seabral Posted May 14, 2011 Author Posted May 14, 2011 Pogled odozgora na stajališne betonske blokove ... .... a klupica je i nakon 30 godina sunca, snijega i kiše dovoljno čvrsta Sve je tako dobro skriveno (čitaj zaraslo) u šikari Zašto sam sve ovo tako detaljno fotkao ? Ovo je možda zadnji put da samo imao prilike pogledati stajalište na kojeg me vežu mnoga brojna sjećanja. Uskoro tu dolaze bageri i gradit će se bazenski kompleks sa 5 zvjezdica. Sigurno će im smetati i ova pruga i ruševno stajalište i sigurno neće imati obzira prema nečijem djetinjstvu ili mladosti. Stoga neka i ove fotke ostanu tragovi jednog lijepog prošlog vremena ... U šikari se nalazi još uvijek koliko-toliko očuvano bivše stajalište Danas nažalost vlak ne vozi ... Tko je odnio vozni red sa zida ? Vegetacija umjesto putnika Tu je nekad bila i nadstrešnica Ne znam kad su ga srušili, ali definitivno ga više nema. Od nekadašnjeg stajališta Šmidhen je ostala samo nabacana nakupina srušenih betonskih blokova. Danas sam bio tamo i promatrao žalostan prizor. Fotić nije bio sa mnom, ali i da je bio, ne znam da li bih išao fotkati tu grozotu Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
STIB Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 Danas sam se našao u Podsusedu i ustanovio da je nestala još jedna uspomena na Samoborčeka - Pečenjara "Samoborček" je izgorjela Quote _______________________ Pozdrav iz Zagreba
Stanley Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 Danas sam se našao u Podsusedu i ustanovio da je nestala još jedna uspomena na Samoborčeka - Pečenjara "Samoborček" je izgorjela Još jedna loša vijest. Tu je forumaško društvo zadnji put bilo na cugi nakon otvaranja izložbe o Samoborčeku u Zaprešiću. Pečenjara ima veze s railfanovima, ali ne i sa Samoborčekom. Podignuta je (ne bih znao kada) upravo na mjestu nekadašnjeg stajališta/ukrižja, koje je tu pomaknuto s pozicije starog kolodvora Susedgrad. Quote Serija 05 je zakon!
mali.paja Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 (edited) Još jedna loša vijest. Tu je forumaško društvo zadnji put bilo na cugi nakon otvaranja izložbe o Samoborčeku u Zaprešiću. Pečenjara ima veze s railfanovima, ali ne i sa Samoborčekom. Podignuta je (ne bih znao kada) upravo na mjestu nekadašnjeg stajališta/ukrižja, koje je tu pomaknuto s pozicije starog kolodvora Susedgrad. Ne sjećam se nikakve izložbe u Zaprešiću koja se odnosi na SAMOBORČEKA? Edited March 17, 2012 by mali.paja Quote
Stanley Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 Ne sjećam se nikakve izložbe u Zaprešiću koja se odnosi na SAMOBORČEKA? Fulao sam za 4 km, mislio sam na Podsused. Quote Serija 05 je zakon!
fran Posted March 29, 2012 Posted March 29, 2012 Most preko potoka Dubravica Ja sam se vozio biciklom nedavno baš kud si i ti pješačio. Baš ne volim pješačenje na bikeu sam brži. Blizu sam doma pa sam za čas tam. Ono je čini mi se most preko potoka Medpotoki,tam se baš Dubravica uljeva u Madpotoki. A i dobro mi je kak potok dubravica ide uz prugu do Medpotoka. Baš me zanima dal su to regulirali tak ili potok tak teče od davnina? Jel idu obično ravno prema Savi. Quote
fran Posted March 29, 2012 Posted March 29, 2012 Obnovom stajališta Vrapče su nestali i posljednji ostaci kolosijeka na tom mjestu, ali betonski mostić i svinuta oznaka stajališta i nakon 29 godina odolijevaju zubu vremena. Već bi ona zelena kuća uz Bolognu trebala biti u Stenjevcu, i više po današnjim granicama. Da mi vidjeti tog Mađara koji je napravil bolnicu na tom mjestu. :po guzi: Trebal ju je napraviti na mjestu današnje škole Dragutina Tadijanovića,ili Risa pa bi vidli kak bi se želj. stanica još uvijek zvala. Dobra je i ona stanica Samoborčeka kod Šumana u Vrapču,još se dobro drži oznaka stajališta. "S" Quote
seabral Posted March 30, 2012 Author Posted March 30, 2012 Budući da nema previše smisla da se u dvije teme istvoremeno diskutira o Stenjevcu, postovi koji se ne tiču Samoborčeka su prebačeni u temu o Stenjevcu: http://www.zeljeznice.net/forum/index.php?/topic/11790-stenjevec-zeljeznieka-stanica/page__view__findpost__p__389921 Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
Portos Posted May 24, 2014 Posted May 24, 2014 6.5.2014. sam izazvan na biciklistički đir po Zaprešićkoj okolici. Kako je vrijeme bilo lijepo a ja pun snage i elana đir se produžio na 51km od Zaprešića preko Brežica, Bregane i Samobora natrag u Zaprešić preko skele Medsave. Kada smo prolazili pokraj bivšeg Tehničko-remontnog centra u Bregani odvezli smo se da potražim ostatke nekadašnjih kolosijeka Samoborčeka. I našao sam ih Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d.
Portos Posted May 24, 2014 Posted May 24, 2014 Kolosijek se još uvijek nalazi na mostu preko potoka Bregana koji povezuje HR i Schengen. Također ga ima i cca 200m od Bregane prema Samoboru Na mjestu gdje je pruga prelazila na sjevernu stranu betonske ceste ista to čini i dan-danas Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d.
Portos Posted May 24, 2014 Posted May 24, 2014 Od Bazena na Šmidhenu te od stajališta Šmidhen nije ostalo ništa. Vodopropust još postoji Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d.
Portos Posted May 24, 2014 Posted May 24, 2014 Most preko Gradne postao je pješački. Osjećam se poput Silvera koji se sa Strijelom približava Samoborskom kolodvoru A u suprotnom smjeru je trasa prema Bregani... Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d.
hyperion Posted May 24, 2014 Posted May 24, 2014 6.5.2014. sam izazvan na biciklistički đir po Zaprešićkoj okolici. Kako je vrijeme bilo lijepo a ja pun snage i elana đir se produžio na 51km od Zaprešića preko Brežica, Bregane i Samobora natrag u Zaprešić preko skele Medsave. Mogao si se javiti. Quote
garlic Posted September 1, 2021 Posted September 1, 2021 On 24. 05. 2014. at 11:29, Portos said: Od Bazena na Šmidhenu te od stajališta Šmidhen nije ostalo ništa. http://i85.photobucket.com/albums/k59/portosmedex/Gradec%20Bozjakovina%20Precec/rsIMG_20140506_180444_zps77a5c373.jpg Pronašao sam i scanirao jednu razglednicu. Tako je izgledalo kupalište i bazeni na Šmidhenu. Tu sam razglednicu tamo i kupio. Skoro svakog vikenda išli smo u Šmidhen.... autobusom do Samobora...... davno prije i Samoborčekom...dritto te dofuro... 2 3 Quote garlic
Recommended Posts