Jump to content

celicana

Članovi
  • Posts

    1374
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    6

celicana last won the day on September 9 2021

celicana had the most liked content!

About celicana

  • Birthday 08.04.1972

About Me

  • Sex
    Male
  • Location
    Rijeka
  • Interests
    Nemojte bez razloga
    glavama klimati
    naučimo
    što svaki tramvaj
    mora imati.
    Prvo,
    kutiju od lima,
    za ljude,
    da im ugodno bude.
    Drugo,
    da može voziti
    kroz ulice duge,
    tramvaj treba
    skretnice i pruge.
    Treće,
    treba vozača,
    i četiri kotača,
    kontrolora
    koji i putnike
    i konduktera
    pregledati mora.
    I na kraju
    to svi znaju,
    tramvaj treba
    konduktera
    i broj svog
    smjera.

Recent Profile Visitors

50878 profile views

celicana's Achievements

2,3k

Reputation

  1. celicana

    Zagreb danas

    Zovu ga i Gračec tako bar piše u glasniku "Gračanska kronika". E moji Zagrepčani zar vam mora objašnjavati netko iz Rijeke.
  2. celicana

    Zagreb danas

    Prilikom mojeg današnjeg posjeta Zagrebu (26. 01. 2021) fotografirao sam dva mlada vesela ulična svirača na Trgu bana Josipa Jelačića blizu zdenca Manduševac :
  3. celicana

    Zagreb danas

    @1bornaHvala na linku sa web kamerama koje snimaju Zagreb 24 sata tako da ga mogu vidjeti iz Rijeke gdje živim u time-lapse.
  4. celicana

    Zagreb danas

    Taj Bandić je stvarno pretjerao s prodajama. Samo se nadam da će na slijedećim izborima izgubiti. Što ne proda svoj stan u Bužanovoj ?!
  5. celicana

    Zagreb danas

    Prilikom jednog posjeta Zagrebu posjetio sam groblje Mirogoj do kojeg sam došao autobusom ZET-a s Kaptola. Bio sam i do arkada. Jedan me gospodin uputio na lokaciju gdje počivaju poznate osobe. Tamo sam vidio počivališta poznatih osoba poput: T. Ivčića, A. Martija, A.M. Tripala, I. Cesara, I. Puca, D. Petrovića... Predivno uređeno groblje.
  6. celicana

    Zagreb danas

    Ni meni ne smetaju, ali ih je niklo u cijeloj Hrvatskoj kao gljiva poslije kiše !
  7. Nije bila 3 jer ona tu ne prometuje ali ni 13(iako bi on odgovarao) nego TMK 2200 krcat i naravno linija 6.
  8. Hvala Stanko na dopuni. LP do slijedećeg susreta!
  9. Pfaff slažem se u ovom pogledu s tobom, ali bolje ikad nego nikad. Moram te ispraviti na Lučkom ulaziš na A1 dok A6 ti počinje na račvanju ,odnosno petlji Bosiljevo 2. A1 je od Zagreb - Bosiljevo 2 - Split - Ploče i dalje planirano do Dubrovnik A6 je od Bosiljevo 2 do Orehovice odnosno Rijeke (inače Bosiljevo 1 je izlaz s naplatnim kućicama za Bosiljevo ,Novo Mesto odnosno Sloveniju itd 2 km od petlje ) Više o autocestama u Hrvatskoj ako te zanima: https://hr.wikipedia.org/wiki/Autoceste_u_Hrvatskoj
  10. Pffaf prijatelju za tu sam ulicu mislim na Riječku slučajno zalutao za vrijeme siječanjskog druženja forumaša u pivnici Medvedgrad i vožnje povijesnim tramvajem. Kako sam sa sobom imao plan grada Zagreba iz 1993. gdje je Lanište bilo u "pelenama" nije bilo Jaruščice, Arene Zagreb jedva sam od Arena centra potrefio na rotor i stigao u hostel kod Savskog gaja. Ako te mogu utješiti kada se završi Šarengradska na spoj s koja bi išla uz željeznički nasip i pretvorila zagušeni dio Savske jer bi išla paralelno s njom koja bi postala pješačka zona i tramvaji bi jedino ostali od prometala(naravno i bicikli) kojoj se planira dati naziv Splitska avenija koju također Zagreb nema i buduću Splitsku spojiti na Jadranski most . Zbog zagušenja Jadranskog mosta , planira se gradnja Jarunskoga mosta i Riječka bi ulica pogledaj na Wikipediji integrirana u novi kvart Tromostovlje. Ime bi dobio jer bi bio omeđen sa tri mosta ,starog Savskog ,Jadranskog i Jarunskog(ili kako već planiraju i lokaciju i ime) . pogledaj na Wikipediji. U novi kvart bi bila integrirana Riječka ulica, i Split bi dobio svoju aveniju. Samo Bog te pitaj kad. Nadam se da sam te bar malo utješio. http://arspublicae.tumblr.com/ https://hr.wikipedia.org/wiki/Tromostovlje P,S. ovdje ne mislimo na ljubljansko Tromostovlje
  11. EDIT: Stube su po pričama starijih ljudi u davna vremena kako je to bio jak vodotok služile pretežno ženama po vodu i pranje rublja. Ispod mog je naselja i ne mogu ga preboljeti. Gradilo se masu zgrada i kuća a kraški teren je šupljikav i potok je kao potok gotovo skoro potpuno presušio u gornjem toku, u donjem je nadsvođen skupa s fekalijama i tamo nešto slično drek-riveru u Zagrebu pod zemljom do ušća u Jadran. Dio Rijeke nosi po njemu ime Potok.
  12. Pozdrav Stanku interesantna, mirna, kulturna i srdačna osoba. Nakon što smo se razišli na križanju Horvaćanske sam Hrgovića jos sam fotografirao Vrapčak i crkvu Svete Mati Slobode. Posto se postavljanje fotografija servisima naplaćuje putem PP dogovoriti ćemo se i mailovima razmijeniti fotografije. Inače šetnja je Bila vrlo interesantna, nakon nje Sam sebi Jos provozao tramvajima otprilike 4 - 5 Sati. Stanko čujemo se ostajemo u kontaktu i LP! P.S U Rijeci odem na Draški potok i potok Mlačicu (za jednu one koji ne znaju Iz Rijeke) kratki lijepi potok u Gradskom parku Mlaka. Postoji i Škurinjski, Ali samo bujičnog karaktera u davna vremena obilovao ogromnom količinom vode i žalost zatrpani stari kameni većina ispod Pevca, bivšeg Getroa.
  13. Pozdrav thomcro! Isprika i zamolba administratorsokm i moderatotrsom timu, ako narušava izgled foruma neka se izbriše moj prvi post. Thomcro pročitao sam tvoj putopis zahvaljujući tvojem telefonskom obavijesti i preporuci da ima puno tramvaja i hvala ti bio je vrlo zanimljiv. Evo sad znam kako izgledaš pa se nadam da će mo se konačno uskoro sresti. U postu 12: Da ČKD Tatra motorna kola T4 s prikolicom B4 zvan Čeh(jer je kao i KT4 proizveden u tadašnjoj Čehoslovačkoj) je vrlo malo u prometu preko ljeta posebice vikendima, jedina garancija je da ćeš njegova motorna kola T4 100% vidjeti (bez pikolice B4) je da odeš na liniju 15. Vidim da i znaš dobro zglobnjake KT4 iste tvornice ČKD Tatra jer u putopisu često spominješ Kate ili Katice. Nemoj mi vrijeđati niskopodne zvane "plavim glistama" jer , ha. ha. šalim se . Odlično si ovo izveo na postu 5: A na postu 6: bolje reći ne znanom Junaku zatim vrlo interesantno na postu 28: Da li primjećuješ na postu 42 ispod: razliku jednog niskopodnog ili "plave gliste" garažnog broja 2302 od ostalih "plavih glista kako ti kažeš? Na dnu posta 48 vezano uz gornji citat ja sam 31. 07. 2015. (petak) dok san čekao tramvaj na polazišnoj stanici Prečko najprije doživio ogroman iznenadni zvuk dva MIG-a u paru nakon čega je ni dvije minute kasnije paralelan let 2 + 2(dva para) MIG-a. Eto i hvala thomcro na ovom lijepom putopisu u nadi da ću bar do kraja godine vidjeti ne znanoga Junaka. Izdvojio sam samo neke dijelove i čitavog ga pročitao od Osječke(Rijeka) do Jasenovca.
×
×
  • Create New...