blagdanskih uresa Nas dvojica Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivog Posted December 23, 2010 Share Posted December 23, 2010 Al sad je nastupio statison, sve je mirno i statično.. Popravak prošao.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted December 23, 2010 Author Share Posted December 23, 2010 Popravak prošao.. Odmah mi je lakše kad ovako nešto dobijem od Tebe... Da ne otvaram novu temu, strpat ću ovdje i srodne fotke iz obližnjih kolodvora (btw, u saznanju sam da su se Daco i Cisalpino smucali po Lokvama, a i šire...) Deunice (što veli i tabla) Čim je kresnuo blic, iskazali su rezidentni HŽ-ovci interes za moje aktivnosti Dekoracija je nešto moćnija od one u Lokvama (Delnice su značajniji kolodvor – tu staju i brzi vlakovi ) Par vilenjačkih fotki iz Deunica Kolodvor još uvijek pati od žutila Vole li teksturaši noćne fotke, pitanje je sad??? Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted December 23, 2010 Author Share Posted December 23, 2010 Pogled niz prugu u smjeru Moravica Delnice imaju nove perone – još da im iskopaju podhodnik, bile bi k'o Gospić! Dok sam se tu vrtio, naletio je teretnjak u smjeru nizbrdo. Ovo je cementni slonek razvučen duž vremenske osi x=t Projurilo! Nema više ništa! Na civilnoj strani stanice, farovi Pfaffmobila su uočili ovu avet. Datira iz vremena dok je naš Stanley kao mladi glodur intervjuirao curice po velebitskim zabitima. Kolica su opskrbljivala delničku poštu koja je odmah tu ispod... Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
hadzibane Posted December 24, 2010 Share Posted December 24, 2010 Ja prvo pročit'o SOCIJALISTIČKI putopis,kad ono ja posle vid'o SOLSTICIJSKI Ma,kakav god - al' je kao i uvek dobar i zanimljiv.Fala vi! Quote Druže Stari,skrenuo sam s' puta... Sad me jaše i Kurta i Murta....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
seabral Posted December 24, 2010 Share Posted December 24, 2010 Interesantne fotke A posebno je interesantan onaj prozirni vlak u Delnicama u dimenziji x=t ..... dosad baš nisam vjerovao u čuda, ali ako Pfaff tako nastavi, počet ću ... Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted December 25, 2010 Author Share Posted December 25, 2010 Božić je... Rećbi da su se svi 4rumaši zavukli u rupe pa zen-budistički meditiraju nad ostacima pokojne letitlice koju su netom utamanili na blagdanskoj trpezi. Samo ja hodočastim goranskim cestama u potrazi za željezničkim motivima... Pada božićni snijeg pa se nadljudskim naporima probijam kroz vijavicu Kolodvor Lokve. Slikanje snijega uz pomoć fleša daje uvijek ovakve fotke kakvih je već viđeno jedno more, ali zar sam ja gori od drugih' Osim toga, ovo je ipak božićni prizor, ne? Prijatelj se već smrzao. Nažalost mu ne mogu ostaviti kapicu, morat će se snać nekako drugačije Obilazno-skladišni kolosjek je već zameten sniježnim nametima A eto i brzog za Rijeku. Srećom vuče žutka jer da je karavela, mogli bi brojati prozore usprkos dugoj ekspoziciji Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted December 26, 2010 Author Share Posted December 26, 2010 Potaknut nedavnim lošim iskustvima s ININIM gorivom u cjevovodima obiteljskog prometala, donio sam odluku da moram svaki dan izvesti Pfaffmobil na pi-pi i šetnjicu, e kako se nemila zgoda ne bi ponavljala. Osim toga sam, predostrožnosti radi, dodao još litricu antifriza – da se nađe pa je bilo dobro napraviti par kilometara da se to sve probućka. Isto se dalo primijeniti na sadržaj želučića jer smo se upraf digli od stola. Korisno s ugodnim Nisam stigao daleko – samo do mog zavičajnog kolodvora. Za razliku od posjeta proteklih dana, stigao sam po danjem svjetlu. Snijeg je i dalje nemilo padao... Civilna strana kolodvorske zgrade odavala je dojam da tu nitko ne živi Kad sam došao na pravu stranu kolodvora, potjerao sam s 1. kolosjeka nekakvo drezinsko čudo, a iza se ukazala ONA. Na čelu 4001 vlaka za Zagreb. Majstor je veselo mahnuo i prosljedio put Oduševila me ova djevičanska bjelina. Bar se ne vide one masne mrlje koje su brundavke počele ostavljati po svim kolodvorima duž riječke pruge Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted December 26, 2010 Author Share Posted December 26, 2010 Božićnjak je dobio dodatni nakit Upozorio sam mog domaćina da ne izlazi bez kape – nije po PS-u, a i prehladit će se Detalj infrastrukture Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted December 26, 2010 Author Share Posted December 26, 2010 Zeleni signal znači da mi se nešto šulja iza leđa... ... ranijespomenuta brundavka koja vuče novouvedeni vlak 900 (kojeg ja od milja zovem Jean-express) na relaciji Ogulin – Rijeka. Vlak je zgodan jer čini ugodnu i udobnu vezu s vlakovima za Split Evo, uostalom, kako je taj lokvarski vlakomuving danas izgledao: E, moj prijatelju, tonemo sve dublje (a što nas tek čeka na proljeće...) Cijeli sklop željezničkih zgrada na kolodvoru Lokve bio bi čisto okuugodan uz malo žbuke i uređenja ovih prigradnji. Važno je da ovdje žive ljudi pa je to garancija održanja života Naselje Sopač ispod kolodvora Čitavo to vrijeme je najbolja supruga na svijetu pokušavala održati Pfaffmobil čistim od pahuljica. Hvala joj! Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
inflameswetrust Posted December 26, 2010 Share Posted December 26, 2010 Poznaš li ti svo osoblje s ovog kolodvora? inače, ljubomoran sam kad vidim koliko snijega ima gore osim toga mogu reći samo: Quote Moje fotografije. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted December 26, 2010 Author Share Posted December 26, 2010 Poznaš li ti svo osoblje s ovog kolodvora? Ja ne (bar ne po imenu), za to je zadužen File, njegov deda tamo živi. Iako mislim da oni svi poznaju meneinače, ljubomoran sam kad vidim koliko snijega ima gore Ta se ljubomora učinkovito liječi lopatom za snijeg Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
inflameswetrust Posted December 26, 2010 Share Posted December 26, 2010 Ta se ljubomora učinkovito liječi lopatom za snijeg Nećeš vjerovat, al ja jako volim čistit snijeg!! to mi je genetski jer i moj tata jako voli čistit snijeg u garaži imamo dvadesetak lopata, a ja sam sam kupio sebi dvije Quote Moje fotografije. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted December 26, 2010 Author Share Posted December 26, 2010 Ta se ljubomora učinkovito liječi lopatom za snijeg Nećeš vjerovat, al ja jako volim čistit snijeg!! to mi je genetski jer i moj tata jako voli čistit snijeg u garaži imamo dvadesetak lopata, a ja sam sam kupio sebi dvije Ja pak razmišljam o nečem ovakvom (kao što sam već par puta naglasio: po prirodi sam lijen čovjek!): Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
file Posted December 27, 2010 Share Posted December 27, 2010 Ja ne (bar ne po imenu), za to je zadužen File, njegov deda tamo živi. Iako mislim da oni svi poznajum mne inače, ljubomoran sam kad vidim koliko snijega ima gore Ta se ljubomora učinkovito liječi lopatom za snijeg Naravski da ih znam... I šta se tiče lopate, Pfaff, potpuno si u pravu!! Quote "Nikad stati, osim kad se mora""Bolje častan uzmak nego nečastan poraz"''Bolje živa kukavica nego mrtav heroj'' - Grunf Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted December 27, 2010 Author Share Posted December 27, 2010 Ovo je samo za Plamenog (ostali neka ne gledaju jer je ) Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
inflameswetrust Posted December 27, 2010 Share Posted December 27, 2010 Ovo je samo za Plamenog (ostali neka ne gledaju jer je OT Vadiš mi mast ili mi pokušavaš uljepšati dan? ( ili bolje ) U svakom slučaju hvala Quote Moje fotografije. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hadzibane Posted December 28, 2010 Share Posted December 28, 2010 Ništa brez grtal'ce! Quote Druže Stari,skrenuo sam s' puta... Sad me jaše i Kurta i Murta....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
josip Posted December 28, 2010 Share Posted December 28, 2010 Ništa brez grtal'ce! Ma kakva grtalica, pozoveš plamenog, on ti očisti cijelo dvorište, a ne platiš mu niš (kad voli guštat u čišćenju snijega), jedino put Quote Flickr account Link to comment Share on other sites More sharing options...
egérke Posted December 28, 2010 Share Posted December 28, 2010 E da je Mujo imao Plamenog, ne bi se selio na Floridu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miroslavfl Posted December 28, 2010 Share Posted December 28, 2010 Jutros kod mene na Floridi: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts