Jump to content
zeljeznice.net

Prakticar

Moderatori
 • Content Count

  8,916
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About Prakticar

 • Birthday 03/30/1961

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Sveta Nedelja
 1. Ovo je jako zanimljivo pitanje. Samoborčekove i Autoturistove linije, koje voze u prigradska naselja Svetu Nedelju i Samobor, dijelom voze po Ljubljanskoj aveniji i Jankomirskom mostu, gdje je ograničenje 80 km/h, toliko i voze, te po autocesti, gdje im limitatori dopuštaju vožnju i do 100 km/h. ZET-ove linije za Veliku Goricu i Zaprešić također voze po cesti na kojoj je ograničenje 70 i 80 km/h. Svi oni imaju stajaća mjesta i nitko od njih niti tjera ljude iz autobusa van, a niti vozi 50 km/h. Da ne govorim o vlaku, po kojem se normalno šećeš dok on vozi 120 km/h, a u mnogim drugim državama i mnogo brže. Ne vidim apsolutno nikakvog razloga zašto bi se tramvaju, ako vozi po zasebnom koridoru i ne dijeli trasu s ostatkom prometa, onemogućilo brzine od 70 ili 80 km/h, kad to bez ikakvog problema prolazi kod autobusa, koji ima svakako više razloga i opasnosti za putnike, budući da svoju trasu uvijek dijeli s ostalim prometom.
 2. Instinkt za preživljavanjem. Bježiš od nesreće u strahu da se nešto ne zapali, da se vagon ne prevrne... podsvijest te tjera da odeš što dalje. Tek kasnije proradi racionalno razmišljanje.
 3. Da, na slikama se vide samo pantografi, tražio sam žicu ali se ne kuži.
 4. Prakticar

  Prakticar

 5. Ali i na 2275 pantograf je iščupan, ali je ostao na krovu. Ima više slika na net.hr. Kao da je nešto polomilo pantografe na oba tramvaja. Nosiva žica?
 6. Pa susjedstvo, da. Susjed je i onaj tri kuće dalje. Onaj do tebe se zove prvi susjed.
 7. Čekaj... znači li to da će se tramvaj onda okretati kod Andrašecove? I kakvog onda smisla ima ta pruga? Znači, ako iz Vukovarske želim tramvajem do Remize, moram izaći na Savskoj, pješačiti stotinjak metara i opet u tramvaj? Onda se još uvijek više isplati okolo trojkom.
 8. Pokušala izvršiti. Čim je izvršila, znači da je uspješno.
 9. Meni je svejedno koliko star tramvaj me vozi. Ali nije mi svejedno kamo me vozi. A već skoro 20 godina ne vozi me ni na jednu novu lokaciju.
 10. Ali našlo se i pametnih komentatora koji su tvrdili da je to slika iz Osijeka, jer takvi tramvaji već godinama ne voze po Zagrebu Pa sam im objasnio da u Osijeku takvi tramvaji već imaju i nove stolce
 11. Jesam li dobro pročitao? Infrastruktura? Pa zar on zbilja misli graditi nove pruge? Makar, rekord je već oborio, pa sad može
 12. I moj sin ima 22 godine, pa mi ovo nije baš lako čitati... srećom je mali dobro prošao. Nažalost, netko ga nije dobro naučio voziti.
 13. Gospođa ili gospodin, sasvim svejedno, da bi vozio auto moraš imati vid. Ako imaš vid, kako ne vidiš: 1. hrpe šodera preko kojih moraš prijeći, 2. nepostojanje asfalta između tračnica i 3. barikade na drugoj strani prijelaza? Ali to je ona logika: ja tu prelazim već 40 godina i što će meni netko sada ovdje zatvarati moj prijelaz. Znam ja da se tuda može. Ja sam mislio da je takav debilizam samo kod nas, ali vidim da retarda ima i u "razvijenijem" svijetu.
 14. I onda mi netko priča kak je navigacija dobra stvar. Meni je još uvijek bolje bez nje. Bar gledam oko sebe i čitam znakove
 15. Ah, ta današnja spolna liberalizacija...
×
×
 • Create New...