Stanley Posted December 5, 2013 Author Share Posted December 5, 2013 Još jedna proslava Dana PTT radnika 14. rujna osamdeset i neke, PTT restoran u Branimirovoj: S uredništvom za naslovnicu 100. broja internog časopisa OOUR PTT Zagreb 1, travanj 1988.: Isto društvo i isti povod, snimljeno u atriju moje bivše gimnazije (danas muzej Mimara): Poštarsko-novinarska ekipa s direktorom i sindikalcima u Tomićevoj, godina je 1989. Nešto smo slavili i nakrkali se u restoranu s desne strane (zaboravio sam mu ime - ''Kutjevo''?): Izlet s poštarčinama na Plitvička jezera, 1989.: S mojim sindikalnim profesionalcima pred Dubrovnikom, svibanj 2004. (imali smo sabor na Koločepu): Poštanski ured 10010 Zagreb-Sloboština, 2008. Radio sam reportažu o jednom poštaru pa sam ga zamolio da me slika s njegovom torbom. Skoro mi je odvalila rame od težine, a to je bila samo polovica materijala - ostatak je u depou na rajonu: I da završimo s jednom friškom fotografijom i to iz vlaka. Nije poštarska, ali je na neki način novinarska jer sam postao osobni izvjestitelj Svetog Nikole za ovaj forum. Tin Express 3. prosinca 2013., snimio Daco: Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted December 5, 2013 Share Posted December 5, 2013 Lijep niz uspomena (a da o zanmiljivoj i zavidnoj karijeri društveno-političkog radnika ne govorimo) Brine me samo jedna stvar: Meni su, primjerice, uvijek predbacivali da na ovakvim slikama vječno grlim nekakve žemske, a Ti stojiš tatrane k'o politkom i prijekim okom gledaš razvratno ponašanje kolega??? Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
DB Posted December 5, 2013 Share Posted December 5, 2013 ... Poštarsko-novinarska ekipa s direktorom i sindikalcima u Tomićevoj, godina je 1989. Nešto smo slavili i nakrkali se u restoranu s desne strane (zaboravio sam mu ime - ''Kutjevo''?): ... "Vinkomir" Ne vidim zakaj je problem u boji te jakne? Meni je baš OK. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted December 5, 2013 Author Share Posted December 5, 2013 "Vinkomir" Znači promijenilo vlasnika? Tu sam osamdesetih bio čest gost i pamtim da smo tamanili kutjevačka vina i različite suhonesnate delicije slavonskog porijekla (što narezano što u glav'cama, kako bi rekao jedan moj prijatelj). Ne vidim zakaj je problem u boji te jakne? Meni je baš OK. I meni je. Jest da je poštansko žuta, čitaj malo dreči, ali meni je važnije da je lagana, komotna i topla. Osim toga kriza je, penzići su čisti proletarijat, a poklonjenom konju se ne gleda u zube. Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted December 5, 2013 Author Share Posted December 5, 2013 Brine me samo jedna stvar: Meni su, primjerice, uvijek predbacivali da na ovakvim slikama vječno grlim nekakve žemske, a Ti stojiš tatrane k'o politkom i prijekim okom gledaš razvratno ponašanje kolega??? Nemaj brige. Jedno je žvaliti ženske na slikama, a drugo je tamo gdje se ne vidi. Uostalom, ti si lisac stare škole pa ti ne treba objašnjavati. Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DB Posted December 5, 2013 Share Posted December 5, 2013 Znači promijenilo vlasnika? ... Prije bi rekel da je nakon 90-e promjenil ime u "Kutjevo". "Vinkomir" se je zval u 70-ima. I čini mi se da je u novija vremena i zatvoren. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
egérke Posted December 5, 2013 Share Posted December 5, 2013 Kaj se ne zove Vallis Aurea? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted December 6, 2013 Author Share Posted December 6, 2013 Kaj se ne zove Vallis Aurea? Misterij riješen - restoran (pivnica) se danas zove ''Vallis Aurea'', a u doba nastanka slike zvao se ''Kutjevo''. Citat sa njihove web stranice: Tradicija Vallis Aurea-e (po starom nazivu Kutjevo - kako naši iskusniji gosti znaju zvati prisjećajući se starih vremena) njeguje se više od 40 godina. Tada je Kutjevo bilo okupljalište mladih studenata koji su tu dolazili razmjeniti po koju riječ, rundu pića, ili prizalogajiti domaću šunku. (…) 01.09.1994 obitelj Rešetar nastavlja tradiciju Kutjeva pod novim imenom Vallis Aurea (Zlatna dolina), njegujući tradicionalnu ponudu i prilagođavajući se suvremenom sve zahtjevnijem načinu života naših posjetitelja. Izvor: http://www.vallis-aurea.com/O_nama.aspx U to ime još dvije poštarske slike iz ''Kutjeva''. Ova je nastala istog dana kada i ona iz Tomićeve, isto društvo. Diša nešto priča, a mi se pravimo da ga slušamo: Ova je nastala koju godinu ranije, sredinom osamdesetih. Mislim da smo ispraćali kolegicu u mirovinu (bila je članica uredništva): Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts