Jump to content

Mukopis po Pfaffu i HŽ-u


Pfaff

Recommended Posts

Pomalo nezadovoljni izvješćem s izleta kojeg je pred nepun mjesec dana obavila mlađahna ekipa lovaca na plave Džemsove, odlučili smo Stanley i moja malenkost organizirati ponovljeni obilazak ove relacije s time da smo kanili staviti naglasák na infrastrukturu i ine detalje. Prvobitna je ideja bila da se iz Metropole vlakom do Ogulina dokotura neka neprevelika grupica entuzijasta pa da ih ja onda pokupim u Pfaffmobil pa onda nizbrdo put kršne Like.

Onda se otvorila nevjerovatna prigoda – mali MedoLicki.gif zvani Portos, odlučio je tjelovsku procesiju obaviti u svom Zaklopcu pa smo časkom presložili plan - Stanley i ja ćemo vlakom do Gračaca (koristeći obojica pogodnost kojom se hvali tvrdeći da ... godine vrijede više!, a loko vožnju ćemo obaviti Medomobilom. Veselili smo se, naravno, i prigodi da onda tamo kušamo i čuvenu Zaklopačku rakiju...

 

Nije nam trebalo puno i brzo smo se dogovorili. Odlučili smo putovati u petak sveudilj se nadajuć kako će gro plebsa odhrliti put Dalmacije već u četvrtak pa u vlaku neće biti gužve. Ostalo je samo obaviti dvije sitnice:

1. Nabaviti putne isprave što Mudri.gif nije problem jer živi u gradu gdje postoji putnička blagajna na kolodvoru (a čak se vozna isprava može i platiti karticom)

2. Osigurati suradnju majstora u upravljačnici nagibala s ciljem činjenja slikopisne zabilježbe meni zanimljivog dijela pruge između Vrhovina i Ličkog Osika.

 

Ad. 1. sam odlučio obaviti u Delnicama kao meni najbližem kolodvoru proviđenom svim potrebnim uslužnim pogodnostima.

 

GracacKnin005.jpg

 

No, ja – čovjek snuje, a si o tom misli svoje! Teta na šalteru putnih karata u Delnicama se obeznanila kad sam joj podastro svoj putni plan:

- Delnice – Oštarije putničkim povratna 2. razred uz 30% popust na HAK karticu

- Oštarije – Gračac ICN povratna 2. razred uz 50% seniorskog popusta + rezervacije za tamo i natrag...

Sve 8. lipnja gg. 2012.

 

"Joooj", veli teta, "ne znam oću ja to moć?" Onda je malo telefonirala u Zagreb, pa u Rijeku, pa je malo nešto tipkala po kompu i na kraju je čarobna naprava ispljunula ove četiri kartice:

 

GracacKnin006.jpg

 

GracacKnin007.jpg

 

GracacKnin008.jpg

 

GracacKnin009.jpg

 

Onda je nastupio sljedeći problem – blagajna u Deunicama ne prima kartice. Zašto? NemBlage.gif Niko pojma. Nemaju uređaja. A modem žmirka znači da su povezani i umreženi. Valjda je ljepše ubirati keš, a ima i onaj striček što s torbom obilazi kolodvore i skuplja lovušu pa da ne ostane bez posla... Još bi morala kakva ministrica intervenirati za njega, a ionako smo kratki s ministricama... Grinko.gif

 

Na kraju sam zamolijo tetu da pričuva kartice,a ja sam trknuo do obližnjeg novčanog zavoda dignuti si potrebna sredstva!

"Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"

VracamSeOdmah.jpg

Sunger meteo

Link to comment
Share on other sites

Ad. 2. Večer pred putovanje nazvao je mali.paja s informacijom da je s majstorom sve dogovoreno i da mu se javimo kad se ja ukrcam u Oštarijama. Odlično, znači da moje posebne diplomatske sposobnosti ovoga sleda neće biti potrebne ter da ću funkcionirati više kao počasni konzul. Treba, dakle, samo još isprazniti kartice i napuniti baterije.

 

Stigao je i današnji dan. Jučer je bilo malo šućmurasto, ali jutro je osvanulo s plavim nebom i ranim sunčevim zrakama koje su zlatile vrhove smreka. Ptičičuljci su cvrkutali sve u šesnajst...

 

GracacKnin010.jpg

 

Posljednja provjera opreme i blagoutrobija (dogovor je da se jede "šta ko razmota" jer u Lici imamo vremena između dva nagibna što je nekih 6 sati pa da se ne gubi vrijeme). Ovo se stručno zove "mentalna proteza". Buduć sam gospodin u godinama, preferiram pisani podsjetnik...

 

GracacKnin011.jpg

 

Nakrcah stvari u Pfaffmobil pa ću put Delnica. Nema više onih lijepih vlakova 90x koji su bili veza Rijeka – Split pa moram s 4651 ("Školski") do Moravica, a dalje ću s 4057 do Oštarija. 10 minuta u Moravicama – ni za kavu popit.

 

GracacKnin012.jpg

 

Delnice! Netko je uspomene na izviđački tabor pretočio u dekoraciju na kolodvoru

 

GracacKnin013.jpg

 

U telefonskoj kabini ugnijezdila se makina za kavu.

 

GracacKnin014.jpg

 

Mularija koja će vlakom u ŽTŠ u Moravice, puši i kafeniše. Očito vade flekove od sinoć. Dečki su kompletno u nogometu, a cure nekako bulje u prazno. Za njih nastupa razdoblje gadne suše jer su mužjaci u autu do kraja ljeta dok se ne ispucaju svi sportski eventi.

 

GracacKnin015.jpg

 

Ovi žuti su definitivno pustili korijenje ovdje.

 

GracacKnin016.jpg

 

Dok čekam da se kompozicija dokotura iz smjera Moravica, slikam infrastrukturu

 

GracacKnin017.jpg

 

Obećavaju nam vruć dan, ali nije grozno jer puše neki vruć vetar (još mi fali g. Šurdilović)

 

th_GracacKnin018.jpg

"Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"

VracamSeOdmah.jpg

Sunger meteo

Link to comment
Share on other sites

Eto njega ili ga. Vrlo se tiho ušuljao. Sad još da prebace loksu i idemo.

 

GracacKnin019.jpg

 

Vlak se sastoji od lokomotive i dva vagona. Jedan vagon je onaj novog tipa i u njemu nema nikog. U ovom starom je prilična gužva, al' mene nitko ne dira. Prozori se dadu otvoriti pa ću slikati usputne kolodvore i ina službena mjesta...

 

GracacKnin020.jpg

 

Idemo redom: Zalesina

 

GracacKnin021.jpg

 

Kupjak

 

GracacKnin022.jpg

 

GracacKnin023.jpg

 

Skrad

 

GracacKnin024.jpg

 

Žrnovac (zanimljivo koliko se klinaca ovdje ukrcalo)

 

GracacKnin025.jpg

"Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"

VracamSeOdmah.jpg

Sunger meteo

Link to comment
Share on other sites

Brod Moravice...

 

GracacKnin026.jpg

 

... u zavoju, jasno!

 

GracacKnin027.jpg

 

Priroda je fascinantno lijepa

 

GracacKnin028.jpg

 

Moravice! Vidi se da klinci idu u željezničku školu. Usprkos zaštitnim mehanizmima, sva su vrata bila otvorena već kod ulaznog signala VidBudale.gif

 

GracacKnin029.jpg

 

Pozdrav Žutki i majstoru

 

GracacKnin030.jpg

 

Dolazi Jenbach sve to presložiti. Presložit će tako da će vagone gurnuti na 1. kolosjek (nisam iz VR uspio protabiriti kada, kako i kuda se vraćaju), a Žutka će već za svojim poslovima.

 

GracacKnin031.jpg

"Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"

VracamSeOdmah.jpg

Sunger meteo

Link to comment
Share on other sites

Ogledavam se po kolodvoru gledajući gdje je vlak kojim nastavljam putovanje. Mogao bi čak biti i Magyar, ali na kolodvoru nigdje ničega osim beskrajnih kolona Eas-a i nekakvih Džemsova koji brundaju negdje otraga na teretnom dijelu kolodvora.

Na terasi kafića "Kondor" sjedi nekoliko ljudi. Pitam da li znadu gdje je vlak koji tek što nije krenuo put Zagreba...? "Ne znate, kasni u polasku!" Odakle bih znao? Odem u prometni ured raspitati se i saznam da je Asea navodno riknula u Karlovcu pa se čeka nova ter da će vlak za Zagreb kasniti nekih sat i pol u polasku!

MOOOOLIM!?! A kako ću ja do Gračaca? "Hja, propustili ste ovoga, al' imate drugi u sedam navečer...!" Ti ja dam sedam navečer. Znači, -u je baš sasvim svejedno kada i gdje sam ja danas planirao biti... Ko da smo u ratu pa si sretan da je ikakav vlak ikamo stigao.

 

Nakon dosta natezanja uspijo sam od lika na blagajni dobiti pečat na moju kartu do Oštarija s opaskom da je putovanje prekinuto zbog kašnjenja vlaka u polasku.

 

GracacKnin032.jpg

 

Natrag ću što prije, a to znači da hvatam brzi 700 za Rijeku. Za to mi, naravno, treba doplata jer ja imam karte za putnički.

 

GracacKnin033.jpg

 

Postavih pitanje prometniku zašto od ovih vagona koji su došli iz Delnica i one Asee koja isto čuči na 1. kolosjeku ne slože vlak do Zagreba, a vagoni i lokomotiva će stići kad stigne vlak iz Zagreba...?

"Aaaa, nemere to tako!!!" Da, Asea nije pod parom pa bi potrajalo dok ju nalože, a vjerovatno bi još duže potrajalo da nekome u Zagrebu nalože pod guj'com... Di su ona lijepa vremena kad je svaki bolji depo imao bar jednu zamjensku lokomotivu spremnu da uskoči...

 

GracacKnin034.jpg

 

GracacKnin035.jpg

 

I onda je iz smjera Zagreba stigao papagajko s brzim...

 

GracacKnin036.jpg

 

... i ja sam se neobavljena posla našao opet u Delnicama

 

GracacKnin037.jpg

 

Ajde, bar sam za Zeusa uslikao plavog brundavca kako tutnji put Rijeke. Ova pruga sve više liči na zagorsku.

 

th_GracacKnin038.jpg

 

Onda sam otišao na putničku blagajnu s namjerom da iz ralja -a iščupam svoja sredstva uložena u ne mojom krivicom nerealizirani (poslovni) odnošaj. Opet ista simpa teta koja je opet telefonirala u Rijeku pa u Zagreb i na kraju mi priopćila da onako, svojom rukom napišem dopis naslovljen na nekakav dio -a u Zagrebu pa će mi oni već odgovoriti koliko mi kane od svega ovoga vratiti. Još mi je rekla da bi mi najbolje bilo da sam u Moravicama tražio povrat neiskorištene karte do Oštarija. ??? A zašto onda ne mogu u Delnicama dobiti povrat love za neiskorištenu kartu do Gračaca. I kako si ona zamišlja da bih se ja vratio iz Moravica ako bih svoju povratnu kartu ostavio tamo? I zašto mi ne namjerava vratiti lovu od rezervacije kad je ona obvezna tj. ne možeš kupiti kartu za nagibnjak bez da si kupio i rezervaciju?

'Bem ti državne željeznice... Predložit ću da se zbog nepouzdanosti usluge vozne karte naplaćuju tek kad putnik stigne na odredište.

 

Teta mi je svojeručno napisala atres kuda moram uputiti svojeručno napisan dopis uz privitak karata. List iz bloka je išao na moj trošak Pljuca.gif

 

GracacKnin039.jpg

 

Za cijelo vrijeme ove diskusije prometnik je pomno pratio naš razgovor.

 

GracacKnin040.jpg

 

Na autobusnom kolodvoru uobičajena gužva.

 

GracacKnin041.jpg

 

I toliko o mom izletu do tajanstvenih kolodvora duž misteriozne ličke pruge između Gračaca i Knina. Već polako dižem ruke, ali obećavam da ću izvijestiti kako je završila financijska odiseja kod već hodoljubnu nisam realizirao!

 

BTW, u međuvremenu me nazvao Portos uz informaciju da su već obašli kolodvor Zrmanju i da im je lijepo... Šmrc!

"Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"

VracamSeOdmah.jpg

Sunger meteo

Link to comment
Share on other sites

Ovdje je HŽ nadmašio samog sebe. Baš sam malo gledao po voznom redu kad bi ovi vagoni vlaka 4651 trebali ići dalje i u smjeru Rijeke se prvi vlak pokreče iz Moravica u 16.20, znači tu nisu trebali. Za Zagreb je sljedeći vlak 4059, kojeg vozi Mađar koji dođe s 4050, međutim ima vlak 4061, za koji ne dolaze vagoni iz smjera Zagreba, međutim taj vlak treba krenut u 11.30, a do tad bi valjda došli i vagoni vlaka 4200 i još bi došao i vlak 4801 iz Šapjana. Znači nije postojala nikakva zapreka da se s vagonima s vlaka 4651 na pokrene vlak za Zagreb. Kaj je bilo s ljudima duž pruge za Zagreb koji su htjeli u određeno vrijeme biti u Zagrebu, a palo im je na pamet do Zagreba doći vlakom? Tih sat i pol kašnjenja je puno previše za takve slučajeve, a očito se HŽ-a to ne tiče i onda se čude da je putnika svakim danom sve manje.

Link to comment
Share on other sites

Nemaš pojma kako mi je žao što te zadesila takva sudbina, i što ćemo nažalost ostati bez tvojeg izvještaja iz kolodvora s Ličke pruge. A što reći, nego da su ovi na HŽ-u ponovno dokazali da su svrha sami sebi, a najmanje putnicima. Vagon u kojem si se vozio 51 78 20-70 217-6 još je uvijek u Moravicama.

 

Btw, hvala ti za filmić. Baš me je fino utješio. :palac:

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Da ne velim da su u Delnicama mogli i trebali znati da će "veza" (iako to vjerovatno ne smatra takvim) kasniti u polasku iz Moravica najmanje sat i pol. Navodno je krepala loksa u Karlovcu, a od Karlovca do Moravica je dulje nego od Delnica. Bilo je dovoljno da prometnik izađe na peron i drekne: "Iz Moravica nema dalje!". Ja bih mirno sjeo u auto, odvezao se u Oštarije i još bih bio do groba zahvalan -u što se pobrinuo da me obavijesti.

"Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"

VracamSeOdmah.jpg

Sunger meteo

Link to comment
Share on other sites

Vrlo mi je žao što te zadesila takva tužna sudbina. Ipak ponekad treba slušati suprugine savjete ne?

Kad je Stanley sam izašao iz vlaka i rekao da je došao sam jer si ti zaglibio u bespućima nesposobnosti djelatnika više HŽ društava, bilo mi je jako krivo jer ti si bio jedan od inicijatora ponovljenog izleta, nisam želio da idete bez mene a započelo je jako jako loše.

No eto bili smo, obišli sva službena mjesta osim Otona, napravili dosta novih fotografija, bili jako blizu izvora Zrmanje, vozili se Savkinim auto-putom i eto ja sam se vratio u Zaklopac a Stanley je sada vjerovatno nadomak Zagreba. Slike neću stavljati do povratka u Zagreb ovdje sam na EDGE mobilnoj mreži i jednostavno bi trajalo predugo a koštalo previše. Slikan je samo jedan teretnjak sa Turnerom 102 i to iz daljine na jednom od vijadukata kod Plavnog. Medomobil je dobro, putnici također, zmije su nas izbjegavale a rakija te čeka...

Dinamika vozila i Okretna postolja

KONČAR – Električna vozila d.d.

Link to comment
Share on other sites

Hmmm… da. I ja sam visi(j)o na lusteru kad sam čuo da mi kumpića Pfaffa kleta sudba ote iz društva. A baš sam misli(j)o kako bi bilo dobro da on prvi ispuca svoje, a ja da naknadno upadnem s vlastitim impresijama. To bi bila idealna kombinacija.

No, što je - tu je, pa ćete se morati zadovoljiti izvještajem ovdje priloženog lika na vrućem vjetru u kolodvoru Lovinac (Portos će me naravno dopuniti). Snimio sin majstora Željka za vrijeme čekanja na križanje s nagibnim iz Splita:

 

p6080041.jpg

P.S. Putopis sutra.

P.P.S. Ostatak forumaškog društva budi umoljen da ne beštima u ovom topicu na račun HŽ-a, za to postoje odgovarajuće teme. Bilo nam je predobro da zagađujemo današnje dojmove nepodopštinama HŽ-a.

EDIT: Putopis ide u posebnu temu.

Serija 05 je zakon!

Link to comment
Share on other sites

Ogledavam se po kolodvoru gledajući gdje je vlak kojim nastavljam putovanje. Mogao bi čak biti i Magyar, ali na kolodvoru nigdje ničega osim beskrajnih kolona Eas-a i nekakvih Džemsova koji brundaju negdje otraga na teretnom dijelu kolodvora.

Na terasi kafića "Kondor" sjedi nekoliko ljudi. Pitam da li znadu gdje je vlak koji tek što nije krenuo put Zagreba...? "Ne znate, kasni u polasku!" Odakle bih znao? Odem u prometni ured raspitati se i saznam da je Asea navodno riknula u Karlovcu pa se čeka nova ter da će vlak za Zagreb kasniti nekih sat i pol u polasku!

MOOOOLIM!?! A kako ću ja do Gračaca? "Hja, propustili ste ovoga, al' imate drugi u sedam navečer...!" Ti ja dam sedam navečer. Znači, -u je baš sasvim svejedno kada i gdje sam ja danas planirao biti... Ko da smo u ratu pa si sretan da je ikakav vlak ikamo stigao.

 

Nakon dosta natezanja uspijo sam od lika na blagajni dobiti pečat na moju kartu do Oštarija s opaskom da je putovanje prekinuto zbog kašnjenja vlaka u polasku.

 

Natrag ću što prije, a to znači da hvatam brzi 700 za Rijeku. Za to mi, naravno, treba doplata jer ja imam karte za putnički.

 

Postavih pitanje prometniku zašto od ovih vagona koji su došli iz Delnica i one Asee koja isto čuči na 1. kolosjeku ne slože vlak do Zagreba, a vagoni i lokomotiva će stići kad stigne vlak iz Zagreba...?

"Aaaa, nemere to tako!!!" Da, Asea nije pod parom pa bi potrajalo dok ju nalože, a vjerovatno bi još duže potrajalo da nekome u Zagrebu nalože pod guj'com... Di su ona lijepa vremena kad je svaki bolji depo imao bar jednu zamjensku lokomotivu spremnu da uskoči...

 

Onda sam otišao na putničku blagajnu s namjerom da iz ralja -a iščupam svoja sredstva uložena u ne mojom krivicom nerealizirani (poslovni) odnošaj. Opet ista simpa teta koja je opet telefonirala u Rijeku pa u Zagreb i na kraju mi priopćila da onako, svojom rukom napišem dopis naslovljen na nekakav dio -a u Zagrebu pa će mi oni već odgovoriti koliko mi kane od svega ovoga vratiti. Još mi je rekla da bi mi najbolje bilo da sam u Moravicama tražio povrat neiskorištene karte do Oštarija. ??? A zašto onda ne mogu u Delnicama dobiti povrat love za neiskorištenu kartu do Gračaca. I kako si ona zamišlja da bih se ja vratio iz Moravica ako bih svoju povratnu kartu ostavio tamo? I zašto mi ne namjerava vratiti lovu od rezervacije kad je ona obvezna tj. ne možeš kupiti kartu za nagibnjak bez da si kupio i rezervaciju?

'Bem ti državne željeznice... Predložit ću da se zbog nepouzdanosti usluge vozne karte naplaćuju tek kad putnik stigne na odredište.

 

Teta mi je svojeručno napisala atres kuda moram uputiti svojeručno napisan dopis uz privitak karata. List iz bloka je išao na moj trošak Pljuca.gif

 

GracacKnin039.jpg

 

Čitam ....čitam pa ponovno čitam pa gotovo da ne mogu vjerovati.Ljudi da li je ovo moguće !

Podržavam prijedlog koji je napisan na kraju.....Sva sreća da smo u kalendarskoj zimi pa do početka turističke sezone ima dovoljno vremena da se isprave takve i slične sitnice.

 

Predložit ću da se zbog nepouzdanosti usluge vozne karte naplaćuju tek kad putnik stigne na odredište.

 

Prijedlog će biti upućen ovakvima i njemu slićnim.Reagirati će sigurno žurno jer Ipak smo mi zemlja znanja i turizma....mala zemlja za veliki odmor bar se takvima želimo predstaviti svijetu....žalosno,zar ne !

 

Lako%20%C4%87emo.jpg

 

Kome mi koji obožavamo Tvoje slikopise uputimo svojeručno napisan dopis da smo zakinuti za jedan odličan prikaz Ličke pruge koji je k tome bio na vrijeme najavljen.

 

Zaključak :Prema Onore de Balzak-ovom djelu - Sjaj i bjeda kurtizana

 

Srdačan pozdrav !

Link to comment
Share on other sites

mala zemlja za veliki odmor bar se takvima želimo predstaviti svijetu

 

https://dl.dropbox.com/u/3307934/Ostalo%205/Lako%20%C4%87emo.jpg

Pa ova fotka potvrđuje da smo mala zemlja za veliki odmor, a to kaj se odmaraju krivi i u krivo vrijeme, to je druga priča, ali je ovakav omor jako prisutan :ljut2

Link to comment
Share on other sites

Danas sam konačno, nakon dugog razdoblja kontemplacije sročio dopis -u glede povrata sredstava uloženih u neobavljeno putovanje. Onda sam otišao u Delnice nažicati poznatu tetu u Šumariji da mi otprinta dopisić jer ga ipak nisam htio pisati svojom rukom kako je sugerirala ženska na kolodvoru (a i di da u Delnicama nađem trgovački papir?)

 

GracacKnin045.jpg

 

Na pošti sam uredno popunio sve prateće tiskanice da poslije ne bi bilo "nismo znali"

 

GracacKnin046.jpg

 

Predaja na šalteru za pimonosne pošiljke u pošti Delnice je posebna priča. Djelatnica, naime, ne izlazi na teren dok se s druge strane stakla s niskim otvorom (klijenti su pitomiji kad se moraju malo prignuti) ne nakupi dvanaest gnjevnih ljudi. Onda je prva na redu curica s dostavnim blokom i kupom kuverti, a onda poznata koja šalje preporučeno, al nije ispunila cedulju. Onda ona ispunjava cedulju i usput s djelatnicom olajava Delnice i par susjednih sela... Onda je dođem na red Pljuca.gif

 

U svakom slučaju, investirao sam u cijeli slučaj narednih 11,40 dlakavaca (oslobođeno PDV-a)!

 

GracacKnin048.jpg

 

Izvijestit ću vas o napretku sage...

"Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"

VracamSeOdmah.jpg

Sunger meteo

Link to comment
Share on other sites

Predaja na šalteru za pimonosne pošiljke u pošti Delnice je posebna priča. Djelatnica, naime, ne izlazi na teren dok se s druge strane stakla s niskim otvorom (klijenti su pitomiji kad se moraju malo prignuti) ne nakupi dvanaest gnjevnih ljudi. Onda je prva na redu curica s dostavnim blokom i kupom kuverti, a onda poznata koja šalje preporučeno, al nije ispunila cedulju. Onda ona ispunjava cedulju i usput s djelatnicom olajava Delnice i par susjednih sela... Onda je dođem na red

U vrijeme dok sam ja radio na šalteru (a to istinabog bijaše davno i trajaše nepune 3 godine) tako nešto je bilo nezamislivo. Bar u poštama gdje sam zarađivao krušac svoj svagdašnji.

Boldani dio citata referira se na praksu koja je bila uobičajena u naše vrijeme, a to je da korisnik (klijent, stranka) s većim brojem pošiljaka i predajnim popisom (knjižicom) to ostavi na šalteru kako ne bi zadržavao/la red, pa dođe kasnije.

Da ne duljim: Hrvatskoj pošti smiješi se višak zaposlenika. Kokoš čiju si ''profesionalnost'' tako slikovito opisao ja bih osobno otpustio među prvima.

Serija 05 je zakon!

Link to comment
Share on other sites

Jel se to meni čini, ili je grif umalo odradio svoje, pa si na potvrdi o primitku pošiljke prvo krenuo pod ime grada pisati Rijeka? :D

Aha! A nije mi se dalo ponavljati gradivo

"Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"

VracamSeOdmah.jpg

Sunger meteo

Link to comment
Share on other sites

Ma ne Mukopis, nego Mrakpis!

 

Ukoričiti ovo valja! ;-)

 

 

Muke po HŽ-u svima su nam nekak na ovom forumu drage. Unatoč loko- i šino-ljublju (ponekad i Švedoljublju :-) ) svi nekak s posebnim žarom uživamo u poslovnim propustima dragog nam prijevoznika.

 

Kad već ide k :twisted: - nek ide do kraja.

 

Bok!

 

Ante

Unin_grb.png.29f4a5dacaee32a0dea2e7b9930a22d4.png

 

 

1318035464_logovodoravni.jpg.374c9de55cca2fd0384894b16e3a0dd0.jpg

 

Moja galerija na Photrain.net - https://www.photrain.net/photos/member/ante.klecina

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Elem, povratnica je stigla doma. Ovjerena po "Opunomoćeniku" (nije vrag da oma sve šalju nekom fiškalu?). Bilo je to pred jedva 12 dana pa se još ne nadam rezultatima...

 

GracacKnin049.jpg

 

Čekam(o) razvoj...

"Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"

VracamSeOdmah.jpg

Sunger meteo

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Jup.gifJuhuuu! Vratiše mi pare. Taman usred ljetovanja pa mi svaki cvonjak dobro dođeJup.gif

 

GracacKnin050.jpg

 

HŽ-ova birokracija melje sporo, ali dostižno. Postoji nada da su mi poslali i neki topogledni dopis, ali to kad se vratim pod zavičajni krović. U međuvremenu još jednom:

 

FALA IM Hail.gifHail.gif

 

 

PS: Sad kad sam vam, dragi moji i vrli štioci, otkrio i broj tekućeg računa, imate priliku uplatiti i milodare (ideju sam dobio od Portosa) Krepah3.gif

"Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"

VracamSeOdmah.jpg

Sunger meteo

Link to comment
Share on other sites

PS: Sad kad sam vam, dragi moji i vrli štioci, otkrio i broj tekućeg računa, imate priliku uplatiti i milodare

Upravo uplaćen jedan vrlo skromni iznos :wink:

_______________________

Pozdrav iz Zagreba

Link to comment
Share on other sites

Ovakvim milodarima se najvise vesele banke. jer na ovu kunu milodara naplate izmedju jedne i pet kuna provizije, ovisno na koji nacin i gdje se uplacuje. Osim mozda u STIB-ovom posebnom slucaju koji ne vrijedi za veliku vecinu forumasa.

 

Zato ti nama daj klasicnu skrabicu na sunce :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Ovakvim milodarima se najvise vesele banke. jer na ovu kunu milodara naplate izmedju jedne i pet kuna provizije, ovisno na koji nacin i gdje se uplacuje. Osim mozda u STIB-ovom posebnom slucaju koji ne vrijedi za veliku vecinu forumasa.

 

Zato ti nama daj klasicnu skrabicu na sunce :mrgreen:

STIB i ja smo kod iste banke pa se to tretira kao razmjena unutar obitelji!

"Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"

VracamSeOdmah.jpg

Sunger meteo

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Zato ti nama daj klasicnu skrabicu na sunce :mrgreen:

PoGuzi.gifGrmblmr.gifPljuca.gif Tebi i Tvojim idejama. Poslušao sam Te pa vidi na što mi liči kasica - nitko ni cvonjka.

 

Kasica-prasica.jpg

 

A tako je lijepo krenulo s telebankingom...Nervoza.gif

"Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"

VracamSeOdmah.jpg

Sunger meteo

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...