tramway_world Posted November 29, 2020 Share Posted November 29, 2020 Korona advent u Zagrebu. Prazni kafici,okiceni trg uz neizbjezne plave tramvaje i malo ljudi koji se spanciraju. 2 2 https://www.youtube.com/watch?v=EKmRLywpnR4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tramway_world Posted November 29, 2020 Share Posted November 29, 2020 4 2 https://www.youtube.com/watch?v=EKmRLywpnR4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
1borna Posted December 2, 2020 Author Share Posted December 2, 2020 Napravi uvijek razmak od slike do slike, ovako izgledaju spojene! Danas je oko 11 sati započelo veselje Nebo se trudilo no ovdje u centru bez puno uspjeha jer je uvijek za koji stupanj iznad nule. I u dvorištu ga nije bilo dovoljno za zabavu Pred 5 godina sam ih jedva dobio natrag Sada sa pomalo zebnje očekujemo jutro, hoće li biti ledene kiše? 2 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
1borna Posted December 5, 2020 Author Share Posted December 5, 2020 Ledena kiša je na sreću izostala, protiv nje se zaista teško boriti. Jučer je konačno bilo malo sunca pa su me psići izveli u park Požalio sam jer je netko opet prijašnjih dana izorao livadu Kući smo se vratili jako zamazani pa je odmah palo kupanje Danas smo zato krenuli malo oko Đamije koja mi izgleda pusto i sterilno Uglovnica sa Zvonimirom je lijepo obnovljena no zašto je balkon ostao nedirnut? Nasuprotna zgrada je u otužnom stanju Sa tugom pogledam nekadašnje slike Đamije 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
seabral Posted December 5, 2020 Share Posted December 5, 2020 5 minutes ago, 1borna said: Sa tugom pogledam nekadašnje slike Đamije Razumijem tvoju tugu .... pogotovo kad se jako lijepo vidi da se nekad tamo moglo i nesmetano parkirati. --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin Link to comment Share on other sites More sharing options...
1borna Posted December 5, 2020 Author Share Posted December 5, 2020 Nekada to nije smetalo nikoga no danas bi sve bilo zatrpano pa odobravam zabranu parkiranja na takvim mjestima. Kao klinci smo se znali lijepo igrati skrivača ili kauboja i indijanaca u zelenom gustišu, nogometa na livadi. Današnja djeca se znaju igrati jedino preko mobitela (sjedeći) Brojne ptice su otjerane sa Đamije, srećom blizu im je Krešimirov trg koji je još uvijek zelen. Automobili su se smjeli parkirati gore jedino jedno kraće razdoblje, iznimka ovdje su bila vozila muzeja. Za usporedbu 2 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
1borna Posted December 7, 2020 Author Share Posted December 7, 2020 Kad sam izašao iz tramvaja na Jelačić placu prva stvar koju sam ugledao je bila veelika reklama Bor ove godine nije mamutski i umjereno je okićen Pokušaj da se napravi mini Advetski sajam nije uspio Krenuo sam kroz Petrićevu do Bogovićeve, ovdje se smjestilo Prizemljeno sunce Bogovićeva je prepuna kafića koji su sada zatvoreni Cvjetni trg je umiven noćašnjom kišom Sve je ljepše na suncu 3 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
1borna Posted December 8, 2020 Author Share Posted December 8, 2020 Na linku ima više web kamera koje snimaju Zagreb 24 sata dnevno tako da ga možete vidjeti u time-lapse ili pojedinačno sat po sat! Nastavit ću jučerašnjom slikovnicom, u maloj ulici Preobraženskog je krasna zgrada Pogled na Gornji grad Mama hrani bebaća a vrapci strpljivo čekaju mrvice Najmanji policijski autić Ova zgrada na trgu je obnovljena prošle godine no svejedno je oštećena u potresu Snimio sam jedan izlog na kraju Jurišićeve pa nastavio snimati i malo dalje 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
celicana Posted December 8, 2020 Share Posted December 8, 2020 @1bornaHvala na linku sa web kamerama koje snimaju Zagreb 24 sata tako da ga mogu vidjeti iz Rijeke gdje živim u time-lapse. 2 Veliki pozdrav iz Rijeke! Link to comment Share on other sites More sharing options...
1borna Posted December 10, 2020 Author Share Posted December 10, 2020 Danas me neki posao odveo Heinzlovom ulicom pa sam slikao jednu lijepu novu zgradu na uglu sa Branimirovom Oko 10 ujutro se još nije razbistrilo o na povratku oko 1 je bilo i malo sunca 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
STIB Posted December 15, 2020 Share Posted December 15, 2020 Čekajući 13-icu večeras na Kolodvoru 4 1 _______________________ Pozdrav iz Zagreba Link to comment Share on other sites More sharing options...
1borna Posted December 18, 2020 Author Share Posted December 18, 2020 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
1borna Posted December 25, 2020 Author Share Posted December 25, 2020 Danas su me peseki izveli do osnovne škole dr.Ivan Merz u Draškovićevoj Tužna je i napuštena škola nakon potresa, povremeno se čuje da se nešto radi unutar nje? 1958 godine sam tu hodočastio svakodnevno, u to doba nas je u razredima bilo i do 40 (!) i radilo se u dvije smjene pa čak i neko vrijeme kasnije i u 3 smjene! U tu školu su kasnije išala moja djeca pa onda i njihova djeca koja su pak bila u skupinama od svega 20-ak u razredu i to samo u jednoj smjeni. Sve prostorije (razredi) i nisu bili u upotrebi, tužno.... Lijepo dvorište nitko ne čisti pa je sve više smeća Nekada je ovdje bilo ministarstvo kulture no odavno ova zgrada propada na sramotu grada? Prolazi prema velikom igralištu su zakrčeni ostacima dimnjaka i zaključani jer dalje ima još većeg otpada iz škole I na druga strana je zaključana Nekada su klinci ovdje dolazili svako popodne igrati se, kamo sada idu? (U moje doba kad je škola radila od jutra do sutra mi nismo smjeli dolaziti osim nedjeljom) 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
1borna Posted December 27, 2020 Author Share Posted December 27, 2020 Za pohvalu je što je dvorište uljepšano zgodnim slikama na ogradi Pomolo otužno izgleda opustjeli grad, jedino peseki izvode svoje u šetnju U Martićevoj 5 je još uvijek aktivna najstarija knjigovežnica, ima prozor u visini pločnika kroz koji možete zatražiti neku uslugu (kad nije zima) Nedavno sam slikao svoju zgradu, ne radi otužnog izgleda fasade koja se u stvari dobro drži iako je zbog gustog prometa dobila ružnu patinu Sjetio sam se djetinjstva kada je na mjestu sadašnjeg studija bilo zastupništvo Balkanije. U 50-im godinama tu su se redovno parkirali veliki kamioni koje zimi ne bi niti gasili pa je cijelu noć brenčalo i smrdilo. Tek u 60-im smo se riješili toga zla, naslijedilo ih je vanjsko trgovačko poduzeće Astra iz Slovenije. Nakon osamostaljenja Hrvatske je osnovana domaća podružnica Asta koja je pred 10-ak godina prekinula radom. Na lijevoj strani su 2 manja lokala, u jednom je nekada bio Mašinokomerc, zastupništvo raznih strojeva koji je prestao djelovati krajem 80-ih. Nakon toga su se često mijenjali zakupci tih lokala koji nisu imali baš sreće / prometa jer je moja ulica slabo pješački posjećena. Maras filatelija je tu već 10-ak godina no ide im sve slabije, filatelija i numizmatika su u izumiranju. Pred otprilike 2 mjeseca malo živosti je donio Zagreb Social Club koji je otvorio vrata svog kreativnog prostora koji objedinjuje showroom, umjetničku galeriju i prostor gdje će se održavati različite kreativne radionice. Cijeli blok zgrada u Smičiklasovoj ulici je podignut u 20-tim godinama prošloga stoljeća. Stariji stanovnici moje zgrade su mi rekli da je nekada u visokom prizemlju bio jedan restoran kojeg su zatvorili nakon II sv.rata te ugradili još jedan kat (sadašnji I) 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
1borna Posted December 29, 2020 Author Share Posted December 29, 2020 Dan je počeo tako lijepo nakon noćašnje kiše... Zanimljivo napravljen ulaz u knjižaru Na sve strane ulični svirači nam uljepšavaju život Malo za razmišljanje... I onda niti jedan sat nakon šetnje BUM TRAS Ovo nisu slike proljetnog potresa već ovog današnjeg (objavljene u tportal.hr- link) Puno ljudi je na ulicama, prometna gužva je posvuda jer mnogi semafori ne rade.....međutim to je malo prema slikama iz Petrinje, Siska i okolnih sela! 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
1borna Posted December 31, 2020 Author Share Posted December 31, 2020 Zgrada do moje, Smičiklasova 24 je bila nemirna ovih dana Tu već odavno stanuje HNB Nekada su na 3. katu u sjednom stanu stariji dečki osnovali VIS Bijele Strijele zagrebački vokalno instrumentalni sastav, osnovan 1961. godine. Sastav se uz rock and roll veže za dosta toga prvog: prva ploča, prvi festival, te prve beat(les) snimke. 1962. godine odlaze u Jugotonov studio u Dubravi, te u naredne dvije godine snimaju šest samostalnih izdanja, tri EP-a i tri singla (treći su snimili zajedno sa sastavom 4M) U početku su jednostavno prepjevavali uspješnice tada vrlo popularnih britanskih pop idola, Cliffa Richarda, The Shadowsa i The Beatlesa, a tek kasnije su došli do faze skladanja vlastitih pjesama. Bili su prvi sastav u bivšoj Jugoslaviji koji ima vlastite pjesme, i koje publika traži. EP ploča koju su snimili 1963. za zagrebački Jugoton sa pjesmama: Svi trče oko Sue (Run around Sue), Rastanak (Sealed with Kiss), Strijele (The Wanderer), bio je prvi pravi beat nosač zvuka u bivšoj državi. wikipedia Vraćam se u tužnu svakodnevnicu Zgrade su skakale svaka u svojemu ritmu? 2 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stojadin TMK101 Posted December 31, 2020 Share Posted December 31, 2020 9 minuta, 1borna said: Ova je baš prigodna... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
1borna Posted January 10, 2021 Author Share Posted January 10, 2021 Horde Zagrepčana pohrlile na Sljeme i Cmrok, stvorio se prometni kaos Središnja Hrvatska od nedjelje ujutro je zametena snijegom, a kako zbog koronavirusa veliki dio građana nije na zimovanju u nekoj od atraktivnijih skijaških destinacija, Zagrepčani su većinom pohrlili na Sljeme te na novootvoreno sanjkalište na Cmroku. Dovelo je to, dakako, i do prometnih gužvi, pa je promet na ionako uskoj Sljemenskoj cesti morala regulirati policija Ovo na Cmroku je smiješno i žalosno link 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
1borna Posted January 11, 2021 Author Share Posted January 11, 2021 Jučer popodne snijeg se trudio i danas ujutro bez rezultata Centar je već dugo vremena za stupanj-dva pretopao, moglo bi se reći na sreću ali i na žalost? 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
garlic Posted January 15, 2021 Share Posted January 15, 2021 Jel vrijedi što ova slika odraza tornja u staklu? Ha, kaj? 1 garlic Link to comment Share on other sites More sharing options...
garlic Posted January 15, 2021 Share Posted January 15, 2021 On 11. 01. 2021. at 9:22, 1borna said: Jučer popodne snijeg se trudio i danas ujutro bez rezultata Centar je već dugo vremena za stupanj-dva pretopao, moglo bi se reći na sreću ali i na žalost? U Vodovod Patačičkinu sam morao nositi promjenu brojnog stanja potrošnje vode za zgradu garlic Link to comment Share on other sites More sharing options...
1borna Posted January 15, 2021 Author Share Posted January 15, 2021 Uprava vodovoda je odavno poznata po svojoj nesposobnosti, inertnosti i lošeg odnosa prema potrošačima. Uostalom poznata je uzrečica "žali se upravi vodovoda". Meni su takoreći pred nosom pa mi nije teško ići više puta ispravljati neke krive Drine (njihove proračune i obračune) Dok nismo uveli u svojoj zgradi obračunavanje potroška vode za svaki stan zasebno (na svoj račun) voda se računala prema broju stanara u svakom stanu. Taj broj se često mijenjao jer su se neki odselili, drugi doselili (ili preminuli) pa im je svaki puta dostavljan novi broj. Kako su inertni trebalo im je i godinu dana da to primijene a do tada bi opet bio drugačiji broj stanara. Nekoliko puta su mi rekli da sam dosadan i da prestanem mijenjati taj broj jer oni ne stignu to pratiti (kao da računaju na Abakus)! 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
1borna Posted January 16, 2021 Author Share Posted January 16, 2021 I danas prijepodne snijeg se trudio i na kratko je izgledalo da će se zaista prihvatiti? Danas bi rekao nažalost nije uspio, trapatura se digla malo iznad 0 i sve je propalo (obzirom da je sjutra nedjela ne bi smetalo da je barem dan-dva sve bijelo, makar i tanko) I jen prijatel je snimio kratki filmić 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
1borna Posted January 20, 2021 Author Share Posted January 20, 2021 Neki dimnjaci koji su izdržali veliki potres lani pokazali su nakon novijih potresa da ipak nisu sigurni pa se pristupilo njihovom uklanjanju (Radi se o umirovljeničkom domu u Martićevoj, slikano sa Iblerovog trga) 2 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
1borna Posted January 21, 2021 Author Share Posted January 21, 2021 Lijepa hrpa cigala je dole I dom na Iblerovom trgu je zaslužio obnovu (vidi balkon lijevo) Importane Galeria je lijepo razigrana no izgleda mi prevelika za raspoloživ prostor? 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts