Pfaff Posted May 12, 2008 Share Posted May 12, 2008 U Zagreb sam došao dan ranije pa sam tako bio oran za akcije ranom zorom. Jura je najavio svoj dolazak vlakom "oko 9" pa sam ga odlučio dočekati sa željom da onda zajedno (dva-i-dva-za-ruke) odemo na Sajam. Stvar se malo neplanski razvila, ali sam zato uspio snimiti malo muvinga na Glavnom kolodvoru Nikako ne uspijevam pohvatati konce s planom zagrebačkih tramvajskih pruga (moja duboko ukorijenjena sjećanja sežu iz ranih 70-ih) pa sam si slikao plan Dok sam čekao osječki IC, ulovio sam još par kadrova unutarnjeg Stephensonovog krmila (i prljavštine koja se cijedi i stvara smog-sige) na spomen-lokomotivici. Moja zaliha slika te lokse nezadrživo raste Unutrašnjost upravljačnice: Pa malo nešto iz Stanleyevog područja – muzejski poštanski vagon Autoportret Ovi su valjda još u funkciji, ali izgledaju još muzealnije Vozičeki Neudobnjak za Rijeku i/ili Osijek Remiza za elektre – dosta živahno. Kud sve to putuje taj narod? 6. Peron, 1. Kolosijek. Na klupi se našlo i nešto za pročitati. Spremala se tekma popodne pa su organi reda sistematski trijažirali moguće gostujuće pripadnike Kohorte Kad sam se konačno spustio (naravno – ravno u krčmu) na Sajam, odmah sam zatekao traženog Juru (koji je stigao u pol 9) u društvu dragog domaćina Od forumaških seniora pojavio se jedino STIB (od Barneya ovoga sleda ni bilo ni duha) koji se kratko zadržao, ali sam mu svejedno uspio uvaljati knjigu o HR-parnjačama za Stanleya pa se tako više neću oglašavati pojašnjenjima u postovima. Moj domaćin u popodnevnim satima: Još malo društva u krčmi Gianluca iz Udina: Nekoliko mojih impresija sa izložbe (tehnologija mi nije bogzna što pa se ni ne hvalim): Obožavam grtalice! Krokodil za mog prijatelja ghpacera Nešto sam i pazario za sitnu Łovu Poslije me Portos uzeo pod svoje, strpao u auto i poveo na put u nepoznato. Pokazao mi je upletni kolosijek, a onda smo stigli na prekinutu prugu Žitnjak-Savišće vidjeti kako napreduju radovi. Kvragu, dan ranije sam bio tamo dok još nisu zabetonirali, ali nisam shvaćao značaj pa nisam ni fotkao. Detalj pričvršćenja tračnica (sad znam sve o tome!) Šaht i cijevi Poslije smo išli na piće pa svak svojim putem. Hvala domaćinima, prvenstveno NcLightu i Portosu na pregršti novih informacija i lijepom druženju. Doć ću opet ako me negdje ne zatuku... Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted May 12, 2008 Share Posted May 12, 2008 Od forumaških seniora pojavio se jedino STIB (od Barneya ovoga sleda ni bilo ni duha) koji se kratko zadržao, ali sam mu svejedno uspio uvaljati knjigu o HR-parnjačama za Stanleya Ma razmišljao sam i ja bih - ne bih navratio, ali sam odustao. Razlog: kada vidim kakvu izložbu maketa & modela uživo, tri tjedna poslije toga sam bolestan. Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vedran Zeman Posted May 12, 2008 Share Posted May 12, 2008 Pfaff uspio si snimiti i jedan biser HŽ-a, različita kašnjenja za dva skuplana nagibnjaka. Quote Ako nam Turci grade prugu, da li pruga gradi nas? Link to comment Share on other sites More sharing options...
STIB Posted May 12, 2008 Share Posted May 12, 2008 Nikako ne uspijevam pohvatati konce s planom zagrebačkih tramvajskih pruga (moja duboko ukorijenjena sjećanja sežu iz ranih 70-ih) pa sam si slikao planPlan koji si slikao je inače od jutros (opet) neažuran. Linije 2 i 3 naime opet voze i dalje od Žitnjaka (do Savišća) Baš me zanima kad će se netko u ZETu sjetiti da ga promijeni Quote _______________________ Pozdrav iz Zagreba Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted May 12, 2008 Author Share Posted May 12, 2008 Pfaff uspio si snimiti i jedan biser HŽ-a, različita kašnjenja za dva skuplana nagibnjaka. Kako ide ona priča s kokicama i zrnjem? Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted May 12, 2008 Author Share Posted May 12, 2008 Pardon, jedno pitanje za lokalne connoisseure: Da li Osječani kronično pate od nekih opasnih priljepčivih bolesti pa ih zato iskrcavaju negdje u karantenskom području kolodvora? Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted May 12, 2008 Share Posted May 12, 2008 Da li Osječani kronično pate od nekih opasnih priljepčivih bolesti pa ih zato iskrcavaju negdje u karantenskom području kolodvora? Hehe, sastala se Rijeka sa Osijekom pa se ne da pdj.bavat nikom. Koliko je meni poznato, na Zagreb-Glavnom stvar stoji ovako: - vlakovi u smjeru istok (Koprivnica/Osijek, Novska/Vinkovci), u polazu i dolazu, uglavnom koriste 6., 2.A i 3.A peron; - vlakovi u smjeru zapad/sjever/jug (Varaždin, Karlovac/Rijeka/Split, Sisak) uglavnom koriste 4. i 5. peron; - vlakovi u prolazu uglavnom koriste 1., 2. i 3. peron Napisao sam ''uglavnom'' jer ima i puno iznimaka. Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
drstoka Posted May 12, 2008 Share Posted May 12, 2008 - vlakovi u smjeru zapad/sjever/jug (Varaždin) uglavnom koriste 4. i 5. peron; Varaždinci uglavnom u zadnje vrijeme koriste 3. peron Quote #1 truth hurts #2 It's hard not to hate.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ghpacer Posted May 12, 2008 Share Posted May 12, 2008 Nekoliko mojih impresija sa izložbe (tehnologija mi nije bogzna što pa se ni ne hvalim)... Tehnologija Ti i nije tako loša; slike su O.K. ... jedino ona meni namjenjena je malo jao! Krokodil za mog prijatelja ghpacera Ili je slika malo mutna ili više ne vidim ni s očalima. Krokodil izgleda pravi (SBB), ali čiji je (proizvođač) i kakav? U djetinjstvu sam sanjao o krokodilu zahvaljujući Märklinovom katalogu. Kao odrastao sam nabavio jednog, dok je ROCO još bio jeftin, ali nije to bilo ono pravo: verzija ÖBB. Unatoč svemu, hvala da si me se sjetio. Nego, nije vrag da sam i to vidio mutno: počeo si s modelićima? Zar i Ti sine Brute? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted May 12, 2008 Author Share Posted May 12, 2008 Nego, nije vrag da sam i to vidio mutno: počeo si s modelićima? Zar i Ti sine Brute? Tu quoque... Je, mene Ti to drži i ne pušta jedino što je realizacija malo intermitentna Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
ErrAseR Posted May 12, 2008 Share Posted May 12, 2008 normalno je da skuplani vlakovi imaju različita kašnjenja... prvi vlak kasni minutu, a onaj drugi skuplani 2 minute, ipak treba uzet u račun dužinu vlaka... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jura Posted May 12, 2008 Share Posted May 12, 2008 Lijepo,lijepo,morati ću i ja svoj putopis realizirati uskoro... Samo,još uvijek mi nije jasno kako se nismo vidjeli...moj nagibnjak je došao na vrijeme,na onoj snimci sam vidio i Brenu koju sam i sam gledao kako odlazi...čudno,čudno I tako nisi dočekao kolegu iz Osijeka s kojim ideš na susret o željeznici,saznavši iz razgovora s nepoznatom osobom ženskoga glasa... Nema veze,drugi puta ćemo i to bolje organizirati,glavno da smo se družili i ugodno `ćaskali` na susretu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thaly16 Posted May 13, 2008 Share Posted May 13, 2008 Krokodil na slici je ROCO, to znam iz pouzdanih izvora,jer ja s am vlasnik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ghpacer Posted May 13, 2008 Share Posted May 13, 2008 Krokodil na slici je ROCO, to znam iz pouzdanih izvora, jer ja sam vlasnik. Da li je SBB (slika je zaista mutna)? Kako trči? Moj je austrijski (ÖBB), iz ranijih godina ROCO-a; veliko razočaranje; izgled za 5, mehanika -2 (prenos s elektromotora pomoću gumenog obruča)! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thaly16 Posted May 14, 2008 Share Posted May 14, 2008 Krokodil je SBB kao i svi ostali modeli na toj polici, jer ja skupljam modele Švicarskih željeznica i to uglavnom SBB mada jednoj Rocovoj BLS loksi nisam mogao odolit. Uz svaku losicu imama i pripadajuće vagone; barem 6 u kompoziciji, ali za to izložit bi tebala polica malo većih dimenzija. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts