Jump to content

Bit ću bolji


lovac_na_pruge

Recommended Posts

Odlučio sam bit ću bolji. Neću biti okrenut samo svom životu. Upoznat ću i tuđe. Gledat ću i serije kao što ih i oni gledaju. Čak i reklame što idu uz njih. Patiti i ljubiti sa junacima, možda i sporednim likovima. Bit kao i oni moji prijatelji koji su tužni radi moje sebičnosti, što sam propustio Vilu, Zaleđe, Dugo toplo ljeto, Ben Kvika i Klaru. Što ne znam, što je stvarni život. Dokazat ću im da ih volim. Da sam jak. Gledat ću epizode serije. U trajanju od 200 minuta. Dovoljno da ponovno povratim njihovo povjerenje i njihovu ljubav.

 

Kako mi je TV marke Rudi Čajevec nedostojan ovakvog pothvata i zato što će slika biti bolja otišao sam na lice mjesta blizu Mosta samoubojica što prelazi preko jedne od rijeka Grada što leži na četiri rijeke.

 

BZ188054_resize.jpg

Bero

Link to comment
Share on other sites

Koliko sam saznao serija traje dobrih 135 godina.

 

Radnja se upravo dešava na njemu i oko njega, izmjenjuju se likovi a sve je ostalo isto i vezano za poteškoće da se pređe taj most, da se ne počini čin, po kome je on poznat. Iz tog proističu i psihološki profili likova koje ću vam predstaviti uz njihov izgled. Bilo mi je drago ko djetetu što je režiser na njima vidljivo ispisao njihova imena pa sam mogao upratit i likove i epizodu

Bero

Link to comment
Share on other sites

BZ188002_resize.jpg

 

Glavni lik se zove Džems. Tip je došo 72 iz Amerike. Ime što se dobije od slova GM koja nešto znače i koja se po nekim zakonima pretvore u njegovo ime. Srodio se sa našim svijetom i postao je naš. Naše ga žene obožavaju jer je plav. Prije se furo na zeleno i imao je žute brkove. Ima duboki glas bas, najmuškiji od muških glasova. Vole ga zato što može da i grije. I do 278 ampera.

Ima 49 godina što se vidi i sprijeda i straga. Ujna Rozika mi je rekla da su to najbolje muške godine. Ona to zna jer je potrošila dvojicu tih godina. Pokoj im duši obojici. Teži 118 što je prava težina za muškarca. Izgleda je takvog da nijedna naša žena nije ostala ravnodušna na njegov izgled. Sramota me reći da ga obožavaju i neki muškarci za koje se kažu da su stro-jo-vo-đe.

Bero

Link to comment
Share on other sites

Da se na lijepe muškarce lijepe ružne žene dokaz je ova plavuša koja ga je ko zna na koji ženski način nagovorila da je prevede preko mosta. O njoj sam saznao da je najružnija od svih sestara rođenih blizu Posusedskog kolodvora

 

BZ188012_resize.jpg

Bero

Link to comment
Share on other sites

Za oko mi je i zapala jedna hrabra majka. Ima izgled srednjovječne gđe koja je eksperimentirala sa svojim izgledom. Možda to što je takva ispala je slučajnost. Divim joj se hrabrosti što je četvoricu sinova, tako bijelih kao što je bilo janje Janko iz crtića kojeg se mogu sjetiti samo oni koji imaju 49 i više godina prevela sama preko ovog mosta.

 

BZ188063_resize.jpg

Bero

Link to comment
Share on other sites

Što znaju učiniti nesretne ljubavi uvjerio sam se na primjeru jedne usidjelice koja se cijeli život oblačila na isti način. Ta se rodila u bordo boji i izgleda da će umrijet u njoj. Tužna je to priča. Kažu da potiče iz jedne zemlje podno austrijskih Alpi. Da se zaljubila do ušiju davnih šezdesetih u nekog našeg Đuru, Đurana, tako nešto, da je ljubav trajala dok nisu došle neke druge. On je od tada više nije ni pogledao. Povukla u sebe i nije radila ništa na sebi. Može se vidjeti kako stoji na kraju kolodvora, stalno nešto ronda, prolazio neko pokraj nje ili ne. A kad krene brekće kao da je kretanje neki poseban napor. Uhvatio sam je u trenutku plača kada se premišljala hoće li skočiti ili ne. Hvala bogu nije.

 

BZ188052_resize.jpg

Bero

Link to comment
Share on other sites

I opet jedna srednjovječna gđa. Valjda u izgledu kopiraju jedna drugu ali je ova prilikom prelaska išla na sigurno. Dopustila je da nju i njene prevede došljak iz USA. Vjerujem da je bilo tu i neke više prisnosti i da im je oboma prijao dodir. Nabrojao sam najmanje tri veze među njima.

 

BZ187985_resize.jpg

Bero

Link to comment
Share on other sites

Kako je bilo zanimljivo. Pojavio se i metroseksualac. Jedva sam ga vidio. Tip je nadmen. Možda Švabo. Pretrčao je, bolje rečeno preletio most. Totalno bijel i u bijelom. Majko mila koliko je taj potrošio pudera na sebe, koliko se puta tušira u toku dana? Kasnije sam saznao da jednu od osobina svoje ženstvenosti, izvrstan rad s kukovima koristi za brži prolaz kroz zavoje, pa klasičare ostavlja debelo iza sebe. Teško da će takav imati u skoro vrijeme srodnu dušu.

 

BZ188043_resize.jpg

Bero

Link to comment
Share on other sites

I opet jedan samac. Taj je stalno hodao tamo

 

BZ188015_resize.jpg

 

vamo.

 

BZ188020_resize.jpg

 

Tip ne zna što hoće. Pokazalo se da je ustvari italijan koji je mislio da mu je bolje na sjeveru, gdje je viši standard. Ali godine i švedska hladnoća i proračunatost učinile su svoje. Patio je za Mediteranom, neformalnim odnosima. Gdje neće biti sto posto u pogonu svaki dan. Malo se i odmarati prije mirovine. Kako nije imao obraza da se vrati u zemlju iz koje je bez pozdrava otišao, gledao je da dođe što bliže. Da sa istarskih brda vidi rodnu grudu. A eto nečijom voljom pored toga završio je u panonskoj ravnici, zagorskim bregima, ličkim i dalmatinskim gudurama, ravnim kotarima.

Bero

Link to comment
Share on other sites

Kako je epizoda odmicala bilo je sve zanimljivije. Da ni srednjovječnim ljepotanima nije sve dostupno, e baš mi je drago zbog toga, pokazale su mi pored ujne Rozike i dvije mlade dame. Zagrepčanke su iz Poseseda. Vršnjakinje. Intelektualke. Sa svim najljepšim atributima što ih ženska ljepota njihovih godina može vizualno podariti muškoj vrsti. Lijepo i vrlo ukusno obučene. Kako bi ih tek Milka Babović opisala. U komunikaciji tihe tako da sam se morao sav pretvoriti u uho da bi ih čuo. Vjerovatno zagledane u svoju ljepotu koja se ogledala u Kupi nisu ni primjetile da su prelazile preko Mosta samoubojica, kao ni 553 metara obožavatelja koji su ih pratile u stopu.

 

BZ188078_resize.jpg

 

Vidio sam ih još triput. Malo kasnije. Nakon epizode. Jednom kako su ignorirale amera,

 

BZ188005_resize.jpg

Bero

Link to comment
Share on other sites

Vjerujem da sam ovim opravdao povjerenje mojih najboljih prijatelja. Obećajem im da ću na sličan način zaviriti i u živote jednog Mađara, Brene, Kenedija, Francuza, Karavele, bezobraznog Đurana, Brižitke koja mi je po godinama najbliža, bake Marijane koje se samo sa fotografija sjećam, jedne Nade.

 

Ipak te serije nisu tako ni loše. A i poučne su.

Bero

Link to comment
Share on other sites

Lijepo si to slozio, Bero! Znas kaj - cijeli vikend mi je da prostis bio ukakan zbog nekakvih problema na poslu, ali sad mi se raspolozenje mam popravilo! Velis radnicka klasa i metroseksualac! Ha, ha, :-) :-)

 

PS.

Zar nije Dzems u stvari GMC. GM je firma, GMC je brend.

Link to comment
Share on other sites

Sjajno je to složio prvi Poeta među forumašima. :wink:

Jedino bih ponovio staru izreku da se o ukusima ne raspravlja. Recimo, one dvije dame iz Podsuseda djeluju mi previše napirlitano. Ali im ni šminka ne pomaže da prikriju svoje godine. :mrgreen:

Serija 05 je zakon!

Link to comment
Share on other sites

Poštovani ruxrux,

 

znači svrha mog putopisa je ispunjena. Ono što sam napisao nama kojima su željeznice predmet interesovanja je i te kako poznato. Ni moj tjedan nije bio bogzna što. Nadam se da je amplituda događanja dosegla maksimalni minus pa se nadam boljem i ljepšem u narednim danima. Sve u skladu sa proljećem koje nam je u naš kraj došlo ko isvake godine.

 

Imao sam sreću da se nađem blizu mosta kojeg stvarno tako zovu iako nije baš sigurno jeli bilo samoubojstvo ili nesretan slučaj.

U ovome ima i autobiografskog kao i u svakoj priči a ljudske osobine koje sam pridodjelio lokomotivama i vlakovima i ti ja nalazimo u našoj široj okolini. Ja sam ih povezao na ovakav način što ne znači da je dobar i jedini. Mašta može svašta pa će valjda i austrijska cura promjeniti svoj looking kad odluči da se uda.

 

Što se tiče ispuštanja zadnjeg slova iz naziva General Motorsa učinio sam to namjerno jer se C igovara sa si a to me vuče na množinu pa mi je rušilo priču jer bi barem trebao imati još jednog "Jamesa" a njega nije bilo.

 

Onaj šljaker je stvarno električar i pripada službi za održavanje KM.

 

Ako ti je ova priča izmamila barem jedan iskreni osmjeh i meni će ovaj dan učiniti ljepšim, jer tako volim da se smijem. Od srca.

Bero

Link to comment
Share on other sites

Ako ti je ova priča izmamila barem jedan iskreni osmjeh i meni će ovaj dan učiniti ljepšim, jer tako volim da se smijem. Od srca.

 

I ne samo jedan, i ne samo meni - odmah sam i supruzi pokazao onog "metroseksualca", pa kak si se samo sjetio? Ha, ha, ovo ljeto imas pivu Bero!

Link to comment
Share on other sites

Stanley,

 

nije mi drago što me zoveš Poetom. Oni su obično nesretni ljudi. Ja to nisam, Preko onog mosta prešao sam taj dan 20 tak puta tražeći povoljne kutove snimanja, ali mi na pamet pao čin po kome je most dobio ime. Patim od kroničnog nedostatka vremena jer toliko finih i dobrih stvari ima da radi toga ne gledam Vilu, Ben kvika...

 

Što se tiče ukusa dragi moj prijatelju o njima se ne raspravlja. I tvoj i moj doseg su traperice u dvije boje, plavoj i crnoj i isto odijelo za svečane i tužne prilike.

 

To što ti se one čine napirlitane što ti znaš o ženskoj psihologiji, o slaganju boja, o njihovim nazivima. Ništa ko ni ja. Iako i tebi i meni dajem -20 godina u odnosu na naše biološke molim te ne moj da te ovakav način oblačenja flustrira. Uživaj u njemu. Ono što ti ne mogu ovim putem prenijeti je njihov miris. Vozi se nekad vlakom na posao i usporedi mirise mlade i manje mladje dame. Ne očekujem od tebe odgovor.

Bero

Link to comment
Share on other sites

Ako ti je ova priča izmamila barem jedan iskreni osmjeh i meni će ovaj dan učiniti ljepšim, jer tako volim da se smijem. Od srca.

 

I ne samo jedan, i ne samo meni - odmah sam i supruzi pokazao onog "metroseksualca", pa kak si se samo sjetio? Ha, ha, ovo ljeto imas pivu Bero!

Bero je legenda .... nenadmašne fotke uz isto takve komentare i tekstove. Jednostavno ... vrhunski ! Hvala !!! :D

Link to comment
Share on other sites

Vjerojatno sam među prvima pročitao ovaj tvoj putopis, još kad si u gluho doba noći stavljao post po post.Stalno sam refreshao stranicu i očekivao novi post koji me iznova sve više i više oduševljavao.

Mislim da dovoljno o mome mišljenju prema putopisu govori činjenica da nisam išao spavati dok nisi postao i zadnjeg.

 

Svaka čast!

Link to comment
Share on other sites

Odgovor da ovo napišem, složim čitljivu foto priču, svima vama koji reagirate na ovaj putpis, bilo da ste dali svoje mišljenje ili ga pročitali je da sam vaš dužnik. Kako mi vaše fotke, putopisi, e mailovi a što je najvažnije vaše postojanje čini život ljepšim i zanimljivijim to jednostavno osjećam potrebu i ja nešto darivati. Činim ono što mogu. Mogućnost koju da nam je dao internet koristimo na najljepši mogući način.

Bez nekih skrivenih primisli, sitnih interesa. Mi smo tu radi željeznica. Željeznica je ovdje radi nas. Do kojih par godina nabrojao bih na prste jedne ruke ljude kojima sam mogao izmjenjivati fotke, tekstove. Stidio sam se radi toga. Sad mi je gušt izmjenjivati s vama ono što u mom životu zazuzima bitno mjesto. To je željeznica, sa svim popratnim fenomenima od tehničkih pa do kulturoloških. Posebno me raduje mlada generacija čiji me uradci oduševljavaju ali oni stariji koji puno daju i od kojih se puno uči. A inspiracija dolazi sama. Kad nešto voliš šteta je to ne zabilježiti i ne podjeliti s vama. I koliko te god izmori svakodnevnica navečer kad pukneš ideš u svoj privatni raj, raj dobre fotografije, putopisa, dobrih ljudi. To je ta inspiracija, poštovani i dobri ljudi, ljudi idealne željeznice.

Bero

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...